Kul kille....


Något dryg pojkvän har jag.. Ligger på soffan och snarkar. Innan det har han sprungit runt och töntat sig, luktat senap ur käften, låtsas vara gullig och luktat bakfylla. Javisst är han underbar...? Syns det förresten att han lär klippa sig? ;) Haha håret står åt alla håll! Det är galet vad långt hans hår har hunnit bli nu. Klippdags.. Synd man inte kan sånt själv, så jag håller saxen borta från mina händer.

Ikväll blir det finalen av Gladiatorerna och förmodligen gårdagens BB-avsnitt. Har bara lust att sitta hemma hela kvällen och knappt ens göra nå alls. Så frågan är om det inte blir så? Vi får väl seee.


I need a break


Gävlebo i sex månader

Idag har jag bott i Gävle i sex månader. Det är sjukt vad tiden går, ett halvt år alltså!! Även om det på ett sätt känns som om jag alltid bott här, och på ett annat sätt känns som om man nyligen flyttade hit. Hann med att bo en månad i Bergby och i förrgår blev det fem månader i Bomhus.

Trivs som handen i handsken här mestadels, fast ibland längtar jag hemåt. Inte till själva Gällivare utan till folket där. Nu vill jag bara ha lite besök här nere av min familj och mina vänner, men det kommer! Jag har ju i alla fall världens bästa sambo så det kan inte bli så dåligt då.



Christoffer är på nån krog i stan och kollar på hockey. Hade också tänkt följa med men det blev så stressigt och egentligen hade jag inte ens nån lust från början. Så i brist på annat sitter jag och tittar på Lets dance och Jersey shore. Inte riktigt bestämt mig för vad jag ska kolla på haha... Har i alla fall tänt en massa ljus men det blir en nyttig fredag idag :) Lika bra det kanske. Ska snart rasta vovven och efter det funderar jag på att ta ett varmt bad innan Christoffer kommer hem, om det inte blir några ändrade planer för hans del. Hjärtat har i alla fall köpt hem några cider så funderar på att knäppa en nu. Har inte druckit cider sen nyår..


Skit ocksååå....

Alltså, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta men biljäveln är trasig IGEN! Den går ju att köra men det är inge bra att göra det innan man fixar den. Jag har bra lust att gå ut på parkeringen och sätta eld på den jäveln nu... Kan man ha mer jävla otur? Som tur är kostar det i alla fall inte flera tusen att laga, och så ska Christoffer sälja nå grejer så vi kan ta av dom pengarna till att laga den. Men ändå, jävla skitbil. Fan.


Världens bästa mamma fyller år idag!



Min kära mamma fyller år idag och helst hade jag velat vara i Gällivare och firat henne med alla andra, men jag får göra det nästa vecka när jag kommer upp istället.

Hoppas i alla fall att hon har och har haft en jättebra dag för det är hon värd! ♥


Det börjar bli dags..

..för hårfärgning. Och som vanligt brukar de bli rätt mycket funderingar då. Vilken färg ska jag ha nu? Färgade senast i december och utväxten börjar se lite smått ofräsch ut. Mitt hår har vuxit en hel del sen jag blonderade sönder det för snart två år sen, och nu känns det som att det börjar bli långt igen! Dock har jag inte klippt det på typ ett år eller nått?! Så topparna är sjukt slitna.. Och det bidrar ju inte direkt till att det växer så bra heller. Men har inte råd att lägga pengarna på ett frisörbesök just nu, dessutom vet jag inte vart man ska klippa sig i den här stan? Nåja, det får vänta.

Till hårfärgningen igen då.. Lite sugen på att slänga i en mörk färg igen, men massor av färg har gått ur så jag har ljusa nyanser i håret nu också och det är fiiint! Så funderar på slingor, och tror att det blir det... Det är så fint med ljust hår eller slingor till sommaren. Speciellt när solen bleker det också.


Såhär såg det ut när det var nyfärgat i december..


Och såhär ser det ut idag! Dock en cambild men bättre det än ingenting..


Nu ska jag ta en promenad med hunden och kanske fundera över hur jag vill göra. Eller så funderar jag på nå annat istället haha ;) Promenader är bästa tankerensaren!


Nattmatlagning

Usch det blev sent ikväll.. Men jag ska tvinga mig upp imorgon! Läggdags inom fem minuter. Då ska jag ligga i sängen och krama om min kära, det har jag bestämt.

Vi hann en sväng på Dollarstore innan de stängde idag, köpte bland annat påskmust och 100 värmeljus. Vi har 20 ljus som vi tänder varje gång och vi tänder ljus rätt ofta så det går hur mycket ljus som helst i det här hemmet. När vi kom hem kikade vi på hockey, men i tredje perioden gick Christoffer över till grannen och kollade med honom. Jag orkade inte följa med, så satt vid datorn och halvglodde på matchen. Brynäs vann i alla fall, så det var ju kul! Sist de spelade match satt vi bänkade hemma i soffan, fan var spännande det kan vara ibland :P Som den norrbottning jag är så hejar jag ju såklart på Luleå i vanliga fall, men man lär ju heja lite på Brynäs också när man har flyttat hit. Man kan väl heja på två lag? ;)

I alla fall så klämmer Christoffer fram under kvällsprommisen med hunden vid elva att ja, vi har ju glömt att göra en matlåda åt honom -.- Så han lär ju åka hem och äta lunch imorgon då. Vi kollade på Big Brother och sen gick han och la sig. Så jag väntade tills han hade somnat och eftersom att jag är den bästa sambon som finns så ställde jag mig sen vid spisen och kockade ihop en matlåda, skrev en lapp och satte upp på dörren och slängde in matlådan i kylen. I'm the best. Förstörde till och med mina nymålade naglar bara för att jag skulle göra matlåda. Ja, jag måste vara världens snällaste helt enkelt. Men nu är det läggdags!


Vill tillbaka


Vill tillbaka till Turkiet (eller utomlands nånstans i alla fall). Sol, bad, värme, drinkar, solbränna, äta ute på kvällarna i värmen osv. Hoppas att det inte dröjer alltför länge innan man kan bege sig utomlands igen!


Budgetministern är i farten

Var tungt att komma upp imorse men tänkte försöka lyckas bli morgonpigg ja här framöver ;) Får väl se hur det går. Utom på helgerna förstås, då ska jag vara nattuggla! Får se hur det går imorgon, idag gick det väl sisådär. Hade i alla fall mat klar när Christoffer kom hem på lunch strax efter tolv och då åt jag med han. Sen drog han iväg igen och då fastnade jag vid datorn ett tag.



Har tagit en liten promenad med hunden i pissvädret här för ett tag sedan. Och har precis räknat klart budget (för tillfället). Nog för att jag redan räknat på samma budget typ tre gånger den här månaden, men det kan aldrig bli för många gånger hehe! Tänkte betala räkningarna när C kommer hem idag så då blir det att räkna igen.

Ska plocka undan och sen ta tag i disken. Efter det ska jag städa lite i sovrummet, lägga in underkläder i garderoben som vi inte gjort sen vi tvättade, och sen så ska jag väl rensa blommorna från lite vissna blad. Än lever blommorna faktiskt ;) Medans lär jag fundera på vad fasen vi ska äta idag...? För maten lär ju stå klar när herrn kommer hem, precis som på den gamla goda tiden innan jag flyttade ner hit haha!


Fullspäckad dag

Vi var uppe tidigt idag och åt frukost, rastade hunden och åkte sedan till stan. Där var vi på AF, Telia och sen på Gina tricot och köpte nya leggings åt mig. Sen var Christoffer in på ett ställe och sökte jobb också. Efter det åkte vi vidare till Bergby och blev bjudna på våfflor av Kerstin :) 

Sen blev det fika och massa prat innan vi åkte vidare. Två blommor fick vi med oss också, som jag har ställt in i sovrummet nu :) Likadana blommor som jag tog med mig hemifrån Gällivare, som ska rensa luften. Vi åkte i alla fall till Sebbe och hälsade på innan vi drog hemåt vid tio. Christoffer har lagt sig för en timme sen och jag ska också joina honom snart. Han börjar jobba klockan åtta imorgon så det kommer kännas konstigt att sitta hemma ensam och rulla tummarna. Haha nä, en massa nytta ska jag faktiskt göra hemma i min ensamhet ;)


Kerstins hund Tanja idag :)


Måndag var det

Vi kom i säng först vid femtiden imorse, hur pigga som helst på nå vis?! Somnade väl kanske halv sju först. Helt sjukt... Sen hade Christoffer möte på AF kl elva och jag är förvånad att jag ens vaknade av klockan haha.. Men jag väckte honom och han åkte iväg sen med bussen för att slippa behöva betala parkeringsplats. Sen när han åkte hem gick jag och Nova ner till fabriken och mötte honom. Sen åt vi lunch och jag hoppade i duschen.

Vid halv tre åkte vi till Bergby och vi har kommit hem därifrån för kanske en halvtimme sen. Vi båda är trötta, inte så konstigt haha :) Så det blir nog tidig kväll. Har varit hos Fredda, Sebbe och sen hos Leif. Imorgon blir det en lika fullspäckad dag för då ska vi också till Bergby en sväng och hälsa på hos Kerstin. Men innan det har vi en hel del ärenden att göra på stan!


Och så kom söndagen

Igår var vi ute och brummade litegrann. Och det var helt okej även om jag inte var på superhumör hela tiden. Hemma vid två, eller tre som klockan blev då eftersom det numera är sommartid. Och hur bra är inte det? Ljusare dagar och närmare kommer man sommaren! Christoffer var hemma typ 50 min tror jag och sen drog han iväg igen och då gick jag och la mig. Han kom hem en timme senare och la sig då också.

Idag har det inte blivit många knop. Promenerat med hunden, gett henne mat och tittat på teve. Och tvättar håller jag på att göra, så skönt när man gör det ofta för då är det inte så mycket tvätt. Ska ner i tvättstugan igen om fem minuter och när Christoffer kommer hem så ska vi åka och handla tacokrydda och bröd för det blir tacos idag igen. Hur gott som helst!!


Dyxen är hemma!!

Det var nästan så jag inte trodde det var sant igår när Christoffer skrev sms att bilen var klar. Men det var den, och hem kom den och än funkar den ;) Blev ut och åka igår när Christoffer kom hem, Thomas var också med. Var ute från tolv till tre och snurrade lite + pratade med några pojkar från byn på Max. Vid tre så körde vi hem Thomas. Så vi var hemma vid fyra och då la vi oss direkt.



Imorse tog vi det rätt lugnt, fick ett sms från min supersnälla pappa senare att han hade satt in pengar på mitt konto bara sådär och det kunde inte ha kommit mer lägligt, så nu var det som att han betalade tågbiljetterna. Skulle ha blivit knapert med pengar men det blev det inte nu tack vare han :) Vi drog iväg och handlade vid fyra så vi klarar oss hela månaden. Skönt att man åker bort 10 dagar också så slipper man ha mat till de dagarna haha! Åkte mot Dollarstore när vi var klara för att köpa billiga chips men vi glömde bort att dom stängde redan fem och klockan var sex när vi var där... Så in på Ica istället och köpte bubbelvatten och en chirrepåse.

Hemma så kom Thomas förbi och vi bjöd honom på mat. Åt tacos idag, fyfan vad gott det är! Och länge sen var det! Hade kunnat leva på det. Sen blev det Gladiatorerna och nu kollar vi på Singalong. Senare vet jag inte vad det blir, men säkert ut och åka en liten sväng.


Friday, lonely

Det är bara jag och vovven. Christoffer var hemma i 50 minuter kanske, sen drog han iväg till Hedesunda för idag ska bilen fixas. Förhoppningsvis blir den klar idag, men annars fortsätter han med den imorgon. Jag dör, verkligen dör alltså, om bilen inte blir klar, eller om det är något mer fel på den. Men Christoffer lovade att filma i såna fall och skicka till mig när han spränger bilen i luften ;) Haha vi är nog en aning less båda två på alla fel som varit sista tiden.. Men det har varit skönt att inte behöva tanka en massa i alla fall, vi har egentligen inte råd att ha bil. Speciellt inte den som vi har. Tyvärr.

Vet inte ännu om herrn äter hemma men jag äter ju före honom hur som helst, så funderar på att dra ihop nå middag. Men innan det ska jag nog ta ett bad och ta hand om mig själv lite med nån ansiktsmask och nått sånt där. Känner mig grymt ofräsch.. Hoppas i alla fall på att slippa bli själv hemma hela kvällen!


Början på fredagen

Vart inte riktigt en så bra kväll igår. Kände mig ungefär som en ballong där all luft hade pyst ut. Diskade i alla fall all disk, vilket som vanligt såg mer ut än vad det var, och sen tog jag en runda utomhus med hunden i väntan på att torsdagens BB-avsnitt skulle komma ut. Efter det gick jag och la mig och efter en kort stund kom även herrn och la sig.


Bild från april förra året, ute i Bergby


Tjatade upp Christoffer strax före nio imorse eftersom han hade möte på AF kl tio och lärade åka buss. Jag har inte gjort så mycket sen dess, förutom att prata med pappa en sväng här för ett tag sen. Nu ska jag tvätta bort gårdagens smink, borsta tänderna och sätta upp håret och efter det ta med mig vovven ner till fabriken för att möta Christoffer som kommer med bussen.


Karma is only a bitch if you are

Det handlar om respekt, idiot. Och du har just förlorat min.

(but in the end karma will be a bigger bitch then i'll ever have to be)


Bra eller dåligt?

Kan inte bestämma mig för om det har varit en bra eller dålig dag idag. Mest dålig egentligen, men det har lagt sig lite nu och man får ta det som det kommer helt enkelt. Vissa saker kan man inte göra så mycket åt och då är det ingen idé att lägga dålig energi på det.

Våran fina hund fyller år idag och jag hade ett bra mejl i inkorgen idag! Tyvärr lite sent upptäckt men bättre sent än aldrig säger man ju. Men det kom ett dåligt brev med posten och pissdåligt besked på internet. Men det kan ordna sig det med faktiskt. Får hoppas, inget annat att göra.


Våran fina tjej med presenter och tårta! Såklart att våran lilla bebis ska ha en bra födelsedag med paket och gott ;)

Vi tänkte dra iväg tidigt idag för att gå på AF och handla och sen vara hemma i bra tid. Men Isak och Natta kom på besök så vi drog ut på det och kom inte iväg förrän vid fyratiden, men det gjorde visserligen ingenting. Vi var hemma vid halv sju och efter ett tag kom Öberg och Dennis hit och de har precis gått härifrån. Vi tittar på Biggest loser just nu och efter det blir det nog att titta på gårdagens BB-avsnitt för det orkade/hann vi aldrig se igår.

Även min morbror fyller år idag, så grattis till honom! :)


Onsdag och fortfarande lite sjuka

Jag är fortfarande dålig idag, men börjar bli mycket bättre. Efter frukosten så tog vi en powernap på soffan och jag försökte bli av med min feber då. Tog en promenad med vovven efter det och sen drog vi med oss Christoffer och gick till Tempo och köpte mjölk + varsin glass som vi käkade i det fina vädret. Synd att man är sjuk och inte orkar gå och promenera destomer, det var så jäkla fint ute idag, och varmt! Hoppas man är frisk imorgon och hinner med att promenera då.

Nu har vi alldeles nyss städat och dammsugit plus att vi tvättar lite. Eller Christoffer tvättar rättare sagt. Jag har diskat, rengjort kylen, alla bänkytor och micron, kaffebryggaren, brödrosten, hundskålarna osv. Det är riktigt fint hemma nu :) Håller på med maten, det blev sent idag men ingen av oss har nån matlust. Jag har iaf börjat känna smak igen och det är ju en fördel haha! Snart börjar hockeyn och då blir det hockeykväll. Efter det blir det säkert gårdagens BB-avsnitt, kanske söndagens Miljonjakten som vi än en gång missade, sen Tunnelbanan och så dagens BB-avsnitt. Tevekväll ikväll med andra ord!


Byxor

Har suttit och fönstershoppat på Gina tricots hemsida... Nästa månad ska jag köpa jeans! Här gäller det att prioritera, och då får man köpa sånt när man får lite mer pengar än vanligen ;) Har bara två par nu, och bara ett par av dom använder jag för tillfället.. Så behöver ett par till i alla fall. Fast funderar på hur jag ska höra, vill ju gå ner i vikt och då är det inte så stor idé att köpa byxor. Men jag vill ha ett par till, så jag tänker köpa nå billiga. Typiskt att när det börjar smälta ute och inte är glashalt på vissa ställen så man kan börja springa, ja då blir man sjuk. Och sen börjar det snöa.. Hoppas jag är frisk snart och vårvärmen kommer så jag kan börja springa igen! Promenera räcker inte riktigt känner jag.

Hittade dessutom ett par mjukisbyxor som jag kanske köper då också, om det finns kvar. Antingen blå eller kanske grå tror jag. Och ett par enkla svarta leggings ska jag också köpa!


Nån av de jeansen kanske det blir? Och mjukisbyxor och leggings!

Nu ska jag gå och sova, mår som en påse skit. Hoppas morgondagen blåser bort mitt sjukliga jag, det hade varit hur skönt som helst.


Fortfarande sjuka

Vi är fortfarande sjuka idag. Jag har lite feber och har haft hela dagen. Vilade en timme innan middagen men det blev inge bättre. Ska ta en till alvedon, tredje gången idag, hoppas det hjälper. Vi var tvungna att handla hundmat idag och passade på att gå på Dollarstore då och sedan handla hem lite annat nödvändigt. Jag höll på att dö av utmattning kändes det som, och kallsvettades hela tiden då två timmarna vi var borta. Kul! Eller så inte..

Vi har köpt tolv paket näsdukar så jag hoppas att det ska räcka haha ;) Dock är tre paket redan slut haha, ja ni förstår säkert hur vi mår då. Det dryga är att det rinner ur näsan men går ju fan inte att snyta sig. Provade min gamla allergimedicin som är en nässpray och kollade ifall det blev bättre, men det hjälpte inte ett dugg... Blir nog tidig kväll idag, jag är riktigt dålig.. Det jobbigaste är dock att det rinner i näsan och att jag nyser hela tiden. Nu får det vara nog tycker jag.


Sjuklingar

Ligger i sängen och spelar wordfeud med Christoffer som sitter på toa haha. Har kollat Big Brother och tagit nattprommis med vovven. Vi är båda sjuka, inte alls kul. Han är typ förkyld och jag blev allergisk igår och då blir jag alltid sjuk efteråt. Så huvudet känns jättetungt, näsan rinner, ögonen är svullna och jag har förmodligen feber. Svettas och fryser samtidigt. Är dessutom pissnödig heeela tiden?! Vi går runt som två snoriga treåringar känns det som. Hoppas man är bättre imorgon.. Nu ska vi ta och nanna i alla fall, sov länge idag så har inte varit trött tidigare men nu slog det till! Skönt att få lite sömn.

Tryck f5 för ny design



Svartvit, kanske lite tråkig och med en ytterst tillfällig header i brist på annat. Kommer väl ny header imorgon, kanske redan ikväll om jag får tråkigt. Och som sagt, tryck f5 ifall det inte syns.


Dålig dag

Det blev plättar igår, och sen drog vi till Skutskär och hälsade på hos Jespers mamma. Tog med oss Jesper hem, handlade lite smått på Willys innan och sen hemåt. Hemma blev det sedan Big Brother-maraton! :) Vi såg torsdagen, fredagen och söndagens avsnitt så det blev ett par timmar haha. Efter det blev det läggdags har jag för mig.

Och idag är inte min dag. Det var det, men det är inte det nå mer. Och så får det vara helt enkelt. Tänker nog fortsätta vara grinig ett tag till och sen ska jag släppa det. Nu ska jag göra varm oboy och kolla lite på teve. Senare blir det popcorn och BB!


Helgen sprang förbi

Igår blev det också en impulsiv dag.. Började med att Christoffer åkte till sitt gamla jobb och flytta bort 850in som har stått där sen olyckan förra året. Så nu är den ur världen och på skroten. Älskade den bilen men tror jag tycker om 940in mer, trots att den bara har jävlats senaste tiden ;) När han kom hem vid tre nångång så hade jag maten klar och då åt vi. Sen halv fyra så drog vi iväg och handlade färdkost innan vi åkte mot Stockholm.

Bara en felkörning, och då var vi in på en mack och frågade hur vi skulle åka, och sen gick det hur bra som helst. Hämtade upp herrskapet och sen drog vi norrut. Stannade till i Kista på Scandic Victoria Tower och var upp på 35:e våningen till sky baren. Det var rätt häftigt! Aldrig varit på en sky bar förut så :) Och åkt hiss så jävla många våningar har jag fan inte heller gjort!! Usch, det var äckligt. Fick fan handsvett haha.. Nåja, jag kände mig rätt missanpassad med mina tygskor, jeans och huvtröja bland alla kostymnissar och tjejer med högklackade skor och klänning. Haha!


Bilden är från google, men det är i alla fall Scandic Victoria Tower


Hemma i Gävle vid halv tiotiden(?) så släppte vi av Perra på stan, for hem och hämtade hunden och sen körde vi hem Alex till Norrsundet. Där blev det kaffe och sen åkte vi till Bergby krog och kikade läget för där var det massa folk för det var uthyrt. Var bara där en sväng och sen åkte vi till Christoffers kompis där det också var massa folk. Vi var där till typ ett nångång då vi åkte och hämtade Perra. När vi hade skjutsat hem honom så for vi till Max för Christoffers kompisar var där. Och ja, där var vi tills vi åkte hem vid tretiden.

Väl hemma så kollade vi på Gladiatorerna och jag somnade nästan i soffan hela tiden och längtade tills det var slut haha!! Så trött som jag var när jag la mig i sängen vet jag inte när jag var sist. Somnade nog innan jag hann lägga ner huvudet på kudden. Och det gjorde såklart att jag vaknade med migrän imorse, kul! Förmodligen har jag sovit så hårt så jag fått migrän.. Så har tagit det lugnt hela tiden, men funderar på att göra plättar till middag? Enkelt och bra.


Impulsfredag

Det blev en impulsiv dag igår! Började med att Christoffers kompisar ringde och frågade om vi kunde skjutsa ner dom till Stockholm för dom skulle på kryssning, så vi gjorde oss i ordning och väntade på dom medan Leo var här och hälsade på.

Vid fyratiden kom vi iväg och skjutsade Perra och Alex till Stockholm och det gick bra, släppte av dom och skulle försöka hitta ut från Stureplan hehe.. Började med att vi körde fel ;) Men vi lyckades hitta till en skylt som vi följde så vi skulle åka mot Gävle. Precis när vi gjort det så ringer dom och vi måste vända för att dom glömt biljetterna i bilen. Det klassiska haha!! Nåja tur att vi bara hann dit innan dom kom på det. Christoffer var så sjukt stressad av att köra där inne men det gick hur bra som helst att hitta tillbaka till cafét som dom satt på. Tyckte jag i alla fall, men inte Christoffer tror jag... Efter det fick vi en ny vägbeskrivning av hur vi skulle ta oss hemåt och det gick bra då haha :) Stannade till utanför Uppsala nånstans och käkade på Max för då var vi så hungriga så vi nästan dog, ungefär.

Väl hemma kom Thomas förbi, och pojkarna åkte sen iväg medan jag satt hemma och kollade på torsdagens avsnitt av Big Brother. Efter kanske en timme kom Christoffer hem och då hade jag hunnit lägga mig, men det var bara att klä på sig igen för han vela att jag skulle med ut och åka haha ;) Så det gjorde vi, eller ja åkte och åkte, vi stod mest och pratade med hans kompisar och glodde på folk hela kvällen. Hemma vid tretiden och bums i säng!


Läggdags

Ligger i sängen med Christoffers ifååån och ska sova nu, ögonen håller på att gå i kors.. Jag har verkligen som mest energi om nätterna så för en timme sen kom jag på att jag skulle börja städa haha! Sagt och gjort, tvingade Christoffer att rengöra avloppet som ni ser nedan för det rör inte jag haha.. Duktig sådär han! Medans så städade jag och sorterade i städskåpet och sen har jag rengjort hela toan och rensat badrumsskåpet. Imorgon ska det dammsugas där och mattan ska tvättas. Sen fortsätter vi i resten av lägenheten med dammsugning. Får min städryck lite då och då. Men nu ska jag sova och invänta i drömmarnas värld på att herrn också kryper ner bredvid.

 

 


Paranoia, och så lite mys faktiskt

Fyfan vad rädd jag var igår när jag skulle sova... Christoffer tog kvällspromenaden med hunden och då hade han hört att isen brast och nått plumsa i och skrek och då blev hunden rädd och dom gick hemåt. Så han berättade det för mig när han kom hem och jag sa att vi lär ju gå och kolla så det inte är nån människa som håller på att drunkna. Men då sa han att det inte var stora sjön som jag trodde, utan nå litet på andra sidan så vi la oss istället. Antagligen var det ett rådjur som gick igenom eftersom det springer många såna på området.

Men jag var så sjuuukt rädd när jag skulle sova, tänkte på att de var nån äcklig människa som trillat i och sen kom hem till oss osv. Jag ska alltid börja tänka äckliga tankar när man redan är typ skiträdd. Så jag fick panik när Christoffer höll på att somna före mig, låg under täcket och hoppades på att somna fort, men det gjorde jag ju inte. Är så sjukt rädd för att se nått sen jag såg "spöken" hos mamma för ett par år sedan. Trodde inte på sånt innan jag såg det, och nu är jag så sjukt rädd för att se sånt igen... Ser aldrig skräckfilmer eller knappt ens en thriller, blir så sjukt paranoid och skrämmer upp mig själv.

Nåja, vi gick förbi idag när vi rastade hunden och det var inget hål i isen, så förmodligen rörde den bara på sig och så var det nått annat konstigt som lät så Christoffer trodde nånting trilla i för det. Men usch, det var inge roligt att försöka somna igår..


Tände ljus i hela vardagsrummet ikväll! Skulle dock fotat från andra hållet kom jag på nu, så skulle glashyllan med alla ljus också kommit med på bild hehe..


Myspys med främmande och fika. Och en del teve-tittande! Thomas och hans syster var hit och även Dennis. Efter tio tog vi med hunden och följde med Dennis till bussen innan vi promenerade hemåt. Sitter och väntar på dagens BB-avsnitt och tänkte duscha innan dess. Men överväger nu att strunta i det och lägga mig direkt, och både duscha och kolla på BB imorgon. Så jäkla trött som jag är nu så är det inte ens värt att sitta uppe för att sen bli pigg och inte kunna somna efter dusch och teve-tittande. Näe, jag lägger mig i sängen och somnar nu ja! Godnatt!


Idag är det onsdag


Några trötta imorse!

Kan tillägga till bilden, eftersom jag vet att några i min familj inte tycker om att hunden sover i sängen när jag är allergisk, att Nova faktiskt aldrig sover i sängen sen vi tog bort benen på den och fick hem hennes bur + satte in en bädd åt henne i sovrummet :) Ibland sover hon på bädden men allra helst vill hon sova i buren nu för tiden. Något skönt att slippa trängas med henne i sängen!! Men på morgonen kommer hon såklart upp och trängs när vi ska kliva upp haha.

Vi har hunnit promenera en sväng med lilla busan idag. Jag fattar inte, för det spelar ingen roll vilken tid på dygnet vi går så träffar vi aldrig på en kotte? Eller ja, en person på sin höjd en gång i veckan kanske? Det är så himla fint att promenera där men det är typ ingen som gör det förutom vi verkar det som.

Nu håller vi i alla fall på att laga mat, eller ja den är typ klar nu så vi ska väl äta. Och Christoffer tvättar sängkläderna för han lovade att göra det om jag skulle diska hehe! Men vi har disk kvar sen igår när vi bakade också, blää :( Och ingen vill diska den haha, så jag lär väl göra det för jag blir tokig när vi har mycket disk. Det är så äckligt..


Tills skeletten blir damm



I will tell your story if you die, I will tell your story and keep you alive ♥


Baka, baka liten kaka

Jag och herrn har bakat silviakaka och chokladbollar. Är van vid att göra silviakakan i långpanna men vi provade i kakform och det gick lika bra. Eftersom vi inte hade nå kokos som man ska ha så hade vi på pärlsocker istället. Och kakan sjönk ihop i mitten så det kom jävligt mycket glasyr dit vilket resulterade i att den blev gryyymt söt. Alltså jag började typ må illa när jag åt en liten bit, och jag är en riktigt jävla gottegris som inte tycker att mycket här i världen är FÖR sött. Men det är väl bara bra att man lär äta mini-bitar så räcker den ett bra tag.


Några av chokladbollarna vi gjorde, och silviakakan

Har ni inte smakat silviakaka - GÖR DET! Den är snuskigt god. Men ha på kokos som man ska ha för det är nog sött redan som den är då. Annars kan man tydligen ha florsocker på också men det hade vi inte heller hemma. Men pärlsocker var inte direkt nån hit ens för den sockergalne.

Har nyss kollat klart Big Brother, synd att avsnittet kommer ut så sent på webbteve så man kommer ju inte i säng i tid riktigt. Men nu blir det kvällsrastning av vovven och sen spela Draw something i sängen och vänta på att man somnar.


Bakdags?

Idag blåste det som tuuusan, kallt var det! I alla fall när man hade för lite kläder på sig ute haha.. Jaja, Sebbe kom förbi vid tvåtiden tror jag, sen när han åkte så kom Adam och Frida och hälsade på och när dom åkte så lagade vi middag. Käkade framför teven och kollade på Miljonjakten samtidigt, för vi glömde bort det i söndags.

Har jävlats lite med min halvgriniga pojkvän på facebook idag också ;):
 


Nu halvkikar jag på Top Model Sverige medan Jesper och Christoffer sitter och läser roliga historier och asgarvar. Adam och Frida kommer snart tillbaka hit och jag funderar på att baka nått, men hade velat göra muffins fast vi har inga muffinsformer :( Men får rota lite och se om vi har nå annat!


Vår, värme och ljus

Nya gardinerna är upphängda och det blev ljust och fint i vardagsrummet! Har sänkt elementena också för nu börjar våren vara på ingång. Bytte ju gardiner i sovrummet också men även de är vita, bara de att det är av annat tyg. Ser ut som myggnät haha ;) Men får satsa på en rullgardin framöver där inne.


Bortse från stöket på bordet, vi hade folk som drack kaffe och fikade..


Sen har jag suttit och räknat, räknat och räknat. Räkningar alltså, för den här månaden och till och med på ett ungefär för nästa. Jag är helt skadad av att hålla koll på sånt där haha! Men det är bra att man vet vad man ska vara beredd på att punga ut varje månad tycker jag. Dock så får vi typ aldrig nån post, och har bara fått två av månadens räkningar? Nåja, det är ju flera dagar kvar men för en som alltid ska ha koll kan det vara lite stressande, haha.

Har även bokat tågbiljetter upp till Gällivare, så där är vi i påsk. Hoppas snön ligger kvar, det är sol, varmt och att vi kan åka ut och grilla korv!


Vår

+22 grader i solen och +10 grader i skuggan, Bomhus is the place mina vänner :D Antar att det blir en långprommis med vovven efter att vårat besök har åkt hem. Nu ska jag hänga nya gardiner!


Halvt om halvt städsöndag

Idag har vi inte gjort så mycket klokt. Det blev falukorv och stuvade makaroner till middag igen i brist på annat, men det sitter fint i kistan det med! Ska ta fram fläskfilén ur frysen ikväll så imorgon blir det finmiddag :) Håller på att tvätta nu och har gjort det sen halv fem. Men är så grinig för att torkrummet inte blir så varmt så att kläderna torkar. Slängde in första omgången kvart över fem ungefär och det är inte torrt ännu!! Jag får helt enkelt tvätta imorgon igen, på dagen om vi inte ska göra nå annat, så tvättkorgen blir tom... Har tre maskiner kvar och det ryms ju inte att hänga nå mer i torkrummet så det lär ju få vänta tills imorgon.


Disken gjord idag och snart även tvätten!


Håller också på att kolla biljetter upp till Gällivare, men antingen så är det för dyrt eller så är det så mycket bokat så jag och Christoffer inte får sitta bredvid varandra, och det vill jag att vi ska göra när vi har hunden för har man nån bredvid sig som också har hund så är det inte kul för det är så sjukt trångt på tågen... Bokar nog senare ikväll skulle jag tro, lär prata med herrn först för det jag skulle boka så fick vi inte sitta bredvid varandra.

Funderar också på att baka något i väntan på att Big Brother ska läggas ut på webbteven lite senare.. Och duscha och byta sängkläder! Blir säkert skitbra det, även om jag är rätt grinig nu ;)


Lördagschill

Håller på att somna här i soffan.. Snacka om att vara seeeg! Vi upptäckte ju att det tydligen inte var nå Gladiatorerna idag :( Så jag halvkollar på Melodifestivalen och Christoffer sitter vid datorn. Brukade kolla på Melodifestivalen när jag var yngre men har inte tittat på fleraflera år nu. Det är så himla tråkigt, så dålig och konstig musik med varje år, inte som det brukade vara när man var liten!

Vi har i alla fall orkat ta oss till Tempo och handlat godis, lagat mat (falukorv och stuvade makaroner) och ätit lite godis. Vi kollade gårdagens avsnitt av Big Brother också, har ju fått Christoffer att börja kolla det med mig till och med! ;) Tror han kikat 4-5 avsnitt med mig nu.

Hade helst velat gå och sova redan nu, men Thomas skulle komma förbi senare och vi skulle kanske till Natta och hälsa på så då får jag hålla mig vaken helt enkelt.


Pigg och hungrig!

Gårkvällen började ju inte så bra med migrän och sådär, men det ordnade faktiskt upp sig! Var nå enormt skakis någon timme också för att jag mådde dåligt, lite småläskigt var det faktiskt. Följde med över till Martin och där blev det ett par groggar innan kvällen var slut. Dock så började jag dricka först vid tio tror jag, eftersom jag tog en brustablett mot migränen innan vi gick dit och jag vet att man inte ska blanda kodein (som finns i tabletten) med alkohol. Det hade varit skillnad om det varit vanlig alvedon eller treo eller nått som jag tog, men man kan få nedsatt andningsfunktion om man blandar det. Alltid bättre att vara på den säkra sidan och tare lite lugnt! :) Hade i alla fall kul och stupade i sängen hemma ungefär halv fem. Tror vi gick från Martin vid ett eller tvåtiden? Då åkte vi i alla fall till Max med Isak och Nathalie och käkade en låda (cheese fries) innan dom sen skjutsade hem oss.

Idag är jag för ovanlighetens skull rätt pigg! Om än hungrig så det är nå sjukt åt det, men dagen efter kan man ju alltid äta en elefant eller nått. Jag är den som ligger på toan hela morgonen och spyr som en gris dagen efter så fort jag har druckit nå annat än typ cider och säger att jag aldrig ska dricka igen, men idag är nog första gången på hur länge som helst som jag inte gör det. Och jag är nästan förvånad själv ;) Men sliten är man ju, jag förstår inte de som orkar dricka varje helg, tar ju en hel dag att återhämta sig ju haha!

Senare ska vi nog promenera till Tempo och köpa godis, sen ikväll glo på Gladiatorerna och jag ska då bara ta det lugnt i alla fall. Något annat pallar jag nog inte med :) Dessutom fyller min fina mormor 69 år så jag ska ringa och gratta henne också.


Fredag 9 mars

Igår blev det två prommisar! Först på förmiddagen när Christoffer var inne i stan, och sen så kom Adam och Frida på kvällen vid elvatiden och frågade om vi ville promenera runt sjön så det gjorde vi :) Vovve var nöjd och fick springa lös hela vägen! I övrigt gjorde vi väl inte så mycket igår, Dennis var här och vi åkte iväg med Martin och handlade en sväng också.



Idag är det inte många knop. Men jag har hunnit duscha och Christoffer har dammsugat och snart får vi besök. Som vanligt har jag huvudvärk men jag hoppas att den går över. Annars får jag väl helt enkelt sova en sväng när Christoffer åker iväg på träning. Ska fundera vad vi ska äta och laga till det också. Ikväll ska vi nog till Martin såsom det ser ut nu. Fast jag hade helst av allt suttit hemma och tryckt en godispåse eller nått, men ibland måste man ju komma utanför dörren också haha ;) Blir säkert bra när man väl är där, och när huvudvärken har gått över!!


Gammalt


Morbror, jag och Jonathan och en torsk vi hade fiskat


Jag och Jonathan några år senare med en torsk som vi nu klarade av att hålla upp!


En liten jag och mormor i soffan i stugan



Jag och lilla, lilla lillebror också i soffan i stugan



Jag, morbror och morfar nere vid båthuset


Hittade lite gamla bilder som jag har fotat från mormor och morfars fotoalbum för något år sedan. Alla bilder är från Norge, där har jag spenderat mycket tid av min uppväxt! Har halva min släkt i Norge och åkte alltid med mormor och morfar dit när jag var yngre, även med mamma också. Nu är det alltmer sällan, var där förra året men hoppas att jag kan åka dit i år igen för jag trivs verkligen där! Och även i stugan som pappa äger tillsammans med sina syskon, som ligger utanför Pajala, tycker jag om att vara i. Har slutat räkna hur många gånger jag och pappa + vovven har åkt dit över helgen bara på sista tiden. Promenera, grilla utomhus och sen grilla falukorv inne på kvällarna när man tittar på teve, det skulle jag kunna göra varje dag! Någon gång i framtiden ska jag absolut ha en egen stuga på något fint ställe. Och tills dess tänker jag fortsätta åka till stugorna när jag får chansen. Det är hur skönt som helst att komma bort från verkligheten ibland.


Kvällsmotivation

Ikväll (inatt) är jag supertaggad på att börja röra på mig igen. Alltså jag promenerar ju i princip varje dag, men nu menar jag löpningen. Jag har lust att springa femhundra mil eller nått, och verkligen gå in för det här den här nu igen. Vill äta supernyttigt, eller gå på soppdiet. Till och med Christoffer var sugen på soppdiet, så kanske man ska prova det? :) Men tror det är svårt att veta hur man ska få i sig tillräckligt med kalorier om man bara äter soppa? För det är ju ett visst antal kalorier som man minst bör äta varje dag. Har länge varit sugen på att prova på Naturdiet (shakes alltså) i ett par veckor, men det är inte aktuellt ännu isf.

Nåja, det är synd att jag får såna här ryck på kvällarna, och när jag vaknar upp på morgonen så är det som bortblåst ;) Funderar dock på att ta upp löpningen imorgon, för nu är det ingen is ute vart vi promenerar, och då är det nog inte det runt sjön heller. Hoppas då att denna motivation håller i sig!!


Love












Tisdag

Då ska vi se, sa den blinde till den döve. Eller inte. I alla faaaall, igår var det riktigt kallt när vi var ute och promenerade! Huuuaa, inte att det blåste utan att det var kallt. Vi gjorde väl inte så mycket tror jag, men på kvällen kom Isak och Nathalie hit och vi tittade på Big brother på webbteve på natten nån gång, och så blev det läggdags klockan tre ungefär.

Klev upp halv elva idag och när Isak och Nathalie åkte hem efter elva så drog vi iväg till stan med Sebbe som kom och hälsade på en sväng :) Sprang i massa affärer innan vi åkte och handlade och Sebbe skjutsade hem oss. Har varit hemma sen halv fyra och funderar på att ta en promenad snart? Den som lever får se vad som händer och sker.


Kökstapeterna

Ellinor, såhär ser tapeterna ut! De är jättefina och alla som kommer hit påpekar dem :) Är jättenöjd och glad att vi valde dom, var lite skeptisk i början (det var min pojkvän som valde dom), men när jag såg dom på väggen så ångrade jag mig inte en sekund!



Det ska ju självklart upp något under klockan också.. Sen om det är små fyrkantiga tavlor eller en hylla det återstår att se. Har kikat länge nu men inte hittat något som passat in såsom vi vill ha det, så då får det vara tomt där under fram tills dess.


Dumma telefon

Igår efter att jag hade återställt Christoffers telefon så märkte jag att min telefon inte kunde ta emot sms, igen... Typ fjärde gången detta händer på ett år. Så det var ju såklart bara att återställa skiten, för den velade väl inte vara sämre än Christoffers telefon haha... Däremot så blev det bra ändå, för jag kunde för första gången koppla mitt google-konto till telefonen vilket också innebar att jag KUNDE LADDA NER APPAR på min telefon för första gången sen jag fick den för 1,5 år sedan!!! Så jag ägnade nog några timmar åt det igår ;) Fast man blir ju lite "bortskämd" när man sitter med Christoffers iphone och spelar hela tiden för det är ju bättre, men jag vänjer nog mig vid att jag det inte är helt likadant.

Christoffer drog i alla fall iväg med nå kompisar vid tolv ett tiden, och var tillbaka vid fyra tror jag? Då gick vi över till grannen som visade sina elgitarrer, han har typ 18 stycken. Och sen surrade vi massor, så vi var hemma klockan sex på morgonen och stupade i säng. Lite slut var man då vill jag lova!

Nu ska jag snart bege mig ut på en prommis med vovven i solen, dock typ -5 grader ute :(


Lördagkväll it is

Sov en sväng efter att jag skrev sist, sen ringde pappa och vi pratade ett tag och efter det klev jag upp. Då blev det att diska och sen hjälptes vi åt att laga mat. Nu har pojkarna åkt till Fjällbacken för att köpa nå godis till ikväll, och när dom kommer hem blir det att se Gladiatorerna, men det blir väl på webbteve eftersom bussarna bara går med en timmes mellanrum så dom hinner ju inte hem innan det har börjat. 

Jag håller i alla fall på att återställa Christoffers iphone, eller rättare sagt så blev jag just klar med det. Han har inte kunnat skicka eller ta emot sms, fast vissa skickades fast det inte stod att de blev skickade. Sen kunde han inte ringa nånstans eller kolla i telefonboken för då ringde den till Jesper, men det gick inga signaler och när Jesper svarade så stod det fortfarande att han ringde till honom. Vi försökte med allt men nu har jag återställt den och den funkar som vanligt, vilken hacker man är ;) Säkerhetskopierade allt också så allt är kvar förutom alla appar som av nån anledning inte kunde kopieras. Men nu mår den braaa igen!



Nu ska jag ladda ner lite av dom apparna som jag kommer ihåg att Christoffer hade, och sen diska undan middagsdisken som jag inte har hunnit med ännu, har nämligen suttit med hans telefon sedan middagen för en och en halv timme sen.


Lördag 3 mars






Bilder från dagens promenad

Igår var det tidig uppstigning för oss och vi drog iväg till Ockelbo marknad med Isak och Nathalie. Ingen höjdare och det blåste hur mycket som helst så vi blev inte långvariga. Sommarmarknaden brukar vara lite trevligare, så får vänta på den istället då :) Sen var vi bara hemma, jag låg i sovrummet nästan hela kvällen och tittade på film och Big brother.

Idag har vi bara hunnit promenera och druckit smoothie, sen bara tagit det lugnt. Jag har dessutom huvudvärk, vad ovanligt. Ska vänta på att det blir lite bättre och då ska jag diska och se vad det kan bli för nån middag idag..

Morfar fyller 77 år idag, så jag ringde och grattade honom. Om en vecka fyller mormor år, efter det är det tolv dagar tills morbror fyller år, och även min hund. Sju dagar efter det fyller mamma år. Mars är alltså en månad fylld av födelsedagar typ varje vecka :) Synd att jag inte är i Gällivare nu, men snart så förhoppningsvis!


Jag och morfar på min student


Thoughts



Solig dag

Idag blev det en lugn morgon, och sedan en promenad i det härliga vädret. Jag gick i sommarjackan och frös inte ett dugg, hur skönt som helst!! Kom även att tänka på att jag lär köpa någon annan jacka till sommaren, för jag har nu en skinnjacka och sen en tunn softshelljacka och den blir på toook för varm när solen värmer litegrann. Och ja, skinnjacka kan man ju också löka ihjäl i ibland. Så framtidens uppdrag blir en annan tunn jacka att ha nån gång när jag fryser.


Klätterapan har precis lekt lite i trädet


Turbofart på ingång


Idag har det diskats, dammsugats och städats lite smått så nu kan man vara nöjd. Duschat har jag också gjort och sen har vi kikat på Biggest Loser Sverige. Och efter det bara pratat och pratat, det är lätt vad man kan babbla bort tiden :) Nu vettetusan vad som händer faktiskt, känner mig lite smått rastlös. Blir nog hundrastning till att börja med i alla fall.

Tidig kväll blir det då, för imorgon drar vi iväg halv elva mot Ockelbo för att gå på marknad.


RSS 2.0