Nyfärgat hår


Har satt i en mörkbrun färg i håret idag, färgade det sist i augusti så det var ju som ett tag sen. När färgen var i så var det seriöst helt kolsvart och jag har inte vågat kolla nu efter jag duschat för jag har fortfarande handduken på skallen. Tog emot lite att köpa färgen för egentligen vill jag ju bli ljushårig. Men jag har alltid trivts bäst i mörkt och färgen som jag satt i nu har varit min favorit och var det typ hela högstadiet nästan, så jag tror ändå inte jag blir besviken sen.

Såhär mörkhårig som jag förmodligen är nu har jag inte varit sen jag träffade Christoffer, alltså för två och ett halvt år sen, och det kan ju kännas som en evighet ibland. Här är två gamla bilder från hur mitt hår såg ut då när det var nyfärgat med samma färg som nu:
 

Nu ska jag över till mamma för jag måste hämta laddaren till mobilen för den dör snart, sen ska jag typ äta nånting för jag är lite hungrig, och efter det måste jag färga ögonbrynen för dom kommer inte synas när mitt hår är så mörkt.


Sjuk fortfarande men bättre idag

Blev hemma idag igen, men tror jag ska till skolan imorrn faktiskt. Beror på hur jag känner mig då, nu snorar jag inte iaf men min näsa är nästan helt igensvälld och halsen också. Har ont i hela kroppen och i lungorna/hjärtat eftersom jag har nyst så mycket igår. Sover nog hos pappa inatt igen för att vara på den säkra sidan.

Ska springa över till mamma och äta frukost nu snart för hon har bakat bröd i helgen. Sen efter tolv ska jag ta bussen upp till Malmberget, hoppas jag orkar med det.


Dör snart av allergi

Vaknade helt knäckt, snorig och allergisk imorse. Vill ni inte läsa om snor och sånt äckel så kan ni sluta nu och hoppa ner till bilderna. Höll på att kvävas när jag låg ner i sängen imorse haha och jag kan inte snyta mig när jag är allergisk för näsan sväller och de rinner bara ur den, det är liksom inget snor att snyta ut (haha). Eftersom näsan är svälld så känns det som att huvudet blir igenstockat när jag är snorig men inte kan snyta mig, så jag har ont "i" ögonen och är skittung i huvudet.

Haha hitta bilderna på google, dom ska tydligen visa balanserad hälsa, obalanserad hälsa med allergi och balanserad hälsa med allergi. Känner mig som mittenbilden, men påväg mot den högra bilden snart iaf!

Vart med andra ord ingen skola för mig idag. Enda gången jag har mått bra är när jag har sovit idag. Ska egentligen vara hos mamma denna vecka men jag klarar inte av det pga hundarna (det är dom jag är allergisk mot) så jag ska sova hos pappa inatt och hoppas jag är bättre imorrn. Måste hur som helst upp till Malmberget även om jag inte ska till skolan, för jag har körlektion klockan ett. Har dessutom teorilektion halv sex imorrn så jag måste bli bättre. Känner mig som en treåring just nu.

Har kollat Paradise hotel och tänkte gå och sova men måste göra bort teorin för den har jag inte orkat med. Är egentligen alldeles för trött och sliten men jag kommer inte ha tid imorrn om jag ska till skolan.


Söndag och första advent

Sjukt trött idag, mamma ringde och väckte mig halv nio, så for vi iväg till Företagscentrum för de var en stor loppis där som mamma bokat bord på, vi sålde bra faktiskt men jag var sjukt uttråkad även om det bara var tre timmar. Åkte hem sen och tittade på teve innan jag somna på soffan nägon timme, skönt.

Nu ska jag rasta hundarna och sen dricka lite glögg med min mami. Det är ju första advent idag men jag har ingen julkänsla alls för vi har varken orkat eller hunnit julpynta. Det får bli under veckan.


Bilder från stipendiefesten

Vi vart några tjejer färre än vad som var tänkt, men vi var totalt uppemot 30 pers på stipendiefesten och det var trevligt. I år åt vi julmat från Jeanettes och det smakade helt okej. Inte direkt nånting som jag var sugen på men det var ändå ganska gott. Det är ju kul att det anordnas nånting och att folk orkar ställa upp, för det är mycket som ska planeras och göras när man är så många. Allt annat folk droppade ganska snabbt av efter maten och stipendieutdelningen, vi var nog bland de sista som gick och då var klockan ändå bara nio. Tog några bilder iaf, plus att Anna tog fula bilder på mig när jag gäspar och gör grimaser, typ skelar, som hon sa att jag skulle ha som profilbild på facebook haha. Men jag ska nog skona er och inte lägga upp dom här ;) Kan hända att dom råkar komma upp en annan dag om jag är på det humöret!


Linda och Anna (och juuulmust!!)


Lite mat, rätt kräsen så plockade bort typ mer än hälften av det som vi fick från början haha


Lina och sen desserten, vet inte vad det var men sjukt mätt blev man av den och god var den


Sen lekte vi småbarn och skrev våra namn med.. vad det nu var, och så var vi superstolta över våra verk


Bullbakning

Höll fast vid planerna och klev upp imorse och bakade bullar. Var väl klar vid halv två nån gång tror jag, och har hittills smakat en bulle som satt fint i tomma magen.


Halv tolv imorse satte jag igång


Kanelbullar, vaniljbullar och hallon- och blåbärsbullar!

Håller på att dö av allergi känner jag nu, ska ge hundarna mat och rasta dom och sedan gå över till pappa och vänta på Lina. Sen börja fixa mig lite innan det bär av på stipendiefest med ett gäng tjejor.


Tråkig torsdag

Bara skola i 50 minuter som vanligt på torsdagar, känns så ovärt att ens fara dit. Efter skolan kom jag hem och åt lite och duschade, sen kolla jag på teve i sängen och efter ett tag så somna jag dit, vakna lagom till middagen och åt och nu är jag hemma hos mamma.

Torsdagar är så jävla tråkiga för jag är rastlös nu och det är inte ett skit på teve på hela kvällen förutom Paradise hotel men det har ju redan varit. Att det är -20 grader gör inte direkt heller så jag vill gå ut och promenera, fast funderar på att trotsa kylan och göra det ändå. Åt ju faktiskt tårta och annat gott igår så det är nästan ett måste :) Om inte annat blir det prommisar i helgen, på dagen när det är ljust ute. Det är så tråkigt att gå när det är becksvart, man blir bara deprimerad.

Jag fryser som en tok och är lite hungrig, nu ska jag ut med hunden och sen koka te och äta nått!


Annas tårta från gårdagen


Annas hallonspecial, inte konstigt jag var tvungen att fuska igår.. Gott var det iaf!! ;)


Snodde den här bilden också av Helena :)


Hårfärgsdilemma as usual

Ikväll är en sån där kväll då jag ångrar att jag blev mörkhårig igen. Jag vill vara blond! Eller inte blond, men ljushårig. Så som jag var i april-maj innan det blev sådär ljuuust blont. Hitta en bild på Sophies facebook från april, då hade jag en hårfärg som jag tycker är fin nu. Typ ljusbrun-blond.

Så nu är frågan (eftersom det är dags för hårfärgning snart) - ljusbrunt med blonda slingor eller mörkbrunt? Vill egentligen verkligen inte färga blont igen för det slet nå fördjävulskt på mitt hår, har lite längre än axellångt nu och hade 10 cm längre när jag började blondera från första början. Ska jag hålla på så igen kommer jag förstöra mitt hår ännu mer och det kommer bli ännu kortare, och jag vill ju ha långt hår! Tycker det är sjukt kort som det är, för jag är inte van att ha såhär kort hår.

Grejen är ju bara den att om jag nu blir ljushårig igen, så kommer jag sitta och gnälla över att jag saknar mitt mörka hår så himla mycket. Vilken jävla besultsångest hårfärgningen alltid ger för mig, fel att alla gick omkring i peruk så man kunde byta färg direkt var och varannan dag?


Såhääär vill jag ha! Vissa bilder är jag lite orange också men bortse från det. Bilden nere i mitten är från Sophies facebook, så vill jag ha nuuuu.


Tårtkalas hos Anna

Har kommit hem från Anna för snart en timme sen, klockan tio alltså. Jag, Stina och Helena gick dit vid sextiden och Linda var redan där då. Anna har fyllt år idag så vi har ätit gott (ja, jag har fuskat med det idag) och pratat om allt från att klämma finnar och föda upp hundar till pojkvänners ex och insektsfobier. Och jag gick inte därifrån för att diskussionerna tog slut utan för att hundarna var tvungna att rastas igen. Hade nog kunnat sitta där hela natten haha! :)

Har faktiskt fotat tårtan till och med, men min bluetooth på mobilen vill inte koppla ihop med datorn med min nya mobil, och det är ett annorlunda uttag till usb:n så den gamla passar inte.


Så ser laddaren ut, drar man ur sladden så har man själva usbkabeln. Så jag borde nog önska mig en till så kan jag ladda den och sen ha en usbkabel för sig. Behöver nog en extra laddare också iofs, så jag kan ha en hos mamma och en hos pappa.

Nåja, bilden kommer när jag har kommit ihåg att ta med sladden till mamma och lagt in bilderna på datorn. Nu ska jag nog snart börja avrunda och kila över till pappa. Börjar först kvart i ett imorrn men har körlektion kvart över elva, så lär väl ändå upp kring tio nån gång.


Du är mitt mongo och jag är ditt

Älskar att du är lika mongo som jag, lika trög och lika knäpp. Lika fruktansvärd dålig humor, fast ändå bra. Det känns som om jag hela tiden vill ge mer än vad jag har av mig själv bara för att jag så gärna vill det. Som att jag så lätt skulle kasta bort allt annat för att få spendera resten av mitt liv med den som står brukar precis framför mig. Det känns som att jag skulle kunna le oavbrutet i ett år bara för att få se dig skratta sådär vackert. Det känns som att själen viker sig ut och in i kroppen och att hjärtat gör volter i bröstet. Så ska kärlek kännas. Precis som när jag ser på dig, så ska det kännas. Vi skulle inte vara desamma utan varandra, det har du sagt. Du har allt det där som ingen annan har, och det har jag med.

Jag har dig.


Kanelbullar i stora lass

I HELG SKA JAG BAKA KANELBULLAR!! Var bara tvungen att skriva det så det inte glöms bort. Förstååå hur jäkla gott det ska bli, kan det inte bli helg nu tack? Mina bullar kommer säkert bli helt misslyckade bara därför haha :( Nä men det ska nog gå bra! Är så sötsugen så jag håller nog på att dö, hade inte tackat nej till kladdkaka ikväll, synd att dieten är dum och säger ajabaja.



Kom hem från teorikursen för ett tag sen, ska rasta hunden sen gå över till pappa och mätta min tomma mage. Kul också att jag nyss missade Paradise hotel, blir galen när jag glömmer bort att det är!! Och det är repris först halv ett inatt så jag får väl spela in det och kolla det imorgon. Orkar inte vara vaken till klockan ett när jag börjar åtta imorrn. Eller jag orkar men jag pallrar mig inte upp imorgon innan sju om jag ska sova så sent. Nu vart jag butter... Hejdå.


Seg, tråkig och trött tisdag

Skola idag från åtta till tio i ett. Jag var så jävla trött att jag inte ens kunde förstå att jag levde när jag satt och vänta på att första lektionen skulle börja, jag skojar inte! Efter sista lektionen satt jag kvar i skolan en timme och försökte rätta min engelska rapport som var helt röd av Sue (min engelskalärare)s penna. Jag förstååår inte hur mycket synpunkter man kan ha på ett arbete, men det är väl bra att man får rätta hundra gånger så man har chans på bättre betyg. Typ.

Hade iaf körlektion kvart i två och sen skjutsade min snälla morfar hem mig eftersom bussarna går helt värdelösa tider. Har nyss rostat ett bröd som jag ska äta. Funderar på att ta en långpromenad med hunden sen för jag kommer nog inte hinna det annars eftersom jag har teorikurs ikväll. Fast jag är bra trött så det kan bli en powernap på soffan hemma hos pappa innan middagen, så får jag gå först senare ikväll på prommis.



Här är min fräsiga bil som jag kommer glida runt i när jag fått körkort om ungefär hundra år. Fick den av pappa när jag var 16 men har ändå inte blivit mer motiverad för det att ta körkort ;) Men nu har jag tagit dom första stegen iaf, men räknar med att det är ungefär hundra tusen kvar. Det är i alla fall en Audi 100 2.8E, årsmodell 1992. Den ser typ svart ut på bilden men den är grönmetallic egentligen. Och nu tycker jag att den har stått avställd lite för länge, så nu ska jag lägga i en högre växel så jag kan brumma runt i den åtminstone till sommaren. Siktar högt ja, eller så inte!


Pensionärsjävlar

Stod i duschen så länge att jag såg ut som ett russin när jag klev ur haha. Usch hatar russinfingrar eller mormorshänder eller vad man nu brukar kalla det. Nu är jag i alla fall ren och fin igen. Jag har kommit på att jag borstar i princip aldrig håret, inte ens när jag har duschat. Händer kanske en gång i månaden att jag borstar det haha, seriöst! Man skulle kunna tro att det ser ut som ett helvete eller ett kråkbo, men det är så platt och tråkigt så det sköter sig själv det där håret. Brukar bara borsta det om jag har nå irriterande tovor och det händer sällan. Nu låter det som att jag är värsta slusket, men det är inte så att de är nå fel på håret bara för man inte borstar det ;)

Ska strax ta mitt pick och pack och kila över till min far och kolla pensionärsjävlar som börjar om typ en timme och en kvart, frågan är bara vad jag ska sysselsätta mig med under tiden, har en aning långtråkigt. Borde skriva lite på samhällsen men nä, det är jag på tok för lat för!


Måndagen rullar på

Fullt ös medvetslös, ungefär så känns det nu. Gått skola till klockan fyra, hemma strax efter det, så hann jag sätta mig ner framför teven och äta två clementiner innan vi åt middag, sen direkt efter det gick jag på en långpromenad med hunden och jag kom hem för 20 min sen så har hunnit sitta ner och ta det lugnt först nu. Känner mig helt död nu när jag fick tid att sitta och fundera.



Vägde mig imorse, har gått ner 0,5 kilo sen i onsdags *nöjd tjej* Nu ska jag skutta in i duschen och sedan kolla på Paradise hotel som börjar om en timme. Är bra sugen på en stooor mugg varm oboy men vet inte riktigt vad jag ska prioritera idag eftersom jag ätit pasta och falukorv både till lunch och middag och det är sjukt mkt points, så jag har inte så det räcker till allt jag vill äta ikväll, vilket iofs bara är flingor, smoothie och/eller varm oboy. Men jag kan bara välja en sak av det för att inte ha ätit för mycket idag så det gäller att prioritera det jag är mest sugen på, buhu! Frågan är bara vad jag vill äta sen egentligen..?


Söndagkväll utan söndagsångest

Nu har jag bytt header och äntligen breddat min blogg rejält, så alla gamla inlägg med bilder ser löjligt små ut. Plus att jag har satt större text också så nu behöver ni inte ha glasögon när ni ska läsa vad jag har skrivit. Nu kan jag ha stora och breda bilder, det blir bra. Så nu tänkte jag slänga upp nån bild, fast har typ inga så det får bli på nå löv som låg på mamis bils motorhuv här för några månader sen.



Nu ska jag stoppa nånting i magen för jag är huuungrig eftersom jag inte åt så mycket till middag. Har fem points kvar att äta för idag, men blir att äta nånting lätt nu eftersom klockan är så mycket och så spara det som blir över. Sen ska jag kolla om det är nå bra på teve och efter det krypa till kojs.

Så skönt att inte lida av söndagsångest ikväll iaf!


Lagar middag



Försöker mig på detta idag, nämligen falukorv och stuvade makaroner. Och jag har lyckats förr så det borde inte vara något undantag idag. Får se om jag bränner sönder kastrullen, men har faktiskt bara gjort det en gång haha..

Var så jävla trött idag efter vi varit ute, så tog täcke och kudde till soffan och sov till klockan fem typ, tror de vart typ en och en halv timme eller nått. Ska inte göra ett dyft sen tror jag, förutom att duscha. Har nog inga läxor som behöver göras heller, skönt. Nu ska jag röra om i makaronerna.


Rubriklöst

Denna helg slår förmodligen hela Gällivare klackarna i taket förutom jag. Har varit ute och övningskört, körde förbi krogen fem över halv tio och det var typ smockat med folk i kön redan. Det är typ riktigt drag när det är världscup här i Gällivare. Jag sitter hemma nu och tar det lugnt, kan inte påstå att jag ens är sugen på att fara ut heller.

Och min mobil förstår jag mig på riktigt bra nu faktiskt. Inte ett enda dampanfall har det blivit på den idag ;) Ätit marabous godaste choklad idag (det måste fan vara det!!). Nu ska jag titta om de är nå bra på teve, fast det verkade inte som det..


En tidig julklapp

Fick en tidig julklapp idag av min käre far i form av en Sony ericsson xperia x10 mini pro. Jag som inte skulle ha en heltouch och/eller tangentbord ;) Men nu vart det så ändå. Han ringde tidigare i veckan och fråga vad jag vela ha för mobil i jul, men jag sa inge tangentbord och inte heltouch och då sa han att han skulle fått köpa en xperia som var nästintill oanvänd men att de inte vart nått då eftersom jag inte vela ha den. Så ångrade jag mig litegrann sen och skrev att han fick köpa vad han vill för nån bara jag fick en ny. Men så ringde han idag och bad mig komma till han och så fick jag telefonen :))



Efter ett hundratals dampanfall är jag nu ganska bra kompis med min nya telefon. Tangentbordet att skriva på när jag skriver sms, som jag trodde skulle bli svårast, har fan varit det enklaste haha! Allt annat har jag bråkat med som fan men det har nog ordnat upp sig och jag kan det som behövs just nu. När jag orkar ska jag kolla igenom allt lite bättre och försöka lära mig det. Tack igen pappa!  ♥

Nu håller jag på att dö av allergichock, fyfan vad dåligt jag mår! Jag ska öppna fönstret i mitt rum, plocka bort blommorna så dom inte fryser ihjäl och lägga mig under täcket och hoppas att lite frisk luft kan tillåta mig att andas inatt.


Värdelösa torsdagskväll

Har druckit smoothie, blivit nojig över mina ögonbryn och plockat lite och målat mina nästintill obefintliga naglar glitter-röda. Känner mig väldigt fancy (haha..). Fått nå tvångsgrejs att plocka ögonbrynen liiite hela tiden för varje dag upptäcker jag att dom ser för tjocka ut ibland. Kommer sluta med att jag inte har några kvar haha. Trevligt med torsdagar är ju att det bara är skit på teve hela tiden, extra kul när man inte har nå speciellt för sig är det ju också.


Tog ungefär hundra år att få en bild där naglarna syntes lite och min arm inte såg förvriden ut, nu ser det ut som att jag rakar näsan med min mobil. Väldigt gulligt. Dessutom såg mina ögonbryn feta ut, dags att plocka för andra gången idag? Nä, nu var jag inte direkt seriös.

Min fina älskling ringde alldeles nyss och surra för han var påväg hem från Martin. 1½ vecka sen jag åkte hem därifrån ungefär, får ont i magen så jag kommer sakna han innan vi träffas igen. Precis fyra veckor kvar, men det ska gå bra, det har gått bra förr. Förstår bara inte hur man har orkat i två jävla år med det här, ibland vill jag bara gå och dö för att jag saknar han. Men jag tror vi kommer att uppskatta varandra mer den dagen då vi bor närmare och kan träffas oftare, just för att det varit ett helvete med att ha distansförhållande ibland. Men allt går bara viljan finns, det har vi nog redan bevisat för oss själva, och kanske andra också.


Viktminskningsstatus just nu

Jag måste bara uppdatera den här kategorin. Vägde mig senast förra veckan när jag kom hem från Gävle (10 dagar sedan) men då uppdaterade jag ingenting i bloggen eftersom jag inte hade gått ner något. Här kommer nuvarande "status":

Viktminskning sedan sist: 1,0 kilo (tio dagar)
Viktminskning sedan start: 2,5 kilo

Måttminskning (mage) sedan sist: 3 cm (ca fyra veckor)
Måttminskning (mage) sedan start: 5 cm

Antal kilo kvar till första delmålet:
3,5 kg

Skulle kunna ha gått ner 1-2 kilo mer sedan vecka 1 och säkert nån cm runt magen men pga att jag slarvade och inte följde dieten i Gävle så har jag inte gjort det. Är väldigt nöjd ändå, och 5 cm runt magen är inte fy skam! Kommer få köpa nya kläder om det fortsätter såhär.


Lagomt less blev jag

Hela veckan har varit så enkel och braaa jämfört med förra, jag har varit så jävla glad för att allt har varit så lätt och rullat på utan ett enda problem, så kommer du och slår omkull mig med några få ord. Galet less jag blir!! Nå ja, jag ska försöka strunta i det för det är inte värt att lägga energi på att fundera på att du är grinig när du själv vet hur det ligger till.

Nu ska jag sluta vara på dåligt jävla humör, dra mig mot teven och kolla på Paradise hotel som förmodligen redan börjat. Sen har jag lust att springa över till pappa och hämta några cd-skivor och kolla på gamla bilder. Kanske blir att jag gör så, får se om jag orkar. Är jättetrött så ska försöka lägga mig tidigt idag, får se hur det nu går.


Du finns alltid, du, men inte jag


Jag vill ha en katt!

Jag har alltid varit rädd för katter för när jag var liten fick vi ta en katt som var typ 6-8 veckor och det blev lite snurr i huvudet på han, vilket förmodligen berodde på att han togs från sin mamma för tidigt då man egentligen ska ta kattungar när dom är 12 veckor, men vi fick honom av två norrmän som min mammas gamla kille bärgade. Det var en väldigt galen och oberäknelig katt, man kunde sitta och klappa honom och helt plötsligt körde han klorna i ansiktet på en. Han fastnade med en klo i min panna en gång och jag kunde inte få ut den själv så min gamla låtsassyster fick hjälpa mig. Kidde, som han hette, sprang dock bort i Lansjärv när han var kring ett år och han blev förvildad väldigt fort så vi fick aldrig hem honom igen. Det var tack vare den katten som jag blev rädd för katter.

Första gången jag var till Christoffer mötte Sickan mig i hallen och jag blev jätterädd för henne. Nu är jag van vid henne men jag är osäker på henne i vissa situationer. Nu på senare dar har jag träffat många trevliga katter men jag hyser fortfarande en enorm respekt för katter även om jag tål att klappa dom och sådär, det gjorde jag inte förut. Kan tyckas vara löjlig när man klarar av att ha "kamphundar" i knät men inte små söta katter ;)

(alla bilder kommer från blocket)

Nästa år, när jag flyttar till eget (om det nu blir som tänkt), så har jag tänkt skaffa katt. Helst hade jag velat ha en devon rex (dom är typ krulliga) men en sån katt kostar typ 7.000 kr så då är det lika att spara lite mer pengar så har man råd att köpa en hund istället. Jag har i alla fall tänkt prova ha katt, främst som sällskap till min hund som tokälskar katter. Hon tycker om katter mer än vad hon tycker om hundar.

Vad det blir för nån beror på vad det är för kattungar som säljs då, men det blir förmodligen en hankatt. Jag hoppas att jag klarar av att bo med katten, är ju egentligen allergisk men jag har aldrig känt av Sickan, fast det kan bero på att hon är utekatt också. Skulle i alla fall vara spännande att köpa en kattsing när jag flyttat hemifrån.


Det blir nog en bra vecka

Förra veckan var den sämsta veckan på väldigt länge. Trots att det bara är tisdag idag känner jag på mig att det här är, och kommer att bli, en bra vecka. Jag hoppas inte det faller i bitar när dagarna går, för just nu känner jag mig faktiskt glad och lite lättad :)

Imorgon är det nationella prov i svenska B som gäller från 8.00-14.00. Nu ska jag läsa igenom häftet vi har fått som kunde vara bra att läsa innan morgondagen. Jag ska läsa det i soffan, med ett glas loka och ett rostat bröd och glo lite på teve ett tag innan jag skuttar i säng.

Funderar över vägning imorgon eller inte? Var trots allt bara en vecka sen jag vägde mig sist (skrev aldrig det nånstans för jag skulle bara kolla om jag gått upp nå när jag fuskat i Gävle) så jag kan ju inte ha gått ner så mycket. Får se hur jag gör, bestämmer mig imorrn på morgonen!


Ingen rubrik idag

Har kletat på färg på ögonbrynen igen, färgade förra veckan men jag tycker färgen fäster så dåligt så det fick bli en omgång till. Hoppas dom inte blir svarta bara (Y)

Har haft två lektioner idag, svenska och filosofi. Slutade tio över tio, inte lite skönt var det! Sofie skjutsade hem mig och sen har jag inte gjort mycket vettigt. Ikväll ska jag på bilskolan iaf, är inte ett dugg taggad, känns mest jobbigt. Men det måste göras det med! Det är ju bara två gånger kvar efter den här gången.

Igår hade jag egentligen sovmorgon till 11.20 men jag hade körlektion klockan nio så var ändå tvungen att kliva upp tidigt. Efteråt for jag till morfar och sov tills innan elva och sen skjutsade han mig till skolan. Hade svenska muntliga nationella igår, vi skulle hålla tal och det var såklart sist på dagen och jag hade migrän, skitkul. Mitt tal handlade om talrädsla iaf, hade skrivit det kvällen innan så det kändes kanske inte alltför bra ;) Man skulle prata så nära 5 min som möjligt och eftersom jag läser/pratar så jävla fort så tog min bara över 3 minuter när jag har provat läsa, men lyckades på nått hum få den till 4 min och 55 sek igår haha, vet inte hur det gick till men bra var det iaf! Fick MVG på det också fick jag veta idag, det är nog mitt första MVG på gymnasiet tror jag?

Mamma hämtade mig från skolan efter nationella för jag hade som sagt migrän och mådde illa, ville spy och inte åka buss. Så jag for hem och sov en timme, skönt var det! Sen på kvällen hade vi tvåtimmars möte ute på klubben, vi surrade hur mycket som helst.

Nu ska jag nog tvätta bort färgen och sen ska jag antingen duscha eller ta en powernap på soffan, det visar sig. Är trööött! Kommer somna på teorilektionen ikväll om jag inte vilar lite nu.


96 saker i brist på annat

Det står att det är 99 grejjor, men det är tydligen några som fattas :) 

1.
Fullständigt namn? evelina mari hermansen-auoja
2. Exakt ålder? oj ja, typ 18 år, tio månader och… elva dagar?
3. Vart bor du? gällivare
4. Bor tillsammans med? mamma och lillebror/pappa och lillebror (vi bor varannan vecka)
5. Husdjur? två hundar
6. Färg på ditt hus? gråvitt hyreshus, fulaste i hela stan iaf
7. När är du född? 1992-01-04
8. Klass? SP08SP
9. Vilket år tar du studenten? 2011
10. Något jobb? näe inte nu, förutom att jag fotograferar på uppdrag av folk lite då och då
11. När ska du sova ikväll? ingen aning faktiskt
13. Duschat idag? nej men jag skaaa
14. Kramat någon idag? nej men igår
15. Pussat någon idag?
16. Vad har du ätit? tacos. har ätit det fredag, lördag och nu måndag haha
17. Dagens klädsel? sliiitet iaf, mjukisbyxor, linne, peaktröja och mössa

19. Dagens sötnos? stoffeknodd as always
20. Dagens roligaste? fick skratta åt stina på mötet som aldrig tog slut iaf ;)
21. Har du många vänner? så det räcker, men det går nog inte att ha för många
22. Hur många har du kysst? jag vet inte faktiskt? inget jag tänkt på
23. Vem kramade du senast? lina
24. Hur många vill du ha sex med? ja förmodligen bara en eftersom jag är tsm med nån
25. Hur många har varit otrogna med dig? med mig är det en men det visste jag inte då
27. Har du pojk-/flickvän? jupp
28. Vem pratade du med i telefon senast? malin tror jag
29. Vad stod det i ditt senaste sms och från vem? ”hej:) allt väl?:p<3” från martin
30. Vad svarade du på ditt senaste sms? jag svarade inte på det

Favorit...

31. Film?
vet faktiskt inte om jag har nån?
32. Låt? just nu är det whatever it takes - lifehouse
33. Mat? annorlunda lövbiff som bara pappa och faster kan göra!
34. Dryck? Loka (eller cola fast de dricker jag inge mer)
37. Stad? vet inte om jag har nån
38. Land? nått varmt land iaf!
39. Ämne i skolan? tror inte jag har nått favorit, i princip allt är tråkigt när man går samhälls
40. År? vet inte?

Senaste...

41. Personen du tänkte på? linn eftersom hon skrev på facebook
42. Du kysste? christoffer
43. Gången du spydde? haha typ en månad sen
44. Gången du grät? förra veckan
45. Pizzan du åt? gillar faktiskt inte pizza så jag äter de aldrig
46. Gången du var i Göteborg? på klassresa i sexan
47. Gången du var i stockholm? i juli om jag inte minns fel
48. Gången du var full? typ en månad sen tror jag
49. Gången du var hög? inte en enda
50. Personen som såg dig gråta? christoffer

Antingen eller...
51. Svart eller vitt? det beror på
52. Hund eller katt? hund
53. Ut och festa eller hemma och mysa? beror helt på sällskapet!
54. Tv-spel eller datorspel? jag vet inte riktigt
55. Singel eller upptagen? upptagen

57. Lunarstorm, helgon eller playahead?
haha inget av det
58. Ragga eller bli uppraggad? beror nog på mitt humör!
59. Big brother eller paradise hotel? paradise!
60. Svart hår eller blont? blont tror jag nästan?
61. Blåa ögon eller bruna? blå
62. Choklad eller lakrits? choklaaaad
63. Göteborg eller Stockholm? stockholm
64. Högerhänt eller vänsterhänt? höger
65. Coca cola eller fanta? cola
66. Pizza eller kebab? usch fyfan inget av det, bläää
67. Randigt eller prickigt? randigt typ?
68. Älska eller älskas? både och såklart
69. Leva eller dö? leva

Antal...

70. Personer du älskar?
 dom som står mig närmast
71. Personer du hatar? finns två personer som jag verkligen, verkligen hatar

72. Personer som sagt jag älskar dig?
de har jag ingen riktig koll på
73. Personer du hånglat med inom en 24-timmars-period? en?
74. Glassar du ätit på en dag? haha ingen aning
75. Festivaler du varit på/ska på det här året? var inte på en enda i år tror jag?
76. Gånger du haft minnesluckor? en, då var de illa på riktigt alltså
77. Piercingar har du? har åtta i öronen om det räknas, sen naveln
78. Personer du saknar just nu? min älskling, och farmor saknar jag
79. Gånger ditt hjärta brustit? det skulle väl vara en, som jag kan komma på nu

Vem...

80. Vill du kyssa nu? christoffer 
81. Ska du träffa imorgon? mina classmates bland annat
82. Sjöng du senast för? no idea
83. Hade du senast en msnkonversation med? länge sen, men micke har jag för mig
84. Spelade du tv-spel med senast? vet jag inte, nån gång tidigt i år hos christoffer?
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? stoffeee
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? alla puckon
87. Förtjänar att dö? jadu
89. Vill du sova brevid inatt? christoffer

Vad...

90. Gör dig glad? min familj och nära och kära
91. Gör dig ledsen? svek och lögner
92. Vad vill du helst göra nu? spola fram tiden
93. Önskar du att du slapp göra? älta saker, gå i skolan och ha läxor
94. Vill du ha nu? det är mycket, men just precis nu är det pengar
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? vet inte ännu riktigt
96. Längtar du till? 16 december
97. Tycker du om dina betyg? vet faktiskt inte riktigt vad jag har för betyg nu
98. Ångrar du ditt liv? nejnej
99. Är det bästa som har hänt dig? min familj, mina vänner, C och hundarna


Första tävlingsdagen

Sjukt trött efter dagen, tävlingen var klar typ tio i sju så då gick jag "hem" (vi bor alldeles bredvid) så har jag matat hunden och själv ätit tacos, medan Anna och Linda är ute och äter på nån restaurang. Hittade nå oskyddat nätverk som jag är ansluten till nu iaf, bra det!



Min hund sitter bredvid mig och tittar. Jag ska se om internet är snabbt nog att kolla Bonde-avsnittet från i onsdags, sen rasta hund, borsta tänder och så ska jag lägga mig. Tänkte göra svenskan ikväll men jag orkar typ inte hålla ögonen öppna, än mindre tänka eftersom jag har världens jävla huvudvärk. Så ska ligga här under täcket om glo lite innan jag tänker soooova.


mongo



Jättekul att jag skickar spam åt mig själv på msn? Fint att jag lärt mig kinesiska(?) iaf.


Har man inga pengar så går det inte runt

2500 kr ska räcka till boendet i helgen på 300 kr, sen pengar till Linda för en present på 230 kr, till julklappar, något att köpa på Stockholmsresan (typ MAT, kläder och sånt) och tågbiljetter till och från Gävle (för minst 1500 kr). Går det ihop eller? NEJ. Jag blir så jäkla less alltså, kan inte vänta så länge till med tågbiljetterna för då går dom upp i pris sjuk mkt och dom är redan nog dyra, men kan inte heller vänta med julklapparna till sista sekunden. Och helgens boende + pengarna till Linda försvinner ju nu i helg. Så har jag råd med allt då? Nej.

Kul att mina gratis sms tar slut imorgon och jag har inte råd att fylla på min mobil för jag lär spara pengarna jag har. Jag hatar att allting är så beroende på hur mycket pengar man har.


Jag älskar dig är inte tillräckligt & föralltid är inte länge nog


Det är helt sinnessjukt vad jag älskar den här pojken.
Han är den enda som kan vända hela min värld genom att bara säga ett ord.


2 gram mindre på axlarna, ungefär?

Skickat in engelska rapporten, funderat över svenskatalet. Ska be mamma om lite tips imorgon så ska jag ta med mig datorn i helgen och skriva det. Lite mindre ångest då kanske? Vi får se.

Har nyss (eller ja, det var tio i tio rättare sagt) sagt godnatt till min duktiga pojke som lägger sig i tid och får sova nästan åtta timmar innan han ska åka till jobbet imorgon mellan 06.00-06.10. Önskar jag hade lika bra disciplin de dagar jag börjar klockan åtta, men icket.



Nä, nu ska jag ta mitt pick och pack över till pappa och börja göra kväller, kika om det kanske är nå bra på teve och dricka en kopp te om jag orkar. Sen börja fundera på att stänga mina blå och drömma lite. Idag har verkligen inte varit min dag.


Vintermörkret suger

Som ett enda mörker är det. Usch vad jag blir deperimerad vid den här årstiden. Vill att det ska gå mot ljusare tider redan, allt är så jävla tragiskt när det är mörkt ute. Åtminstone kunde det ju snart få bli december, för då närmar det sig roligheter, jul och nyår i alla fall.

Ångest har jag fortfarande över allt som ska göras. Bättre blir det inte över att jag ska tävla med svartvit i helg och vi åker imorrn och blir borta till söndag, och jag har maaassa skolarbeten. Hade velat åka emellan som vi brukar göra, men mamma jobbar på söndag så då kan hon inte, och på lördag har jag inte frågat om eftersom jag ska åka med Anna imorrn istället. Måste ta med mig datorn och göra skolarbeten på kvällen, hur jag nu ska orka med det.

Hoppas nästa vecka går undan så tror jag ångesten har minskat lite. Då har jag skrivit klart engelska rapporten (måste jag typ göra idag), gjort bort svenska muntliga nationella och skriftliga nationella, haft körlektion, en till teorilektion och kanske skrivit lite mer på samhällsen och bokrecensionen på engelska.


Nova var rätt ful där haha, iaf så taggar hon för helgens tävling. Hon ska låta mig springa tills jag dör i princip. Inte tränat på flera månader, hon kommer vara crazy

Ska gå och handla med pappa vid sjutiden lite grejer till i helg, typ frukost och sånt som jag kan äta under dagen om jag blir sugen på nå. Det är ju inte direkt så att man bara kan gå och köpa en macka i fiket när man går på diet, man måste veta precis vad det är för macka för att få veta om man kan äta den osv. Så inte är det lätt. Men jag hoppas att jag ska klara mig, vilket jag tror att jag kommer göra.

Nää, nu ska jag göra nytta i form av skolarbeten. Kommer att komma upp fler deppiga och tråkiga ångest-inlägg framöver vill jag lova. I alla fall såsom jag brukar känna mig såhär års. Blä.


Think about it

The only thing that’s making me stay is you telling me
you’re gonna change


Väldigt mycket ångest just nu

Ångest över första utkastet av engelska rapporten som ska vara inskickad i veckan. Vad ska man skriva om egentligen? Varför har jag inte kommit på det och börjat skriva tidigare? Ångest över filosofiprovet imorgon. Varför ska det vara redan imorgon? När ska jag hinna plugga? Ångest över att åka upp till bilskolan ikväll. Kommer nånting fastna i huvudet över huvudtaget? Kommer jag vara tvungen att sitta där hela halva kvällen och inte fatta nånting? Ångest över svenska nationella muntliga på måndag. Vad ska jag egentligen prata om? Och hur ska jag få till ett tal på fem minuter, när jag inte ens vet hur talet ska vara upplagt och vad det ska handla om? Ångest över engelska boken och bokrecensionen. När ska jag orka läsa klart den och börja skriva? Hur ska jag veta vad jag ska skriva om när det inte finns nånting att gå efter? Ångest över samhällsuppgiften. När ska jag ha ens tid att börja med den?

Får ont i magen av att bara ägna en tanke åt alla skolarbeten. Och det lär säkert komma fler. HUR SKA JAG HINNA? Kommer dräpa mig alltså. Nu ska jag sätta igång att göra nånting av det där, får väl försöka göra litegrann på nånting varje dag så kanske det ska gå. Idag räcker verkligen inte tiden till åt allt som jag måste göra.


Ta sig i kragen

Känns som att det är dags för en uppdatering i den här kategorin. Sist skrev jag att jag skulle väga mig varannan vecka men jag har nu bestämt mig för att jag ska väga mig när jag känner för det. Ibland ofta, ibland sällan. Jag har nu inte vägt mig på 4 veckor faktiskt. Det är så lätt att bli besatt av vågen, så jag ska inte ägna allt för mycket tid åt det.

Sist jag vägde mig så hade jag 4,5 kilo kvar till mitt första delmål. Jag hoppas innerligt att jag når detta mål på 6 veckor (fram till jul). Det är inte helt säkert, ibland går man kanske knappt ner något alls, men jag vill lägga upp ett mål nu för att på riktigt kunna kämpa för det allt eftersom det närmar sig. Spela roll om jag är ett eller två kilo ifrån när dagen är kommen, när jag vet att jag har försökt så gott jag kan.

Jag har försökt att sköta dieten under lovet men det har inte varit lätt. Jag har ätit lite för mycket ibland och det vet jag, dock handlar det inte om typ 20-30 points för mycket, för jag har varit medveten om att inte försöka äta så mycket över det jag får. Jag har varit väldigt noga med att räkna frukost och middag, men om det sen har blivit lite godis så har jag inte räknat. Fast jag har ju inte ätit godis de dagar då middag och frukost redan uppnått de points jag får äta. Nåja, svårt att förklara men jag tänker inte bortförklara mig utan det känns bra att jag vet om att jag inte har gått ner något nu. Har dock inte vägt mig men jag vet ju att jag inte kan ha gått ner eftersom jag inte skött mig helt galant alla dagar.

Nu är det dock sträng diet som gäller igen, jag klarade det verkligen superbra de tre första veckorna hemma. Och det var så himla kul! Så nu är det back to basic, och jag ser fram emot att se resultat framöver! :)



UPDATE: Vägde mig alldeles nyss och fick nästan en chock, har gått ner sen jag vägde mig sist för fyra veckor sen, fast jag slarvat med maten när jag var i Gävle!! Dessutom ska man ju väga sig på morgonen också då man är tom i magen, för att få fram den "rätta" kroppsvikten så jag väger väl några hundra gram extra nu såhär på kvällen. Och nej, det är inte världens viktminskning nu och verkligen inte mycket med tanke på hur många veckor jag har haft på mig att gå ner sen jag vägde mig sist, men det är iaf en minskning trots att jag slarvat senaste 1½ veckan. Nu vart jag ännu mer peppad att fortsätta! Detta ska gå, för viljan finns verkligen just nu. Ett steg närmare mot ett smalare, sundare och friskare jag.


En sväng på stan

Skulle på stan med Linnea en snabb sväng idag när hon slutat jobba, och den rundan blev rätt dyr. I alla fall jämfört med vad jag hade tänkt mig. Först var vi en sväng på apoteket (rättvist att mina p-piller kostar 110 kr och hennes kostar 12 kr haha?). Inte för att det är samma märke/sort men det är liksom ändå samma sak. När vi varit där så kikade vi lite på Lindex och så gick vi på Kicks och där sprättade jag kanske lite för mycket pengar för mitt eget bästa, fast jag var tvungen för det var lika bra att köpa allt nu då det ändå behövs.


Brun färg till ögonbrynen, svart snabbfärg till ögonfransarna, myrraolja som är superbra för naglar som flisar sig lätt, och så en nagelpolerare


Hemma i snön

Kom hem imorse, tåget var en timme försenat men det gjorde inte så mycket för jag har sovit i princip hela tiden enda sen klockan ett inatt. Känner mig mörbultad efter att ha varit tvungen att sova sittandes för det var så mkt folk på tåget så typ alla platser var upptagna.

Har betalat nån räkning nu sen jag kommit hem, och nu ska jag slänga mig på soffan och kolla på teve och förmodligen somna. Får se till att inte sova så länge bara. Till Christoffers lycka så glömde jag såklart mina jävla duschgrejer där nere fast jag visste om att jag inte packat ner dom.. Fast han blev såklart glad för att han kan lukta på min duschtvål då som luktar som mig säger han haha :) Försöker skriva ut min tågbiljett också men det funkar inte, blir så irriterad.. Bra mkt lättare att få den hemskickad. Synd att man har två brutala hundar som kan strimla posten om det vill sig. Vågar inte riktigt ta den risken känner jag ;)

Nä nu ska jag kolla ännu mer tågbiljetter och få lite ont i magen för man inte har bokat nått ännu, ska gnälla lite på Christoffer så vi får nånting gjort. Det är fan helt sjukt att det är november redan, och det kommer bara susa till så är det här året slut. Det är läskigt vad tiden går egentligen utan att man märker nån större skillnad förrän man tänker efter.


Du är varje ord, du är varje rad, du är allt
och jag antar att jag har fastnat i vetskapen om
att du är allt


Sitter på tåget

Sitter på tåget och kom på att jag kan gå ut på internet på datorn istället för med mobilen via bluetooth, så går det fortare och sidorna är normala. Nog för att det blir snordyrt men jag får vara snabb.
 
Hade en jävla tur som hann med tåget iaf, det skulle gå 19:53 och exakt på minuten rullade vi in på station, som tur var så hade Jesper som var på stan redan kunna springa ner och kolla och ringa och tala om att tåget var 10 min sent, tacka fan för det.
När vi var efter grusvägen (hade precis åkt från Christoffer) så tvärdog nämligen hans bil och klockan var tio över sju och det är ungefär fem mil in till stan. Bilen var stendöd och vela inte starta alls och jag gnällde om att jag skulle missa tåget för det var bara 30 min kvar, och Christoffer höll på att bli flåtokig på mig för han var irriterad över att bilen tjorva. Fick ringa efter hans pappa som kom med sin bil medan jag och Christoffer fick knuffa hans bil en bit bort och in på en infart så den inte stod mitt i vägen. Och jag höll på att få en panikattack allt eftersom tiden gick, och när hans pappa kom med bilen så lärade vi tanka nere på macken innan vi åkte in till stan. När vi var på macken så var klockan halv åtta = 20 minuter kvar tills tåget gick. Så Christoffer körde som fan men såklart så var det nån idiot som körde 50 km/h efter E4an och saktade ner all jävla trafik.
Aja, tåget var ju sent som sagt så jag hann vilket var en jävla tur. Har typ migrän nu för jag blev stressad som ett as. Planeringsfreaket i mig mår verkligen inte bra av såna där händelser känner jag.
 

Nåja nu ska jag sluta för jag mår lite illa när jag sitter och skriver när jag åker tåg. Slår nog igång nån film och sen om nån timme ska jag försöka sova.


Knodden rullar hemåt

Nuuuu är Stoffe påväg hem, äntligen. Ska hålla mig vaken så ska vi äta nattmacka när han kommer hem, sen lär väl lortgrisen duscha förstår jag och så ska vi krypa ner under täcket antar jag. Han ska visst jobba imorgon men han sa att jag får följa med om jag vill, och det vill jag nog :) Tror jag iaf. Ska återgå till teven och vänta ett tag sen göra iordning mackor. Gud vad jag har väntat idag, är spyless men snart är Snoddas hemma.


Uttråkad till tusen

Håller på att dö av tristess, Christoffer har jobbat sen sju imorse (igår morse nu alltså) och har inte slutat ännu, vilket innebär att han jobbat snart 18 timmar. Och jag blir tokig för jag har inget att göra och har bara väntat hela dagen på att han ska komma hem men han vet själv inte heller när han blir klar. Leif har somnat på soffan, har kollat lite på Idol och sen nån film som slutade för 20 min sen. Så nu vet jag inte vad jag ska göra, hade velat vara uppe tills han kommer hem men vet inte om jag ids eftersom han själv inte vet när han kommer. För två timmar sen sa han att han strax var klar, när jag prata med han för en timme sen skulle han snart åka hem. Så vem vet. Hemåt är han då inte påväg ännu för han skulle höra av sig. Öberg ringde nyss och sa att han, Max och Leo kanske skulle kika förbi så lär väl kanske vara vaken ifall dom kommer, men har jag tur så hinner Christoffer hem under tiden jag sitter och stirrar ut i tomma intet och orkar hålla ögonen öppna.

Nu ska jag kolla om det råkar vara nått bra på teve, vilket jag tvivlar på eftersom klockan inte är nån bra tid för att underhålla sig framför teven. Blä på det också.


Ett hav av mobiltelefoner

Letar en ny mobil, men vad fan ska man ha för nån? Har så mycket krav och ingen passar in på det jag vill ha. Blir snart tokig för jag vill ha en ny snart... Har som sagt en del krav:
  • Måste vara en kameramobil, helst en C-telefon men dom har/ska utgå så blir inga fler nya modeller av dom tydligen, men en kameratelefon hur som helst
  • Måste vara en Sony Ericsson för jag kan typ inte skriva på andra telefoner
  • Gärna touch men inte heltouch, ska skriva på "vanliga" knappar, fast inte tangentbord
  • Det får inte vara en annorlunda och ful meny i mobilen
  • Den får inte vara för tjock
  • Den får inte vara för stor, typ som en tegelsten eller nått

Många har sagt att jag borde skaffa iPhone eller en Xperia eller nått sånt, jag vet att jag säkert lär mig knapparna fort men näää, jag vet inte om jag vill ha nån sån telefon. Känns hur jobbigt som helst att vänja sig vid nått sånt nytt. Vill kunna skriva sms fort utan att behöva lära sig på nytt.. Skulle vart så mkt lättare om man fick designa sin helt egna mobiltelefon varje gång det var dags för en ny..


Trött, hungrig, frusen och lat

Vaknat för en timme sen men ligger fortfarande kvar i sängen, det är så kallt i huset. Ska klä på mig, gå ut och hämta ved och försöka göra eld i kaminen och får se om jag lyckas. Christoffer sa imorse att jag inte skulle tända eld på mig själv iaf, får se hur det går med tändvätskan :o haha. Sen ska jag försöka fixa lite lunch och så antar jag väl att jag ska glo lite på teve. Måste faktiskt ta tag i skolarbetena nån dag men är ju så jävla lat.

En bild från när vi var ute och åt på nån kinarestaurang i stan på lördag. Gott var det!

Den andra bilden är från i torsdags, sen den till höger är från igår när lampan gick i badrummet och han skulle byta haha. Och han hade just kommit hem från jobbet och skulle duscha så han är inte alltid sådär smutsig. Fast han var rätt ren igår jämfört med vanligtvis faktiskt ;)


RSS 2.0