Trött och slut

Idag har jag haft öppning, så när jag slutade så hämtade mamma mig och vi for direkt till Jysk där jag skulle handla lite. Blev ett skrivbord, en duschstång och några galgar. Skoskåpet som jag skulle köpa var slut, så får vänta nån vecka och köpa det när det kommer in igen. Vi for i alla fall sen och hämtade alla blommor och lite annat från pappa och så skjutsade mamma mig till lägenheten och där har jag varit hela kvällen.

Tjorvade med lampor och morfar var förbi tre gånger, men till slut fick vi det att funka! Jag har monterat ihop skrivbordet (som blev riktigt bra och passade perfekt!) och sen har jag dammsugat och skurat hela lägenheten. Ska dit imorgon och torka rent alla skåp och lådor och sånt, för jag glömde ta med mig en trasa idag :)


Bild 1: monterade ihop skrivbordet. Bild 2: klart! Bild 3: nytt porslin som jag köpt. Bild 4: mys när vi kom hem!

Christoffer kom till lägenheten vid åttatiden, han har jobbat 13 timmar idag så vi åkte och köpte lite gott och åkte hem till pappa. Han har väl sovit en halvtimme på soffan nu om inte längre. Han har jobbat 75 timmar den här veckan, vilket är ca 12,5 timme per dag så jag förstår att han är trött. Själv är jag hur seg som helst för det har varit sjuuukt stressigt idag på jobbet, det värsta jag varit med om haha.. Sen har jag ju varit i farten enda sedan jag slutade också. Men blir nog inte uppe länge till, det orkar jag inte :)

Torsdagen

Idag har jag varit ledig och det har inte blivit många knop gjorda. Förutom att jag har handlat, lagat mat och funderat över lägenheten (standard haha..). Tänkte att jag och herrn bara skulle ta det lugnt ikväll, ligga i soffan och dega typ men han jobbar ÄN! Eller ja, han har slutat nyss. Han har nästan jobbat åtta timmars övertid idag så han fick inte jobba nå mer eftersom han börjar sju imorgon. Igår blev det fyra timmars övertid och i förrgår också fyra timmar. Skönt för han att det är fredag imorgon iaf, även om han kanske skulle få jobba i helgen också :) Hoppas han orkar upp imorgon bara. Själv jobbar jag hela helgen, är ledig först på onsdag. Men har öppning i helgen så det känns inte så farligt :)

Nu ska jag tvätta bort färgen från ögonbrynen, springa ut med hunden och sen hoppa i duschen. Efter det skuttar jag i sängen och då borde nog Christoffer vara hemma. Även om han älskar att jobba nu för tiden så tycker jag att han borde ha lite tid för att sova också ;) Och äta för den delen!

Igår och idag

Igår var jag och mamma och ombesiktade hennes bil och den gick igenom efter att Stoffe lagade den. Bra det! Sen jobbade jag kväll. Idag var jag och mamma upp till lägenheten och kollade på tapeterna i dagsljuset, lite lättare att se hur det ser ut då. Var sen på Jysk och köpte gardiner och frågade om ett skrivbord som vi ska köpa här framöver. Och så har jag jobbat kväll även idag och kom hem för lite mer än en timme sen.
 

Tjuvtitt i lägenheten... Snart får vi flytta in. Å så gardinerna som jag köpte idag!
 
Har fått min första lönespec också! Kände mig lite vuxen haha. Visserligen är det ju bara lön för två dagar, så känner nog mig mer vuxen nästa månad när jag får första riktiga lönen ;) Nu ska jag göra klart matlådan till herrn och sen ska jag nog börja göra mig klar för att hoppa i lådan. Fast först räkna litegrann, räkningar och sånt. Imorgon är jag ledig, men hade lika gärna kunnat jobba för jag kommer nog vara rätt uttråkad av att gå hemma ensam :) Men det ska nog gå bra ändå!

Färdigtapetserat

Fick ett mms av pappa tidigare att han var klar med vardagsrummet så nu är hela lägenheten färdigtapetserad! Blir spännande att se hur det blev i v-rummet sen. Bara att vänta på att bänkdiskmaskinen ska sättas in och att hatthyllan i hallen sätts upp, sen så är det klart för inflytt :)

Kommer nog nästan bara att skriva om lägenheten nu framöver, men det blir ju lätt så. Kikar just nu efter nån bra badrumsförvaring i form av en hylla, och en bra helkroppsspegel till hallen eftersom den vi har ni inte kommer att rymmas där tyvärr. Synd bara att alla hyllor är för breda/djupa och speglarna kostar skjortan och halva armen. Inte så pigg på att betala flera tusenlappar för en enkel spegel.. Jaja, får ha tålamod och vänta på Ikeatrippen framöver och köpa något där som passar in på hur jag vill ha det.

Idag är min femte och sista lediga dag. Har migrän dagen till ära men det funkar ändå. Biljäveln startade inte imorse när Christoffer skulle till jobbet, han trodde det var batteriet som var dåligt. Så vi måste köpa ett nytt, eftersom det tjorvade igår också och vi fick kabla igång bilen. Kul utgift när man har en massa annat som väntar kommande veckorna ;) Men bil måste man ju ha! Så det är bara att betala och se glad ut.

Nu är den våran!

Jag har skrivit på kontrakt och hämtat nycklar till lägenheten idag. Äntligen är den våran! Inte för att det tog sån tid direkt men ;) Har bott här elva dagar och har redan lägenhet, dock har jag ju varit här uppe lite längre än så men. Första februari får vi flytta in, och den 15:e åker vi ner till Gävle för att tömma lägenheten där. Vad bra allt kommer att bli!! Låt tiden går fort nu. Och hoppas att någon vill flytta in tidigare i våran lägenhet så vi slipper dubbla hyror. Men vi får se hur det blir med det!



Nu ska jag slänga ihop tacos till middag och sen får vi se vad vi gör av kvällen.

Sneakpeak

Har fixat en ny bakgrund och header så tänkte att jag skulle slänga in ett par rader nu då.

Idag har det inte hänt mycket. Var en sväng med lillebror till mormor och morfar och hälsade på. Sen hem för att äta och sedan iväg för att titta på lägenheten när pappa hunnit tapetsera lite. Mätte lite i garderoberna och kollade hur det ser ut när man ska sätta upp taklampor. Ja, så slipper jag fundera på det på nätterna. Känner mig som en unge som längtar efter julafton, tänker på en massa saker angående lägenheten när jag ska sova. Har fotat lägenheten så jag kan kolla på bilderna när det är nått jag funderar över haha ;) Efter vi varit där så handlade vi och sen har vi bara varit hemma och inte gjort nå vettigt.

Bjuder på en sneakpeak på lägenheten, tänkte fortsätta vara lite hemlig. Men lite ska ni få se!

Pappa håller som sagt på att tapetsera i lägenheten just nu
 
Dagens inte okej var när jag av en slump kollade på ett par skor jag velat ha i en evighet, så är de på rea och kostar bara 280 kr(!!!) MEN så finns de bara i storlek 37!!! Funderar allvarligt på att beställa hem dom och hugga av mig tårna. Så mycket vill jag ha dom. Buuhuuuu....

Nu blir det snart hundrastning och sen läggdags. Imorgon ska jag upp tidigt och åka och skriva kontrakt på lägenheten :) Sen ska jag shoppa lite smått, eller kanske bara fönstershoppa. Vi får se! Har en lång inköpslista framöver i alla fall, men det får bli efter första riktiga lönen som den börjar prickas av! Men det är mest smågrejer på den eftersom vi har det mesta, men lite nytt vill man ju ha.

Lägenhet

Imorgon jobbar jag min sista dag innan jag har fem dagars ledighet. Det ska bli skönt, men kanske bara i typ två dagar sen är jag säkert less haha.. I alla fall så blev det ingenting med första lägenheten som vi var och tittade på så vi var och kikade på en annan igår. Idag har vi valt tapeter till den, alltid lika kul att göra det men också alltid lika mycket beslutsångest! Är så nervös för hur det ska se ut på väggen, men tur man har en erfaren pappa som kan hjälpa till :) Det blir nog bra i slutänden! Tycker bara tiden kan gå lite fortare nu...



Var i alla fall jättekul att det blev den här lägenheten för den är SÅ fin! Och jag kommer äntligen att få min efterlängtade kryddhylla i köket haha! Och Christoffer får sin bänkdiskmaskin så han slipper diska. Nog för att han gör det sjukt sällan ändå haha! Kanske blir mer fart på han när det bara är att slänga in det i maskin. Kommer nog att bli skitbra när allt är på plats, synd att det inte kan hända på en gång bara ;)

Söndagshäng

Blir inte så mycket till att blogga när jag jobbar, men händer ju inte så mycket i övrigt heller så. Men nu lever man ju som en vanlig människa (dvs med ett jobb) så kanske inte alltid finns så mycket tid över till sånt där då.

Idag blev det uppstigning tio, fråga mig inte varför så tidigt men det blev så iaf :) Har sköljt upp våra nya sängkläder som vi köpte igår och bäddat rent i sängen. Så nu längtar man ju tills man får lägga sig i en renbäddad säng haha!



Har sedan kikat på lägenhet, spännande! Nu ska jag äta mat och sen hämta upp tvätten och efter det är det nog dags att börja bege sig till jobbet. Och efter man kommer hem därifrån är det väl bara att lägga sig direkt eftersom jag har öppning imorgon :)

Trött...

Det var meningen att jag skulle jobba fem dagar på raken nu, men det blir sju istället och första passet är gjort idag. Känns lite tungt men sen är jag i alla fall ledig fem dagar så jag ska inte klaga :) Det är bara lite trist att jobba kväll när det är helg. Men det ska nog gå bra!
 
Nu ska jag göra något vettigt, frågan är vad.. Men ska fördriva lite tid innan det är läggdags i alla fall.

Tänk att man skulle hamna här igen..


Ja tänk att man skulle hamna här igen, jag som alltid velat flytta härifrån. Fast på senare tid har jag längtat lite tillbaka faktiskt.. Men så länge jag får bo med min kära pöjk så kan jag nästan så bo i en skokartong :) Nog för att vi nästan typ gör det just nu skulle man ju egentligen kunna säga haha! :D

Idag har jag handlat lite, lagat mat, jobbat kväll, skrivit på anställningsavtal och ja, sen jag kom hem har jag väl inte gjort så mycket nytta. Tiden bara rusar iväg. Funderar på att hoppa i duschen nu och sen börja krypa till kojs!Imorgon är jag som sagt ledig och jag har ingenting planerat direkt.. Men kan vara skönt det också!

Då var man hemma

I söndags kom jag fram till Gävle tio minuter för tidigt med tåget. Christoffer hämtade mig, vi åkte hem och hade lite julafton och sen handlade vi färdkost och hämtade lite banankartonger. Sen packade vi i princip allt i lägenheten, utom skafferiet och lite köksporslin. Och så var det bara att fylla bilen med det vi behövde som fick plats. Bilen var fullproppad, fattar inte hur allt vi tog med oss fick plats..

När vi väl fått in allt i bilen, vilket var en kamp bara det, så skulle vi ju åka iväg och så upptäckte vi att sätena var längst fram så vi fick inte ens plats haha! :( Så det var bara att sätta sig och trycka bak sätet allt man hade och hoppas att inget skulle gå sönder. Åkte vid halv två men tog det väldigt lugnt efter vägen, och stannade och åt också och sådär. Var i Umeå vid halv nio om jag inte minns fel? Och klockan tio låg vi i sängen och skulle sova, man var bra trött.



Startade klockan sju från Umeå igår och var framme i Gällivare tjugo över tolv. Då var vi till mormor och morfar och lämnade en hel del grejer, eller ja mest kläder som inte kommer få plats. Och jag lär nog dit igen och lämna kläder när jag har sorterat och lagt i det jag vill ha i garderoben. Var på Ahlsell och sen Top bostäder också. Sen när vi väl kom hem, typ vid fem eller så, så packade vi upp allt vi hade med oss. På kvällen hämtade vi Nova som mamma har varit hundvakt åt, trodde nästan hon skulle slå en frivolt när hon såg Christoffer haha :) Sen blev det läggdags rätt tidigt, men så gick vi upp igen och satt och pratade med Jonte till typ halv ett.


Var lite snålt med soppa de sista milen!

Christoffer jobbar första dagen idag, och jag jobbar kväll. Ska snart iväg och handla lite mat och sen få tiden att gå. Imorgon är jag ledig men sen jobbar jag varje dag till på måndag nästa vecka!

Då bär det av neråt i landet

Igår fyllde jag ju år. Jobbade 11-18 och sen blev det fika här hemma. Anna som var sist gick hem vid tolvtiden så då la jag mig i sängen och glodde lite PH, men var skittrött så somnade nog inte så sent.
 


Idag har jag gjort lite ärenden och tåget går på en timme om det är i tid, får väl se. Framme klockan sju imorgonbitti och då blir det fullt ös innan vi styr kosan mot Umeå. Hoppas vi har tid med allt vi ska göra :) Det blir någon fartfylld dag här framöver!

Trött tjej!

Igår hade jag öppning men kunde inte somna i tisdags, så låg vaken i sängen i tre timmar och jag blir så stressad när jag inte kan somna! Så fick sova i tre och en halv timme så jag var alltså rätt så död på morgonen. Dock så piggnade jag till på jobbet så det var inte så tugnt. Kom hem tjugo över fyra, åt middag, duschade och kämpade sen för att hålla mig vaken. Höll på att somna sittandes i soffan flera gånger haha, ska aldrig klaga när Christoffer somnar i soffan igen, vet hur det känns nu haha :P Orkade hålla mig vaken till tio, sen la jag mig och kollade PH innan jag somnade.
 
Fick sova elva timmar inatt, synd att man ändå ska vara trött haha! Tog en fika med Lina på Alla tiders kl elva, vi har inte träffats sedan typ i våras tror jag? Så hade en hel del att surra om :) Kom hem för typ en halvtimme sen och ska snart börja skala potatis. Måste laga mat innan jag åker till jobbet och det tar lite tid. Dom kommande dagarna kommer nog att gå rätt så fort, har fullt upp!

Första januari 2013


Tog lite bilder igår vid tolvslaget! :)

Idag har jag inte gjort mycket vettigt, och det är jag nog inte ensam om haha. Sov typ halva dagen vilket kanske inte var jättebra eftersom jag har öppning imorgon. Men det ska nog gå bra ändå!
 
Har lagt in mina kläder i garderoben nu, blir nog rätt så trångt när det kommer ännu mer kläder dit sen, men så får det vara ;) Hade massa gamla böcker och grejs i garderoben tydligen, så var tvungen att kolla igenom dom och flytta dom också. Så nu tycker jag att jag gjort mitt för idag, för det var rätt jobbigt. Men det här ska nog bli bra det också! Bara det att man är lite ovan just nu.

Nu ska jag göra det jag är bäst på, att göra ingenting.

RSS 2.0