Kul väder vi har!

Började snöa för två dagar sen på kvällen lite smått. Idag var det hur mycket snö som helst, och sen att det blåser så mycket gör att snön driver och allt ligger typ på samma ställe. Jättekul att man har en hund som lär gå ut :) Snön piskar en i ansiktet när man är ute för att det blåser så, och varje gång jag är ut så har det drivit snö framför portdörren så jag får stå och trycka på den hur länge som helst innan jag ens kommer ut haha!


Man får kämpa sig fram i snön.. Fast Nova är rätt lycklig ändå!
 
Christoffer har varit i Ockelbo och hjälpt sin farmor att flytta idag och sen har han bytt till vinterdäck på bilen hos sin pappa. Han ringde för ett tag sen och sa att han var påväg hem, och berättade att han hade snö upp till knäskålarna där ute haha.. Och det är ändå bara fyra mil norrut, så snart kommer det väl lika mycket snö hit. Men förutom att det blåser så jäkligt så är det väldigt mysigt med snön eftersom det blir mycket ljusare ute nu :) Skönt också att plogbilen var ute imorse, dom verkar fatta att det måste plogas när det kommer snö. Hört att det varit en hel del gnäll om plogningen i Gällivare ;)

Det hände en grej...

Har ju mer förvaring i tevebänken nu så det åkte ner en hel del grejer dit så då kunde jag plocka ut bokhyllan igen. Den hann bara stå där i tre veckor ;) Skönt att inte ha bokhyllan kvar där nå mer, den ska helt enkelt inte stå framme.. Har haft den på två ställen i vardagsrummet och typ tre ställen i sovrummet på ett år :P Jag vill ha en bokhylla men en långsmal, tycker det är finare.


Då var det måndag igen

Klockan ringde nio imorse och då käkade vi frukost innan vi åkte mot Ikea för att byta ut tevebänken. Sen var vi på Owe Jansson och handlade doftgranar och kollade på annat, men hittade inget. Sen mot Gävle för att köpa glödlampor innan vi åkte hemåt. Där började ihopskruvandet av tevebänken. Det gick bra! Jesper hjälpte oss med alla sladdar och allt till vad det nu är allt går till. Vi har SÅ mycket sladdar.. :P

Som sagt haha... Ser dock bättre ut nu, lite mer ordning men fortfarande hur mkt sladdar som helst.

Christoffer har träning till tio, när han kommer hem så ska vi kolla Pengarna på bordet på webbteve och sen blir det nog att spela kort ikväll tror jag? Tyckte det lät så.. Jag är jättetrött men ska hoppa i duschen strax så kanske jag piggnar till! Skulle kunna somna nu..

Har lite ångest över att jag inte bokat hemresan ännu från Gällivare.. Såg att det hade blivit dyrare i poäng så jag kan inte boka med de poäng jag har, skit ocksååå... :( Men Christoffer har ett värdebevis på 300 kr som jag ska få använda, bara det att SJ har fyllt i allt utom numret jag behöver för att kunna använda det -.- Har mejlat om det för en månad sen och nu idag igen.. Hoppas man får svar snart, måste boka biljetten hem och vill inte att den ska bli dyrare än vad den redan är.. Bra att SJ kan svara på mejl.

Nya tevebänken

 
Vi åkte till Ikea idag och fick utbytt den trasiga bänken mot en hel. Den nya är lite högre och lite bredare än den gamla vi hade men det blev ändå bra, jag monterade ihop i princip hela själv! En aning mer förvaring och snyggare runtikring blev det. Fast jag har ändrat Novas bädd och flyttat tillbaka hennes låda med leksaker, men orkade inte ta en ny bild efter det för det är så mörkt nu så. Men det blev bättre så. Dessutom så har vi redan nu ikväll sålt iväg våran gamla tevebänk ;) Det gick fort att göra den affären haha. Skönt det så slipper den ta plats nere i förrådet.
 

Vad det blev av eftermiddagen



Jag var som sagt skeptiskt till att det skulle få plats i bilen men det gick bra. Bredvid oss på varuutlämningen stod en kvinna i en bil som var mindre än våran golf med huuur mycket saker som helst som hon skulle försöka knöla in i den. Vi frågade om hon behövde hjälp att packa in och det tackade hon ja till. Alltså, hon skämdes sååå mycket och sa att hon alltid är alldeles för optimistisk. Och ja, det lär jag hålla med om ;) Hon hade fyra kartonger i baksätet på golvet, en enorm matta, en jättestor tavla, nån kartong som var lika stor som en dörr typ och en spegel som var ännu längre än den. Jag trodde aldrig att det skulle gå, men efter en halvtimme så kunde vi få igen alla dörrar med allt inne i bilen och hon kunde rulla de tio milen hon hade hem. Hon var så enormt glad över att vi hjälpt henne och sa att vi skulle få dagens ros av henne. Dagens goda gärning blev ju det i alla fall :)

Sen att en del av tevebänken var trasig när vi kom hem och skulle montera ihop det är ju en annan femma... Då blev det livat i holken vill jag lova ;) Så ett samtal till Ikea imorgon och se hur vi löser det. Vi vågar inte skruva ihop tevebänken ikväll ifall vi måste ta med hela tillbaka (inte för att jag tror det, men dumt att chansa), men det spelar inte så stor roll eftersom jag mår som en påse skit ikväll och ändå knappt hade orkat. Tråkigt bara att behöva vänta när man faktiskt har varit dit och köpt det.

Jag vill ge dig allt i världen...

 ...men mitt liv vill jag dela med dig

Jag vill julpynta

Kan inte alla bara sluta skriva om att dom julpyntar? För en gångs skull vill jag också haha.. MEN jag drar en gräns, att julpynta i november finns inte i min värld, hur gärna jag än vill ;) En vecka kvar till första advent, sen åker nog gran och alltihopa fram haha! Varför vänta då, då är det ju bara typ tre veckor kvar till jul. Nä men så blir det nog, då har jag söndag nästa vecka planerad. Kan det bli nu? Har aldrig sett fram emot att julpynta förr..
 
Igårkväll så myste vi ner oss i soffan och kollade på gråtfilm och åt popcorn innan vi gick och la oss. Vi sov ut idag och Christoffer är och spelar match nu, eller den började klockan ett. Idag blir det kött, pommes och sallad till middag. Det var länge sen. Nu tänkte jag börja ta reda på trasslet bakom teven, eller ja först ska jag nog äta nån enkel lunch..

Valbo köpcentrum och Ikea

Idag tog vi en tur ut till Valbo för att handla lite. Jesper och Emma var också med oss och vi åkte väl egentligen ut för att kolla på julklappar men det blev inga. Är dock inte förvånad för jag förväntade inte att jag skulle hitta nått heller till de jag har kvar :) Var i alla fall in på Hööks och köpte bland annat ett halsband till hunden i rundsytt skinn. Fast vet inte, det kändes lite stort.. Men det är väl för att jag är van vid att det andra hon har nästan är för litet. Ska prova det nya på prommis strax och se om det verkar sitta bra.

Sen så köpte vi en lampskärm och nå sånhär grej med flera uttag, vet inte vad det heter. Ska i alla fall reda upp bland alla sladdar till teven, datorn och allt så det blir lite bättre ordning. Svårigheten när i kom hem var att hitta en lampfot till lampskärmen haha.. Men det lyckades vi med, den sista jag kom på att vi hade passade.


Vi var in på Ikea också och av en slump så började vi kolla på ny tevebänk. Våran blev ju skadad i flytten, och sen så skulle vi behöva en annan med plats för förstärkaren för den står på golvet nu och det ser inte så bra ut. Vi hittade i alla fall en som vi fastnade för så det blir framtidens köp :) En nyhet var det tydligen också. Våran tevebänk som vi har nu är ju i samma serie som bordet vi köpte för inte så länge sen, men förstärkaren får ju inte plats där så.. Eller ja den får plats, men då bångnar hela bänken haha.. Så det behövs en ny med lite bättre förvaring, men känns bra att man redan vet vilken det kommer bli! :)


Vi köpte ingenting alls på Ikea, funderade på nå ljus men kändes onödigt att köa, det är ju löningshelg så ni kan ju ana hur sjukt mycket folk det var.. Ja inte bara på Ikea utan överallt. Vi tog en liten fika där bara innan vi gick, såg sen att dom hade julbord men då hade vi redan fikat. Annars hade det ju inte suttit fel :D

Vips så var köket klart!

Spikade upp en tavla igår vid Novas matskålar, känns lite konstigt med en tavla i sån höjd, men det är ju meningen och det blev bra. Och idag åkte vi och köpte en tavelhylla som Christoffer sett, som vi satte upp. Tänkte först bara ha typ nå ljus på den, men blev tavlor och ett &-tecken :) Så nu är köket klart! Bara sovrummet kvar nu i lägenheten. Och lite småfix i vardagsrummet. Det tog ett år innan vi kom igång på riktigt, men nu går det fort ;)


Olycksfågeln

Såhär såg min kära sambo ut när han kom hem från jobbet strax före klockan åtta:
Den skitiga olycksfågel när han kommit hem. Påminner om en hockeyspelare haha?

Christoffer ringde mig på sin lunch och sa att han bitit av sig tanden och behövde numret till tandläkaren. Han ringde dit och fick tid halv fyra, men ringde sen och avbokade för att han lärade jobba och då skulle dom ringa upp men gjorde aldrig det? Så får väl gå dit imorgon och se vad dom säger. Tanden har han slagit av förut och dom har satt tillbaka den delen för den hade han kvar (nu har han dock svalt den), så får se vad dom gör nu. Tanden är ju död sedan tidigare så han har i alla fall inte ont och det är ju bra :) Jag får ont i hela käften bara jag tänker på det där alltså, usch! Att ha hål i tänderna och bita sönder en del av dom är skitäckligt, så tänker på det hela tiden..

Sen när han ringde efter han slutat så berättade han att han slant med en mejsel och högg sig i fingrarna och det hade bara sprutat blod, så bilen han höll på med blev blodig i motorutrymmet haha.. Vilken olycksdag för stackarn. Han kom som sagt hem vid åtta, åt och åkte mot träningen för 20 min sen. Så han är väl hemma vid halv elva igen. Det har blivit långa dagar ensam för mig de tre senaste dagarna :) Och inga ärenden gjorda heller.. Men imorgon så!! Kanske.. Blir teve och te för min del resten av kvällen!

Bara jag och vovven hemma

Näe, det blev inte att köpa spik och göra ärenden idag. Blev uppstigning kvart över nio tror jag, men Christoffer tyckte inte att jag behövde följa med till AF och sitta där och tröka. Så mig i ordning och så ringde han när han var klar, och eftersom han lånat seaten (hans pappas bil alltså) hem igår så var han tvungen att åka dit med den idag igen istället för imorgon som planerat, för Leif hade glömt att han skulle till läkaren på torsdag morgon. Så Christoffer har varit där hela dagen, plus i Ockelbo och hjälpt sin farmor med att tömma hennes förråd. Eller fråd som han säger och skriver, haha ;)

Han fick skjuts till Hagaström och hoppade på bussen där för att åka hem, men det "roliga" är att han ringde mig när han väntade på bussen, och sa att innan han åkte hade dom pratat om att han skulle ta seaten hem och sen komma ut imorgonbitti igen och sen skulle dom åka och hälsa på Christoffers farfar, men sen så kom dom överens att dom ska åka till han en annan dag. Och jag bara "men hallååå, du åkte ju bara ut idag för att du lära lämna seaten så han kunde åka till läkaren imorgon, vad skulle han ha åkt i om du tog den hem igen?" Vilket ingen av dom ens hade kommit på när dom pratat om det där, haha dom där alltså.. :P Som tur var så tog han inte den hem, då hade han ju varit tvungen att åka tillbaka med bilen så fort han kommit hem haha.
 
Jaja, han är väl hemma vid halv åtta skulle jag tro. Tur jag hade tacorester kvar från igår, så har ätit det tidigare ;) Ikväll blir det Stalkers på teve, och imorgon blir det förhoppningsvis att göra dom där ärendena, men för säkerhets skull så tänker jag inte ställa in mig på det ifall nå annat kommer emellan, som det gjort de två senaste dagarna :P

Parkeringsplats

Okej, världens längsta inlägg om parkeringsplats kommer här: Våran hyresvärd gör verkligen allt för att skinna folk på pengar.. 1 december kommer dom börja med betalparkering och det är väl inget som jag och Christoffer kommer bry oss så mycket om som alla andra på området verkar göra, eftersom vi har motorvärmarplats. Det har blivit ett jävla liv om dom här parkeringarna, och det påstås att dom görs för att folk saknar att ha en egen parkering. Men undrar vem som betalar 155 kr i månaden för en parkeringsplats, när man för 29 kronor extra kan få en motorvärmarplats? :P Hahah löjligt.. Fast säkert blir motorvärmarplatserna svindyra till nästa år för att folk kommer vilja ha det istället.
 
Sen ska det finnas gratisparkering vid ett hus på andra sidan gatan snett bakom oss, men det är typ 8-10 parkeringar om ens det? Och så ska det finnas vid gamla macken, som det är typ ett hus som ser ut över? Finns garage där också, men skulle aldrig våga ställa bilen där. Knappt nå lyse och ingen skulle reagera om det hände nått. Känns dock inte heller så kul att ställa bilen på motorvärmarplatsen eftersom vi inte ser dit då vi inte har några fönster åt det hållet. Det ligger alldeles bredvid pizzerian vart det är fulla folk hela tiden, och med tanke på att Jesper har sin bil där och fått inbrott i den på våran plats vill man ju inte så gärna ställa den där.. Dessutom så är ju det här en gammal "knarkarkvart" och det bor ännu kvar en del konstigt folk här. :s Man vill ju kunna ha sin bil direkt utanför lägenheten som vi har nu, man ser den hela tiden och märker om det är nå skumt på gång. Vi har bara haft bilen på motorvärmarplatsen när vi varit i Gällivare eftersom man inte behöver flytta på den varje dag som man lär här utanför, men då är det alltid nån som är och kollar till den.

Kommer att finnas besöksparkeringar på området, men det står i nyhetsbrevet att dessa kommer att kontrolleras i bilregistret och om dom är skrivna på en adress inom området så får man böter.. Blir kul att se hur dom ska lyckas få det här att bli bra. Har varit nått stort möte i början på november med massa klagomål till hyresvärden. Jag har varit jättenöjd större delen av tiden men tycker mycket har försämrats på senaste tiden. Nåja, får väl se hur det blir i framtiden :) Vill ha radhus!! Haha..
 
Nåja, känns skönt på ett sätt att vi redan har motorvärmarplatsen, för hoppas att den inte blir dyrar bara. Blir kul att se hur hög hyreshöjningen blir till nästa år.. Usch..

Sömnlös

Kul att man är vaken. Gick och la mig tio över elva, när Christoffer precis kommit hem. Han hoppade i duschen och jag låg i sängen och somnade till efter ett tag och vaknade när han var klar, hade sovit ungefär 10 minuter tror jag. Var såklart hur pigg som helst då! Vi låg i sängen nästan en timme och försökte sova, sen fjanta vi oss så mycket så vi tyckte att det var lika att gå upp en sväng :P Jättekul att man ska upp klockan nio imorgon och inte är ett dugg trött när klockan närmar sig två på natten.
 
Har haft huvudvärk hela dagen, gick över en liten stund när jag tagit migräntablett men kom tillbaka efter en timme typ. Nu har jag inte orkat ta nå mot det för känns så onödigt när det ändå inte funkar. Så med sprängande huvudvärk har jag pysslat litegrann, ska köpa spik och tråd imorgon och fiffla vidare! Hoppas att det blir bra men det tror jag, svårt att bestämma mig för hur jag ska göra bara :) Typiskt mig att komma på såna här idéer på natten, var väl dels därför jag inte kunde somna för att jag ville börja hålla på med det som jag har gjort nu.
 
Idag kollade jag på Dr Phil förresten, det handlade om folk som kör rattfulla. Så ställde dom in kameran som dom filmade med på hur suddigt det var för en som kör rattfull, och att det var ännu värre när man körde bil eftersom kameran bara åkte runt sakta. Insåg då att jag ser fan suddigare utan glasögon än vad en alkoholpåverkad förare gör haha! Dom såg ju hyfsat bra ändå, fast ändå skitdåligt. Fast jag kan knappt orientera mig i lägenheten utan glasögon, eller jo det kan jag väl, men gå i trappor är omöjligt. Då hade jag slagit ihjäl mig. Jaja, nu ska jag försöka bli trött! Vet inte hur det ska gå till men..

Tacos

Idag har jag nog vaknat på fel sida. Har varit lite lätt irriterad hela dagen, vet inte varför men det har inte varit någon bra dag helt enkelt. Jag har ätit mat i min ensamhet, blev tacos idag. Skulle nog nästan kunna leva på det, vad gott det är. Christoffer är i Vittersjö, hans pappa hämtade honom och dom åkte dit vid två idag. Ingen aning om när han kommer hem, men antar att det blir sent för det brukar det alltid bli.
 
Jag blev jättetrött efter att jag ätit, så sitter i soffan och degar och tittar på teve. Hade lätt kunnat somna nu! Ska rasta hunden en sväng när jag kollat klart på programmet jag ser nu, sen vet jag inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med.
 

Rätt fullspäckad måndag

Lär börja med att skriva om dagens olycka haha.. När nån öppnar portdörren så springer alltid Nova och gömmer sig under sängen, och när posten kommer får hon alltid ett litet adhd-anfall om ingen stoppar henne, så som vanligt ställde jag mig vid dörren till sovrummet för att säga åt henne när vi skulle få post. Bara det att hon alltid ska kravla sig fram fort som fan utan koll på varken fram- eller bakdel så sladdarna under sängen brukar fara och flyga. Idag vettetusan vad hon gjorde, men när hon flög fram underifrån sängen så blev det ett rött sken under sängen, allt på Christoffers sängbord flög ner på golvet och kablarna flög fram från sängen, hela lägenheten slocknade och det luktade bränt.

Insåg ändå rätt fort att det tagit eld i sladden till väckarklockan och att en propp gått på grund av det. Stackars Nova, jag hoppas att hon inte fick sig en stöt.. Fast är rätt säker på att hon hade skrikit då, jag blev nog mer rädd än vad hon blev :P Sänglampan flög i golvet också och i tusen bitar, så nu har både den och klockan åkt i soptunnan. Vi får helt enkelt införskaffa nya och se glad ut. Och nu har jag dragit om sladdarna så hon inte ska kunna trassla in sig i dom längre.


Sladden till klockan har sett ut såhär ett x antal år eftersom Nova ALLTID drog ut sladden ur väggen om jag inte vaknade när jag skulle upp till skolan på gymnasiet. Rätt smart hund, då slapp hon lyssna på oväsendet och kunde sova vidare. Mindre bra för mig som alltid försov mig.

Fick proppar av Jesper, för det har vi inte köpt ännu. Man tänker alltid att man ska, men gör det aldrig. Tur han var hemma och hade det iaf. Efter den incidenten åt vi i alla fall middag och sen åkte vi iväg för att storhandla. Men innan det stannade vi till och köpte julgransdekorationer och en julgran för i år har vi minnsan tänkt ha julgran!


Jag monterade ihop julgranen när jag kom hem för att se så den var hel och nu har jag ställt in den i garderoben. För första gången längtar jag tills man får börja julpynta, har aldrig gjort det förr? Men snart åker alla adventljusstakar fram, och julgardiner. Mycket mer än så har vi inte haha, men det behövs inte heller.
 
Vet inte när man ska ta fram granen, men jag ska göra det minst en vecka innan jag åker till Gällivare, vill ju hinna se granen också! Kommer ju vara borta ett tag vid jul och efter det så. Christoffer tyckte jag kunde pynta granen nu medans han var på träning men nån måtta får det då vara ;) I november är det för tidigt att ta fram något som är juligt tycker jag. Även om jag gärna hade tagit fram den nu.. Tycker veckorna kan gå fort så man får sätta upp granen!


Nova och våran söta lilla gran haha! Den kommer bli så fin när den är pyntad!

Devon rex

Är jättesugen på att skaffa ett till husdjur. Vad vet jag inte, men var dum nog att gå ut på blocket och söka efter Devon rex, eftersom det kan hända att man klarar av att ha dom fast man är allergisk. Skulle aldrig ha kollat, såg några sjukt söta kattungar så nu kan jag inte sluta tänka på att jag borde köpa en haha.. Dock är jag inte villig att lägga nästan 8000 kronor på en katt, så får fortsätta drömma.


Bilder från en blocketannons

Lillebror ♥


Lillebror, jag och Nelly för flera år sedan

Hos mormor och morfar

Också hos mormor och morfar, jag ser lite mössnöjd ut haha..

Jonte brukade äta med simglasögon på

Övade inför hockeykarriären

Påsk hos mormor och morfar

En jul för flera år sedan
2012-11-17 @ 13:19:00 Permalink Bilder och sånt bus Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag igår

I torsdags blev det inte direkt läggdags när jag hade tänkt, satt uppe och letade julklappar till halv fyra på morgonen haha! Christoffer for till jobbet halv åtta så jag vaknade då, men han kom hem lika snabbt för det fanns inge jobb. Så vi käkade frukost klockan åtta på morgonen (efter fyra timmars sömn) och jag skickade ett sms till mormor som ringde upp och frågade vad jag gjorde vaken så tidigt :)

Efter halv tio åkte vi mot Ockelbo till Christoffers farmor och var där typ en timme senare. Hon ska flytta och göra sig av med datorerna så vi hjälpte henne att tömma dom och skriva ut grejer och det tog nog fan fem timmar tror jag, och den stationära datorn är inte ens tom.. Vi skjutsade henne så hon fick handla eftersom hon sålt bilen, sen bjöd hon på mat på Atalanta och efter det började vi med datorerna. Sen har vi fått massa grejer, så när vi åkte hem vid åttatiden så hade vi fyllt hela bilen! Fick fälla ner sätena i bak och fälla ihop hundburen så Nova satt med mig i fram på hemvägen. Glömmer typ bort att vi har golf, fick pressa in sakerna haha..
 
Macka och korv innan vi åkte hem!

Kom i alla fall hem med en datastol, en dator, skärm, tangentbord, skrivare, skanner, flyttlåda med datasaker, kläder, nå böcker och smågrejer. Hade inte gått in en enda sak till haha.. Vi ska hjälpa henne att sälja lite datagrejer, men datastolen, datorn och skrivaren ska vi väl köpa av henne sen. Måste hjälpas åt att tömma stationära bara.. Flyttar över allt till min externa hårddisk och det tar tid. Men Christoffer har rensat datorn nu hemma så förhoppningsvis är den lite snabbare ;)

Jag kopplade in skrivaren i min dator och fixade drivrutiner utan skivor, vilken hacker jag är ;) Det är en skrivare, kopiator och skanner i ett så jag skannade in lite bilder åt mig igår medan C höll på med stationära datorn. Trots att jag bara sovit fyra timmar var jag inte så trött på kvällen. Men var däremot trött i huvudet så lämnade allt bara som det var, så får ta reda på alla grejer idag.
2012-11-17 @ 12:39:34 Permalink Vardaglig skrivkramp Kommentarer (0) Trackbacks ()


Torsdagen förbi

Idag har jag gjort lite nytta, klev upp halv elva när Christoffer åkte till jobbet. Har guidat honom via telefon till ett ställe i Uppsala med hjälp av eniro, haha! Men det gick bra det å ;) Han kom hem vid sextiden och vi käkade plättar till middag bara. Jag hade migrän så låg i sängen och vilade när Christoffer var hos Tomas och kollade på hockey.

Christoffer hade träning sen, jag slängde ihop en kladdkaka och så käkade vi den sen och tittade på Stalkers på webbteve, kollade aldrig på det igår eftersom det var fotboll. Dock så sov Christoffer till och från igenom hela matchen, när vi skulle ut med hunden sen så frågade jag han vad de blev, så sa han 3-2 fast ja det blev ju 4-2. Och han sa att han hade sett Zlatans sista mål men det hade han ju inte ;) Nu kollar vi i alla fall på Uppfinnarna och sen blir det läggdags. Lite sent idag men är inte alls trött. Imorgon ska vi till Ockelbo, får se när men det beror på om herrn ska jobba eller inte.

Vi har beställt vinterjacka till Christoffer idag, hoppas att den är varm. Tyckte inte den såg jättetjock ut, men får väl se när den kommer :) Och så håller jag på att kika lite julklappar, det var ju det också! Vill ha klart allt så fort som möjligt så man slipper gå och klura på det, men är alltid lika svårt att försöka komma på vad man ska köpa.


Hyllan med ljusen. Kollade med vattenpass på nyckelskåpet, tusan vad bra ögonmått vi hade, var spikrakt ;)
2012-11-16 @ 00:56:15 Permalink Vardaglig skrivkramp Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tur att man har en händig karl!


Den vita hyllan satte C upp idag, vi har ljus på den. Ser lite skevt ut, men det är för att jag inte kan fota rakt haha..


Nyckelskåpet åkte också upp på väggen i hallen. Hoppas skruvarna håller haha! Blev superbra i alla fall.

Jag är jättenöjd över att vi äntligen fått upp allt på väggarna! Nu ska jag bara hitta nån sorts långsmal canvastavla till köket tror jag, och beställa hem lite papperskopior på bilder som jag tänkte ha i sovrummet. Sen är det mesta klart här hemma just nu. Tills man kommer på nått nytt då ;) Vi ska nog ha upp dom små högtalarna på väggen i vardagsrummet också, bakom soffan. Måste bara bli övertalad till det först, tycker det är fult haha.. Men jag överväger det faktiskt! I början sa jag blankt nej. Nåja, nu känns det i alla fall lite mer hemtrevligt när man har fått upp lite fler saker :) Ska ta nya bilder på hela lägenheten här nån dag och slänga upp på facebook, har blivit en del förändringar sen mina senaste bilder.
2012-11-14 @ 20:02:37 Permalink Lägenheten/inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdag

Igår köpte vi faktiskt skruvar och pluggar så att vi kan sätta upp lite saker. Dock så blev det inte gjort igår men till veckan tänkte jag försöka se till att vi har gjort det. Får väl se. Sen var vi och tittade på en vinterjacka till Christoffer men hittade väl ingen direkt. Fel årstid att leta sånt, men han fick inte ha den som han alltid lånat av sin pappa och de har han sagt nu så de är bara att åka ut och leta :)

Gick från Granngården och hem igår helt ensam, var fem kilometer. Mot slutet gick det riktigt fort, men tur att man varit ute och gått lite så man hittade hem. Och bra att gångstigarna har skyltar åt vilket håll man ska gå haha :) Så hem kom jag. När jag typ precis kommit hem så kom det förbi två stycken och ville informera om brandsäkerhet såhär innan jul och det, eftersom lägenhetsbränder ökar så mycket då. De ville sälja på oss brandskydd i tio år men det slutade med att de inte fick något sålt men gav Christoffer nummer och information till deras chef och tyckte han skulle söka jobb där för att han verkade kunna prata med människor ;) Haha, det var ju lite komiskt.

Var sjukt trött igår så gick och la mig tjugo över tio. Somnade elva och har sovit tolv timmar. Fast är fortfarande trött.. Stackars Christoffer sa att han inte sovit en blund inatt. Jag vaknade flera gånger under natten, brukar göra det när jag lägger mig tidigt, och han var vaken varenda gång. Nu ska jag ut med vovvsi som nyss vaknat till liv, om man är ute med henne på morgonen så kan hon sova halva dagen haha.. Och nu gick hon nyss och la sig igen när jag skrev det där. Sen ska jag diska jättedisken vi har samlat på oss. Och plocka lite småsaker och annat ska jag nog sysselsätta mig med att göra innan jag tar en dusch och sen fixar maten klart tills Christoffer kommer hem från jobbet. Sen är det kväll och ikväll är det Stalkers på teve och det ska jag se!
2012-11-14 @ 12:11:25 Permalink Vardaglig skrivkramp Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag och ny vecka

Igår var det farsdag. Tråkigt såna dagar att bo så långt ifrån sin familj. Jag hoppas att min fina pappa hade en bra dag i alla fall ♥ Jag var hemma ensam och tvättade, diskade och duschade. Christoffer var hos sin pappa och kom hem strax före nio nån gång. Skönt att få bort all tvätt i alla fall, var inte så mycket som jag trodde heller :) När han kom hem blev det Beck och sen kortspel med Jesper och Dennis fram till strax efter tre på natten haha.. Vi har spelat kort tre kvällar i rad nu. Kul med lite tidsfördriv!

Idag har vi ätit middag tidigt, blev tacos och det satt fint i kistan. Vet inte vad vi ska fördriva kvällen med idag? Jag vill göra om massor i lägenheten men finns inte så mycket att göra haha.. Vill sätta upp lite tavlor och sånt där, men har inga nya bilder i dom och det vill jag ha. Kanske ska beställa lite snart.. Imorgon tror jag vi ska köpa skruv och försöka sätta upp nån hylla och kanske nyckelskåpet. Det fick vi i julklapp förra året, så det kanske borde läggas lite energi på att få upp det på väggen tycker jag ;) Och hyllan har vi köpt typ före sommaren haha..


Fotade våran smutsiga lilla bil idag. Ska fota nån gång när den är ren, fast det är den ju aldrig haha.. Den fick extralysena ditmonterade igår i alla fall, så nu ser vi bra i mörkret!
2012-11-12 @ 16:26:09 Permalink Vardaglig skrivkramp Kommentarer (1) Trackbacks ()


Äntligen!

 
Det tog ett år men nu är tavlan på mina tjejer äntligen uppsatt ovanför soffan! :D Den känns ganska liten där ovanför faktiskt, även om det är en stor förstoring. Christoffer fick nå släng efter vi åt middag att han skulle fästa internetkabeln i listerna igen eftersom den har lossnat, så jag tjatade lite och så satte han upp tavlan samtidigt. Vi slog i med spik så sitter inte skitbra, men tavlan är ju inte tung. Bara hoppas att man inte får den i skallen nån dag haha ;) Det är för i övrigt den här bilden från den sista januari 2009 som tavlan är en förstoring på:
 

Finaste tjejerna ♥
2012-11-10 @ 20:01:43 Permalink Lägenheten/inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det här med snusning

Imorgon är det två månader sedan Christoffer slutade snusa, och idag är det en och en halv månad sen han använde nikotin sist. Därför så fick han en present av mig, en dosa kickup haha! Det innehåller ingen tobak eller nikotin, och tänkte han kunde ha det till när det krisar och han är riktigt snussugen. För jag tror det mesta är psykiskt, att man måste ha nånting under läppen. På två månader så har han bara rökt en gång, och det var för en och en halv månad sen. Och då talade jag om för han att om han ska hålla på och röka så får han hellre ta och börja snusa igen haha..

Jag har frågat flera gånger tidigare om han inte kan prova sluta snusa, men han har alltid sagt nej. En dag så sa han att han hade varit utan snus i 24 timmar, och det var alltså då han bestämde sig för att sluta. Christoffer har snusat i sju år och i början av detta år så började han trappa ner. Eller under våren kanske det var. Från att ha snusat en dosa om dagen till att en dosa räckte två eller tre dagar, bara det är ju hur bra som helst :) Och nu ingenting som sagt. Jag har aldrig haft nå problem med att han har snusat, men det är ju inte bra att göra det och sen är det så jäkla dyrt. Nu på dessa två månader, om man räknar på att en dosa räckt 2,5 dag så har vi sparat in 1248 kronor :o Helt jäkla sjukt! Om han är snusfri ett år så har han sparat in 47 424 kronor. Haha fyfan, är glad att jag aldrig provat på nått sånt där. Det kostar pengar.. Kanske man borde lägga undan alla pengar som har gått till snus förut, varje månad. Då har man ju en skaplig resa efter ett år!

Tänkte mest bara skriva att jag tycker att han är bra duktig och jag hoppas att han klarar det. När han varit snusfri ett år tror jag att jag kan börja fundera på att han slutat snusa ;) Det är ju så lätt att börja igen efter att man slutat. Nu är det Sverige-Finland i hockey på teve som herrn kikar på och jag ska bädda rent i sängen tänkte jag. Har tvättstuga från fyra men har så jäkla ont i huvudet så ska ta alvedon först och sortera tvätten och se om jag orkar tvätta idag. Annars måste jag göra det imorgon för som sagt, saknar strumpor ;) Och så ska jag sitta och göra upp en budget tänkte jag! Behövs en ny som vi får prova leva efter tänkte jag, tror det kommer gå bra :)
2012-11-10 @ 16:12:51 Permalink Tankar & funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag och lite ärenden

Idag har vi gjort ärenden på stan, bland annat varit på AF och banken. Klokare blev vi. Känns som att man ser ljuset i tunneln nu. Knappt tydligt, men lite syns det iaf. Som sagt, man är inte på topp nu och det är nog därför jag inte bloggar lika ofta som jag brukar. Det har varit nog med motgångar nu, tycker vi förtjänar lite framgång! :) Glad att jag har min fina familj, som jag för i övrigt saknar väldigt mycket.

Kom i alla fall hem från stan efter tre nån gång har jag för mig. Jag diskade undan och hoppade i duschen medans Christoffer lagade mat å dukade och tände ljus och sånt, han kan om han vill ;) Sen har Henke, Lydia och Sammy varit här och vi har tittat lite på teve och surrat tills dom åkte för en timme sen eller nått.

Blir nog att krypa ner i sängen snart.. Skulle vilja mysa ner mig med herrn men tror han har tänkt vara uppe ett tag, brukar vara så på helgen ;) Fast innan sängen blir det hundrastning, och så ska jag försöka komma ihåg att boka tvättstuga. Har inga rena strumpor längre haha.. Borde kanske önska mig några stycken i julklapp, börjar sina på den fronten.. Det blir tvättdag imorgon om tvättstugan är ledig.
2012-11-09 @ 23:30:32 Permalink Vardaglig skrivkramp Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nått livstecken bara

Bakade utan ägg i förrgår, smaka skit haha...

Ja, kanske dags att skriva nått. Även om jag inte hade tänkt, och inte orkar just nu. Har lite väl mycket att tänka på, och även om ingenting händer i praktiken så händer det mycket i skallen. Nåja, en vacker dag så kanske man får drömlivet ;) Kan ju alltid hoppas! Närmar sig december med stormsteg tycker jag, även om det bara gått sju dagar i november. Skönt ändå att det går fort, den här tiden på året är så sjukt tråkig.

Idag har vi gjort en himla massa nytta! Jag var på möte på AF, blev först mycket klokare och sen inte lika mycket. Haha vilken djungel.. Men vi har båda lagt i en högre växel nu så jag hoppas att det kommer att löna sig framöver :) Lets hope for the best.

Ikväll blev det hockeykväll i alla fall. Även om jag tycker att jag var den som kollade mest haha.. Sen kollade vi Stalkers på tv3 som hade premiär, grymt intressant! Fast ändå jäkligt otäckt. Nu börjar det bli läggdags i alla fall, om vi inte slår igång nån film först men det vet jag inte om jag orkar. Tidig uppstigning imorgon satsas det på.


Hockeykväll
2012-11-07 @ 23:28:02 Permalink Vardaglig skrivkramp Kommentarer (0) Trackbacks ()


Promenad och fix

Vaknade efter elva idag, sen bara ett tag efter det ringde mormor och jag pratade med henne. Åt frukost med Christoffer och sen bestämde vi oss för att gå ut och gå en mil. Välbehövligt kan jag säga. Har suttit och räknat i efterhand och de senaste dagarna har det blivit lite för mycket av det goda. Mer än vad jag trodde också, fast inte så konstigt när jag tänker efter. Men nu är det skärpning :)

Vi kom hem vid fyra och då tog vi det hyfsat lugnt, man kände att man gått en bit kan jag säga.. Sen blev det matlagning medan herrn diskade. Vi åt och sen har vi pysslat lite. Himla händig karl man har! När han vill alltså ;) Bokhyllan som har stått och väntat på att bli nerburen till förrådet har jag hittat en plats till. För tillfället i alla fall, kommer nog komma på en vacker dag att där kan den ju inte stå, som det brukar vara.
 

Såhär ser det ut nu, och kanske ett tag framöver? Måste bara hitta nått att fylla bokhyllan med haha.. Står en lampa på högtalaren, därför det är så överexponerat där så man inte ser nått.
 
Christoffer sa att det hade varit fint om vi målade om bokhyllan så den blev svart. Kanske är en bra idé det :) Haha, jag har så många kommande målnings-projekt framför mig.. Nån dag kanske jag kan börja med det också! Kanske lär önska mig lite målarfärg i julklapp så det blir av? Christoffers datastol ska jag måla svart här framöver, några tavelramar vill jag också måla. Och sängen vill jag måla vit, som jag skrivit ungefär tusen gånger..
2012-11-04 @ 19:07:20 Permalink Lägenheten/inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag och lördag

Igår vaknade vi strax efter elva, men låg i sängen till klockan ett. Sen blev det frukost och så satt vi i köket till klockan tre haha! Vi satt och räknade lite bland räkningar och sådär, blev uppställningar på papper och Christoffer lärde mig igen hur man räknar minus, hade glömt bort haha... Fast ingen av oss kom ihåg hur man räknar gånger och delat med, sjukt hur man kan glömma sånt som man hållit på med så länge. Miniräknare is the shit!
 
Vi åkte till Hemlingby nya köpcentrum sen och tittade lite bara. Sen hem för att laga mat och så kom Dennis hit. Blev tevetittande till typ elva, sen satt jag vid datorn och Christoffer spelade playstation. Vi var bara hemma hela kvällen, skönt de :) Stupade i säng först klockan fyra på morgonen haha.. Lagomt trötta.

Christoffer väckte mig tolv idag och en timme senare gick vi ut på en promenad. Han har haft match och sen har vi käkat kyckling till middag. Åkte till kyrkogården och tände ljus på Olle och Majkens grav. Synd att jag ska vara så långt ifrån Gällivare varje alla helgona, vill tända ljus på farmor och farfars grav. Men det fixar pappa. Köpte med oss lite godis hem och sen kom Adam och Frida hit och vi har tittat på film tills dom åkte halv tolv.
 

Skogskyrkogården, eller en del av den åtminstone. Sjukt svårt att fota i mörkret, skulle haft ett stativ..

Jag ligger under filten i soffan och fryser snart ihjäl känns det som. Uscha! Tror jag ska diska litegrann och sen börjar det nog bli läggdags efter det. Kanske i alla fall. Trist med söndag imorgon..
2012-11-04 @ 00:12:07 Permalink Vardaglig skrivkramp Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hahahaha, dör!!

Antingen är det för att man är trött, eller så har man bara dålig humor. Skrattat tills jag nästan dött ungefär haha... När halva klippen gått blir det bra haha!
 
 
2012-11-03 @ 03:46:32 Permalink Bara sådär för att Kommentarer (0) Trackbacks ()


Begravning idag


Alla fina blommor från Tords begravning

Idag var Tords begravning. Vi åkte till stan vid halv tolv och då köpte jag med mig ett par leggings som jag skulle ha på mig. Sen åkte vi mot Ockelbo till begravningen som började halv två, och kom hem vid sju tror jag. Det var en jättefin begravning men väldigt jobbig. Fast vilken begravning är inte det liksom?

När vi kom hem så åt vi och sen har vi bara legat i soffan och degat. Christoffer har träning till tio och jag tänkte hoppa i duschen en snabb sväng och sen kolla på teve. Sen blir det hundrastning lite snabbt innan jag stupar i säng, är så trött så hade kunnat lägga mig direkt vi kom hem. Men har varit så spänd hela dagen och så släppte det och då fick jag migrän och blev skittrött. Ska bli skönt att få gå och lägga sig om ett tag.


Haha, blev tvungen att tvätta rutorna på Shell på vägen till Ockelbo för vi hade slut spolarvätska. Folk kollade lite snett på C när han stod där i sin kostym haha!
2012-11-01 @ 21:38:35 Permalink Vardaglig skrivkramp Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0