Dagen idag var en kort dag

Sov till halv sex idag och hela dagen var ju förstörd, men migrän är fan inte att leka med! Hade fortfarande migrän och var spyhungrig när jag vaknade, och Christoffer hade ätit panpizza och inte tänkt på mig så jag blev hur grinig som helst såklart ;) Dessutom höll dom på att packa snusen i dosor så jag lärade springa på toa och försöka spy när jag kände lukten.. Kanske inte direkt den lukten man vill känna när man redan är spyhungrig. Igår när Jesper öppnade en köpesdosa så tyckte jag fan att det luktade gott, för jag var så äckligt less på snus(k)lukten här hemma. Då är det illa, för jag tycker INTE att snus luktar gott i vanliga fall..


Här packas det snus... Gott luktar det inte vill jag lova!

Pappa skrev att snuslukten aldrig riktigt går ur ugnen sägs det så jag har varit lite orolig idag och haft fönstrena på vädring och ugnsluckan öppen. Känner ingen snuslukt därinne nu men det kan ju hända att det kommer när man slår på den. Hoppas verkligen inte, för jag googlade och läste om folk som verkligen försökt göra allt, haft i vitlök, ättika osv i ugnen men snuslukten var kvar ändå :o Någon hade fått byta ugn till och med... Bara hoppas på att den inte sitter i för oss, då blir jag fan ledsen.

Blir väl uppe hela halva natten när jag sovit så länge... Men nu ska jag hoppa i duschen för jag känner mig inte helt fräsch som sovit med kläderna på osv. Färga ögonbrynen och leta på nån ansiktsmask ska jag också göra tror jag :) Och sen blir det kvällens BB-avsnitt om det nu kommer ut på webben.


Migrän, ovanligt!

Migränen har hittat till mig idag också, redan vid tio elva tiden.. Fick en alvedon av Christoffer och sov till halv två ungefär och då tvingade jag mig upp fastän migränen inte hade försvunnit. Ligger halvdöd i soffan och känner mig helt svag och konstig. Hungrig är jag också, har nyss ätit kräm men jag skulle behöva äta nå mer. Är sugen på korv men orkar inte steka någon känner jag, vill bara fortsätta sova.

Näe, drar mig mot sängen och försöker sova lite till. Hoppas verkligen att jag är bättre när jag vaknar, det är +10 grader ute även om inte solen lyser så jag vill ju ut och promenera!


Våren kom förbi en sväng

Idag blev det långpromenad med vovven i finvädret. Det skriker verkligen vår ute och det är hur härligt som helst :) +6 grader och jag frös inte ens fastän jag gick i löpertightsen och öppen jacka. Och jag fryser alltid kan jag ju tillägga. Christoffer hade vårjackan på sig och hunden blev alldeles lerig. Inte alltför kul men det känns ju vårigt när det blir så i alla fall haha!



Det vräkte ner hur mycket snö som helst inatt, men det kan man ju knappast tro idag för det är bara slask nu. Hoppas att det här håller i sig till helgen i alla fall för då är det marknad i Ockelbo och jag vill inte frysa ihjäl när vi ska dit. Men vi får väl se om man har sånt tur :)

Har ätit plättar till middag idag och snart tar vi en promenad till Tempo och pantar burkar och köper frusna bär så jag kan göra smoothie. Sen blir det gårdagens Big Brother-avsnitt och om jag har tur så kikar jag väl på kvällens avsnitt också. Men det har ju tjorvat och segat två dagar i rad så får väl se om det läggs ut innan jag har somnat. Dessutom ska jag ta ett bad senare idag, ska bli något skönt!


Snusfabriken har öppnat

Har tvättat kläder hela dagen, ungefär. Torkrummet går inte upp i fulla tempen fortfarande, men jag orkar inte bry mig. Första tvätten har hängt där i sex timmar och känns inte helt torr. Skitroligt, jamen absolut. Dessutom (som om inte det vore nog) så har vi fått sällskap i torkrummet. Och inget trevligt sällskap - silverfiskar!! FYFAN! :( Det kryper i kroppen när jag tänker på att såna där äckel umgås med våra kläder. Men eftersom de inte kan flyga så är det ingen fara för de når inte upp till kläderna som hänger i taket. Dock så tog jag en liten vagn man lägger kläder i och körde över en äcklig silverfisk och en bäbis-silverfisk hehehe.


Mina kåmpizar nere i tvättstugan ♥ haha fyfan det kryper bara jag tänker på dom!!

Ska ända skaka av kläderna när vi tar upp dom sa mamma, så dom inte följer med upp hit till lägenheten. Såg inte riktigt vad det var först så nu sist när jag var med så fotade jag med mobilen bara för att se.. Och ja, det syntes ju hur tydligt som helst att det var silverfiskar. Skulle nog inte ha fotat... Fast mördade ju den jäveln efteråt ändå så ;)

Sen har pojkarna dragit igång snusfabriken här hemma. Hittills en halvtimme avverkat av totalt 36 timmar i ugnen. De gör alltså eget snus, och jag hoppas att det duger för herrn för det är så otroligt mycket billigare. Inte ens 8 kr/dosan sa Jesper att det blir när man gör eget av det där. Det är sex såna dosor för att komma upp i priset av en köpt dosa. Ja, jag är då glad att jag varken snusar eller röker för det är ju verkligen snordyrt. Tjugo över elva imorgonkväll så ska lådorna tas ut och det ska tillsättas nå molijox och sen ska det stå i 12 timmar igen. Det luktar apa i hela lägenheten, eller unken ullstrumpa som jag skrev på facebook haha!


Lär påpeka (innan någon börjar undra) att det faktiskt är ett saltkar i vänstra hörnet även om det ser ut som något annat hehe!


Någon som är sugen på lite chokladbollar? Eller jaha, det var visst inte chokladbollar...


Dessa lådor står i ugnen just nu!


Jävla BB!

1. På Big Brothers hemsida står det vem som lämnade BB ikväll
2. Det står också vem som går ut ur huset självmant
3. Kvällens avsnitt funkar inte om man inte har BB 24-7

Vad roligt va? Vet redan vilka som inte är kvar fastän det inte ens funkar att titta på programmet. Lite bitter är jag, ja. Man fastnar fort måste jag ju säga, haha ;)


Kvällen

Det blev inte att tvätta idag, jag orkade verkligen inte... Mår i alla fall bra nu och det är skönt, ångrar såklart att jag inte tvättade och hade gärna dragit igång ett par maskiner nu men det går ju inte direkt för sig ;) Har i alla fall sorterat tvätten så imorgon ska jag tvätta om det är ledigt. Orkade i alla fall rensa och sortera lite i klädkammaren uppe på hyllorna så nu är det ordning och reda! Samma sak i garderoben längst in i sovrummet, nu kan man gå in dit och öppna byrån som står där inne. Duktigt av mig. Fast jag var helt sluuut när jag var klar, därför jag inte hade ork till att tvätta ikväll.

Vi har kikat på Kontoret och Timeout och nu ska jag vänta på att det går att kolla på dagens Big Brotheravsnitt på webben och kika på det innan det blir läggdags. Imorgon hoppas jag på sol och fint väder så jag kan ta med mig kameran, hunden och herrn ut och promenera.


Idag mår jag piss

Är fortfarande helt tung i huvudet, lite halvsnorig och allergisk och ögonlocken känns tunga. Känner mig helt mörbultad, överkörd ungefär. Jävla allergi :( Har ändå skött min medicinering bra och precis som jag ska, så fattar inte varför det blev såhär.. Är väl bara att acceptera att allergin slår ut ändå fastän man äter medicin.

När jag klev upp imorse gjorde jag tacofärs av köttfärsen som vi hade kvar i kylen för jag såg att den snart gick ut, sen gav jag hunden mat och rastade henne och sen störtdök jag ner i sängen igen och har nyss klivit upp. Skulle vilja sova hela dagen när jag känner mig såhär, men tyvärr så blir det inte bättre av att sova och jag måste sortera tvätten eftersom vi har tvättstuga ikväll. Christoffer har åkt till Vittersjö för att lämna tillbaka bilen så jag kan ju inte heller få någon hjälp.. Men det är inte hela världen, bara att bita ihop! Men allt är så tungt när man inte mår helt bra själv.



Solen lyser och vi har knappt någon snö kvar - då vill man ju vara ute! Men det har jag ingen ork till när jag mår såhär. Det är verkligen stooor skillnad motför några veckor sedan då det var snöstorm. Nu är det snö kvar mest där det ligger skugga om dagarna, fast det är ju inte slaskigt ute utan det har ju frysit på det som ligger kvar.

Jesper var på Ikea igår och köpte med ett par vita gardiner hem till oss som jag ska ha i sovrummet, så jag vill ju såklart sätta upp de!! Men det orkar jag ju inte om jag mår dåligt.. Jag vill sätta upp de vita gardinerna i vardagsrummet också, för nu känns det som vår ute, och då vill jag ha vita ljusa gardiner inne :) Lite väl tidigt att tänka vår redan är det ju dock, men nu tror jag inte att det ens kommer att komma tillbaka nå mer snö? I alla fall inte någon som blir kvar.


En sväng ut till Vittersjö

Solen gick i moln, det blåste kallt nå så inåt helvete och brasan halvbrann på sista veden när vi kom till Vittersjö. Nåja, vi fick oss varsin korvbit innan vi gick upp till Leif. Kom iväg lite väl sent jämfört med var vi hade tänkt för Christoffer lära ta det lugnt när han kom hem eftersom han åkte på en lättare hjärnskakning på matchen så han spelade aldrig klart den. Åkte i alla fall hem från Leif vid sextiden och då tryckte vi i oss chili con carnen som blev över efter gårdagen.

Blev hur jävla allergisk som helst mot katten, och det var jag inte förut när Christoffer bodde hemma så det märks ju att man träffar katten mycket mer sällan nu... Därför blir jag så allergisk. Så sitter här nu och är snorig och det bränner i näsan. Alltid lika kul. Och givetvis nyser jag ju fem gånger var femte minut eller nått sånt haha... Och skallen känns helt tung. Har i alla fall tagit allergitablett när vi kom hem, men funderar på att ta ännu en till nu.


Sickan för snart två år sedan. Synd att jag ska bli så allergisk mot henne nu för tiden!

Klockan åtta började Gladiatorerna och detta var nog det bästa avsnittet hittills tyckte vi! Var med en kille som vägde 120 kilo så han hade ju lite att sätta emot gladiatorerna och tog poängrekord så nu var det ju faktiskt lite underhållande haha! Efter det kollade vi Sing along, minns att jag såg det nångång för länge sedan. Fast tyckte inte det var så bra, men vi kollade på det iaf. Nu sitter vi vid varsin dator och jag halvkollar på Släkten är värst. Har varit sugen på en kaloribomb från Max, alltså en lyxshake, så jag ska höra med Christoffer om vi ska tjocka oss lite senare hehe. Om jag inte mår och ser ut som nu då alltså, då vill jag helst inte visa mig ute haha... Kanske skrämmer iväg folk!


Korvgrillning

Väntar på att mitt hjärta ska komma hem från sista matchen för den här säsongen. Då hoppar han i duschen, jag kanske gör iordning nån macka åt oss och så brummar vi iväg till Vittersjö. Där ska vi ner till sjön och grilla korv med Leif. Hoppas vi hinner dit medan solen skiner. Så mysigt ute idag!


Nytt i sminkväg

Köper så sjukt sällan smink, så det är nästan pinsamt haha.. Min senaste mascara köpte mamma till mig så att jag skulle slippa lägga pengar på sånt det första jag gör när jag flyttade hemifrån. Vad jag köpte innan det minns jag fan inte ens haha...

Fick en försenad födelsedagspresent av min ena faster idag, som innehöll en mascara och massa ögonskuggor. Nu blir det riktigt kul att sminka sig igen, nytt är alltid kul!! Så nu ikväll ska jag nog prova smeta på ett lite mer avancerat ansikte än vad jag brukar (mascara + ögonbryn hehe...). Det blir kuuul!


Matlagning

Har precis kommit hem efter att jag och Christoffer har varit ut till Vittersjö och lämnat Leif. Han kom hit och hälsade på en sväng tidigare idag och vi fick låna bilen av honom så vi körde hem honom. Nu har C dragit iväg till innebandyträningen, som började för nio minuter sen. Jag ska laga mat nu för jag är döhungrig, chili con carne och ris blir det :) Så nu ska jag sätta igång med det, och sen vänta på att få äta. Eller ja, kanske jag äter litegrann i min ensamhet så jag inte dör av hunger!


Läggdags

Ligger i sängen och spelar nå spel på Christoffers telefon och bloggar eftersom internet på min dator inte velade samarbeta helt plötsligt. När jag hade 3 min kvar att se på Big Brother också såklart.

Idag var vi på Fjällbacken och hämtade ut paket och köpte silverschampoo och sen var vi på Dollar store en sväng. Christoffers mamma och Jari var förbi och sen har vi ätit, duschat och tokat oss som vanligt. Det luktar bacon och ägg (våran middag) i hela lägenheten haha fyfan. Jesper är här och pojkarna spelar. Jag och vovvsi ligger i sängen, önskar jag var lika trött som henne men kan inte somna än...
 


Lägg märke till läppen som ligger på min arm haha...


Big Brother 2012

Ikväll har jag börjat kolla på årets Big Brother på webbteve. Den enda kanalen jag saknar här hemma är givetvis tv11, där det går en massa program som jag alltid kollade på när vi bodde ute i Bergby. Nåja, tur att webbteve finns och att det görs såna här program som man kan titta på i brist på annat.

Och jag är absolut inte den första som stör mig på Hanna W, men hon är ju så patetisk så man måste kolla på Big Brother för att se vad hon gör. Jag får typ lust att ge henne en käftsmäll för att hon framstår som så fruktansvärt trög och blåst så jag skäms för hennes skull. Christoffer visade mig ett av hennes videoinlägg för en månad sen kanske, det som visades när hon skulle in i huset, och jag skämdes ihjäl redan då. Lite fel att ge en sån tjej ännu mer uppmärksamhet tycker jag, för det är ju precis det hon är ute efter. Hon spelar ju (hoppas jag) för att folk ska lägga märke till henne. Tycker bara synd om henne när hon inser att hon är vuxen och behöver ett jobb, och har en sån stämpel på sig för att hon var ung och dum en gång i tiden. Och sen den där gravida tjejen, ingen vill ju vara med i Big Brother när man är gravid och ska föda om en månad? Näe, BB vet verkligen hur man lockar tittare. För oavsett hur mycket man stör sig på det så man måste ju bara kolla.

Har börjat på avsnitt nummer tre nu, alltså gårdagens avsnitt. Ska se klart det och får se om jag orkar kika på dagens, är inte ens trött fast jag klev upp i bra tid imorse. Kanske för att jag la mig så tidigt igår då men.. Imorgon ska jag också upp i tid, så tänkte inte vara vaken allt för länge. Men det är ju lätt att snöa fast!


Inte min dag.

Och jag måste helt enkelt ta flera djupa andetag för idag är en sådan dag som jag känner att jag kommer att gå sönder av minsta lilla. Och idag är en sådan dag när jag måste ta flera djupa andetag för att inte kvävas av livet.



Migrän

Igår blev det en tidig kväll för mig. Värmde på köttsoppan vid sextiden och försökte mig på att göra klimp till den, vilket jag faktiskt lyckades med! Sen smög sig huvudvärken på och när Christoffer åkte till Valbo så sov jag på soffan en och en halv timme. Tror han var tillbaka efter nio eller vad det var, då tog vi en dusch och sen satt jag vaken i kanske en halvtimme innan jag gick och la mig. Hade sån jävla jobbig migrän så det var inte sant...



Hoppas att huvudvärken/migränen håller sig borta dagen idag, annars blir jag grinig. Ska nog gå till läkaren och kolla upp vad det är för fel. Går sällan en dag utan att jag äter ett par huvudvärkstabletter. Inte bra.


@ tattoologist



När jag kikade in på Tattoologist senast så skickade jag in en bild på min tatuering. Idag såg jag att den hade blivit inlagd där, och att personen bakom Tattoologist älskar det citatet! :) Det gör jag med!


Fettisdagen

Idag är det fettisdagen. Fet-tisdagen eller fettis-dagen om man vill. Jag och Christoffer tog en promenad till Tempo med Nova och köpte semlor tidigare idag. Eller grodor köpte vi, rättare sagt. Och jag hade faktiskt aldrig hört talas om grodor förrän jag träffade Christoffer, men det är alltså grädden och mandelmassan ihopblandad och inte som på en vanlig semla. Eftersom jag tycker om semlor, men inte är nå förtjust i mandelmassa så tänkte jag att jag kunde prova en groda den här gången.



Har precis ätit upp min, och den var faktiskt nästan äckligt god! Smakade inte alls mycket mandelmassa så jag ska absolut äta grodor i framtiden också!

Nu ska jag hoppa i duschen och ta det lugnt. Efter det blir det middag, och Christoffer ska äta kebab idag så jag ska äta köttsoppa. På burk givetvis, men det funkar det också. En dag kanske jag lär mig göra egen köttsoppa, men det får bli i framtiden!


Jonathan 18 år



Idag fyller min lilla lilla lillebror 18 år. Helst av allt hade jag önskat att jag befann mig i Gällivare nu, och till helgen, för att kunna vara med och fira honom. Men jag sitter hemma i Bomhus, tyvärr. Hur som helst kan jag inte förstå att han redan är 18 år, men i och för sig är jag inte riktigt van vid tankarna om att jag faktiskt är 20 år.

I mina ögon kommer han alltid att vara 10 år, kanske 15 år ibland, det bara är så. Han kommer att vara den där lilla lillebrodern som jag åkte skidor med på lovet, åkte bob hos mormor och morfar, lekte "vem hinner först" med när vi sprang till bilen och skulle sätta på oss bilbältet, bråkade om vem som skulle sitta i framsätet i bilen, som jag slog ut tänderna på i tvättstugan, som jag tvingade att låta mig alltid bestämma när vi lekte och som jag knuffade åt sidan när vi tävlade "vem hinner först" i trappan, då han sedan ramlade ner och slog sig och fick åka till akuten och limma igen såret nedanför ögat.

Men vi är inte riktigt som andra syskon, vi har aldrig bråkat som mina kompisar alltid gjorde med sina syskon. De slogs, skrek åt varandra och slängde grejer på varandra, det har aldrig jag och Jonathan gjort när vi har varit ovänner. Det med att jag slog ut tänderna på honom var i en lek, och det gjorde jag av misstag och vi båda skrattade åt det. Jag har alltid varit storasystern som velat skydda min lillebror, och det är jag nog än idag. Jag är nästan lite glad att jag inte längre bor i Gällivare så jag slipper se honom ränna runt på krogen nångång, för nej jag vill inte se min lillebror full. Han är fortfarande 10 år i mina ögon som jag sa, och ingen vill se en tioåring full :D

Grattis världens bästa lillebror på födelsedagen!


Nattstädning

Har städat och plockat i hela lägenheten nu på natten/morgonkvisten. Vart får jag all denna energi ifrån mitt i natten? Har bara disken kvar som jag ska fixa nu, sen ska jag stupa i säng. Har hunnit bli otroligt trött nu efter städningen men jag tänkte ta disken nu så man slipper imorgon. För att inte sova bort hela dagen så ska jag ställa klockan på elva, för imorgon ska jag upp i skaplig tid och ta en promenad med hunden i solen som tydligen ska skina. Sen ska jag nog ta och rengöra badrummet så är det gjort. Och sovrummet ska vädras under dagen bestämde jag mig för nu. Sen är allting klaaart!


Får vi följa med?

Sitter och tittar på Får vi följa med? på kanal5play, avsnittet som har visats idag är det som jag satt på samma tåg som de var på ;) Det är med några sekunder ur när de går genom min vagn, men (som tur var) syns inte jag haha! Fast hade varit liiite roligt att se sig själv! Men om man varit lite förberedd att de filmade alltså, var nog rödgråten efter att ha lämnat Gävle för att åka till Gällivare, alltså inte så jättefräsch haha! Så jag är glad att de inte visade när jag fick kameran uppkörd i ansiktet utan förvarning haha...


Nu är pojkarna blonda



Lite silverschampoo på det där så blire bra ;) Två blonderingar på båda, sen blev det så. En del gula nyanser, mest i Jespers hår eftersom att han hade så mörkt från början, Christoffer hade ju ändå bara en fet utväxt så. Så blir att köpa silverschampoo senare för att få bort det. Ska låta Christoffer ha inpackning i håret imorgon, det är rätt så slitet efter massa blonderingar. Vi lär ju köra två stycken varje gång han blonderar det så det sliter ju hur mycket som helst. Några hårpackningar och sen kanske det ska se någorlunda bra ut igen.

Nu är det min tur att hoppa i duschen, eller ja så småningom när jag orkar.. Tänkte också ha i hårinpackning så jag gör nog det imorgon om jag inte orkar idag. Är lite småtrött efter att ha färgat hår fyra gånger och sköljt ur färg + satt i efterbehandling lika många gånger...


Baby I love you, baby I need you



There's nothing I could say to you, nothing I could ever do
to make you see what you mean to me


Storhandlat idag

Idag har vi varit och (typ) månadshandlat på Willys. Hur skönt som helst att ha det gjort och sen bara behöva köpa sånt som behövs, typ mjölk, bröd och pålägg och sånt. Förhoppningsvis ska det mesta räcka en månad i alla fall. Sju kassar fick vi släpa hem, tur att Jesper var med som bärhjälp. INTE kul att åka buss när man har storhandlat, men vi lära ju eftersom vi inte har nån bil nu. Känner mig som en uteliggare när jag åker buss när jag har handlat haha ;)


Före och sedan efter. Våran kyl har nog aldrig varit så full!! Plus att även frysen är helt fullproppad


Skafferiet är också proppfullt, slängde först in allt på två hyllor, men fick möblera om så det inte blev så rörigt haha. Ordning ska det va!

Fick packa upp allt själv, det är nog typ det bästa haha! Allting ska vara på en speciell plats och om någon har satt fel så blir jag irriterad! Det låter jättelöjligt och det är väl löjligt också, men min bror är faktiskt likadan :) Mjölken och smöret kan ju inte stå på samma hylla osv, nejnej då är det fel. Sorterar på ett speciellt sätt men det var svårt nu eftersom vi har handlat så mycket, så grejerna får stå där de får plats typ. Samma gäller i alla fall i frysen och skafferiet, allt ska ligga på "rätt" ställe. När jag tänker efter så är jag fan så pedant hela tiden, inte bara i kyl, frys och skafferi... Typ allt i köket, på köksbordet, på toa, i vardagsrummet... Så var jag ju inte när jag bodde hemma kan jag ju tala om ;) Eller vad säger du pappa?

Äntligen kommer det kännas roligt igen att äta frukost, för att det finns massor att välja på, och samma när man ska laga mat. Idag blev det hamburgare och jag har nog hamnat i matkoma nu för jag var så fruktansvärt hungrig innan. Nu ladda upp sig innan det blir hårfärgning x 4 på grabbarna!


Söndagsbio

Idag har jag sovit, surat, ätit frukost, handlat på Tempo, ätit middag och pratat strunt. Sen bjöd Thomas mig och Christoffer på bio, och Jesper följde också med. Så vi drog och kollade på En gång i Phuket, även om vi stressade som galningar dit. Och ja, de som känner mig vet ju hur mycket jag älskar att stressa. Eller så inte.

Nåja, 21.15 började bion (eller ja, alla trailers och sånt innan själva filmen börjar) och exakt då kom vi dit. Eller några sekunder efter att det börjat kanske hehe. Filmen var faktiskt väldigt bra, skrattade ett antal gånger och hade faktiskt kunnat se filmen en gång till! Tittade inte på klockan en enda gång dessutom, vilket jag typ alltid gör när jag kollar på film haha. Så tummen upp för den! Hemma nu, varit det en timme ungefär.



Nu ska jag sitta vid datorn och loda lite + dricka cola. Om ett tag blir det kvällsrastning med vovven och sen läggdags. Hade lite planer för morgondagen men det blir nog inte så eftersom FK inte gjorde som jag ville. Men nånå, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;) Eller var det kanske alltid?


The truth is, no one wants to deal with anyone suffering from bitter bitch syndrome

Ibland får jag bara för mig att skriva om nånting som egentligen inte gör någon skillnad, men som jag bara lär få ur mig. För idag har jag funderat över en sak, och ja jag tänkte väl försöka förklara lite hur jag tycker och tänker. För jag har funderat på, hur killar som pratar massa skit om tjejer (i allmänhet alltså) inte kan fatta varför de aldrig hittar någon att leva med? För ja, de är ju givetvis singlar - har nog inte hört nån kille som har en tjej som pratar illa om tjejer i allmänhet. Men hur kan man ens fundera på varför man är forever alone när man bara pratar dåligt om såna som man letar efter?

Och ja, visst pratar tjejer illa om killar också, det är ju så. De undrar varför de bara träffar såna som verkligen inte är något att hänga i julgranen. Men bara för att man en gång, eller kanske två, har träffat någon dålig så ska man ju inte dra alla över en kam. För förr eller senare så träffar i princip alla någon som de inte passar ihop med. Men när vi väl gör det, så har vi ju faktiskt ett val - att gå vidare rakryggad och inse att man bara kan träffa någon bättre, eller att låta ens negativa erfarenheter följa med i "jakten" på någon bättre. För kommer man verkligen att kunna träffa någon bättre om man går in med en negativ inställning?

Visst finns det en anledning till att killar och tjejer pratar som de gör om varandra, men man ska inte låta dåliga erfarenheter följa med en i livet och påverka en. Går man in med inställningen om att tjejer är si och killar är så, ja då kommer det förmodligen att gå åt skogen innan du ens har försökt. Och i slutändan är det ju ändå bara du själv som mår dåligt över det. "Cry a river, build a bridge and get over it" - även om det kan ta tid. Alla killar är inte svin, och alla tjejer är inte hjärtlösa. Tänk på det nästa gång du surar över att du bara träffar idioter, din inställning kanske är fel redan från början.


Change something


Vittersjö

Idag var Christoffer iväg och kollade på isracing, en minnestävling för en som körde ihjäl sig förra året. Hade också velat vara med men det är ju så snabba ryck när man ska iväg nånstans så det blir lite för lite med tio minuter till att hinna till bussen när man lär äta frukost och rasta hunden. Nåja, kommer säkert fler gånger.

Vid fyratiden hämtade Leif och Christoffer upp mig och Nova och vi åkte ut till Vittersjö. Där fikade vi lite och så kom vi fram till att jag och Christoffer ska få en sängstomme till en dubbelsäng av Leif bara vi köper egna madrasser, så det blir nog jättebra, slipper vi köpa det :) Sen ska vi även få ett köksbord i furu av honom så nu ska jag kolla lite på Ikea om det finns några hyfsat billiga stolar som passar till, annars blir det väl nå begagnade eller nått sånt.



Fick med mig två fleeceskjortor hem från Vittersjö också och jag har flyttat in i den ena nu, så grymt skön! Så jag sitter i den och har dessutom yllesockar på mig nu, skönt att slippa frysa ;) Kommer nog i princip att bo i dom här fleecetröjorna resten av vintern skulle jag tro!

Leif jobbar natt så han skjutsade hem oss innan han åkte till jobbet och passade på att kolla lägenheten eftersom han aldrig har varit här förut. När han åkte kollade vi Gladiatorerna och sen lite James Bond, men vi gav upp rätt fort. Nu har jag tänkt prova baka en sockerkaka utan ägg, får se vad det blir av det...


Trött tjej

Sen sist så har jag faktiskt gjort allt som jag skulle, riktigt duktigt! Eller det var Christoffer som dammsugade, plus att han lagade mat till oss :) Efter det kikade vi lite på Get smart på trean, den första filmen som vi såg på bio tillsammans. Tre och ett halvt år sen är det, men biobiljetterna har jag kvar haha! Sen kom Isak och Nathalie förbi och dom var här till typ klockan ett, då tog jag och C kvällsprommisen med Nova och nu sitter vi vid varsin dator.

Ikväll känner jag mig lite konstig på något vis, vet inte riktigt vad det är.. Jag är lite småtrött (eller rätt så trött, rättare sagt) men jag ska vänta på Christoffer innan det blir läggdags för min del för jag vill verkligen inte lägga mig ensam idag känner jag, av någon konstig anledning. Hjärtat sitter och spelar och jag tänkte låta han göra det ett tag till istället för att tjata på att det börjar bli läggdags. Han respekterar mina intressen så jag lär ju respektera att ett av hans är att sitta och spela halva nätterna ;) Även om jag faktiskt allra helst hade velat krypa under täcket typ nyss.


<3


För att fördriva tiden ska jag kika runt på lite olika hemsidor, typ Gina tricot, Ikea och sånt där. Jag har shoppingbegär. Och det fanns massor på Dollar store som jag hade velat köpa, typ tavelramar och lite annat smått. Trodde att jag kanske skulle ha turen och få pengar idag, men självklart blir det ju inte så när man vill det! Så jag får dom på måndag och det är nog lika bra, men till veckan får det nog gå åt någon krona till nått nytt! Dock inga kläder eller en ny säng som jag helst av allt hade velat ha ;)


Städfredag

Vaknade vid halv tio imorse när Christoffer åkte iväg så jag klev upp då, efter att ha lyckats få nästan fyra timmars sömn när min arm slutade göra ont. Konstigt nog var jag faktiskt pigg när jag klev upp trots att jag sovit så lite, kanske berodde på att jag sov så många timmar natten innan hehe? Jaja, blev inte så mycket mer än att rasta hunden och glo lite på teve fram tills klockan var tolv. Då höll jag på att somna så jag tog en liten powernap då.

När jag vaknade så städade jag upp lite och diskade. Det är konstigt att det ser ut som att det är huuur mycket disk som helst men när man väl diskar så är det inte det. Men det ska man ju inte klaga över! :) Sen gjorde jag lite pommes som jag har ätit nyss, för det blir så sen middag idag eftersom Christoffer kom hem och var hemma i 2 minuter och så drog han iväg på träning nyss.

Ska i alla fall dammsuga och vädra i sovrummet för nu är jag så jävla allergisk... Sen ska jag diska det som blev efter att jag åt nu, boka tvättstuga, hämta upp en till sittdyna i källaren från gamla soffan som ska bli en till hundbädd så hunden har två, och efter det kanske duscha. Eller så gör jag det senare. Men nu ska jag göra ett ryck!


Dumma arm/armbåge

Har precis klivit upp ur sängen igen och tagit en alvedon. Har så fruktansvärt ont i armen så det finns inte!! Kan inte sova, det gör ont hur jag än vrider och vänder på den och jag kan verkligen inte slappna av :( Christoffer har försökt massera men kommer liksom inte åt där det gör ont så det blir ingen skillnad, känns som att det är under benet.. Det är som ungefär ovanför armbågen, vet inte hur man ska beskriva. Ont nå så inåt h-vete gör det i alla fall, så jag hoppas att alvedonen verkar snart så jag kan få sova. Är hur trött som helst.


Tattoos

Hittade precis hela texten till det stycket som jag har tatuerat in. Har inte läst hela texten många gånger (utan bara ett stycke utav den), men den är så sjukt jäkla fin ♥ Läser den en miljon gånger om, och känner fortfarande likadant varje gång.

Efter att ha kollat ungefär trettio sidor på Tattoologist så har jag skissat fram min kommande tatuering. Yepyep, jag gjorde det till slut. Eller ja, jag går i alla fall i tankarna om att det ska bli just den. Som för i övrigt också är en text, och som jag vill ska sitta på foten. Funderar dock på ett annat ställe eftersom det lätt nöts bort på foten, och ska tydligen göra grymt ont att tatuera där. Men än så länge vet jag inget annat bra ställe, så får fundera vidare på nå bra! 

Jag är hur taggad som helst, men frågan är bara om jag vågar? Blir nervös bara jag tänker på det, men givetvis så har man ju glömt bort hur otäckt det kändes första gången. Och denna blir ju också liten och tunn, så det kan ju inte vara så farligt? Fast det känns lite småäckligt om jag ska göra den just på foten, plus att jag är hur kittlig som helst. I alla fall så är det nog bättre att vänta till lite varmare väder ute innan man gör den, så man slipper ha tjocka skor på sig med en nytatuerad fot. För har man hund så måste man ju trots allt ut oavsett. Men när jag tänker efter så ska jag nog fundera ut nå annat fint ställe! Nyckelbenet är verkligen skitsnyggt, men vet inte om jag vill ha en så synlig tatuering..


Min tatuering ganska precis nyss! Helt färdigläkt, men det tog lång tid faktiskt. Dock inte lika fet stil i verkligheten, men har mixtrat lite med bilden.


Handla och mäta sträckor

Vi har nyss kommit hem efter att ha promenerat till Tempo och handlat mjölk, vovvsi fick följa med och komma ut på en promenad hon med. Kom på att man kan ju mäta på Eniro hur lång en viss sträcka är, så kollade hur långt det är till affären och det är ganska precis två kilometer fram och tillbaka. Skönt med en liten promenad, men det blåste sjukt kallt och har gjort det hela dagen.. När jag ändå höll på så var jag bara tvungen att kolla hur långt det är runt den nya sträckan som vi brukar promenera också. Intresseklubben kan ju anteckna det ;)

Klockan nio ska jag titta på Biggest loser Sverige och innan det är det Lyxfällan. Sen när jag kikat klar så ska jag diska färdigt. Jag började med det tidigare idag men blev irriterad så jag slutade hehe.. Måste ta en allergitablett nu för det kliar som tusan i näsan :( Jättevärt inlägg också...


Sovit ut

Igår gick jag och la mig ungefär 21.10 och har alltså sovit 15 timmar, ändå var jag trött när jag vaknade haha? Det börjar dock rätta till sig nu. Jag kan ju i alla fall inte klaga på att jag inte får sova ut, för nu har jag verkligen gjort det. Och det känns skönt!

Idag blir det att tvinga herrn att plocka upp sina kläder från golvet i sovrummet. För en gångs skull är det bara hans kläder som ligger på golvet, håller mina på stolen ja ;) Sen ska jag höra om han orkar dammsuga, jag gjorde ju det i lördags men det har kliat som attan i näsan tidigare idag så det kanske börjar bli dags. Nu ska jag rasta vovvsi igen, sen göra iordning en sen lunch/tidig middag eftersom det inte har blivit någon frukost idag. Korv och stuvade makaroner har jag i alla fall bestämt att det ska bli! Hoppas mjölken räcker bara, annars blir jag ledsen i ögat.


Mardrömmar

Det borde inte vara möjligt att drömma äckliga otäcka drömmar. I måndags kollade vi Nip/Tuck innan vi gick och la oss. Har aldrig sett ett helt avsnitt av det tidigare så vet inte vem någon är eller vad de heter eller så. Avsnittet handlade i alla fall om nån kirurg eller vad han är, som opererade sin dotter och under operationen blir han knivhuggen av nån galen tant och håller på att förblöda samtidigt som hans dotter nästan dör i operationssalen. Det var vad vi såg, och sen frågade Christoffer mig om jag hade köpt nån present åt han till alla hjärtans dag, och om det var godis så ville han ha det direkt för klockan var efter tolv och han var godissugen haha :) Men han fick ingenting och vi gick och la oss.

När vi somnade så drömde jag, och det var så otäckt så ja fyfan... Drömde i alla fall att det var Christoffer som blev opererad och allt var som i filmen, fast det hände hemma i pappas vardagsrum. Kirurgen blev knivhuggen och förblödde och jag ringde 112 och det kom två ambulanspersonaler och konstaterade att kirurgen hade dött och då satte de sig i soffan och gjorde ingenting. De kollade inte ens på Christoffer som låg bakom soffan för dom sa att han inte levde nå mer. Och jag blev helt förstörd, och ångrade mig så mycket att han inte fick sin chokladask när han tjatade för nu skulle han ju aldrig få den eftersom vi inte fick uppleva alla hjärtans dag tillsammans.

Vaknade upp livrädd av att jag höll på att krama ihjäl Christoffer ungefär haha. Vad sjukt att man kan drömma om saker som man ser/tänker/är med om egentligen, och att de alltid blir helt konstiga när man drömmer om det.. Men ja, alla vet ju hur verkliga drömmar känns även om de är helt orealistiska. Jag vågade inte ens röra mig i sängen fast jag visste att allt var en dröm.


Alla hjärtans dag igår

Igår så var det min och Christoffers fjärde alla hjärtans dag tillsammans, men den första som vi faktiskt "firade" ihop. Det är nästan lite komiskt. Jag tycker att alla hjärtans dag är en fin dag, men tycker inte direkt att man måste köpa massa dyra saker åt varandra och sådär, utan mer att man bara ska göra något roligt ihop. Men ville jag att det skulle bli lite speciellt eftersom att det var våran första tillsammans, så jag hade iaf köpt en chokladask åt Christoffer ;)

Jag klev upp före honom och gjorde iordning frukost (varma mackor i ugn) och dukade fram. Vi åt frukost och sedan tog vi en långpromenad med hunden innan vi hoppade i duschen. Efter det gjorde vi oss i ordning och vid fyratiden kom Isak och Nathalie hit och så var de här ett tag innan vi for på Buddys och åt. Jag och Christoffer käkade kycklingfilé och den var riktigt god! När vi var klara åkte vi hem till oss och sen satt vi bara och pratade enda tills de åkte hem vid typ tolv, halv ett eller nått sånt.

Jag gjorde kväller vid typ tvåtiden tror jag, och har ingen aning om när Christoffer kom och la sig, var nog rätt borta när han gjorde det haha för jag kommer knappt ihåg det!


puss!


13e februari 2012

Jag har precis kikat på hur väggordet såg ut på internet och insett att det faktiskt inte är lite snett som jag trodde först! Tyckte att "am" var högre upp än det andra men det är tydligen så det ska se ut upptäckte jag. Sen är det ju inte på millimetern rakt men det är ju inte bokstäverna i sig heller så det behövs ju inte. Det är i alla fall prick lika långt från första bokstaven till väggen och från sista bokstaven till väggen ;) Sånt är nogrannt! Syns dock inte eftersom gardinerna hänger olika (den ena mer rak än den andra haha), men det blir finare när vi byter.



Och när man ändå pratar om att byta gardiner så har jag verkligen lust att göra det och hänga upp alla tre, nya vita gardiner som vi har! Men jag tänkte vänta till lite mer framemot sommaren, eller våren, för det känns mer somrigt med vita gardiner. Men har ju som sagt det ena paret i sovrummet och jag har inga andra fina som jag vill hänga upp där om jag tar ner dom, och det är väl egentligen största anledningen till att jag inte byter gardiner i vardagsrummet hehe...


Mat, PH och teve

Sov ungefär en timme, sen klev jag upp igen. Är tyvärr inte på speciellt mycket bättre humör men det är ju sånt man skiter i! Imorgon är en ny dag och den är här fortare än kvickt. Ska i alla fall laga mig nån enkel mat, det är tragiskt att man inte har ätit ännu.. Men blir så när man äter sen fruksot/lunch. Sen ska jag i alla fall äta mat framför dagens PH-avsnitt och sen ska jag titta på Får vi följa med? på femman.


pissdag!!!

Trodde att idag skulle bli bättre än igår i alla fall (eller ja, jag var övertygad om det) för jag var på så sjukt dåligt humör igår. Men är det bättre idag då? Nej verkligen inte. Och när de inte kan bli annat än bättre så får jag ju såklart migrån och skitont i nacken. Kul. Har hämtat ut väggorden som jag köpte på tradera och satte nyss upp dom, det blev fint men tror det vart lite snett men det är ju sånt man skiter i. Syns inte om man inte kollar lika noga som jag gör, alltså granskar varenda millimeter. Lägger nog upp en bild på det sen skulle jag tro!

Jaja, ligger i sängen nu iaf eftersom jag är så jäkla sur. Somnar väl om jag har tur och vaknar lite senare. Kanske på bättre humör då? Nej tror inte det.

Forever alone ♥


Känslan av trygghet

Kärlek är att offra sig för varandra, att göra saker även fast man inte tycker om det men bara för att man vill göra det för den andra. Kärlek är att bry sig om vad den andra vill, vad den andra känner, att inte utnyttja situationer och att inte ta någon förgivet. Kärlek är en bergodalbana, där det hela tiden går upp och ner. Kärlek är att gråta i någons armar, att berätta saker som man inte berättar åt någon annan, att bli omhållen på natten, att sakna fast det var tio minuter sedan man sågs. Kärlek är att skicka och få gulliga sms, och samtal då man bara ringer och säger jag älskar dig och sedan lägger på.

Att skratta tills man tappar andan, tjuvnypas och att gå varandra på nerverna med flit, bara för att få kunna skratta åt det efteråt. Det är jag och du tillsammans, just här och just nu. Att krypa upp i dina armar är en av mina favoritsaker att göra. Det är känslan av trygghet som jag får från att ligga bredvid honom som gör att mitt hjärta slår ett slag extra.


Stewie's head accident


Alltså den är alltid lika rolig, dålig humor hahaha?!


Lördagkväll

Jag har ätit för ett tag sen och i brist på annat tittar jag på Postkodmiljonären i väntan på att Gladiatorerna ska börja. Men idag får jag titta på det ensam :( Har fortfarande inte badat men tänkte göra det efter Gladiatorerna istället så har jag något att fördriva tiden med medan jag väntar på herrn. Har fortfarande ingen aning om när han kommer hem, men bilen blir kvar i alla fall. Det var tydligen inte bara bakaxeln utan även den NYA växellådan som var trasig, fan vad less jag är. Och Christoffer är nog spyless skulle jag tro.. Men på måndag lär han ringa och höra om garanti och sånt där på lådan, blir garanterat en massa tjorv för att skicka tillbaka den osv. Blä.


Städning och promenad

Idag har jag (hittills) varit väldigt duktig. Vaknade vid sjutiden på morgonen när Christoffer och Thomas åkte iväg till Hedesunda, Christoffer skulle egentligen ha sovit där men Thomas sov på soffan här och Christoffer spelade haha.. Så dom åkte dit och började skruva med bilen.

Jag sov vidare och när jag klev upp så städade jag upp i lägenheten, dammsugade, diskade och rengjorde toan. Dessutom bäddade jag rent i sängen och skruvade av benen på sängen så nu står den helt på golvet :) Det kommer nog att kännas konstigt att sova i den så men var tvungen att skruva bort benen eftersom fyra av elva brädor har lossnat på ena sidan och sängen är inte skön att sova i nå mer eftersom det är en grop i mitten.
Christoffer och Jesper har sprungit och hoppat i sängen så en bräda lossnade i Bergby och sen en annan här (ja dom är rätt barnsliga ibland haha!). Så det blir sånt tryck på resten av brädorna så dom släpper en efter en.. Och ja en säng behöver vi ju så jag gjorde det bästa av situationen ;) Vi ska köpa en dubbelsäng i framtiden men just nu prioriterar vi annat eftersom en dubbelsäng är snordyr, om vi inte köper en från Ikea då.


Såhär ser det ut nu, utan ben och med nya sängkläder. Lite ovanligt haha!

Efter att jag var klar med allt i lägenheten så tog jag en långpromenad med hunden. Vi kom hem för en timme sen och jag har druckit te och ätit mackor. Allt går inte vägen med bilen tydligen (som vanligt) så får se om den blir klar och när herrn kommer hem. Christoffer sa att jag skulle äta själv men väntar på svar om jag ska göra mat åt han eller inte, så ska jag se vad det finns att laga till. Men före maten ska jag ta ett bad!


Dagen idag

Idag åkte vi iväg till Christoffers mormor och hälsade på en sväng. Fick med oss massa mat hem, det är alltid bra. Sen vid femtiden så åkte Christoffer därifrån till träningen medan jag och Jesper gick och handlade lite innan vi åkte hem. Stod och pratade med grannen ett tag i trapphuset och sen hann jag bara in genom dörren och hämta hunden och ut för att rasta henne så kom Christoffer hem.

Så det blev middag för oss vid typ halv sju-tiden tror jag det var, Thomas kom hit då och vi kollar på Irene Huss nu medan Christoffer sitter vid datorn och spelar. Det blir en lugn hemmakväll ikväll, inget ovanligt längre i och för sig :P Jag är så jäkla trött så jag hade kunnat lägga mig och sova nu men det ska jag inte göra ännu.


Promenad och en sväng på stan



Idag tog vi en långpromenad med hunden på morgonen, och sen så tog vi bussen in till stan. Där gjorde vi lite ärenden innan vi gick till Buddys och åt middag :) Jag åt falafel och den var riktigt god där! Vissa kan verkligen inte göra det.. Men där smakade det bra! När vi hade ätit så gick vi runt i affärer och glodde lite, fönstershoppade mest men det slutade med att jag blev ett par löpartights rikare och Christoffer köpte ett blad till sin ena innebandyklubba.



Funderar på om jag ska behålla de här eller inte, fanns inte i min storlek så fick ta en mindre men jag får på mig dom, dock är dom en aning tajta över rumpan men den kanske blir lite mindre när man rör på sig och då sitter dom bättre om ett tag ;) Så jag tror ändå att jag ska behålla dom, men jag får se för jag har inte riktigt bestämt mig ännu.

Nu ska jag nog titta på Biggest loser Sverige, och kanske göra en kopp te till det. Sen blir det att kolla på dagens avsnitt av norska PH och efter det har jag ingen aning. Då kanske det börjar bli läggdags..?


Filmkväll

Snart blir det film och kanske nå gott med Christoffer. Och ett stooort glas vatten, är så törstig så jag vet inte varför jag inte har tagit mig till kranen ännu haha! Vi kan dock inte bestämma oss om det blir Water for elephants, Shrek 3 eller Smurfarna? Vi får se hur vi löser det problemet, fast tror inte att jag vill se Smurfarna den här gången, nu när jag funderar... Men nån film blir det i alla fall!


En ganska så jättedålig dag, inte min dag

Tvättar fortfarande. Men det förbannade jävla torkrummet fungerar inte.. Blir så irriterad, det har inte fungerat sen i fredags (minst) och vi felanmälde det då, och ringde även i måndags och påminde om det. Vaktmästarna sa ju som sagt att det förmodligen inte funkat eftersom värmen tjorvat i helgen, ja men det som jag skrev tidigare, men det verkar inte ens som att de kollade om det funkade?! För det gör det inte, och jag blir så jävla irriterad för jag vill tvätta och jag behöver torkrummet för jag kan inte torktumla Christoffers kläder om dom skulle råka bli för små.



Jag tvättar ändå för vi måste faktiskt tvätta, orkar inte ha 58 kilo tvätt tills de har fixat torkrummet. Men mamma sa att kläderna kommer torka ändå om det bara blåser lite i torkrummet, och det gör det ju. Det tar bara längre tid. Vi får ju tvätta till klockan tio så jag ska ha kläderna där tills dess, då borde dom ju ha torkat tycker man.

Har ätit för lite mer än en timme sen, blev korv och stuvade makaroner. Det var länge sen så det satt fint i kistan! Följer isracingens resultat live på internet, tur att det går men det hade varit roligare att se det på riktigt. Ska ner i tvättstugan om två minuter och slå på den sista maskinen. Har egentligen en till sen men jag sparar den tills nästa gång vi ska tvätta istället. Måste borsta håret sen, det blir inte roligt.. Har världens jävla tovor, gör så ont :( Undra när jag ska lära mig att borsta det varje dag som jag gjorde när jag var liten? Sen ska jag rasta i alla fall hunden och efter att sista maskinen är klar så ska jag bada badkar och bara ta det lugnt.


Tvättstuga

Idag tog jag en långprommis med Nova och busade lite, sen när vi kom hem hade Christoffer diskat :) Han är i stan just nu och jag håller på att tvätta. När han kommer hem så ska vi äta, och sen ska han till Rörberg på isracing. Hade också velat följa med men får försöka följa med framöver istället.

Så blir väl hemma själv ikväll, vet inte riktigt när Christoffer kommer hem efter isracingen. Ska försöka tvätta så länge som möjligt så att jag är sysselsatt, men får se om torkrummet fungerar.. Vaktmästarna trodde att det inte funkat i helgen eftersom all värme har gått åt till att värma upp elementena i lägenheterna, och att det borde fungera som vanligt nu. Men jag hoppas att få tvätta de sex maskiner som jag har tänkt i alla fall!


Värmen är här igen

Vaktmästarna var hit idag och bytte ut termostaten på ena elementet så nu kan vi skruva ner värmen på det. Christoffers dator står framför och elementet har stått på högsta hela tiden och inte gått att vrida ner så datorns överhettningsskydd har sagt ifrån och stängt av den flera gånger..

Vaktmästarna sa också vad det berodde på att det varit så kallt i helgen, men nu hade vi kring 20-21 grader (de var runt i alla rum och mätte). Både jag och Christoffer tycker att det är lite för kallt med bara 20-21 grader, men vi får se om värmen stiger lite här framöver. Läste nånstans att det ska vara mellan 20-23 grader som rekommendation för friska personer, och för känsliga personer 22-24 grader. Nu är alla elementerna på det högsta, utom det vid datorn.
Fast jag fryser fortfarande, även om jag sitter i tjocktröja, mössa och yllesockar haha! Ska absolut köpa en inne/ute-termometer och sätta upp i köket, den som är utanför köksfönstret är trasig och sen så har vi en i sovrummet. Men det är ju lättare med en digital. Ja, så nu vet ni det också ;)



Tydligen så har det varit FÖR mycket värme tidigare, det blev vi lite besvikna när de sa för det har varit så varmt och skönt här inne hehe.. Man har väl blivit lite bortskämd med det! Men sen så har vi ju hörnlägenhet så vi har tre väggar som kylan ligger på, och dessutom när vi bor längst ner så har vi källaren under oss och golven är iskalla :( Jag kan inte gå utan strumpor på golvet (har aldrig kunnat göra det heller), det är verkligen svinkallt... Får helt enkelt skaffa en miljon mattor då, eller nått..


Piffa upp i lägenheten lite

Idag så tog jag ner tavlorna i sovrummet som vi hade på väggen, fem stycken små tavlor spikade vi upp i november men jag tyckte inte aaaalls att det blev bra! Sen förra veckan bytte jag ut några tavlor men det blev ändå inte riktigt som jag ville ha det så idag tog jag ner spikarna och nu ser det bättre ut :) Ska ha upp nån eller några tavlor där framöver, men sätter inte upp några nu innan jag bestämt mig för vad jag verkligen vill ha upp.

Sen kom Christoffer på att man kan putsa upp nått som sitter på skåpluckorna i köket. Vet egentligen inte vad det heter, men det är för att dölja fula hål i luckorna i alla fall. Nå mässing eller nått sånt är det i alla fall, och jag putsade upp det med svinto. Det blev jättebra i jämförelse faktiskt! :) Syns inte så bra på före-bilderna hur fula de egentligen var.. Ska putsa upp det framöver också så det blir lite blankare, det ser repigt ut nu om man kollar noga. Orkade bara med fyra stycken (det var jobbigt!) så har en del kvar att göra, men det blir morgondagens göra. Eller inatt om jag inte kan somna haha!



Sen satte vi upp en klockan ovanför teven i vardagsrummet. Hade egentligen tänkt ha en tavla under den men vi kom överens om att det inte skulle bli snyggt. Istället så kollade jag runt på typ alla internetsidor som säljer väggdekor, för vi bestämde oss för att ha en text nedanför klockan istället. Hittade ingenting speciellt så jag kollade på tradera och där hittade jag massor! Tyvärr inga fina vita som vi vill ha i sovrummet, men en fin till vardagsrummet som ser ut såhär:


Fick betala 6 kronor för den + frakt så 25 kr sammanlagt! Det är ett företag som jag har köpt det ifrån på Tradera, och i vanliga fall på deras hemsida kostar den 70 kronor. Dom hade massa fina väggord på hemsidan så jag ska absolut köpa därifrån till bland annat sovrummet, men det får bli i framtiden.


Klockan ovanför teven som vi satte upp, och texten har jag klistrat in dit så ungefär så kommer det att bli! Fast texten är lite mindre i verkligheten skulle jag tro

Kanske byter ut klockan mot någon tavla sen, jag får se. Har som sagt lite svårt att bestämma mig för hur jag vill ha saker haha ;) Annars kanske vi köper en ny klockan som passar in bättre, är inte jätteförtjust i den som vi har där nu men den duger tills vidare!


Moving forward


Helgen

Igår var Jesper här typ hela dagen, Christoffer hade match också och dom vann, plus att han gjorde ett mål så han var lite smånöjd ;) När han kom hem så blev det middag och efter det intog vi soffan, inväntade Gladiatorerna och tog nån mysöl. Blev teve hela kvällen, till typ vid ett tror jag. Jag la mig vid två men somnade inte förrän vid tre, vet inte riktigt varför.. Christoffer hade somnat på soffan och jag väckte han typ tjugo gånger innan jag skulle lägga mig och sa att han skulle lägga sig i sängen om han skulle sova, men han gjorde inte det så jag lessnade till slut och lät han sova där.

Borde åtminstone ha lagt en filt på han men jag tänkte inte på det, för han var iskall när han kröp ner i sängen med mig imorse. Värmen funkar inte som den ska i lägenheten, jag sitter med täcket i soffan och Christoffer har tjocktröja på sig, och det hör inte till vanligheten för han fryser verkligen aldrig. Men till och med han tycker det är kallt nu! Vi har då under 20 grader i lägenheten, så lär väl ringa imorgon och fråga när dom har tänkt fixa de.

Vi trotsade kylan och var ute på en timmes promenad men Nova alldeles nyss. Vi gick samma väg som vi gjorde i förrgår, nått nytt som vi hittade. Har gått runt och kollat på hus, pratat och busat med hunden :) Nu ska jag börja kika i frysen vad det blir för mat idag, och så blir det att dammsuga hela lägenheten också för jag var så jävla allergisk imorse och det vill jag inte bli igen.


Fredag var det

Christoffer har dragit iväg på träning för ett tag sen och sen när han kommer tillbaka så ska vi åka till Fjällbacken och köpa bröd och mjölk och kanske nå godis, sen blir det nog bara att vara hemma som det ser ut nu i alla fall. Hade velat se Water for elephants så vi får väl se om det blir av :)

Har nyss suttit och räknat ihop vad vi kommer ha i räkningar denna månad, på ett ungefär. Även hur mycket pengar som jag och C kommer att få. Gör detta varje månad, räknar alltid på ett ungefär för att man ska veta. Det är inte för att jag tycker att det är kul direkt, men de som känner mig vet att jag alltid vill ha koll på allt, och i den här familjen vill jag lova att det är jag som har koll på pengarna haha! Min käre pojkvän är ganska så tvärtemot mig, men jag försöker få han att ändra sig och det går bra! Det är ju inte för intet som jag kallas för budgetministern! ;)

 
Bild från google, kanske inte riktigt såna höga siffror som jag räknar med haha!!


Värmen har inte funkat idag och Christoffer ringde vid halv fyra och frågade vad det var för fel, men de har tydligen haft problem med det idag men har känt nu på elementen att de börjar bli lite varmare iaf. Ska göra varm oboy nu tror jag, sitter under en filt och huttrar, fytusan vad kallt det är inne!


-10 grader och lite snöoväder


Utanför vårat fönster, tvärs över gatan
 

Utanför fönstret ner mot sjön. Ska man ta sig en långpromenad i ovädret?


Jag är lite glad just nu att jag har flyttat från Gällivare, eftersom de har ungefär -30 grader där nu. Vintrarna var inte roliga ibland alltså.. Men här hemma är det -10 grader och det är verkligen svinkallt, ungefär som när det är -20 grader i Gällivare! Luften här är mycket kallare och det gör att det känns kallare ute. Jag går inte ut utan täckbyxor när det är såhär kallt här nere vill jag lova.

Det var lovat -18 på söndag men det har gått ner till -8 nu ser jag, tacka fan för det. Det kallaste jag har varit med om här nere är för två år sedan då vi var i Bollnäs och det var -23 grader kallt, då förfrös jag tårna! Det har jag aldrig lyckats med i Gällivare, även när det har varit -36 grader kallt.


Onsdag, 2012.02.03

Idag klev vi upp och tog en dusch och sen städade vi i lägenheten och diskade. Sen gjorde jag plättar till lunch och sedan så har mitt kära hjärta varit på arbetsintervju och då passade jag på att ta en tupplur och sova bort huvudvärken när han var borta. Hade egentligen tänkt fördriva tiden med en långpromenad med hunden men det sket ju sig. Jag har fan huvudvärk hela tiden!! :( Igår var första dagen på flera veckor som jag inte hade huvudvärk på hela dagen, och tänkte att det kanske hade släppt nu men när jag vaknade imorse så vaknade jag såklart med huvudvärk.. Riktig jävla migrän också, hur kul är det? Det förstör verkligen mina dagar/kvällar och har gjort det alldeles för många gånger nu. Håller det i sig så måste jag gå till läkaren och kolla upp det.

När han kom hem så väntade vi på att Jesper och Elin skulle komma för Jesper skulle bjuda på mat. Fläskfilé och potatisklyftor med pepparsås vart det, fast jag hade pommes och beasås till för jag är spyless på det andra. Jesper var för lat för att laga maten så Christoffer fick vara kock istället och jag hjälpte kanske till litegrann och såg till att allt fett blev bortskuret från köttet ;)


Mitt finaste bästaste hjärta framför spisen idag


Sen strandade vi i soffan och kollade på The dark knight som började klockan nio, faktiskt en bra film trots att det inte är nån som jag hade valt att se. Missade dock slutet på filmen för Jesper och Elin gick hem vid halv tolv och Jesper diskade inte innan, så jag gjorde bort det direkt så jag slapp bli trött och inte orka diska och sen behöva göra det imorgon. Skönt att ha det bortgjort, och rent och fint hemma :) Nu ska jag göra te och slå på dagens avsnitt av PH och sen blir det kvällrastning av hunden innan det är läggdags. Eftersom jag sov två timmar på dagen så är jag inte ett dugg trött nu, men det kommer väl det också.


Nattliga tankar, part 2.

Vill byta blogg, är less på gamla Pevvsan. Det är ju liksom inte jag, det var ju nått som jag kallades på högstadiet (och av min kära Malbas när vi umgicks). Vill ha något med mitt namn, har faktiskt redan gjort en ny blogg men vill ändå inte byta. Inte ännu i alla fall. Har alla mina tankar och ja, jag har ju fan allting här sen i mitten av 2007. Sen jag var 15 år! Inte för att jag måste ta bort den här bloggen bara för det, men ändå. Går ofta tillbaka och läser gammalt, och det blir inte på samma sätt med en ny blogg. Men vi får se, den som lever får se när jag byter.

Jag och Christoffer har tittat på tatueringar typ hela halva kvällen igår. Inatt drömde jag till och med att jag tatuerade mig haha! Är så jäkla pepp på fler tatueringar, men har lite att fundera på ännu. Vill ha en text på foten, jag vet vad det ska stå men hittar inget typsnitt som känns sådär perfekt. Den andra ska jag ha på ankeln, men vet bara på ett ungefär hur jag vill ha den, med ett porträtt, rosor och en text. Måste hitta en bild som jag vill ha till den tatueringen, och även en textstil. Rosorna får nog tatueraren rita upp skulle jag tro. Men den kommer att bli grym när jag väl har bestämt mig! Kommer dock ta ett bra tag innan jag gör den, vågar nog inte egentligen men kommer tvinga mig själv.

När man ändå pratar om tatueringar så blir man väl lite beroende säger alla. Men den på ankeln har jag velat ha i flera år, även texten som jag gjorde på armen. Den på foten har jag kommit på rätt nyligen, men det är ingenting jag kommer ångra, det vet jag. Vet inte riktigt vad jag kommer ha för fler tatueringar i framtiden, vill inte gärna göra på ställen som är väldigt synliga, men det beror ju såklart på vad man gör för något. Den dagen jag får barn så vill jag nog tatuera in deras namn eller födelsedatum någonstans tror jag. Men full med tatueringar kommer jag aldrig att bli, jag tycker inte att det är speciellt snyggt. I alla fall inte om tatueringarna inte riktigt "hör ihop", det ska vara samma stil eller liknande tycker jag, annars blir det lätt grylligt.


Nytt sen förra veckan

Förra veckan fixade jag och donade lite i lägenheten men la aldrig upp några bilder som jag hade tänkt. Så slänger upp två stycken nu! Orkar inte fota väggen i sovrummet som byrån står mot för jag är inte nöjd med hur den ser ut, även om jag fixade om lite där då också... Får se vad jag ska göra åt det senare!

Men det blev i alla fall bild på de nya gardinerna i sovrummet, men jag fotade på eftermiddagen så därför är bilden så grynig. Sen i vardagsrummet så bytte jag ut den ena tavlan (likadan som den som hänger bredvid) och satte upp "lycka" där istället. Blev faktiskt fint!



Nu ska jag se om det finns nå annat att pyssla med här hemma. Det kliar i fingrarna men det är svårt att göra något när det verkligen inte finns nått att göra haha! ;)


Jag vill rätt så mycket just nu

Jag vill köpa kakeldekor till köket och badrummet. I köket hade jag velat ha svart kakeldekor över hela, men vi har 60 kakelrutor i köket så det blir grymt dyrt... Så får fundera ut nå annat lite billigare alternativ istället! I badrummet vet jag inte vad jag vill göra för nå, men hade velat ha nå gulligt kakeldekor! Får spåna vidare på det.

Sen vill jag också sätta upp nyckelskåpet och spegeln i hallen, och även tavlan i vardagsrummet. Men tyvärr får vi inte tag i nån borrmaskin, måste gå förbi Din Bostad nån dag och fråga om dom har nån att låna.. Dessutom vill jag fixa nått mer på väggen i köket där klockan hänger, frågan är bara om man ska ha en hylla där, eller hur man ska hitta några fina tavlor? Funderar på att fixa små canvastavlor med eget motiv, det kan bli fint!

Jag vill också köpa väggord och måla om tavelramarna till vita inne i sovrummet. Och kanske några svarta också i vardagsrummet? Jamen det är mycket jag vill nu, önskar att jag vann på lotto så jag kunde ordna precis allt jag ville här hemma. Men i framtiden så!


Headers

Lite gamla och nån ny. Byter mest hela tiden, är aldrig nöjd.








RSS 2.0