Det här med snusning

Imorgon är det två månader sedan Christoffer slutade snusa, och idag är det en och en halv månad sen han använde nikotin sist. Därför så fick han en present av mig, en dosa kickup haha! Det innehåller ingen tobak eller nikotin, och tänkte han kunde ha det till när det krisar och han är riktigt snussugen. För jag tror det mesta är psykiskt, att man måste ha nånting under läppen. På två månader så har han bara rökt en gång, och det var för en och en halv månad sen. Och då talade jag om för han att om han ska hålla på och röka så får han hellre ta och börja snusa igen haha..

Jag har frågat flera gånger tidigare om han inte kan prova sluta snusa, men han har alltid sagt nej. En dag så sa han att han hade varit utan snus i 24 timmar, och det var alltså då han bestämde sig för att sluta. Christoffer har snusat i sju år och i början av detta år så började han trappa ner. Eller under våren kanske det var. Från att ha snusat en dosa om dagen till att en dosa räckte två eller tre dagar, bara det är ju hur bra som helst :) Och nu ingenting som sagt. Jag har aldrig haft nå problem med att han har snusat, men det är ju inte bra att göra det och sen är det så jäkla dyrt. Nu på dessa två månader, om man räknar på att en dosa räckt 2,5 dag så har vi sparat in 1248 kronor :o Helt jäkla sjukt! Om han är snusfri ett år så har han sparat in 47 424 kronor. Haha fyfan, är glad att jag aldrig provat på nått sånt där. Det kostar pengar.. Kanske man borde lägga undan alla pengar som har gått till snus förut, varje månad. Då har man ju en skaplig resa efter ett år!

Tänkte mest bara skriva att jag tycker att han är bra duktig och jag hoppas att han klarar det. När han varit snusfri ett år tror jag att jag kan börja fundera på att han slutat snusa ;) Det är ju så lätt att börja igen efter att man slutat. Nu är det Sverige-Finland i hockey på teve som herrn kikar på och jag ska bädda rent i sängen tänkte jag. Har tvättstuga från fyra men har så jäkla ont i huvudet så ska ta alvedon först och sortera tvätten och se om jag orkar tvätta idag. Annars måste jag göra det imorgon för som sagt, saknar strumpor ;) Och så ska jag sitta och göra upp en budget tänkte jag! Behövs en ny som vi får prova leva efter tänkte jag, tror det kommer gå bra :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0