Halva veckan har redan gått

Nu var det ett tag sen jag skrev nånting... I måndags låg jag också i feber hela dagen, och målaren var här. Kanske inte skitrolig kombination, men det funkade. Det var inte samma målare här som jag träffade i trapphuset, han var riktigt trevlig han som var här. I tisdags lånade jag Jespers lägenhet för då var jag lite piggare, så slapp vara hemma när det målades.
 
Igår var jag och Christoffer runt på lite olika ställen och kikade, köpte nå smågrejer men inte mer än så :) Trevligt att komma ut på nått när man var rätt pigg, efter att bara ha legat i sängen mer eller mindre tre-fyra dagar. Sen på kvällen blev det en tur ut till Hamrånge/Norrsundet för att hämta grejer till Christoffers kompis. Kom hem vid tolvtiden tror jag och det vart läggdags just efter det. Var hur trött som helst för en gångs skull :)


Tände lite ljus och glodde på teve igårkväll när jag var ensam hemma en sväng

Har hittills inte gjort så mycket idag, pappa ringde för ett tag sen och jag pratade med honom. Är hungrig men vi har inte direkt nå hemma som man kan äta.. Måste handla hem lite bröd idag. Får se om C ska träna, han är rätt förkyld ännu så jag fick tvinga honom att inte träna måndag och tisdag, men misstänker att han vill träna idag :P Fast det är ju bättre att bli helt frisk, än att träna sjuk för då hinner man ju aldrig bli frisk..

Sjukstuga på Kastsjö


Kartongen med soffbordet igår, vägde 18 kilo!! Hur jäkla stort som helst..
 
Blev hur dålig som helst igårkväll, orkade mig ut en gång när vi skulle köra nå folk (Christoffer var ut två gånger och körde), och sen fick vi besök till kl 22.00. Höll mig uppe nätt och jämt, och klotade i sängen klockan elva. Sen har jag sovit till 15.00 och vaknat ungefär 40 gånger däremellan kanske. Min feber har inte varit nådig inatt, har varit helt genomblöt i svett.
 
Var vaken 15.00-17.30 och lyckades få i mig en halv plätta (eller pannkaka som det heter här nere), sen sov jag till åtta och har varit vaken sen dess. Febern är bättre men jag är helt slut i kroppen och kan inte äta eftersom mina halsmandlar är så svullna. Jag har de största halsmandlarna som min läkare i Gällivare har sett, så kan typ inte svälja när jag blir riktigt förkyld. Mår illa också för att halsmandlarna nästan framkallar kväljningar. Har inte ätit ett skit idag utom plättan, två piggelin och ett eller två glas cola. Mår illa så fort jag ska äta, och annars också.. :( Christoffer är också sjuk, men han börjar bli bättre. Vi båda har feber och svettas som grisar haha..
 
Har varit tvungna att tömma kring alla fönster idag eftersom målarna kommer imorgon, tyvärr. Jag har bara varit arbetsledare (haha) men det tog på krafterna ändå.. Nu är det gjort, är dock inte så taggad på att ligga hemma i feber när det springer folk i lägenheten men vad gör man? Får se om Christoffer orkar till jobbet imorgon, man brukar ju alltid vara värst på morgonen..


Vi gick och blev lestadianer typ.. Fan vad tomt det är utan gardiner och blommor i alla rum!

Christoffer har nyss duschat och jag borde också göra det egentligen, men kommer ändå löka sönder inatt så jag orkar inte. Känner mig superfräsch, verkligen.... Hoppas man blir piggare imorgon. Nu är det läggdags för oss två alldeles strax iaf :)

En tur till Ikea

Christoffer har varit sjuk sen i onsdags, fast det bröt ut riktigt på fredag. Som tur var har han jobbat ändå, och halv dag på fredag. Förvånad att han ens orkade det, han kunde inte ens prata på fredagmorgon. Jag tror att det är för att han gått igång för hårt med träningen och tänkte att det inte skulle smitta, men jag vaknade upp snorig med halsont imorse. Kul.. Tror dock att jag är allergisk mest, för halsontet har försvunnit under dagen. Vi är dock båda febriga.

Trots att vi är sjuka så orkade vi med en tur på Ikea nätt och jämt. Mot slutet var vi dock helt utmattade båda två haha.. Men vi tog en tur dit eftersom vi skulle köpa ett nytt soffbord, och mer än så vart det inte för vi orkade inte. Eller jo, en duschtvål då.


Soffbordet kommer från Ikea, perfekt med en skiva under att "gömma" lite saker
 

Soffbordet är i samma serie som vårat tevebord

Det blir nog en rätt lugn kväll ikväll om man inte skulle bli frisk på något mirakulöst sätt. Vilket man alltid kan hoppas, men som förmodligen aldrig kommer att hända :)

Onsdag idag, ja

Igår var Christoffer ledig och jag fick rikskuponger av mormor när jag var i Gällivare så vi bestämde oss för att gå ut och äta för dom igår :) Det satt fint i kistan med mat, och senare blev det en tur i skogen med hunden. Varmt och myggigt. På kvällen bakade vi chokladbollar och sen blev det läggdags.



Idag blir det tacogratäng till middag, vill redan börja med det haha. Men lär vänta nån timme.. Christoffer har träningsmatch både idag och imorgon, mindre kul för min del. Jag vill ut i skogen och plocka blåbär så jag kan baka paj, fanns hur mycket blåbär som helst i skogen där vi var igår. Vi tänkte åka idag men C kom på igårkväll att han hade träningsmatch så då hinns det nog inte med. Antar jag får ta det till helgen då :)

Nytt i sovrummet

Det mesta i sovrummet går i vita detaljer, dock inte allt som jag hade önskat. Har haft ett par blommor i fönstret utan några fina krukor, så köpte två stycken idag. Vita såklart, med citat på. Citaten i sig är jag inte så jättebrydd om (de var väl inte direkt nå vinnarcitat haha) men de är fina i alla fall! Planterade om blommorna när jag bytte krukor och det är första gången jag gör det, så jag förlåter dem om de dör.


Krukor med citat, 20 kr/styck på Dollar store
 
Det blev även en liten vit hylla som Christoffer tyckte vi kunde sätta upp i vardagsrummet, och det ska vi göra. Har även tjatat på att vi måste få upp den stora tavlan i vardagsrummet och nyckelskåpet i hallen. Det kommer typ aldrig ske haha.. Jag tycker det är kul med nytt men hatar att sätta upp saker för jag är så rädd att det ska bli snett. Då börjar jag typ grina av frustration. Ett vattenpass skulle inte sitta fel, men jag hatar speciellt när saker ska sättas upp med två skruvar, huuur ska man kunna få ihop det så det blir bra? Hojja!

När man inte väntar på något

Det är när man inte väntar på något speciellt som det är allra roligast när det dimper ner något i brevinkastet. Idag fick vi ett jättefint tackkort från min kusin och hennes man.
 

Canvastavlan var våran bröllopspresent till dom. Det latinska citatet betyder "Framtiden är vår". Beställt av en jätteduktig kvinna som bara fick text av oss och sedan fria händer då vi sjävla hade lite svårt att bestämma oss.

Söndag idag

Igår blev det filmkväll, vi kollade på American Pie Reunion, och den var rätt bra haha. Man fick skratta i alla fall! Filmen var slut klockan ett och typ en timme senare for vi till Maxparkeringen och pratade med Henke. Sen hem och sov, somnade nog vid fyra. Var heeelt dö, med tanke på att jag varit trött sen klockan sju så var det rätt skönt att få lägga sig i sängen äntligen :)

Idag hade jag fullt upp med att försöka väcka Christoffer, han är som vanligt helt dö. Tror jag fick upp honom vid ett och då käkade vi frukost. Sen har vi skrivit handlingslista och planerat vad vi ska äta de kommande dagarna, lika "roligt" varje gång. Så tråkigt att handla, när man handlar typ samma saker hela tiden.


Renbäddat i sängen! Och våran tillfälliga "mörkläggare" i fönstret är nedtagen. Måste införskaffa en rullgardin...

Christoffer har dammsugat tidigare och jag har bäddat rent i sängen. Senare blir det att åka och handla, så får se vad det blir till middag idag. Söndagar är alltid tråkiga.

Fredag och lördag

Igår jobbade Christoffer till fem eller nått sånt, sen när han var hemma kom Henke och Lydia hit och vi åkte iväg med dom vid halv åtta och var hemma igen typ halv två eller två kanske? Var ute i Bergby och glodde lite bland annat, fast jag blev allergisk så mådde inte skitbra på slutet, fast det var inte så hemskt som tur var :)
 
Stupade i säng kvart över två och blev väckt av att mamma ringde klockan elva. Klev upp då och pratade med henne, sen har vi inte gjort så mycket innan vi åkte och handlade, lagade mat, åt och sen nu har vi matkoma :) Jag har diskat och vi har rastat hunden, vi tänkte kolla på film och äta chips och dipp ikväll men får se om nått annat kommer emellan. Christoffer skulle dricka kaffe med grannen först. Men det är ju inte många lördagar man är hemma hela tiden, så blir säkert ut och åka nått :) 

Punktering!

Tänkte mest skriva det här inlägget och slänga upp en bild eftersom vi fick punktering igår. Det ironiska var att vi pratade om det typ 5 minuter tidigare. Ungefär som den gången vi stod inne på Max och pratade om försäkringen till Christoffers telefon och just då tappade han den i golvet och spräckte baksidan på den. Vi lär nog sluta prata om såna där saker ;) Dock var det inte oväntat eftersom däcket har varit dåligt sen vi fick bilen.


Efter Korsnäsvägen igår.. Tur man hade nära hem haha!

Efter att vi bytt däck for vi och sköljde av bilen, tog ett varv på stan och sen hem och så blev det läggdags. Väntar på att klockan ska bli typ tio i fem eller nått sånt så jag kan börja laga mat. Christoffer har träningsmatch idag så jag vettetusan vad jag ska hitta på, han blir ju som borta en stund ikväll då.

Frisk igen

Då är jag väl i princip frisk igen.. Vart ju hur allergisk som helst efter att Christoffer dammsugade i söndags. Somnade tidigt, var helt utslagen. Trodde jag skulle vara bättre på måndagen, men det var inte mycket, så det blev en tidig kväll då också. Gjorde av med fem paket näsdukar på typ tolv timmar så nej, jag mådde inte skitbra. Igår var det bättre men jag mådde fortfarande dåligt. Men idag är det äntligen bra! :) Skönt att känna sig som en människa igen. Min näsa mår dock inte lika bra, den är helt sårig under efter alla näsdukar haha.
 

En bild på mormors blommor i brist på annat, fotade lite när jag var där uppe!
 
De senaste dagarna har det alltså inte hänt så mycket eftersom jag inte har mått nå bra. Christoffer står i duschen just nu, jag har klippt klorna på hunden och lite senare ska vi åka och handla mjölk och pålägg. Vi hade ju tänkt kolla film i söndags men jag mådde ju så dåligt då, så kanske ikväll? Men misstänker att Christoffer inte orkar, han är ju alltid så trött om kvällarna när han har jobbat. I och för sig är jag också det, brukar bli läggdags strax efter elva, har kommit in i en bra rytm :) Dock blev det lite väl sent igår (vid ett) så jag sov rätt länge, så gissar att jag inte är trött i "vanlig" tid ikväll..

Två bilder från idag


Skönt att ha någon att dela sysslorna med! Christoffer har dammsugat och jag har tvättat.


En promenad runt sjön har vi också hunnit med

Sju maskiner tvätt och ett dammsugat hem senare låg jag utslagen i soffan. Märktes att det inte var dammsugat på ett tag, för shit vad allergisk jag blev.. Även om vi har vädrat typ hela dagen, men det hjälpte inte :( Orkade med en promenad runt sjön även om jag flåsade som om jag sprungit maraton. Tänkte att lite frisk luft skulle hjälpa, men jag vet inte riktigt om det gjorde det. Vi åkte och köpte glass och maränger vid niotiden, bästa botemedlet mot typ allt. Åt det och skulle kolla The Bourne identity eller vad den heter, men Christoffer bäddade ner mig bredvid honom i soffan så jag sov hela filmen medan han kollade. Så blev väckt för snart en timme sen, Christoffer har nyss tagit en snabbdusch och nu ska vi kvällsrasta Nova innan läggdags. Bra på ett sätt att man är allergisk, då har man inga problem att somna för man är så sjukt trött.
 
Vi har vädrat i sovrummet hela dagen så jag hoppas att natten inte blir så jobbig. Jag vet ju i alla fall att jag troligtvis är bra imorgon, för jag blev bra mycket bättre den stunden jag sov på soffan :)

Tvätt- och städdag

I fredags funderade vi först på att åka till Forsbacka, men sen kom vi fram till att vi bara skulle vara hemma och ta det lugnt. Men vid tiotiden åkte vi mot Hamrånge för att hämta två av Christoffers kompisar som skulle in till stan. Det var tydligen Sommaryran i helg så vi åkte dit vi också och var där. Det hände inte så mycket där och kvällen slutade inte skitbra, men bara å borsta av sig och strunta i sånt onödigt folk :) Synd om min kära pojkvän som fick utstå ett och annat bara.

Igår klev vi upp, käkade frukost och gjorde oss i ordning och åkte vid tvåtiden till Sommaryran och kollade på allt som fanns där dagtid. Sen blev det äta vid femtiden kanske, och efter det tänkte vi hälsa på Christoffers mormor men hon var inte hemma. Vi åkte till Tommy (hans morbror) och där var också hans mormor, så vi blev där till vid tio på kvällen. Då åkte vi till Sommaryran igen, och där var vi hela kvällen innan det blev att åka till Donken för att sällskapa med Jesper och Natta innan hemfärd.


Pojkarna åkte lite karusell

Idag är det tvätt- och städdag. Jag håller på att tvätta och Christoffer ska dammsuga. Jag tänkte passa på att rengöra toan också. Så man har lite att göra! Sen blir det tacos till middag, gott. Nu ska jag ner i tvättstugan och slå på en ny maskin.

Sommar 2012


Några bilder från sommaren, som ni säkert har sett förr
 
Man går och längtar efter den så fort den är slut, och snart är den ju det. Men sommaren i år har inte varit någon riktig sommar tycker jag, man har ju inte ens fått en bränna fast man har varit ute, skittråkigt.. Det har redan gått nio dagar i augusti, och om bara några veckor är september redan här. Hösten är fin, men den är alltid deprimerande för att den är så mörk, speciellt när löven inte sitter kvar på träden längre.
 
Önskar bara att sommaren hade varit finare, så man hade kunnat gjort mer av den. Visst har man hunnit med en del, men inte lika mycket som jag hade önskat. Kanske blir nästa sommar bättre, det hoppas jag. Hade inte varit helt fel att åka utomlands heller, men det får man fortsätta drömma om :)

Torsdag idag

Tänkte börja inlägget med att visa att mina blommor verkar ha överlevt!
 

Till vänster är i tisdags när jag kom hem, den till höger är igår efter att den fått lite vatten!

Idag har Christoffer varit ledig, så vi har hunnit handla på dagen, sen har vi mest bara latat oss. Eller vi har hjälpts åt att diska, sen ätit middag. Christoffer har träning klockan sju så han har åkt iväg till Max för ett tag sen för dom skulle dricka kaffe innan. Så jag är väl hemma ensam till typ vid nio. Har lite huvudvärk så ska lägga mig på soffan och titta på teve en stund. Sen ska jag diska middagsdisken, och kanske packa upp resväskan och sortera lite tvätt? Så får man ju nånting vettigt gjort ikväll :)


Tidigare idag, Christoffer kollar bilar på Blocket och Nova tittar på OS haha

Onsdag på hemmaplan

Bilen fungerar igen, och det kostade inte skjortan och halva armen. Solen lyser ute och det är varmt. Jag har sovit så gott i min egna säng att jag vaknade upp med migrän, men vad gör det när man har fått sova så skönt?
 
Vaknade för en timme sen och klev upp, får hoppas att huvudvärken ger med sig för det har den inte gjort än. Mår lite illa men tror det är för att jag är hungrig, vi åt så sent igår så man gick ju och la sig bara en stund efter och då vaknar man ju hungrig. Ska äta lite frukost och sen ta en promenad med Nova i finvädret. Efter det får jag se, men det kanske blir att åka och handla lite idag. Vi var en sväng igår och köpte så vi har middag i två dagar, men det är ju skönt att handla allt på en gång också.

Hemma, men en jävla skitdag!

Varning för ett långt och tråkigt inlägg... Då var man på hemmaplan igen, känns dock inte lika skönt som jag hade trott. Så sjukt irriterad.. Tåget var typ 20 min sent så det var ju inte så farligt, så tänkte jag ta ettan nedanför tågstationen hem, så rastar hunden och går dit men den går inte därifrån. Står nån skylt men inte fattar ju jag, för jag kan inga gator. Knallade upp till stan och där är det avstängt och går inga bussar ifrån. Ringer Christoffer men vad gör det när bilen inte startar, och han har ju inte heller nån aning vart bussarna går ifrån.
 
Så smsar Jesper och han hjälper mig lite, går upp till Interpool eller ja bortanför där, svänger ner efter nån gata och får vänta där på 12an i typ 20 minuter. Kan tillägga att mina väskor vägde HUR mycket som helst, alltså jag domnade av i armen när jag drog runt på den och fick byta hela tiden. Tog 45 minuter att gå från tågstation till Interpool haha. Och det är inte ens långt.. Började nästan grina för jag var så arg haha.. Bättre blev det inte av att det började regna som fan, men hem kom jag.
 
Sen blev det inte bättre av att jag träffade en spydig målare i trappuppgången, de har väl tydligen börjat måla i vårat hus nu, såhär fem veckor försent. Så bara för att han förstörde min dag så tänker jag inte låta dom måla hos oss (det är frivilligt typ, har man inte plockat undan så målar dom inte), för jag är ju hemma om dagarna och de ska måla både invändigt och utvändigt så dom kommer göra det inifrån lägenheten. Och jag tänker inte ha nån spydig gubbe i min lägenhet när jag är hemma. Då har jag hellre omålade fönster.
 
Har i alla fall packat upp allt jag hade i min feta handväska, bytt till torra kläder (var genomblöt när jag kom hem), rensat lite allt möjligt, slängt en tre veckor gammal möglig matlåda ur kylen (tyckte väl att det luktade skumt haha) och vattnat mina döda blommor. Kul att C inte ens lägger märke till dom, dom verkligen låg ner helt uttorkade haha. Måste packa upp resväskan också men ska bara samla lite kraft. Sen lär jag nog ta en tupplur, det dröjer nog ett bra tag innan C kommer hem från jobbet eftersom han måste försöka kolla vad som är fel på bilen.

Dundret 120805


Tankar och funderingar

Nu börjar min "semester" här i Gällivare gå mot sitt slut. På måndagkväll hoppar jag på tåget hem till Gävle. Det har varit så grymt skönt att få komma bort en sväng, och slippa tänka på vardagens alla bekymmer. Förutom när räkningarna skulle betalas då, haha ;)

Känner i alla fall att jag har lyckats reda ut lite frågetecken när jag har varit här, funderat över lite olika saker och mer eller mindre, eller kanske lite halvt, tagit några beslut. Är kanske lite säkrare nu på hur jag vill ha det i framtiden. Det behövs nog lite sånt här ibland. Det är ju alltid skönt att komma hemifrån och kunna ta det lugnt.

Men som vanligt när man åker hemifrån så måste man ju sakna någon, jobbigt det där. Dock förvånad över att jag inte har saknat nån bredvid mig i sängen märkbart mycket, men skönt att slippa snarkningar ibland haha ;) Fast det ska bli skönt att komma hem till min karl, krypa ner i sin egna säng osv. Vi har lite å ta igen nu när jag varit borta. Det blir nog vinkväll, äta gott, bio och lite sånt skulle jag tro. Kanske inte allt på en gång direkt haha, men ja. Mysigt ska det bli att komma hem i alla fall! Även om jag kommer vilja åka tillbaka hit snart..



Nu ska jag fortsätta glo lite på teve, sen blir det läggdags. Har varit ute och raggat med Ida en sväng, men typ allt folk är väl i Luleå på kalaset. Fast det var faktiskt en del folk ute, tro det eller ej. Folktomt var det i alla fall inte. Ska väl invänta nått sms eller så av min fyllkaja till pojkvän innan jag somnar lite senare. Sen imorgon får jag väl se vad som händer.

Ren och duva

 
Bilder från ikväll
 
Såhär tyckte förresten jag om att vara ute i myggskogen:

Redan torsdag!

Idag klev jag upp halv åtta för jag hade tid att passa klockan nio, ringer ändå och kollar så Christoffer är vaken vid halv åtta (haha, mammavarning?) eftersom han alltid är död på morgonen. Fast vaknar ändå så alltid till vid halv åtta typ varje dag eftersom jag är van. Så klev upp då och sen vid halv tio visade det sig att mamma var sjuk så jag behövde inte rasta Puma eftersom dom hade sovit i byn, så då var klockan innan tio och jag visste inte vad jag skulle göra.
 
Smart som jag är så bäddade jag ner mig på soffan och skulle vila lite, och vips så hade jag sovit lite över två timmar! ;) Typiskt mig.. Mamma hämtade upp mig vid tvåtiden och vi for på apoteket och jag handlade, sen hem och satt och pratade med Jonte ett tag.
 
Middag och sen iväg och äta tårta för Per fyllde år idag. Ska strax ut med Ida en sväng, kommer nog ha svårt att sova inatt eftersom jag sovit på dagen. Men det är smällar man får ta!
 

Nöjd hund blir kliad med foten haha, och lite tårta som vi fikade idag!
 

RSS 2.0