Mellandagar

Nu börjar väl mellandagsrean och sånt där. På torsdag är det nyårsafton, kan inte fatta att det här året har gått så himla fort. Ikväll sticker jag ner till Gävle, framme imorgon tio över sju. Blir bara där en vecka sen åker jag hem och kommer hem dagen innan min artonårsdag för den vill alla att jag ska fira hemma. För mig spelar det ingen roll men jag lär åka hem, Christoffer följer iaf med så då är det lugnt.
 
Julen var trevlig i år. Jag hade verkligen ingen julkänsla men det är mysigt att sitta hela familjen och äta och surra och sådär. Vi brukar vara sju stycken när vi firar jul, i år var vi sex stycken (jag, lillebror, mamma, pappa, mormor, morfar). Annars brukar min morbror också vara med men han firar jul i Stockholm i år, där han bor. Vissa är jättemånga när de firar jul, det hade varit kul att ha ett stort julfirande men eftersom hela släkten på mammas sida bor i Norge utom vi, morbror och mormor och morfar så blir det inte att man firar jul ihop. Den nära släkten på pappas sida (farbror, faster x2 och kusiner x6) bor på varsina håll i södra Sverige så de firar vi inte heller ihop med. Fast när farmor levde brukade vi fira jul med en av mina fastrar och två kusiner hemma hos farmor också. Nu ska jag slänga upp lite bilder från julafton. Eftersom min bror är yngst och han är 15 år, och vi dessutom inte är så många så brukar det väl mest bli bilder på hundarna.
 





(och ja, bilderna blir större om man klickar på dom) 
 

Jag känner mig jättestressad, och när jag är stressad så går jag fram och tillbaka i lägenheten eller så sitter jag bara och gör ingenting, som jag gör nu då. Jag har lite saker som jag måste packa ner och som ska fixas innan jag åker med jag är så stressad så jag orkar inte ta tag i det! Hoppas att det inte är så mycket folk på tåget, det är så jobbigt.. Tänkte försöka mig på att mobilblogga nån gång också, jag har aldrig gjort det men det är tydligen gratis att mobilsurfa under mellandagarna.

Nu ska jag försöka ta tag i något som behöver göras. Snart i alla fall.


Nova hjärta Stoffe



Behöver jag skriva nån text till eller? Filmen talar väl för sig själv ;)


& imorgon är det julafton

Julkänsla: 0. Det är verkligen sant! Jag har ingen julkänsla alls. Jag sitter bara och funderar på att jag borde slå in julklapparna som jag och min bror köpt. Det ska jag nog göra ikväll. I år har jag inte önskat mig något speciellt, förutom en ny säng och den fick jag för någon vecka sen. Kanske därför jag varken längtar eller har någon julkänsla? Hur som helst blir det förmodligen lika trevligt som vanligt att fira jul.
 
Imorse klev jag upp vid tio och for iväg till Kaptensgården och filmade Uffe och Härkmoens Bert Mikael, eller Berte som han kallas. Det var gjort på drygt 10 min och jag fick 300 kr? Ulf är helt tokig, det var inte ens värt en hundring det där arbetet! Men han tyckte att jag skulle köpa en hamburgare till Christoffer eftersom han inte kunde grilla några nu på vintern, haha. Jag är klar med redigeringen och allt, så nu ska sekvenserna in på ett usb-minne och sen är det redo.
 


Jag var tvungen att klippa ihop en film av alla sekvenser som filmades, för Berte var så rolig idag haha! Lite ängslig och fundersam ibland och ibland lite busig.
 

Nu tvättar jag kläder för på lördag sticker jag till Gävle, så jag har börjat packa lite smått för jag misstänker att jag inte riktigt kommer ha tid med det framöver. Fast det är inte mycket att ha med (jag packar FÖR mycket som vanligt) för jag är hemma igen redan 3 januari. Det tråkiga är att jag missar Michaelas 20årsfest på nyårsafton, men jag tror att dom får det skoj där ändå! :)

& nu tänker jag faktiskt äta middag, för jag är döhungrig.
 


Två dagar kvar till jul


Puma och jag när jag bakade pepparkakor i helgen
 

Att baka pepparkakor var förresten skittråkigt! Det var nog sista gången jag gjorde det, åtminstone för i år hehe! Nä men jag gnällde redan när jag bara gjort en halv plåt över hur jäkla tråkigt det var. Så inge mer pepparkaksbakning på ett tag framöver.
 
Idag klev jag i alla fall upp efter tio och tog det bara lugnt innan jag och Michaela gick ut och promenerade med hundarna. Vi gick över en timme, bort till sandviken, det var -15 grader så det var lite kallt om kinderna men inte så farligt! Våra hundar som är bittra fiender hade bara en liten catfight och sen sprang de och hade sig resten av promenaden. Även om Mickas hund kanske hade liiite respekt för Nova ett tag efteråt. Min hund är världens argbigga, men ack så söt! :) Eller okej, på bilden var hon inte speciellt söt, haha!
 


Iana och Nova, inte ser dom så sura ut på varandra iaf?
 

Nu ska jag titta på teve, imorrn ska jag upp tidigt och iväg på Kaptensgården och filma lite material åt (och med) Uffe och Peter till deras dressyrkurs för jakthundar.


På dåligt humör

Idag åkte jag till skolan för ingenting. Läraren som vi skulle redovisa för var inte ens där, och på den enda lektionen jag hade så skulle vi göra instuderingsfrågor till ett prov vi ska ha efter lovet. Kändes nödvändigt, jag var glad (eller så inte). For på stan med Michaela i alla fall, vi var och tog en fika bland annat.

Har i alla fall sovit 14 timmar inatt! Jag gick och la mig klockan åtta igår. Jag vaknade klockan tio imorse. 14 timmar alltså. Eller ja, Christoffer ringde klockan elva och väckte mig men vi pratade bara en halvtimme och sen somnade jag direkt. Fast jag var trött när jag vaknade imorse, har väl sovit för mycket :)

Jag är hos pappa den här veckan. Jag ska sova första natten i min nya säng inatt. Jag hade helst velat gå och sova redan nu, men jag tänkte vara social med min familj så jag ska slå på en film tror jag. Pappa är och jobbar nu iaf och Jonte ska snart på träning. Först ska jag nog slå in julklappar, men före det ska jag ut med hunden.
 


Dispite the hard words I still keep loving you
but I guess we have to face that our times are over,
no matter how much we miss them sometimes


20 december


 

Såhär ska jag se ut i öronen på julafton. Behöver jag säga att jag kommer att känna mig som en elefant? Dom väger fläsk! Nu måste jag bara hitta sex stycken andra örhängen att matcha resten av hålen med snöflingorna. Hur ska det här gå? Just nu har jag åtta stycken som inte direkt matchar varandra, bara för att jag har så dåligt med likadana örhängen :)
 
Helst skulle jag vilja gå och sova nu. Jag har ont i nacken och känner mig död, jag somnade typ fyra imorse. Sen klev jag upp halv tolv och åkte iväg och kollade hockey. Imorrn börjar jag först fem över ett och har en timmes lektion, känns nödvändigt. Hade inte åkt till skolan över huvudtaget om det inte vore för att jag har geografi-redovisning innan lektionen. Nu ska jag försöka göra något vettigt.


Två gulliga fynd





Nytt för dagen från Dollar store :) Tyckte dom var så fina, vet inte vart jag ska hänga upp dom bara, men jag har mina funderingar.. Vill helst ha dom hos pappa, för jag har finare tapeter där haha! Men hos mamma är det fler som ser dom, hos pappa skulle man bara se dom om man är inne i mitt rum i såna fall. Det tåls att tänkas på ett litet tag!

Det är typ 16 grader i mammas lägenhet, det har varit det dom tre senaste veckorna. Två gånger har dom varit och kollat elementen men det har inte blivit bättre. Jag sover med sockarna på för annars fryser jag ihjäl. Att gå på golvet utan sockar är det inte tal om ens, det är omöjligt. Det är för fan varmare när man vaknar hemma hos Christoffer och inte har hunnit elda ännu, än vad det är här hemma.


Att inte ha huvudet på skaft

Jag har börjat åtta både igår och idag. Igår vaknade jag 07.52 och idag 09.32 - lyckat! Idag var jag över till pappa pch monterade ihop min nya säng och gnällde på att jag försovit mig så mycket senaste tiden.
 

Pappa: Du kan ju ta med den där klockan som står i bokhyllan
Jag: Den som jag fick i julklapp?
Pappa: Ja, så kanske du vaknar på morgonen
Jag: Jo det kan jag ju göra, men jag vet inte hur den funkar
Pappa: Gå och köp batterier till den, sen är det inte så svårt
Jag: Jo jag får göra det.. Men man lär väl bara ställa in tiden och sen går den tills man slår av den? Går det typ inte att snooza med den? Det finns väl typ ingen sån knapp?
Pappa: Öhh..
Jag: Eller oj! Det står ju för fan Stop Snoozing! på den! Då kanske det inte går..


min klocka..


Hämnden är ljuv, right?


P A Y B A C K - T I M E

h o n e y !


If payback is a bitch and revenge is sweet, than I'm the sweetest bitch you've ever met


Läge för en sammanfattning

Nu tycker jag att det är dags att sammanfatta min vecka på resande fot kanske? Jag brukar inte göra det så ofta längre så jag tänkte göra nu iaf och försöka dra det lite kort. 
Måndag satte jag mig på tåget ner mot Gävle. Tog en halvtimme längre att komma fram nu än annars, fast 13 timmar på natt-tåg går fort och jag tänker inte klaga. På tisdag var jag framme och Leif hämtade mig, vi skjutsade Christoffer och Jesper till skolan och sen åkte vi hem och jag sov typ tills vi skulle åka till Bergby och möta Christoffer och handla. På onsdag så åkte Leif iväg till Posa på morgonkvisten och sen åkte dom iväg och han skulle komma hem först på söndag, så onsdag och torsdag var det bara jag och katten hemma under dagarna. Då har jag mest sovit ut, diskat, vattnat blommor, försökt (och faktiskt lyckats) att göra eld i kaminen, varit sällskap åt katten och tittat på teve. På fredag var Christoffer hemma iaf och vi har bara tagit de lugnt, var ner till sjön en sväng med Jesper, kikat på Idolfinalen och sådär.
 


 

lördag morgon, sex minuter över åtta, gick tåget mot Stockholm. Christoffers farmor och Tord skjutsade in mig till tåget så jag sa hejdå åt en nååågot trött knodd som fick ligga kvar i sängen och sova. Lina och Therese mötte mig på perrongen och vi tog pendeltåget ut till Älvsjö, checkade in på hotellet och sprang sedan på mässan. Lite senare tog vi pendeln in till centralen, gick på stan, shoppade, åt mat och mötte upp Michaela som kom från Göteborg innan vi åkte tillbaka till hotellet. På söndag morgon drog vi till mässan och var där, sen åkte vi in till centralen igen, jag träffade min morbror och vi var på stan en sväng innan vi + tjejerna åt på Chopsticks. Efter det bar det av mot tåget, fast först inhandlades det lite godis! Tågresan hem kändes längre än själva Stockholmsvistelsen. Jag sov när jag kom hem, i sex timmar så jag blev väckt vid nio på kvällen, lagomt sur över att jag inte bara kunde ha fått sova hela natten. Det resulterade såklart i att jag inte kunde somna förrän klockan tre på morgonen och jag försov mig imorse :)
 



 

Ikväll ska jag lägga mig tidigt. Snart jullov! Jag måste hinna handla alla julklappar... Nu ska jag kika klart Biggest loser, sen blir det duschen.


du är rätt när jag är fel



Jag skulle gå vilse i mig själv, om jag inte hade dig
jag älskar dig  ♥


Söndagskväll/natt

Utan söndagsångest! Skönt. Fast det kanske beror på att jag har gjort allt som jag ska (utom matten) tills jag åker imorgon. Däremot har jag ångest för att jag inte har packat allt ännu. Blir att åka hem imorgon efter skolan, slänga sig i duschen, packa det sista, äta middag, handla nått att ha på tåget och sen åka. Och nej, jag är inte direkt pepp på att åka. Men det blir förhoppningsvis trevligt när jag väl är där :)

Det känns inte ens som att jag ska åka imorgon, det känns konstigt att åka på en måndag. Och jag vet inte vad jag ska hitta på ute i skogen när Christoffer är i skolan. Speciellt inte efter att Leif åker iväg också. Fast han är väl där 2-3 dagar efter att jag kommit i alla fall :) Nuuu ska jag krypa till kojs och känna mig galet stressad över morgondagen! Det gillas... inte.
 


förmodligen
världens
bästa


Om en vecka

Min morbror ringde nyss. Gud vad jag saknar honom. Vi träffas så sällan nu, jag träffade han sist i juli och nästa gång han kommer hit är till sommaren. Han bor i Stockholm så nu ringde han angående att jag kommer ner dit om en vecka, så vi tänkte ses då :) Han bor i Vallentuna så vi bestämde inte oss för om vi ska vara i stan eller åka till han, jag har nämligen inte sett hur han bor i Vallentuna, han bodde på ett annat ställe sist vi hälsade på (och det är så många år sen). Vi ska höras mer nästa vecka. Ser fram emot att träffa han och förhoppningsvis hans tjej (och kanske hennes dotter) också, har inte träffat henne ännu fastän de har varit tillsammans några år! Morbror såg iaf fram emot att träffa mig, och Christoffer också då han förmodligen följer med. Han lovade att försöka göra ett gott intryck men hans tjej bara skratta åt han i bakgrunden haha? ;) Troligtvis blir det söndag vi träffas på, eftersom han fick välja då hur han ska jobba och han jobbade helgen.
 


Morbror och Jonte i båten ute på havet i Norge
 

Nu ska jag försöka få liv i min bror som ligger och sover, vi ska på Ica och köpa godis. Han har spelat match idag så jag förstår att han är trött. Dom vann med 8-3 i alla fall. Ikväll ska jag vara med Sara, men jag mår inte så bra nu ska jag ska vila upp mig lite innan det. Jörgen var här nyss, han och mamma har dragit iväg på julfest, jag har lockat hennes hår och tvingat henne att ha leggins och urringat. Jag är världens snällaste dotter.


31 dagar kvar

Har nedräkningen börjat eller? 18 år om en månad. Jag har börjat få fetångest :(


Det tar sig, sa pyromanen

Hade sovmorgon till halv tio idag, börjar egentligen åtta. Klarade geografiprovet med en poäng, det var tur. Sen har jag pluggat massa spanska för jag har haft prov idag, var faktiskt inte lika svårt som det brukar vara! Men jag fick skäll av min lärare för att jag lämnade in läxan på ett halvt A4-papper, när man går på gymnasiet gör man inte så, då ska det vara hela A4-sidor sa hon. Fullt normalt? hehehe :) Efter spanskaprovet gick jag direkt till engelskan som redan hade börjat och då skrev jag engelskaprov innan jag åkte hem.

Imorgon är det redovisning av rapporten så jag ska skriva redovisningen ikväll, sen är det bara matteinlämningen kvar och den ska jag be om hjälp om för jag kunde inte allt. Ledigheten närmar sig! :D

Och ja, det tar sig med allt skolarbete som ska göras!
..rapportskrivning
..redovisning av rapporten
..matteinlämning
..engelska grammatikprov
..geografiprov
..spanskaläxa x2
..spanska muntligt förhör
..spanskaprov
..träningsdagbok

Fast jag har inte gjort muntliga förhöret i spanska för jag skulle göra det idag om jag hann och det gjorde jag inte. Så jag kommer antagligen inte att få göra det heller. Men för mig spelar det ingen roll, fast hon nu då säger att hon har mindre bedömningsmaterial om man inte gör den, men jag skulle nog ändå inte klara av det så det är väl lika att skita i det då. Nu ska jag ta mig en välförtjänt tupplur innan middagen, skönt :)
 


Lördagskvällen i sju bilder





Rapporten är officiellt klar

Gissa vem som är klar med sin rapport?
JAG.

Jag tror aldrig jag blivit klar med nått såhär tidigt för jag skjuter alltid upp allt till sista sekund, och idag är visserligen sista dagen men det är flera timmar tills klockan är tolv.



Men nu har jag sju saker som återstår. Idag blir det nog lite matteplugg tyvärr, måste göra klart inlämningsuppgiften. Sen har jag ett geografiprov att börja plugga till som jag förmodligen kommer att göra imorgon. En dag i taget nu typ.. Jag dödar mig själv långsamt :)


RSS 2.0