Sömnlös

Kul att man har somnat ännu?? La mig klockan tolv och nu är klockan halv tre. Gör väl ett nytt försök nu då efter att ha legat i sängen i två timmar och sedan glott på teve en halvtimme. Nu borde jag väl kunna somna tycker jag? Godnatt.


Hårfärg är bara problem

Min käre pojk sitter på tåget och jag känner mig som ett barn på julafton. Det är så länge sen han var upp hit så det ska bli kuuul när han kommer! Och han ska få sina julklappar, och sen får jag mina när jag kommer ner till han. Tåget är en timme försenat nu och blir säkert mer under natten, det skulle inte förvåna mig. Men huvudsaken är att han sitter på tåget iaf! Ska snart gå och sova så det blir morgon fortare haha, dessutom är jag faktiskt jäkligt trött redan :)

Fan vad färgen går ur mitt hår hela jävla tiden!! Less jag blir, det är en månad sen jag färgade det sist och slingorna lyser igenom på flera ställen. Speciellt på högra sidan som man ser på bilden till höger, fast det ser inte sådär extremt ut i dagsljuset kan jag ju tala om :p För då lyser mina slingor igenom lite här och var, så det ser ganska naturligt ut. Men det är fortfarande inte snyggt!
Vad ska jag göra åt mitt jävla tråk-hår? Har lust att färga de lite rödaktigt, men jag skulle lessna. Vill ha det mörkt med röda slingor, eller med blonda slingor. Så nått av det blir det väl nån gång, får se när jag orkar och om det ens skulle bli bra. Hatar verkligen mitt hår, det är så tråkigt och när jag färgar det fäster färgen aldrig nå bra och mitt ljusa hår och gamla slingor lyser alltid igenom :(

Nytvättat och ofixat på bilderna, INTE fint i färgen, nä... Less!


Dag 28 - mina favoritskor

Jag älskar mina gladiatorsandaler som jag köpte i Skåne i somras! Det är nog mina favoritskor, fast jag älskar skor och har en del olika (fast inte så många som jag hade velat ha!). Annars tycker jag mest om högklackade skor för det är så snyggt, men det är ingenting som jag använder så ofta till vardags för jag är inte ”en sån typ” helt enkelt.


Har ingen bättre bild på skorna än denna, som är väldigt dålig, men jag älskar dom!

Egentligen tycker jag inte alls om fötter, och verkligen inte mina egna fast dom där skorna är så snygga så jag kan pina mig med att ha på mig dom ändå! Och jag längtar till sommaren då jag kan börja använda dom igen, dom ligger ju bara där och väntar på mig... Haha!


Uttråkad till tusen

Har varit ute och promenerat i skogen en sväng i -20 grader, fyfan vad kallt det var! Det bara bet i kinderna, så de blev ingen lång promenad. Det var kolsvart också men mamma hade pannlampan med sig ;) Har inge dåligt samvete över att jag frossat i julmat och massa godis iaf, för jag har ändå rört på mig de senaste dagarna. På lördag är det slut med godsakerna!! Ser faktiskt fram emot att börja räkna points igen och få lite ordning på saker och ting :)

Måste iaf verkligen börja vända på dygnet nu, vända tillbaka dom rätt alltså. Har varit uppe till fyra typ varje kväll sen julafton, och sovit till ett eller två. Det finns inget värre med att sova bort hela dagarna, blä! Och jag vet att när jag åker ner till Gävle på lördag så kommer det bli jag som måste tvinga upp herrn på jobbet på morgonen på vardagarna eftersom han inte orkar bry sig så mycket om klockan då för han vet ju tyvärr om att jag inte kan somna om förrän han är uppe och påväg till jobbet. Så då är det ju en fördel om man lägger sig tidigt så man är lite pigg när klockan ringer 6.00 ;)

Är irriterad över att det inte är nånting bra på teve ikväll! Fel att dom visar bra filmer på kvällarna mellan jul och nyår iaf, då många är lediga och alla skolelever har lov? Love actually börjar visserligen halv elva, och det var ett tag sen jag såg den, men det är ju typ det enda som är värt att se på hela kvällen? Pirates of the Caribbean är ingenting som intresserar mig iaf..
Är hur uttråkad som helst just nu!! Måste jobba lite på samhällsen idag, och det SKA jag göra för jag är så jävla lat. Så litegrann ska jag göra och så kan jag känna mig nöjd. Men bara göra lite, hehe. Ska nog titta på Linas kvällsbok som jag har spelat in, den var väl typ igår tror jag? Har sett den för länge sen men minns typ ingenting så tänkte kolla på den nu så jag har nått att göra. Samhällsen kan vänta ju...


Dag 27 - min favoritplats

Jag har nog ingen speciell favoritplats, så länge man är omringad av nära och kära så trivs man ju vart som helst tycker jag :) Det är inte så ofta själva platsen som spelar roll, utan mer de som man är där med. Annars trivs jag väl bäst hemma, i Gävle, i stugan i Kardis och i stugan i Gratangsbotn i Norge.


What else matters?


Förhållande-quiz i brist på annat bättre

Har ändå inget bättre för mig, ska göra den här quizen sen hoppa i duschen. Kanske kollar klart filmen som jag började se inatt också, sen ska jag invänta samtal från min pojk så vi kan börja spåna lite vad vi ska göra till nyår hade jag tänkt.



Du är tillsammans med? Christoffer Ternström Peltonen
Hur gammal är han? 19
När fyller han år? han blir 20 år den 18 maj
Vem är äldst? han är ett år äldre än mig
Vilka stjärntecken är ni? jag är stenbock och han är oxe
Vem fyller först på året? jag
Vem är längst? haha han är bra mkt längre än mig!
Vart bor han? Bergby
Vad har han för färg på rummet? han hade blå när han bodde hemma men nu är de rött
Har han fått något smeknamn av dig? knodden, älskling, hjärtat, stoffe, snoddas, herr c, dölle, bebi, söti och förmodligen en hel del annat!
När blev ni tillsammans? 29 oktober 2008
Är ni förlovade? nej det är vi inte
Om inte, vill du att ni ska förlova er? nä inte just nu

Har han någon fobi?
haha förmodligen typ att en bög skulle bli kär i han ;)
Är han beroende av något då? snus
Är han envis? jo men inte lika envis som mig!
Skulle han bli en bra pappa? jalååå
Föll du för honom direkt? nja, ja kanske på ett sätt
Du har roligt med honom? att jag då har!
Du skulle kunna bo med honom? ja jag är ju så illa tvungen när vi ses ;) nämen de är väl klart att jag hade kunnat göra det, annars vore det ju lite meningslöst 
Vad är det finaste han sagt till dig? att han älskar mig såklart, finns de nå finare att höra? 

Hur träffades ni första gången? genom en gemensam kompis som gav han mitt nummer fick vi kontakt, sen bestämde vi oss för att träffas på stan när han var i gällivare. han skulle köpa hårfärg och vi (jag och en kompis) hjälpte till att välja, sen satt vi och prata lite och så kilade han iväg sen igen
Kände ni varandra innan ni blev tillsammans? jao i tre månader iaf
Har ni sovit över hos varandra? haha jo
Har ni bråkat någon gång? ja men det händer verkligen inte ofta
Har ni samma åsikter om saker? ja, nästan de allra mesta
Planerar ni framtiden ihop? om framtiden innefattar det närmaste halvåret så ja, men det är svårt att inte göra de när man har distansförhållande
Hur länge har ni varit ifrån varandra som längst? tolv veckor var vi ifrån varandra för två år sedan, fattade inte hur man stod ut. aldrig någonsin igen säger jag då!

Vad gjorde ni senast ni träffades? gjorde massa ärenden och fixade och donade i lägenheten, träffade lite folk, åkte till stockholm och hade kul
Vad gör han när han inte är med dig? jobbar, umgås med kompisar och sånt som pojkar brukar göra
Vem håller i fjärrkontrollen? helt ärligt kollar vi inte så mkt teve när vi träffas
Är han en djurvän? ja
Kan han laga mat? ja tänk för det kan han

Kommer du ihåg er första kyss? ja, svårt att glömma sånt
När var det, och var? det var i slutet av juli 2008 på ett hotellrum i gävle
Håller ni i handen på stan? ja oftast iaf
Har ni någon speciell låt? ja det har vi 
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? det var 95 mil då, nu när han flyttat hemifrån är det 94 mil, så inte världens största skillnad tyvärr ;)
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? typ alllt om man får säga så! fast hans ögon om det räknas (och hela ansiktet), sen hans armar. och rumpan! haha
Brukar nån av er prata i sömnen? han gör det ibland. sen brukar han armbåga mig i sömnen när han får för lite plats i sängen haha!
Ringer eller SMS:ar ni mest? vi smsar typ 24/7, men ringer typ oftast minst en gång varje dag 


Dag 26 - mina rädslor

Min största rädsla är att gå till tandläkaren, det har jag skrivit om många gånger förr i min blogg. Min rädsla för tandläkaren är verkligen extrem och har bara blivit värre och värre, vad den grundar sig i vet jag dock inte men jag har alltid varit rädd och det kommer nog inte att ändras heller.

Förut var jag även livrädd för att åka hiss och tog trapporna så ofta jag kunde, men när Linnea flyttade typ högst upp i fokushuset (12 våningar) så var jag tvungen att åka hiss ofta eftersom vi umgicks mycket. Killarna brukade jävlas när vi åkte hiss och trycka på stoppknappen mitt emellan två våningar och jag fick panik och blev helt galen och började slå dom så det hände inte så många gånger efter det haha! Numera är jag mest rädd för att åka hiss ensam, men när andra är med så går det hur bra som helst.



Jag tycker inte heller om att åka flygplan, fast på senare år har det bara gått bättre och bättre, även om jag inte alls är bekväm i att flyga och jag åker hellre något annat färdmedel så ofta som det går. När jag var liten mådde jag väldigt dåligt när jag flög och en gång kändes det som att mina tänder fylldes med typ tjära och höll på att explodera, det gjorde sjukt ont och jag blev vettskrämd att flyga efter det.



Jag är också otroligt rädd för olika insekter till exempel getingar, humlor, bromsar, trollsländor och liknande äckliga saker. Jag brukar skrika och ibland börjar jag till och med gråta när jag ser såna haha. När jag var typ 3 år blev jag biten av en timmerman i armen när jag låg och sov i bilen så där bottnar min rädsla för insekter. Jag är rädd för surret också så ibland för jag panik när jag har nånting surra, men när jag upptäcker att det är en fluga så bryr jag mig inte.



Det är väl de allra största rädslor jag har som jag kan komma på såhär just nu bara.


Just following the rules


Behöver iaf inte ha dåligt samvete... haha!


Bilder från julafton


Julgröt hos pappa på morgonen, eller ja typ klockan tolv men ändå ;)

Okej, ingen såg förberedd ut haha! Min hund, morfar, Jonte och pappa hemma hos M&M
Mamma, sen min hund (hon var faktiskt hungrig haha!) och mormor som fixar maten

Dom glada jyckarna

Mamma och Puma & jag och Nova



Lillebror och jag framför granen, skulle kunna tro han är två år äldre istället för två år yngre haha!

Dag 25 - min skoltid

Orkar inte skriva så mycket om min skoltid för jag tkr inte det är så himla intressant men kan dra det lite kort. När jag var 6 år gammal började jag i förskolan på en skola som hette Hedskolan, som låg nära huset vi bodde i med mamma. Där gick jag också 1:an-9:an. Från 1:an till 6:an har jag för mig att det var samma klass, men sen i 7:an splittrades klassen och ja, det blev en ny alltså. I den klassen trivdes jag jättebra och det var tråkigt när man gick ut grundskolan.
På gymnasiet sökte jag in till samhällsprogrammet på Välkommaskolan och började först i SP08B men efter första terminen slogs klasserna (A&B) ihop och så hette vi bara SP08 har jag för mig? Tills jag skulle börja tvåan så fick man välja mellan samhälls, företags och media. Jag sökte media i förstahand men det skulle bara bli de två inriktningar som flest sökte till så det blev ingen media-klass så jag fick läsa tråkig samhälls och gå i SP08SP istället eftersom jag inte ville gå företags då jag inte är intresserad av det. Och vips, nu är vi här och det är bara sex månader kvar tills jag tar studenten och slipper gå i skola nå mer!


Maria Menas sångtexter alltså! ♥

Jeg burde stoppe deg før du fikk trampe over meg
Jeg burde stoppe deg før du gikk hen og såret meg

Jeg burde reist meg og se deg vri deg som en slange,
holdt deg ansvarlig for at du har knekt meg så mange ganger
men hadde jeg vært modig, hadde du neppe vært til mer bry,
men jeg blir redd når du hever stemmen, jeg er konfliktsky


Hon har helt sjukt bra låttexter på engelska också, och hennes röst!
Slutar aldrig lyssna på hennes musik, så sjukt fin.


Laddar om batterierna

Efter att ha varit fin hela dagen så spenderar jag kvällen i sängen med Bröderna Karlsson (ja filmen alltså), cider, popcorn och min älskade pyjamas. Har haft en jättetrevlig och mysig julafton i Malmberget och just nu fattas bara en sak, som tyvärr inte dyker upp ikväll utan först på onsdag, men man kan inte få allt samtidigt som man vill ha! Kan nog leva utan mat fram till nyår också, så jävla mycket som man ätit.


Dag 24 - det här får mig att gråta

Känns inte så passande att skriva om det här när det är julafton för då ska man vara glad :) Men när jag är stressad och det jag ska göra går fel så kan det hända att jag börjar gråta, mest för att jag blir så arg. Annars brukar jag gråta när jag är ledsen, saknar någon, är trött, frustrerad eller nått sånt.

Från i somras

Min kusin gifte sig i juli, det börjar alltså närma sig ett halvår sen. Det är det första bröllopet jag har varit på (förutom mina föräldrars men då var jag bara någon månad gammal). Jag har tänkt hur länge som helst att jag skulle lägga ut dessa bilder, för de hade gjort en kort beskrivning av alla gäster, vilket jag tyckte var väldigt kul, och intressant också :) Hade varit kul om Christoffer kunnat vara med också för att se vad de hade skrivit om honom, men han var på intensivkurs till körkortet då. Nu tycker jag iaf att det är mer än dags att lägga ut bilderna, så här kommer dom, och beskrivningar om min bror, mig och pappa. Numrena som står framför är vilken plats man satt på.





Dag 23 - något jag önskar att jag gjorde mer

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag önskar att jag gjorde mer, men en sak är att jag hade velat att jag var bättre på är att ta tag i mina skolarbeten och att plugga inför prov. Jag sitter i princip alltid dagen eller dagarna innan med läxor och sånt och med prov är jag helt hopplös för jag börjar aldrig plugga tidigare än kvällen innan och det är verkligen inte kul. Då blir jag jättearg och tokig när jag inte orkar och när det inte går som jag vill. Så det är verkligen någonting jag önskar att jag gjorde mer (och tidigare och bättre), att ta tag i mina läxor och plugga till prov.

Everything is gonna be alright



Dag 22 - det här upprör mig

Det finns säkert en massa men om jag tänker mer på det som drabbar mig själv som person…så är såna saker som upprör mig till exempel lögner och oärlighet, falska människor, folk som sprider rykten och pratar skit, ”ögontjänare”, människor som blir sura för ingenting, när saker inte går som jag vill, folk som smaskar när dom äter något, när bussen är sen och det är kallt ute (haha), människor som trycker ner sig själva utan anledning, folk som struntar i en när man försöker lösa saker och ting. Det finns säkert en hel drös med fler grejer men jag kommer inte på nått mer just nu!


Julen närmar sig och julklapparna är inslagna

Är klar med julklappsinslagningen nu. Jag ska dock dela en julklapp åt min bror med mamma, men den har inte kommit ännu. Sen så lämnade jag julklappen till min morbror från mig och Christoffer när vi var där i helgen. Det är bara två(!!) dagar kvar till julafton, och än har jag ingen julkänsla?? Men jag längtar litegrann ändå, det är så mysigt med jul, godis, julmat och att fira den hos mormor och morfar.



Har varit på julavslutningen på skolan men jag hade gott och väl klarat mig utan den känner jag såhär i efterhand. Men tänkte offra mig och gå dit eftersom det är sista julavslutningen och jag har varken varit på någon julavslutning eller sommarlovsavslutning sen jag började på gymnasiet. Ikväll ska jag och pappa åka till mormor och morfar, jag ska lämna julklapparna där och pappa skulle väl ta med sina på julafton som det lät på han, men han skulle väl dit och prata lite verkade det som. 

Jag är helt sjukt hungrig men jag vet inte om jag orkar äta nånting, trött är jag också så jag tänkte lägga mig i soffan och kolla om det är nått bra på teve, men om det inte är det så tar jag en powernap ;)

Under julen ska jag förvandlas till en köttbulle

Tänkte bara meddela att jag har tagit paus från och med denna vecka fram tills lördag nästa vecka, 1 januari, från "matreglerna". Jag har inte vägt mig på drygt en månad nu, och jag kommer nog att väga mig först i mitten av januari ungefär, såsom jag har tänkt. Vill inte väga mig efter jul/nyår eftersom jag kommer att ha gått upp då, och då blir jag bara på dåligt humör.

Ska äta godis och god mat tills jag rullar fram!! Eller kanske inte riktigt, men det skulle inte kännas kul att gå på diet över jul och nyår, för då vill man faktiskt kunna äta gott.. Jag kommer ändå att försöka röra på mig så mycket som möjligt, men inga matregler att gå efter.

Har kommit in en period där jag känner mig fet igen, som att jag har gått upp alla kilo och mer därtill, fast jag vet och dessutom kan se att jag inte har det. För mitt eget bästa borde jag egentligen ställa mig på vågen och få se att jag faktiskt inte har gått upp, men jag ska hålla mig borta från den ett bra tag nu, närmare bestämt minst 3-4 veckor.

Som sagt, 1:a januari gäller det igen. Då ska jag gå in till 100% och köra stenhårt och vara noga med allting. På senaste tiden har motionen uteblivit rätt ofta pga mycket i skolan och SNORkallt väder och då spelar det ingen roll att man följer matreglerna för om man inte kombinerar de med motion så går man inte ner i vikt. Men efter att jag börjat igen så ska jag verkligen kämpa för att nå mitt slutmål, om det så ska ta hundra år! Ska stå med ett brett leende varje gång jag kliver upp på vågen, för varje gång ska jag vara närmare mitt slutmål. Jag är så sporrad redan!!




Det spelar ingen roll för även om jag la min röst i dina händer så hade du inte lyssnat ändå


Jag trodde på evighet, gjorde misstag och trillade, slog upp blodiga, grusiga knän
men tänkte att evigheten ändå skulle rädda mig. Frågan är bara - gör den det?

Man får starkare ben i uppförsbacke, därför klarar jag det här.


Dag 21 - min önskelista

Till julafton/min födelsedag om två veckor (herregud det är ju snart!!) så önskar jag mig bland annat en till laddare till min telefon för jag har bara en nu och det är väldigt besvärligt. Sen önskar jag mig parfym, smycken, kläder, pengar, väggord, sängkläder och ett halsband till min hund. Det är i alla fall det som jag har kommit på, sen finns det garanterat annat som jag inte kommer på just nu :) I övrigt så hade jag velat ha en katt och pengar till att köpa en till hund!


Ny header


Ny kategori

Har gjort en ny kategori, gamla headers. Tänkte slänga upp gamla och nya här, så man kan gå tillbaka och kolla vad jag har haft för några. Här är några som jag haft, av de som jag har kvar på datorn. De är ungefär i den ordningen som jag har haft dom, om jag nu kommer ihåg rätt.


Nu står jag här vid ett vägskäl

Borstar tänderna och kryper ner under täcket och försöker drömma mig bort lite. Jag förstår inte varför jag har så mycket ångest fast jullovet börjar nu? Har väl inte insett att jag kan ta det lugnt nu. Sen är det väl för att jag inte kunnat göra psykologiprovet och får göra det först efter jul fast alla andra redan gjort det, sen att jag inte kunde vara med på svenskan idag om den där boken. Fast kommer ju ett tillfälle till så antar att det inte spelar så stor roll. Har bara samhällsen att göra på lovet, den ligger jag jättemycket efter med så den måste jag verkligen göra. Annars har jag ju faktiskt ingenting att göra så jag förstår inte varifrån min ångest kommer, eller varför? Hoppas i alla fall att den försvinner för jag ska ta det lugnt och ha det bäst på jullovet och vila upp mig!

& jag har verkligen ingen aning om hur jag ska göra. Jag funderar alldeles för mycket och jag vet inte hur jag ska lösa saker och ting. På ett sätt gräver jag mig djupare om jag bara struntar i det, för jag vet hur svårt jag har haft att glömma det andra. På ett annat sätt så skulle jag nog inte orka om jag valde en annan väg, skulle inte klara det, det vet jag om. Skulle vilja prata om det, men får inte de svar som jag frågar efter. Allt skulle bli bra om det fick redas ut, det vet jag, men det går inte. Inte just nu.

EN DEL AV MIG VILL BORT, EN DEL AV MIG VILL VARA KVAR.


Torsdag-söndag i en massa ord och bilder

På torsdag kom jag som sagt till Gävle fyra timmar sent, for till Christoffers mamma och Jari och så var vi där tills typ vid femtiden tror jag sen for vi hem till lägenheten. Och det var första gången jag såg den, han har inte fått dit alla grejer ännu men jag tycker den är fin :) Kerstin, Christoffers farmor och Tord kom dit och hälsa på också och sen kom Öberg förbi en sväng.

På fredag gjorde vi en massa ärenden, hämtade paket i Norrsundet, var på banken i Bergby, hälsade på Marianne (hans gamla låtsasmamma) som vi träffade på Ica och såg hennes nya lägenhet och så följde jag med Christoffer på boupptäckning efter att hans morfar har gått bort. Sen minns jag faktiskt inte vad som hände men jag tror några av hans kompisar var och hälsade på, och sen var vi till Martin en sväng eftersom dom bor grannar nu, sen gick vi hem och sov.

På lördag åkte vi till Stockholm, var framme vid tolv har jag för mig? Vi gick på mässan och kollade, sen åkte vi in till stan och fikade och sen shoppade vi, fast vart inte så mkt shopping för min del. Sen åkte vi och checkade in på hotellet, for sedan med pendeltåg in till centralen, vidare med tunnelbana och sedan byte till tåg innan vi var framme hos min morbror, hans sambo och hennes dotter. Där åt jag och Christoffer en väldigt god middag och åt glass och pratade. Morbror skjutsade ut oss till Upplands Väsby så vi kunde ta pendeltåget direkt till Älvsjö så vi slapp byta flera gånger igen. Var på hotellet strax efter elva, sen badade vi badkar och så var vi och spanade runt lite innan vi somnade typ klockan två.


Hade lite problem med att få upp C på lördagmorgon, fastän vi skulle upp halv nio och hade fått 1,5 timmes sovmorgon.. (Vi sover i bäddsoffan för han har inte hunnit få en säng till lägenheten ännu)


Christoffer i bilen på väg ner, sen på den andra är när vi väntar på pendeltåget från Älvsjö till centralen


Hotellrummet där jag, Christoffer, Lina och Therese sov. Det som de andra sov i såg iofs likadant ut.


Vi bodde på tolfte våningen så det var rätt högt!


Christoffer köpte ett par skitsöta pyjamasbyxor åt mig som jag sprang runt i på hotellet sen haha! Dom passar mig perfekt. Det är små isbjörnar och hjärtan på och så står det snooze. Sen andra bilden är på kvällen när han sitter vid datorn.

På söndag var vi på mässan från klockan elva på morgonen. Christoffer hade tänkt åka hem vid fem-sex tiden men det var dåligt väder i Stockholm och tydligen snöstorm och kaos i Gävle så han var tvungen att åka tidigare. Jag ville inte att han skulle åka själv i vädret så vi ringde till SJ och hörde om jag kunde hoppa på i Gävle istället, sagt och gjort. Så vi for till Gävle innan tre, stannade på vägen och åt en sväng och var hemma till klockan var sex. Tåget skulle gå elva men vart försenat till kvart i ett. Christoffer fick sova hos Jesper så han slapp köra hem i ovädret och jag klev på tåget hemåt.


Fanns alla möjliga raser på mässan, i olika storlekar och färg. Här får man se hundar från hela världen! Till höger en japansk hundras och till vänster en fransk hundras.


Christoffer fastnade för freestylen som han tyckte var rolig att titta på, men det är en bra publiksport. Frida Binette och Poppy på bilden, som vann NM förra(?) helgen sa speakern.


På tåget påväg hem.. Stina ser dock inte så glad ut, kanske pga förseningen? ;)


En väldigt glad Helena! Bilden på Anna skippar jag att lägga ut för det var inte en så charmig vinkel den var tagen i, men hon var iaf med hon också!

Kom hem kl 18 istället för kl 13. Fick åka buss från Boden och allt var väldigt tjorvigt men jag orkar inte gnälla nå mer för nu är man äntligen hemma. Fick även veta att jag är ledig imorgon eftersom vi flyttat religionprovet till efter lovet. Det betyder alltså att jag har jullov nu. SKÖNT! Fast jag hade iofs kunnat stanna i Gävle om jag hade vetat om det då, men men. Nu är jag iaf helt död så jag ska rasta min hund och sen ska jag lägga mig på soffan och bara ta det lugnt hade jag tänkt mig.


Dag 20 - den här dagen för precis ett år sedan

Den 20:e december förra året så ska jag enligt min blogg ha varit och kollat på hockeymatch och sedan gått och lagt mig klockan åtta på kvällen. Verkar inte som att jag var på så bra humör haha? Nå trevligare än så verkar jag inte ha haft, för jag minns ingenting i alla fall.


Trött och less

Sitter i Gävle nu, vart att jag åkte med Christoffer hem från Stockholm för jag vela inte att han skulle köra själv eftersom det var snökaos och snöstorm typ. Gick iaf bra att köra, värst var vädret när vi kom till Gävle. Plus att just då blev jag AKUT kissnödig, ni vet sådär så det inte går att hålla sig fast det bara är 3 mil kvar? Det fanns inga p-fickor efter vägen naturligtvis så vi lärade stanna på vägen och slå på varningblinkers så jag fick pissa haha! Nöden har faktiskt ingen lag.. Som tur var så hade vi bara tre bilar bakom oss som körde om innan jag hann ut och sen kom det inga efter det.

Nu är jag sjukt trött, Christoffer är och hjälper Öberg med nånting men jag orka inte följa med. Borde egentligen göra läxor men ska lägga mig på soffan och sova lite. Vi ska vara inne i stan till senast tio för jag ska handla lite att ha på tåget, men det går först kl elva. Fast jag tror att det kommer vara väldigt sent eftersom det är sån snökaos.. Det tidigare tåget som gick från Stockholm är 50 min sena till Gävle, hoppas inte mitt tåg blir sent då blir jag tokig för jag lär sitta och vänta ensam på det eftersom Christoffer måste hem och sova för han ska jobba imorgon. Missar väl min svenska-seminariegrej (eller vad det nu var) också förstår jag.. För den lektionen börjar kvart över två och vi ska vara hemma till kl ett om vi är i tid, vilket jag tvivlar på.

Lägger in lite bilder från Gävle och Stockholm när jag är hemma och är pigg! Nu blir det powernap.

Dag 19 - något jag saknar

Jag saknar min farmor som gick bort 2005. Jag saknar mina föräldrars syskon och mina kusiner som jag träffar alltför sällan. Jag saknar också några fina vänner som jag glidit ifrån under årens gång. En annan stor saknad är världens bästa hund som gick bort i augusti 2009 efter att ha funnits hos oss i 13 år.


Dag 18 - min favoritfödelsedag

Min bästa födelsedag måste nog ha varit min 18 årsdag. Inte för att jag fyllde 18 (för jag hade faktiskt megaångest och ville verkligen inte) utan för att jag fick fira den med världens bästa vänner, familj och pojkvän, och inget slår det! Sen dagen efter firade dom mig och hyrde lokal, och även om det kom mest folk som jag typ inte kände eller knappt kände och det inte var världens roligaste fest så hade jag ändå skitkul, trots kvällen slutade mer eller mindre dåligt för i princip alla och vi kom oss aldrig iväg till krogen som tänkt! ;)



All these fucked up games

For all the pain and all the sleepless nights.
For all the tears and all the endless fights.
For all the cheating and for all the times you used me, fell through, weren't true, FUCK YOU.
For all the times that you pissed me off.
For all the times you weren't man enough. 
For all the times that you dissed me, forgot me, fell through, weren't true, FUCK YOU.

What goes around comes around, so I hope you'll be waiting for this.


Vill slå sönder din värld och lämna allt i spillror

I'm tired of waiting for you, I'm sick of always falling for your words
I want to leave but something about you keeps pulling me back in 

You're not gonna change, are you?

Dag 17 - min favoritresa

Har varit till Bulgarien två gånger vilket var väldigt trevliga resor, förutom ena resan då jag blev magsjuk haha. Annars så gjorde jag, pappa, Jonte och Christoffer en väldigt rolig resa över till Finland förra året! Skåneresan i somras var också väldigt rolig. Haha, jag kan inte välja bara en helt enkelt!!


I Bulgarien år 2006, ute på nån terass eller nått på hotellet. Bara 14 år var jag haha!


Jonte, pappa och Christoffer på färjan över till Finland förra året


Vårat hus i Skåne som vi bodde i när vi var där, sen fanns det kossor och nå uthus och sånt också.


Dag 16 - fula ovanor

En ful ovana som jag har är att jag svär mycket. Mina vanligaste svordomar är nog fan, jävlar och fitta. Och det låter ju inte så jättevackert, speciellt inte det sistnämnda ;) Jag brukar också bita på naglarna när jag är nervös, annars vet jag faktiskt inte om jag har så många fler fula vanor? Är det en ful ovana att vara lat och aldrig orka städa och hålla ordning på sitt rum? I såna fall lider jag av det också.


13,5 timmar på tåget väntar

Jag kom hem för en timme sen, var på Ica och hämtade ut en av Christoffers julklappar, den andra är beställd på pappas namn så han skulle försöka hinna hämta den idag så jag hinner se den innan jag åker. Spelar i och för sig ingen roll för vi ska ge julklapparna först när han kommer hit.

Jag är sjukt trött men ska hoppa i duschen nu och sen kanske ta en powernap på soffan. När mamma slutar måste jag till klubben och växla pengar så hoppas det finns nog med pengar i kassan för det, fast jag är lite osäker. Sen har jag säkert massa annat att göra innan jag ska åka också som jag kommer att komma på sen.

Till att börja med så ska jag äta nånting för jag håller på att hungra ihjäl. Får se hur det blir med internet nere i Gävle men jag har fixat tidsinställda inlägg på den där listan jag håller på med så har redan skrivit klart dom iaf, annars blir det uppdatering i Stockholm om jag hinner med det!

18.40 rullar tåget ikväll, 8.03 är jag framme i Gävle. Får se vart Christoffer gör av mig då, antingen hem till hans mamma, till hans jobb eller så skjutsar han hem mig. Men det tar sån tid att köra hem mig och sen tillbaka till jobbet så vi får se vad som händer.


Dag 15 - mina drömmar

Jag drömmer om att flytta från Gällivare till en större stad, ett lagomt stort fint hus med flera husdjur, utveckla min fotografiska sida och fortsätta med mitt hundintresse på en högre nivå. Jag drömmer också om att bli frisk från min allergi. Tänker man inte på alltför långsiktiga drömmar så hade jag velat fara utomlands igen. Dessutom hade det varit en dröm att vinna flera miljoner för då hade jag aldrig behövt bekymra mig om nå pengar någonsin igen.


Hög stress och kort om tid

Två nätter kvar, sen får jag sova med min knodd! Han bara skrattar åt mig för min käft går i ett om allt som ska hinnas med den här veckan. Tror han gav mig ett nytt smeknamn, planerarn. Två nätter kvar och sen kommer regeringen ner och gnäller på han att han måste kliva upp på morgonen när han ska jobba så han passar väl på att njuta av morgonens tystnad de här två sista som är kvar innan jag kommer, får jag hoppas.

Nu ska jag packa ner lite grejer och jag borde egentligen packa upp och packa om också för jag har tagit med mig för mycket. Men det gör jag väl imorgon. Ska ta alvedon sen för jag har så ont i munnen och efter det hoppa i säng, när jag är klar med allt så är det väl sex timmar kvar tills jag ska upp.


Christoffer i bilen när vi är påväg in till stan sist jag var där, på våran tvåårsdag för i övrigt :)


Tandläkaren och halkbana

Imorse pallrade jag mig upp efter sju och åkte till tandläkaren kvart i åtta. Eftersom det var på akuttid så fick jag vänta till tjugo i tio innan jag fick komma in och det var verkligen det värsta tandläkarbesöket jag har varit med om. Jag fattar inte att det bara blir värre och värre för varje gång? Jag började skaka och hyperventilera och höll på att svimma minst tre gånger. Det blev ju ganska knepigt när dom skulle borra och laga eftersom dom var tvungen att forma tanden och så och det tog ganska lång tid och jag låg där helt skräckslagen och hade panik hela tiden. Fyfan vad hemskt det var! Jag ryser fortfarande för jag känner hur det ilar i tanden när dom borrar. Är så jävla öm i käften nu så det gör till och med ont att skratta.

Mamma skulle i alla fall ringa och prata med min tandläkare så att jag kan börja få lugnande när jag är där, så det kommer nog förmodligen att kännas bättre då, även om jag allra helst hade blivit sövd. Måste tillbaka om två veckor och borra två hål till och de är exakt samma tänder som jag har borrat fast på andra sidan munnen, så jag kommer typ inte åt dom när jag borstar. Hoppas hålen är små i alla fall annars dör jag helt seriöst. Christoffer är här då så han skulle följa med, han kommer skämmas ihjäl över mig vill jag lova haha! ;)



For hem och sov sen för jag var rätt uppriven :p Sen från klockan två till sex så hade jag halkbana och det var faktiskt rätt kul, skönt att ha det överstökat. Det var ju i alla fall ingenting att vara nervös för om man säger så, även om jag kanske inte var sådär superbra eftersom jag fick börja haha ;)

Har pratat med min morbror också och det bestämdes att jag och Christoffer skulle komma dit och äta middag på lördag kväll, det blir kul! Stockholmsresan kommer bli riktigt intensiv för det är så mycket som man ska hinna med. Men nog ska det allt gå! Hoppas bara att man inte är helt knäckt på söndag när man är påväg hem. Jag längtar i alla fall, och imorgon hoppar jag på tåget söderut! Hoppas att Christoffer har fått internet också, annars vet jag inte vad fan jag ska ta mig till när han är och jobbar för han har inte fixat någon teve ännu. Får väl promenera runt och försöka upptäcka nått nytt annars haha!


Dag 14 - vad hade jag på mig idag

Idag har jag på mig ljusa Only-jeans, svart linne från Gina tricot och en oversize t-shirt från JC. Och ljusgröna strumpor med svarta ränder och några glada gråa flodhästar på haha. Fast sen bytte jag om till mjukisbyxor (hehe ovanligt) och min Peaktröja/jacka. Och sen lite smycken till det, de vanliga bara.

Dag 13 (igår) - den frisyr jag trivs bäst i

Mitt hår är världens tråkigaste och fulaste hår som det inte går att göra nånting över huvudtaget med, men jag trivs bäst i volym faktiskt, även om det sällan är någon volym i mitt hår tyvärr. Och jag menar inte att det ska vara nån superstor volym utan det räcker med litegrann så det ser normalt ut, eftersom mitt hår alltid är helt jävla platt och tråkigt annars.


Varnar bara för äckliga tand-bilder

Okej, varnar er bara en gång. Vill ni inte se bilder på en käft och några tänder så kolla INTE på bilderna nedanför. Tänkte bara visa hur det ser ut i min käft nu så kanske vissa har förståelse för hur jag egentligen mår när jag vet att jag måste till tandläkaren imorgon fast jag är livrädd.

Har sån jävla ångest och skulle helst vilja dö, hoppas att jag gör det innan morgondagen, fast det låter i och för sig ganska osannolikt. För att se det från den ljusa sidan så var det tur att det hände nu och inte typ på tåget eller när jag är i Gävle eller Stockholm. Fast jag tycker inte att det finns någon ljus sida alls, längtar bara tills morgondagen är över. Kommer gråta floder.

Till och med mamma sa idag att det bara blir värre och värre för varje gång jag är hos tandläkaren, även om det inte händer något speciellt. Jag gråter till och med när jag får hem papper om att jag ska på sån där rutinkontroll, även om jag vet att dom inte kommer att ge mig någon spruta eller borra i käften på mig. Jag vet inte heller vad som är grunden till min tandläkarskräck, men känner att jag borde börja ta tag i den på något sätt och hitta hjälp för att må bättre inför ett tandläkarbesök. Som det är nu så har jag ångest i flera veckor innan det ens är dags, och det är inte okej.


Mitt sista blogginlägg

Kul att jag inte kan göra mitt psykologiprov på torsdag för klassen jag skulle göra det med har skjutit fram det och det finns ingen provvakt till mig, sen passade inga tider efter att jag har kommit hem nästa vecka. Om jag inte gör det samma jävla dag som religionprovet, vilket jag förmodligen måste? Det säger ju sig självt bara hur det kommer att gå.

Kul att min tand gick av idag när jag åt och jag får in typ hela tungspetsen i tanden så jag måste till tandläkaren på akuttid imorgon. Ungefär en fjärdedel av tanden är borta (det var hål tidigare så den hade blivit så tunn på ytan så hela skiten gick sönder).

Kul att jag har grinat i en timme sen tanden gick av, inte för att det gjorde ont utan för att jag insåg att jag var tvungen att gå till tandläkaren då. Jag har verkligen enorm tandläkarskräck som bara blir värre och värre för varje gång jag är där.

Kul att jag kommer att dö imorgon.


Det blåa är hålet och sen vart tanden har gått av, det rosa är tandköttet såklart (hehe)


Vilken liten nöt jag är


Se nu hur min lista ser ut jämfört med i fredags (?)!!! Har seriöst pluggat hela helgen känns det som, skrivit som en liten nörd. Men nu är första utkastet klar av bokrecensionen så jag ska skicka in den sen, och jag har ändrat det jag skulle på rapporten (fast jag har inte orkat skriva nå mer för hon tyckte typ den var för kort, men orkar inte skriva mer) och sen har jag skrivit klart filosofin. Eller ja, jag är väl inte direkt klar tror jag, ska träffa min lärare nästa vecka för han ska kolla hur man ligger till, så han kanske säger vad jag kan skriva mer jag har ingen aning. 
Dessutom har jag sammanfattat allt utom ett långt kapitel till psykologiprovet på onsdag, så det ska jag göra typ imorrn. Är nog första gången i världshistorien som jag börjar göra något såhär långt innan ett prov!! Gäller bara att jag börjar plugga så fort jag har sammanfattat det sista också, så kanske man får nå bra betyg.

Nu pallar jag faktiskt inte nånting mer som har med skolarbete att göra, samhällsen får vänta tills imorgon fast jag egentligen borde ha gjort lite idag. Men jag drunknar ju nästan i alla arbeten jag har nu. Svenskaboken har jag läst förr men ska ha läst en tredjedel tills den 20:e så tänkte skumma igenom lite på tåget så har jag nått att göra. Så är det bara till religionprovet som jag behöver sammanfatta för det har jag den 21:a och jag tänker inte börja plugga dagen innan så jag ska sammanfatta den till veckan så jag kan läsa lite på kvällarna när vi är i Stockholm (om jag kommer att orka hehe)

Nu ska jag skutta i duschen och sen ta en kopp varm choklad eller nått sånt gott!


Dag 12 - i min handväska

Jag använder inte handväska så ofta men det brukar ligga en busslista, tuggummi, lypsyl, headset och en massa papper i den, typ skolarbeten och böcker eller så. Mer intressant än så är det inte.


Lördagsnöje?

Mitt lördagsnöje har varit att städa igenom hela rummet från grunden i princip, dammtorkat varenda jävla pinal och flytta om lite. Har nog inte städat sen i våras haha, är väldigt lortig av mig! Pappa säger mitt rum ser ut som en svinstia. Undra vad det ser ut som nu då när det är städat? Har städat från klockan ett till klockan fyra. Nu är jag helt knäckt, tur att man inte städar så ofta, då hade jag nog dött ;)

  
1. Mitt golv är i princip täckt av kläder, men jag har knöla ihop dom till högar lite här och var och har massa skit framför teven också.
2. Det som syns bakom klädhögen är en hylla som jag sedan flyttade. Sängbordet står på höger sida av sängen men jag flyttade det sen så det står på vänster sida nu.
3. Mitt databord är fullt i grejer, fast ändå rätt lite jämfört med hur det brukar se ut.

  
1. Tomt golv.. Spegeln står lutad mot väggen för den har inte hunnit bli uppsatt.
2. Till min hall har jag flyttat hyllan som tidigare stått typ bredvid sängen. Förut har jag bara haft en del av hyllan i hallen för fågelburen har stått på den, men nu när inte pippi finns längre så har jag satt hela hyllan dit.
3. Mitt databord vart det ordning och reda på det också, fast har glömt ciderburken ser jag haha.

Synd att jag har ett rum hos min mor också som ser ännu värre ut än rummet hos pappa gjorde innan jag började. I och för sig så är det mest kläder över hela golvet så det borde gå rätt fort att städa. Måste försöka orka med det innan jag åker, annars blir det väl att göra det efteråt, men det känns inge kul att komma hem till ett bombnedslag.


Dag 11 - mitt arbete

Jag har inget arbete just nu, mer än att jag ställer upp som fotograf vid förfrågan på till exempel bröllop, hundarrangemang osv. Annars går jag sista året på gymnasiet så efter sommaren är det jobb och att bli vuxen som gäller. Jag har dock ingen aning om vad jag vill arbeta med.


Somnar nog innan jag ens hunnit lägga mig ner

Är helt död nu känner jag. Sitter i sängen med datorn och skulle kunna somna vilken sekund som helst. Har faktiskt varit riktigt duktig idag!! Var hemma från skolan just efter tre och från det till halv sju ungefär har jag suttit och gjort skolarbeten! Woho, på en fredag och så länge dessutom. Fick en del gjort så nu känns det bra. Satt förstås inte från tre till halv sju och gjorde skolarbeten som en nörd, utan varvade med facebook, bloggläsning och julmust. Fast den mesta tiden gick åt till det den skulle, trots allt. Sen har jag dammsugat hallen och vardagsrummet och så har jag diskat. Så var mina goda gärningar gjorda.

Har sen tittat Idol, Modern family, druckit jättegod lakritsglögg, bytt lakan i sängen för mitt var helt sönderrivet haha. Vet inte hur jag alltid lyckas riva hål i dom? Sover jättekonstig. Nåja, nu ska jag borsta tänderna och krypa ner under täcket och skicka några sms till min pojk. Imorgon blir det tidig promenad med mamma och hundarna har det bestämts, får se om vi håller tidsschemat, lika morgontrötta båda två.


I crossed all the lines and I broke all the rules but baby, I broke them all for you


Utmaning

Blev utmanad av Pernilla så fortfort gör jag denna lista innan Idol hinner bli intressant ;)

4 TV-program jag ser:
1. Idol
2. Paradise hotel
3. Bonde söker fru
4. Modern family

4 saker jag gjort idag:
1. Duschat
2. Haft webdesignlektion
3. Dammsugat
4. Ätit tacos

4 saker jag längtar efter:
1. Älskling
2. Stockholmsresan
3. Julafton
4. Nyår

4 saker på önskelistan:
1. Kläder
2. Smycken
3. Sängkläder
4. Pengar

4 personer jag utmanar:
- bara
- dom
- som
- vill


Jag-orkar-inte

Eftersom jag är borta två dagar nästa vecka så är det fem skoldagar och såhär mycket kvar. Orkar inte! 

Allt ska inte göras klart men båda engelskagrejerna och samhällsen måste jag skicka in ett "utkast". Dessutom måste jag ha ett utkast av filosofin nästa vecka och träffa min lärare så han ser hur långt man har kommit typ, eller nått. Svenskan ska vi läsa en tredjedel av boken tills den 20:e. Och proven har jag 15/12 och 21/12. Filosofin ska vara klar 22/12. Varför kommer allt samtidigt och just innan jul, alltid?


Dag 10 - det här hade jag på mig idag

Eftersom dagen bara har börjat så är det vad jag kommer att ha på mig idag. Eftersom det är fredag och bara en lektion så drar jag bara på mig mjukiskläder idag, mer roligt än så är det inte! I och för sig så orkar jag typ aldrig ha nå finare på mig i skolan haha ;) Händer väl typ en gång i månaden nu på vintern att jag har jeans eller leggins haha. Kanske dags att göra en förändring framöver då.


Rött linne och svart linne från JC, mjukisbyxor från Intersport, sen har jag också en peaktröja/jacka som inte är med på bild, den har pappa köpt åt mig så jag vet inte varifrån den är.


Vad ska man ha på sig till jul/nyår?

Har ätit jättegod mat idag som pappa har gjort, har faktiskt börjat packa lite också så nu är i princip allt i klädväg packat och jag vet redan nu att jag komma ha för mycket med mig haha.. Har också varit ute och promenerat en liten sväng med Ida nu på kvällen, skönt men jävligt kallt. Det bara bet i kinderna, för det är över -20 grader ute just nu.

Pratade nyss med Christoffer också, fast han var så jävla trött så det vart inte mycket sagt, men hade ett mer givande samtal med han tidigare idag när han var påväg hem från jobbet haha ;) Han hade börjat kl fem imorse idag så jag förstår att han var trött, för han lär ha åkt hemifrån kl fyra då. Stackars pojke.


Det här hade jag på mig förra nyåret, blå tubtopp från JC (tror jag?) och nylonstrumpbyxor. Saknar håret!

Jag har funderat på vad man ska ha på sig på jul och nyår, och speciellt om man ska ut på nyår. Har ingenting speciellt hemma i garderoben som jag hade velat ha på mig, så jag antar att jag får hålla ögnen öppna efter nått sånt i Stockholm. Annars lär jag nog tömma hela garderoben, och om jag mot förmodan skulle hittat nått så blir det väl det.

Nä, nu ska jag skutta in i en varm dusch i alla fall, och filosofera litegrann. Sen ska jag nog ta mig en stor kopp varm choklad innan jag kryper ner under täcket och laddar inför morgondagens två timmars webdesign på skolan.


Glad tjej ska snart ut och resa


Bokat biljetter idag, snordyrt kan jag ju säga eftersom det inte är länge kvar. Men i alla fall så kommer Christoffer hit på morgonen den 29 december så blir har här några dagar och så åker vi ner sen eftersom jag har jullov. Det ska bli så himla roligt men ändå konstigt att fira nyår här, vi brukar ju vara hos honom.

Så det blir en del resor för oss framöver:
15 december - jag åker till Gävle
18 december - jag och C åker till Stockholm
19 december - hem till Gällivare och C hem till Gävle
28 december - Christoffer åker upp hit
1 januari - vi åker till Gävle
9 januari - jag åker hem till Gällivare

Men det bästa nu när vi ses är att när vi ska hemåt båda två (han åker bil från Stockholm, jag åker tåg) så är det bara 10 dagar kvar tills vi ses nästa gång. Sen efter det blir det nog tyvärr först i februari som jag kommer åka ner igen, men det är hur som helst mycket kortare tid än vi är van vid att vara ifrån varandra så jag tänker inte gnälla för det handlar om typ 4 veckor istället för 6-8 dryga veckor som man är van vid.


Dag 9 - en perfekt helg för mig

En perfekt helg för mig är en fredag då jag bara har typ en lektion, att få komma hem till min kärlek och bara vara hemma och mysa och äta gott. På lördag kanske en utekväll med mina kompisar och söndagen ligga i sängen under ett varmt täcke halva dagen med min käre pojk, sen bara ta det lugnt och ladda batterierna inför en tråkig måndag.


Har lugnat ner mig nu

Känns lite bättre, har kanske kommit på en rätt hyfsad lösning inför framtiden. Usch vad jag hatar att jag är sånt planeringsfreak, det är inge kul när det inte går som man vill då ;)

Har iaf skrivit 2,5 sidor på engelska bokrecensionen, det är med dubbelt radavstånd dock. Har en hel del kvar men har börjat iaf, och det är duktigt av mig. Sen har jag skickat min samhällsuppgift till min lärare för att se om det är godkända frågor och jag kan börja med min undersökning.


Kul att man har ordning hemma osv, nästa vecka när jag är hos mamma ska jag fan rensa bort alla kläder jag typ aldrig använder. Det där är allt som låg på golvet för det får inte plats i garderoben, och det är typ massor som bara ligger och skräpar. Så får rensa och slänga nästa vecka!

Nu ska jag gå ner till tvättis och kolla om tvätten är torr, torkskåpet har typ jättelåg värme verkar det som för tvätten var inte torr när den hade hängt i tre timmar -.- Är den inte torr får jag fan ett utbrott haha. Sen ska jag titta på Paradise hotel, fixa studentbeställningen, rasta hunden och så kolla Bonde söker fru om jag kommer ihåg det. Känner mig duktig som faktiskt gjort nytta idag, tvättat och lite läxor. Duktig tjej för en gångs skull. Kanske bäst att fortsätta med lite skolarbeten sen när man ändå är igång?


Allt styrs av pengarna i plånboken

Fan vad jag hatar att vara student!! Man har inte ett korvöre att leva på såna här tider. I december-januari kommer jag (från och med nu) att ha utgifter för ungefär 3900 kr, vilket jag inte ens äger! Och som om inte det vore nog ska jag till Stockholm nästa vecka, där ska jag äta och vill gärna shoppa och det kostar också pengar. Kul också att man sen ska ha pengar över för att kunna leva för också.

Ska avbeställa lite av studentgrejerna om det går ännu så då blir den räkningen billigare iaf (hur kan man skicka en räkning som ska vara betald två dagar efter jul till en student?!). Som om inte julklapparna kostar nog redan.. Christoffer skulle iaf hjälpa mig lite med tågbiljetterna i januari men jag vet inte med hur mycket för han ska betala sina egna också.

I julklapp önskar jag mig ett träd där det växer pengar. Jag hatar pengar och dålig ekonomi.


Tvättstuga, packning och läxor

Jag glömde bort vad jag skulle blogga om när jag satt och fundera, men i alla fall så har jag plockat ihop lite kläder hos pappa och ska senare över till mamma och göra det också för där ligger det ett berg med kläder kan jag säga.. Hoppas att tvättstugan är ledig, men den var det igårkväll när jag kollade. Annars får jag tvätta i helg men hade vela få det bortgjort idag, det är så jävla tråkigt.

Jag har faktiskt tänkt börja packa lite smått också, haha typiskt mig. Det ska börjas i tid, men jag åker först om en vecka ju. Ska iaf börja fundera över vad jag behöver ha med mig, det är ju inte många dagar så jag hoppas att det inte blir så mycket packning. Fast det blir det alltid och jag använder aldrig ens hälften.. Nåja, någon nytta ska jag göra idag i alla fall, tvätta och fundera över packning får det bli. Och kanske lite skolarbeten? Blä.


När jag åkte ner i september såg det ut såhär, bara min handväska vägde fan fem kilo haha! Min hund följde inte med men hon velade det ;) Hon hade tratt för att hon slagit ut en tand och opererat munnen.


Dag 8 - mina passioner

Med passioner så antar jag att det är intressen och sånt som man brinner för. En av mina stora passioner är hundar och hundträning. Att träna hund mot uppsatta mål för att sedan tävla är något jag brinner för. Jag är även instruktör och håller agility-kurser som jag tycker är väldigt kul. Att kunna lära ut sitt intresse till andra och se framsteg är nånting som sporrar en mycket.

En annan passion jag har är att fotografera. Jag har alltid tyckt om det, vet egentligen inte varför men det är kul med bilder från speciella tillfällen som skapar minnen som man kan gå tillbaka och titta på. Har alltid fått bra kritik för mina bilder, och även om jag är en självlärd amatörfotograf så har jag fått en del olika fotouppdrag, som att fota på bröllop, tävlingar, porträttbilder osv.
 


Latmask

Har jag gjort nå skolarbete idag? Nej. Kom hem från bilskolan typ halv elva, så satte jag mig vid datorn ett tag och sen sov jag i två timmar på soffan. Inte bra. Sen har jag bara tagit det lugnt och så ätit middag. Nåja, finns ännu tid kvar och jag SKA vara duktig. Åtminstone litegrann... Men jag somnade först klockan tre inatt och skulle upp klockan åtta så jag kände att jag sov lite för lite och därför har jag helt enkelt inte orkat med skolarbeten, så jag sov istället.

Pratade nyss med mina kära pojkvän som var påväg hem från jobbet, han hade jobbat över lite. Längtar tills jag hoppar på tåget ner nästa vecka! :) Speciellt eftersom det förmodligen inte blir som det brukar vara, och de blir nästan lite spännande haha! Nu ska jag snart kolla 16 and pregnant om jag inte redan sett de avsnittet, sen ska jag skutta i duschen, så blir det Paradise hotel och sen hundrastning. Och efter det? Då ska jag göra skolarbeten, punkt slut.


Dag 7 - mina bästa vänner

Jag skulle egentligen inte påstå att jag har någon bästa vän just nu, bara några ”lite bättre” vänner. Men för att skriva om nånting så kan jag skriva om en person som har stått mig väldigt nära sedan jag träffade henne för första gången, och som gör det än idag, och det är Linnea. Även om vi inte umgås lika intensivt som förut så är hon ändå en person som förstår mig och som jag kan prata med om det är något.

Vi har känt varandra i ungefär fem år nu tror jag, och har många roliga minnen tillsammans! Hon började i samma klass som mig i sjuan och är ett bybarn. I nian och första året på gymnasiet hittade vi på grymt mycket roligt tillsammans. I nian var det jag och Linnea och bypojkarna, och i ettan var vi och hälsade på många av dom i deras lägenheter i stan men oftast var det bara jag och Linnea. Hon har också varit med mig och mamma på turer med hundarna till Kiruna, Luleå, Boden och Piteå också tror jag. Vi brukar åka till Luleå och shoppa tillsammans typ på våren, eller när vi har lust! Har dåligt med bilder på datorn men här är två gamla, den ena är från 06 tror jag och den andra från grundalbalen 08:
 


En ganska så jättebra vecka borde det bli

Jag har massa skolarbeten att göra framöver; engelska bokrecension, engelska rapport, läsa en bok på svenskan, samhällsuppgift, psykologiprov, religionprov och filosofiuppgift MEN glad-tjej_92 hoppar strax i sängen med ett leenden på läpparna.

Anledningarna är att jag är ledig både imorgon och på onsdag, sen torsdag 50 minuters lektion och fredag 2 timmars lektion = jag har typ helg nu kan man nästan säga!! Dessutom går jag bara tre skoldagar nästa vecka innan jag åker ner till Gävle och sedan vidare till Stockholm under helgen. En annan sak är att min fina älskling har fått ledigt och kommer upp hit över nyår och det blir underbart. Den sista anledningen är hemlig just nu men snart så blir det offentligt det med.

Morgondagen ska jag spendera typ en timme på bilskolan och sen har jag tänkt vara duktig och sitta och nöta mina tråkiga skolarbeten så jag slipper sitta dagen innan inlämning/prov och vara helt galen. Godnatt!


Dag 6 - min dag i detalj

Klockan stod på nio imorse och jag snoozade till klockan tio, hehe ovanligt. Sen klev jag upp och klädde på mig, satt i köket och glodde och sen gick jag över till mamma och fixade frukost. Sprang ner med hundarna i bilen och klockan elva körde mamma mig till skolan. Hade engelska, psykologi och sen svenskaredovisning. Slutade halv tre och missade bussen med ungefär 20 sekunder så vi gick på Konsum och köpte yoghurt för vi var så jävla hungriga.

Sen kl fyra gick nästa buss så tog den hem, satte mig vid datorn ett tag och åt sen middag och här sitter jag igen. Nu ska jag inte göra nånting klokt alls resten av dagen, bara ta det lugnt för jag har huvudvärk och är skittrött. Det var min dag det, inte speciellt fartfylld med andra ord.


fuck life and bad moods


SHIT SHOULD SHIT HAVE


Dag 5 - min kärlek

Som alla vet så finns det olika sorters kärlek. Jag har såklart en stor kärlek till min familj, mina vänner och mina hundar. Utan de hade jag inte varit någonstans idag och utan dom vid min sida så hade jag inte haft något som håller mig uppe när allt annat känns tungt.


Min största kärlek är Christoffer. Vi träffades i juli 2008 genom en gemensam kompis. Han var uppe i Gällivare då och av en slump så skulle jag ner till Gävle typ vecka efter att vi träffats eftersom min lillebror skulle gå hockeyskola där och vi skulle sedan åka på semester. Vi umgicks nästan varje dag enda tills jag skulle åka ner till Gävle, vi tog oftast nattpromenader och pratade om allt mellan himmel och jord och delade problem med varandra. Jag såg han som en väldigt bra kompis. Vi träffades i Gävle när han kom hem från Gällivare och umgicks några dagar innan jag åkte vidare till London. Det var även i Gävle som vi pussades första gången men jag såg han fortfarande bara som en kompis och jag var inte kär i honom då, fastän rykten har sagt annat såklart, men jag kände knappt honom så. Vi hördes iaf varje dag tills att han kom upp hit på höstlovet i oktober och då blev vi tillsammans.

Vi har haft våra ups and downs som jag för i övrigt inte varit så öppen med inför andra utan hanterat på mitt eget sätt, men det faktum att vi har ett distansförhållande har alltid gjort såna saker värre. Hur som helst har vi alltid tagit oss igenom det och här är vi än idag. Att han sen är raka motsatsen till mig då han är väldigt lugn i konflikter har nog också hjälpt. Jag däremot har hett temperament och får jag mothugg i "allvarliga" diskussioner så blir jag ännu värre. Men det är nog för att han inte är som jag på det sättet som har gjort att vi aldrig direkt haft några stora bråk.
 

Vi är både lika och olika varandra och jag tror det är därför vi kompletterar varandra så bra. Allt är liksom så ohämmat och det är skönt att det är så mellan oss. Något annat, förutom hur vi är som personer i konflikter, som vi inte delar är att han är en sån ”det löser sig”-typ. Han säger alltid att allting löser sig, oavsett vad det är. Jag däremot grubblar och funderar på hur allt ska gå, det blir typ som att de är jag som löser det hela haha!

I vårat förhållande har jag aldrig känt att jag har haft riktigt stöd av mina kompisar men jag ville följa mitt hjärta och kanske behöva ångra det jag gjort, hellre än att gå och fundera på vad som hade hänt om jag inte gav det en chans, och ångrat det. De ville i och för sig kanske bara mig väl och inte att jag skulle bli sårad. Att ge Christoffer en chans är bland det bästa jag har gjort, och jag trodde aldrig att det skulle bli nånting – än mindre att det skulle hålla så länge som det har gjort.

Jag är så glad att jag har träffat Christoffer och vad som än händer så vet jag att han alltid finns i mitt hjärta, han är min lilla bebi och jag älskar honom så mycket att jag knappt vet vart jag ska ta vägen ibland. Han är lyckan i mitt liv. Avståndet mellan oss säger ingenting så länge man älskar varandra. Jag skulle inte vara densamma om jag aldrig hade träffat honom. Han finns i mina tankar hela tiden och jag älskar honom mer än vad han nånsin kommer att förstå.


Jävla klantskalle!!!

ÅH vilken jävla idiot jag är!! Som om det inte är nog med att alla är på studentfest på olles medan jag sitter hemma och håller på att dö av allergichock...

Skyndade mig från pappa över till mamma för att rasta hundarna. Drog på mig täckisar och sprang ut. När jag är ute inser jag att jag har låst ut mig. Great. Funderar över vad klockan är, för kl 21.00 låses portarna men dom var öppna när jag gick ut så jag sprang hem. Kan tillägga att mamma är borta på julbord och pappa och min bror är i Luleå, plus att både mina nycklar och min mobil låg uppe hemma hos mamma. Upptäckte i alla fall att porten fortfarande var öppen så då kunde jag ännu komma in i trapphuset.

Vi har såna där dörrar som man har reglade eller uppreglade så man behöver inte låsa varje gång man går så jag hoppades att pappas dörr fortfarande var uppreglad för jag hade haft den det hela dagen och som tur var så var den det! Så då kunde jag komma in och få tag på en telefon och ringa morfar och fråga om han kunde komma och öppna sen.

Hade jag varit ut med hundarna 20 min senare så hade jag stått ute och frysit just nu utan nycklar och mobil. Vad fan hade jag gjort då?! Fan vad less jag blir på mig själv.


Du är här (i hjärtat), fast ändå inte



S A K N A R . D I G . C . T - P !


Dag 4 - det här åt jag idag



Till frukost åt jag en macka som mamma har bakat. Till middag provade vi äta kycklingköttbullar för första gången, och det var väl helt okej typ. Till det åt vi makaroner och nu kommer alla svenskar storkna när jag säger att jag hade lingonsylt till det. Som jag skrivit tidigare är halva min släkt norsk och i Norge äter man lingonsylt till i princip allt så jag är uppvuxen med det, men i Sverige är det konstigt att äta lingonsylt till allt med makaroner, korv, plättar och sånt man äter det till i Norge. I Norge äter man också typ allt på macka - choklad, jordgubbssylt, hjortronsylt m.m. Ikväll ska jag trösta mig med lite chips för att jag är helt ensam hemma och mår som ett offer.


Dunderallergi-veckan

Kul att jag blivit jätteallergisk igen.. Vaknade halv nio(!!) imorse och låg kvar i sängen en halvtimme och försökte somna om men det gick helt enkelt inte. Gick upp och satt vid teven ett tag sen tog jag en långpromenad med hunden, när jag kom hem duschade jag och sen gick jag över till pappa för jag klarar inte av att vara hos mamma med hundarna. Sover nog hos pappa dom två nätter jag har kvar att sova hos mamma nu också, orkar inte må såhär nå mer.

Nu ska jag lägga mig i soffan och sova litegrann, brukar vara bättre i andningen sen.


Serendipity


"Förmåga att av en lycklig slump göra en upptäckt"


Dag 3 - mina syskon

Jag har en lillebror som heter Jonathan. Han är född 21 februari 1994 och är 16 år, det skiljer alltså två år mellan oss. Första gången jag såg honom och fick hålla honom så frågade jag varför han inte pratade, hade tydligen sett fram emot han jättemycket :) Jag var alltid jättebossig när vi var små (haha) och jag skulle alltid bestämma när vi lekte, och om han gjorde fel eller sa fel så blev jag arg. Fast han brydde nog sig inte speciellt mycket för han ville ju leka med mig ändå. Vi brukade ofta tävla vem som hann först till bilen och sätta på sig bältet, och som säkert många andra syskon så var det alltid diskussioner om vem som skulle sitta fram.



Jag har aldrig haft något "storbråk" med honom som jag vet att många andra syskon kan ha, visst har vi bråkat men vi kommer i övrigt väldigt bra överens och han har inte lika hett temperament som jag så han brukar inte vilja ta diskussioner. En gång när vi var små och lekte i tvättstugan så skulle vi slåss på låtsas och jag fick in ett knytnävsslag i ansiktet på han och slog ut en eller två tänder haha! Fast det var mjölktänder och dom var lösa från början, vi höll på att skratta ihjäl oss!

Jonathan kallas för Jonte, fast jag uttalar det som "jånte" och jag vet faktiskt inte varför men jag har alltid gjort det. Han är hur mycket längre som helst än mig och han växte om mig för länge sen, många skulle nog kunna tro att jag är lillasyster. Han har spelat hockey sen han var 6 år gammal, alltså i 10 år nu. Han är väldigt duktig och har alltid velat ha hockeyn som arbete så jag hoppas att det blir så för honom. Jag har alltid varit ganska beskyddande mot honom och jag började förskolan så gick han kvar hos dagmamma och jag tyckte det var konstigt att "lämna" honom där. När han sen började förskolan själv (då var jag 8 år) så var jag väldigt orolig för honom. På fritiden så spelar han hockey, tränar på gymmet, sitter vid datorn eller är med kompisar. Han är världens bästa lillebror! :)


Ingen rubrik idag heller

Eftersom bussarna går så jävla kassa tider så promenerade jag hem till mormor och morfar efter skolan, där fick jag nybakt bröd och senare åt vi middag, tur jag kom dit just idag haha ;) Sen skjutsa morfar hem mig och så har jag inte gjort mkt klokt innan jag och pappa for ut och övningskörde. Efter det har jag varit på promenad med mamma, kollat på Paradise hotel som jag spelade in och nu ska jag över till mamma och göra en smoothie och kolla teve där fast det är förmodligen ingenting bra.


Påväg till mormor och morfar idag. Bara -0.5 grader ute fast det blåste lite kallt


Redan torsdag igen

Inatt sov jag första natten hos mamma nu i veckan för allergin kändes ganska bra. Ena hunden gömde sig under sängen när jag gick och sov tydligen, vaknade klockan fyra av att hon såklart låg i fotänden och jag hade svårt att andas och det kliade i näsan så jag släppte ut henne, stängde dörren och öppnade fönstret sen la jag mig igen. Sen vaknade jag 50 minuter senare av att jag fortfarande hade svårt att andas och de kliade i näsan. Mamma ringde och väckte mig halv tio och fråga lite och då kliade det fortfarande.

Har ätit lite medicin iaf så får hoppas att det blir bättre. Det är bara -3 grader idag och jag ska tvinga mig ut på en promenad har jag bestämt. Min fina pojke ska på sin morfars begravning idag och sånt är aldrig kul.. Nu ska jag iaf över till mamma och rasta hundar och sedan kocka ihop lite lunch innan det är dags att bege sig mot bussen och skolan.


Dag 2 - min första kärlek

Min första kärlek hette Johan och jag träffade honom år 2007. Visste vem han var sen nått år tidigare men vi kände inte varandra. Jag la typ till han på msn för att han hade gått samma allmänlydnadskurs som mig med sin hund eller nått sånt. Det här känns till att börja med väldigt konstigt och "fel" att skriva om eftersom det var länge sen och vi har båda andra förhållanden nu. Men jag håller mig till listan som tänkt och då lär jag skriva om han.

Vi var i alla fall båda 15 år och vi var tillsammans över sommaren bara. Innan jag träffade Johan var jag ganska fördomsfull och han fick mig att ändra på det sättet som jag var, vilket jag är väldigt tacksam över idag för det har jag burit med mig sen vi var tillsammans. Jag minns inte så mycket vad vi brukade göra, förutom att vi ofta var och badade med ett gäng folk i Sandviken när det var fint väder.

För att göra inlägget lite "roligare" letade jag fram nå gamla bilder på oss från min bilddagbok, har inte kvar några bilder över huvudtaget från när vi var tillsammans, vet inte vart dom bilderna har tagit vägen bland alla brända cd-skivor och sånt eftersom jag inte har nå bilder över huvudtaget från sommaren 2007.



Vad jag vet säkert nu såhär efteråt är att jag inte var kär i honom utan i kärleken. Jag kom över honom snabbt men jag saknade den där kärlekskänslan, och den var svårare att komma över. Men vi hade en kort och rätt rolig tid tillsammans och sånt ska man aldrig ångra, även om jag kanske låtsades att jag tyckte om honom mer än vad jag egentligen gjorde för att jag tyckte om känslan av att vara kär i kärleken.

Idag har vi ingen kontakt förutom att vi hälsar på varandra när vi träffas. Det gör mig ingenting för han var en fin människa under den perioden av mitt liv, men vi har ingenting gemensamt så det är inte så konstigt att vi inte höll kontakten.


Ovanligt varmt ute idag

Imorse ringde Christoffer klockan sju och sa att det var -19 grader i Gävle, haha jag var tvungen att skratta för vi hade bara -2 grader här! Helt sjukt stor skillnad var det. Hade engelska på morgonen, sen hål till tjugo över tolv och så hade vi typ en halvtimmes religion. Kändes väldigt värt! Och imorgon är det 55 minuter psykologi bara, känns ju också väldigt värt som vanligt.

Nu ska jag kolla klart Paradise hotel som jag har spelat in, sen över till mamma och ta det lugnt innan jag kryper ner under täcket. Kul att man har missat Bonde söker fru igen, glömmer alltid bort det haha, förut satt vi bänkade varje avsnitt men i år är det så tråkigt.

 


Dag 1 - presentation av mig själv


Jag heter Evelina Mari Hermansen-Auoja och är född 4 januari 1992. Vi bodde i Malmberget när jag föddes men flyttade till Gällivare när jag var 3 år för då skildes mina föräldrar. Med mamma flyttade vi vartannat år tills jag var kanske 10-12 år eller nånting. Med pappa har vi bott på samma ställe sen jag var fyra tror jag. Just nu bor mina föräldrar grannar. Vi bor i ett hyreshus mitt i stan, pappa i den ena trappuppgången och mamma i den andra. Bor varannan vecka med byte på måndagar. Det har alltid varit så och jag är liksom van nu. Ibland sover jag nån natt extra hos den andra men det känns konstigt på nått sätt, för man är så van vid dessa rutiner som man har haft nu i 15 år. Jag har en lillebror också som är 16 år, han fyller 17 i februari. Min mormor och morfar är födda i Norge. Farmor är från Sverige och farfar från Finland, så jag har inte så mycket svenskt blod i mig egentligen eftersom jag är hälften norrman.


Vi har alltid haft djur hemma och jag är uppvuxen med hundar. Förutom hundar så har vi haft katt, fiskar, fåglar, sniglar och råttor bland annat. När jag var liten sa mina kompisar och deras föräldrar att vi hade ett zoo hemma för vi hade så mycket djur. Jag är dock allergisk mot hundar sedan nästan fyra år tillbaka, men det är ingenting som jag har brytt mig om speciellt mycket. Medicinen som jag äter just nu funkar väldigt bra.

Jag är väldigt envis, ett riktigt planeringsfreak som måste ha koll på allting och inte nog med det så är jag en tidspessimist också, vilket är ganska jobbigt för mitt eget bästa haha! Jag är livrädd för alla sorters insekter eftersom jag blev biten av en timmerman när jag var liten. Får panik när jag ser humlor, getingar, trollsländor, bromsar och sånt äckligt. Ibland kan jag till och med börja grina för jag får sån panik haha.. Jag är även en grubblare och ältar alltid saker i dess evighet.


Jag är beroende av min mobil och i princip hela mitt liv finns i kalender i mobilen. Jag blir stressad och nervös av att vara utan min mobil, fast det är nog rätt vanligt bland ungdomar nu för tiden.

Det var väl en hel del om mig, och det får räcka!


Provar på en sån här och ser hur det går

  • Dag 1 - Presentation av mig själv
  • Dag 2 – Min första kärlek
  • Dag 3 – Mina syskon
  • Dag 4 – Det här åt jag idag
  • Dag 5 – Min kärlek
  • Dag 6 – Min dag i detalj
  • Dag 7 – Mina bästa vänner
  • Dag 8 – Mina passioner
  • Dag 9 – En perfekt helg för mig
  • Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
  • Dag 11 – Mitt arbete
  • Dag 12 – I min handväska
  • Dag 13 – Den frisyr jag trivs bäst i
  • Dag 14 – Vad hade jag på mig idag
  • Dag 15 – Mina drömmar
  • Dag 16 – Fula ovanor
  • Dag 17 – Min favoritresa
  • Dag 18 – Min bästa födelsedag
  • Dag 19 – Något jag saknar
  • Dag 20 – Den här dagen för precis ett år sedan
  • Dag 21 – Min önskelista
  • Dag 22 – Det här upprör mig
  • Dag 23 – Något jag önskar att jag gjorde mer
  • Dag 24 – Det här får mig att gråta
  • Dag 25 – Min skoltid
  • Dag 26 – Mina rädslor
  • Dag 27 – Min favoritplats
  • Dag 28 – Mina favoritskor
  • Dag 29 – Mina ambitioner
  • Dag 30 – Om jag blev tvungen att byta utseende med någon, skulle jag byta med..

Mitt hår just nu



Så ser mitt hår ut nu, lite olika i färgen beroende på ljuset. Slingorna lyser igenom i alla fall så det är bra för de är de inte helt svart. Och färgen lär gå ur när jag tvättar håret igen också, fast jag är väl hyfsat nöjd ändå. Jag vänjer mig! Var ju som ett tag sen man hade såhär mörkt hår :)


RSS 2.0