Ny kategori

Har gjort en ny kategori; Inskolning hos tandläkaren. Ni fattar nog ingenting men det är så att jag har börjat gå på inskolning hos tandläkaren på grund av min rädsla. I förstahand vill de inte ge lugnande direkt eftersom rädslan för tandläkare aldrig kommer att släppa då. Därför ska man börja om från ruta ett och sakta gå igenom allt och låta mig prova på allt för att se om det hjälper.

Jag skäms absolut inte över min tandläkarskräck, trots att jag är nitton år och aldrig har gått ensam till tandläkaren och kanske borde skämmas. Jag tycker inte det är fel att vara rädd för något, jag är glad att dom försöker hjälpa mig. I den här kategorin kommer jag att skriva om mina tandläkarbesök under inskolningen, dels för att andra ska få läsa som kanske också har tandläkarskräck, men också för att jag själv ska kunna gå tillbaka och kunna läsa vad som har hänt och hur det har gått, för att eventuellt ge mig mindre ångest inför ett tandläkarbesök. Till en början kommer jag att gå en gång i veckan, och sedan kanske utöka till två gånger i veckan. Jag är mycket skeptisk till att skräcken kommer att försvinna på såpass kort tid, men det ska bli kul att se om det hjälper och jag kommer att vara positiv och ge det en chans.


Kommentarer
Postat av: Therese

Jag fick också gå på inskolning efter att jag började gråta redan när jag satt i väntrummet och var halvt hysterisk när jag satte mig i stolen och skulle jag laga en tand hade jag som krav att jag skulle ha lugnande eller ett slag i skallen ;P



För mig släppte den värsta skräcken redan efter 3 gångers inskolning och nu kan jag gå på kontroll utan att någon följer med och faktiskt känna mig säker. Däremot har jag inte hunnit laga någon tand sen dess och det är jag faktiskt osäker på om jag skulle klara utan stress och rädsla.



Men om du har fått en bra tandläkare tror jag att de går hur bra som helst! Jag är evigt tacksam till Agnetha som hade världens bästa tålamod och spelade musik på högsta volym för att jag skulle slippa höra alla borrar och putsverktyg.



Lycka till!

2011-01-14 @ 18:40:46
URL: http://jothema.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0