Dagens grillning

Vi var några tappra själar som for ut och grillade idag trots att det verkligen inte var varmt ute. Det snöade litegrann också. Blää, vill till Gävle igen! :( Där kunde man gå utan jacka, men när jag kom hem höll jag på att frysa ihjäl i leggins.. Nåja, var riktigt trevligt att grilla fastän man frös lite! Har velat fara ut och grilla i flera veckor, men nu fick jag äntligen grilla lite korv haha!


Det tappra gänget!


Gick inte skitbra för min korv nä.. Pinnen brann och korven trilla i elden! :(


Lina lägger på mer ved i elden


Änabanääääna med telefon.. Och hon sa att jag var telefonkåt! ;)


Komplicerat

Ta mig tillbaka till början, då allt var nytt och okänt. Då man lättade ankar och begav sig ut på djupt vatten. Vill tillbaka dit, är less på att kämpa på djupt vatten just nu, less på att känna att man håller på att drunkna i allt. Ta mig bakåt, eller ta mig framåt till bättre tider. Till studenten och sommaren. Ta mig dit.

  
  


Karma is only a bitch if you are

Braaaa när man försöker göra folk en tjänst, så får man bara skit tillbaka! Riktigt bra där. Speciellt synd när någon annan borde få den skiten, men whatever. Det är ingen som gråter för det ändå :)

Nu ut och åka bil en sväng och strunta i alla världens människor utom några få (dom som sitter i bilen)!


Lugn valborg



Nykter valborg. Nyktra helger framöver. Mår seriöst illa av lukten av alkohol haha.. Ska aldrig mer dricka mig full på rödvin (fast så har jag sagt varje gång). Nä, men jag är inte ut så ofta, är rätt torr av mig. De flesta av mina kompisar dricker var och varannan helg. Var meningen att jag skulle vara i Jokkmokk i helg men det blev inte, men jag ska vara hemma nykter. Påsklovet räckte så det till och med blev över. Imorgon blir det grillning i skogen med nå tjejor på dagen i alla fall, mys!

Planerar att vara nykter tre helger framöver, men sen fyller ju Christoffer 20 så då blir det kanske en slurk. Nu har jag varit ut alldeles för ofta för att vara jag. Blir skönt att vara nykter ett par helger nu! :)


Tack SJ!!!

SJ har äntligen gjort nått bra!! Mejlade dom tidigare i veckan eftersom jag har försökt registrera mina biljetter och få poäng för dom men det har inte funkat. Typ 1000 poäng handlade det om, och det är mycket. Så jag mejlade snällt och frågade om dom kunde efterregistrera dom till mig. Jag provade innan jag reste men det funkade inte och man kan inte registrera resor efter att dom är gjorda.

  

Jag fick ett svar alldeles nyss att de hade efterregistrerat mina resor. Vart riktigt glad!! :D Jag trodde verkligen inte det eftersom jag tyckt att dom varit dålig på att svara på mejl förut på SJ och jag hade ju inga "bevis" på att det inte funkat att registrera biljettköpen. Men detta var ju superbra av dom! :D


'



Jag går jag ner nu, för trappan som jag en gång älskade
Din röst kan inte längre skrika efter mig
så jag går nu


Svar på kommentar

Fick en kommentar angående mitt förra inlägg att jag inte vet så mycket jag heller. Vad är det jag inte vet då? Och hur kan DU veta att jag inte vet? Du känner mig förmodligen inte. Men är det nånting jag inte vet, så varför inte tala om det då? Hur svårt är det egentligen? Så löjligt att kommentera anonymt och låtsas som om du vet mer än vad jag gör.

Jag vet allt ska jag tala om för dig, och Christoffer har inte varit någon ängel. Folk tror att jag inte vet eftersom jag stannar kvar hos honom. Men som sagt, jag vet allt.

Sluta vara så jävla fega och vara anonym, säg istället vad det handlar om. Folk kanske TROR att jag inte vet, men de vet inte ett skit eftersom de inte känner mig. Herregud ta reda på fakta innan ni ens ska orka bry er. Så jävla töntigt och pinsamt att jag ens ska behöva skriva i min blogg för att folk faktiskt ska fatta att jag VET om allt som har hänt.


Skriver av mig

Fan jag tycker så jävla synd om dig människa.. Även fast du har varit jävlig taskig mot mig och framförallt mot andra och visat hur jävla omogen du är för din ålder, så tycker jag synd om dig ändå. Ingen människa ska få behöva vara med om något sånt, och inte veta ett skit. Jag har inget emot dig, men oavsett om jag hade haft det eller inte, så hade jag ändå velat att du ska veta.

Ingen människa ska bli behandlad som en dörrmatta, så länge man inte gör sig förtjänt av det. Jag vet att folk kommer att berätta för dig, förr eller senare. De vill bara inte sätta sig i skiten och förstöra för sig själva också. Men du förtjänar att veta, till och med du.

Jag mår fan dåligt när jag tänker på det, och att du inte vet, och när jag ser vad du skriver och hur du verkar känna. Kan bara föreställa mig vad du skulle känna om du faktiskt visste.


Torsdag 28 april

Borde göra en ny kategori som heter hårfärger tror jag haha. Det börjar bli ganska så jättedags att färga håret igen. Jag har faktiskt inte färgat det på två och en halv månad.. Tur att inte utväxten syns så väl, den ser bara jävligt dassig ut.

Har funderat på att göra ljusa slingor. Kanske sätta rött i det sen också, så det blir röda slingor? Mörkare blir det nog inte i alla fall, tror jag vill vara hyfsat ljus i sommar. Får grubbla vidare tills studiebidraget kommer, är ganska snustorrt på kontot just nu :)

Funderar också på vad jag ska köpa till Christoffer när han fyller år? Han vet aldrig vad han vill ha.. Och jag vill helst inte köpa nå kläder för det köper jag alltid annars. Det ska ju vara nå speciellt för man fyller ju bara 20 en gång i livet. Får grubbla vidare, han är inte till nån hjälp iaf!

Nu ska jag äta ett päron och sätta näsan i skolböckerna.


Jag är ingen filosof

Förbered er på att den här veckan bara kommer vara gnäll över skolan i min blogg, så läs inte alltför noga under den här veckan om gnäll är jobbigt :) Jag måste bara skriva få av mitt gnäll.

Får snart hjärnblödning, och får jag inte det så får jag ett jävla anfall! Håller på att få spel på filosofiuppgiften, hittar ingen jävla fakta som jag fattar nått av!! Det är en "rapport", ska alltså ha faktadel för sig och sen en diskussion. Diskussionsdelen är ju lätt att få ihop, om inte annat bara googla efter andras åsikter och bilda sig sin egen men faktadelen då, vad gör man om man inte hittar fakta!?

Gaah, blir knäpp. Pappa skev upp på en lapp några frihetshjältar så jag ska läsa om dom och se om jag kan få nå användbart att skriva. Faktan ska ju liksom vara halva arbetet, och jag har åtta rader. Kul.


 
Funderar på att börja med psykologiuppgiften istället och lägga den här åt sidan tills imorgon, men jag får se. Psykologiuppgiften verkar också vara skitjobbig. Det jag har framför mig nu och ser fram emot att jobba ihjäl mig på i helg är: engelska bokrecension, engelska rapport, engelska tal + powerpoint/film till talet, filosofi"rapport", psykologiuppgift och projektarbetsreflektion. Sen har jag samhälls också men det ska jag inte börja på än, men ska vara seminarie om två veckor. Vad jag älskar att alla uppgifter alltid kommer samtidigt i skolan.....


Bockar av på listan

VEEEM ÄR KLAR MED PROJEKTARBETSRAPPORTEN?!?! Jooo, vi är!! Sjukt skönt, två dagar före dessutom! Rekord kanske? Nu kan den är rapporten kyssa mig nånstans, hann bli less faktiskt haha..



Bara reflektionen kvar nu och så utställningen i maj. Men det ska nog gå bra. En sak mindre av typ hundra stycken skolarbeten totalt, men det är en i alla fall! Pluggkväll, eller ja, pluggvecka it is.

Nu ska jag iväg på möte! Efter det ska jag ta en cykeltur med jycken och sen göra skolarbeten. Sex veckor och två dagar kvar till studenten. Kan för första gången säga att jag faktiskt längtar utan ångest.


Slut som människa

Kom hem klockan fyra idag efter 17 timmar på resande fot. Skapligt slut kan jag tala om. Tre timmar försenade och de spenderades på buss från Boden. Inte ens en jävla macka kunde SJ bjuda på, grymt dålig stil. Höll på att dö när jag kom hem efter att inte ha ätit på 24 timmar. Bra att dom inte tar just mitt kort på tåget också. Nåja, nu är man hemma igen i alla fall och skönt är väl det.

Pratade med min fina nyss och jag har börjat inse att man får spendera de kommande veckorna i en alldeles för stor och kall säng helt ensam. Jag hatar första kvällen ensam i sängen, då känns allt så långt ifrån. Eller inte bara första kvällen, utan första kvällarna. Första veckan ungefär. Och vissa dagar efter det också. Nej usch, det känns tungt men det kommer nog att gå fort.



Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova. Tror bara jag hinner lägga ner huvudet så sover jag, är så sliten och slut som människa. Ska bli nå galet skönt att sova! :) Synd som sagt bara att man får sova själv. Imorgon på morgonen ringer mitt hjärta och väcker mig, bästa busen. Godnatt!


Helgen


Jag och Sebbe (och Hägge) hos Martin i fredags

Jag minns inte riktigt vad vi gjorde på dagen på fredag, förutom att vi åkte in till Willys och handlade litegrann. Eller det var kanske på torsdag haha? Aja, iaf på fredagkväll så var vi först hos Pontus och Alex och sen gick vi över till Martin och var där tills vi gick hem och la oss.



I lördags satt jag, Christoffer och Martin (och hunden) ute i solen och surrade litegrann, sen hämtade Dennis (tror jag han hette) upp oss och så åkte vi till Trödje och åt för det var stängt överallt annars. När vi kom hem tog vi hunden med oss och gick till Christoffers kusins pappa eftersom hans kusin var där.
Vi blev där ett bra tag till sena kvällen, sen hem och så åkte vi till Jonas en sväng. Sen hem igen och jag stupade direkt i säng, tydligen åkte Christoffer iväg igen medan jag sov men jag märkte varken det eller när han kom hem igen, satt sönder handfatet eller kröp ner bredvid mig i sängen. Bra död tjej.


Christoffer, Jack och Micke hemma hos Ecke
 

Tyra, Sophie och jag

Igår grillade vi ute med Pontus och Alex och åt hemma hos dom. Annars var vi typ bara hemma och tog det lugnt, och på kvällen kollade vi på film. Skulle först se Jägarna som gick på teve, sen The town men det slutade med att det vart Flubber, som vi båda har sett när vi var små :)

Idag var vi till Råhällaplan en sväng och kolla på nå bilar, men Christoffer körde hem mig för typ 2,5 timme sen så jag väntar väl på att han ska komma hem nån gång. Ikväll rullar tåget norrut, och jag har kan inte direkt säga att jag ser fram emot det.


Så var vi ett handfat fattigare

Min fyllkaja till pojkvän skulle tydligen prompt sätta sig i handfatet inatt men det höll inte för fem öre. Var upp på toa på morgonen och det var vatten över hela golvet så jag trodde först duschen var på men det var den inte, sen såg jag att handfatet såg lite illa medtaget ut. Glad blev jag då inte.


Stackars unge

Två näsor, ett öga, tre öron osv. Jag och Christoffer kommer få jordens sötaste unge i framtiden, haha salig blandning ;) Vi diskuterade det påväg in till stan idag, att lillungen skulle få lite olika blod i sig. Tur vi väger upp det med att vara lika mycket finsk som svensk.

Här är våran lilla fyrvägskorsning : )))
 


Nya naglar

Lessnade på min franska manikyr som började bli riktigt ful, så vart bara vanliga vita naglar nu. Önskar jag hade "verktygen" och tålamodet till att kunna göra riktigt snygga naglar :) Men någon gång kanske!


Synfel

Något jag absolut inte tycker om hos mig själv är mitt synfel. Jag är närsynt, vilket innebär att jag ser saker tydligt på nära håll men dåligt på långt håll. Det sägs att närsynthet oftast är ärftligt, och båda mina föräldrar har dålig syn. Jag kommer inte ihåg hur gammal jag var när jag fick dålig syn, men det var nog i början av mellanstadiet kanske?

För tre veckor sen var jag hos optikern och valde nya glasögon. Hon kollade hur dålig syn jag hade sist för jag sa att jag ser lika dåligt som en gammal tant, men hon skrattade bara först men sen när hon kollade hur dålig syn jag har så sa hon att jag faktiskt nästan gjorde det haha ;) Förra veckan var jag och gjorde en synkoll. Det hade blivit lite sämre på ena ögat men knappt så att det märktes någon skillnad.



Pappa gjorde synkoll samtidigt som mig, han hade typ -0,75 som sämst tror jag. Jag har -4,75 på vänster öga och -5,25 på höger öga om jag inte minns fel. Och det är sjukt dåligt! Gränsen för stark närsynthet går vid -6,00. Undra hur jag kunnat få så dålig syn? Mamma har också långt ifrån så dålig syn som jag har. Jag är typ blind utan glasögon, hade aldrig kunnat gå en dag utan dom för jag hade typ ramlat i trappor och sånt haha! :P

Nått man kan glädja sig åt är att synen brukar bli bättre när man blir äldre när man är närsynt. Det handlar om att nått är för spänt i ögat och det blir slappare när man blir äldre (därför man får dålig syn när man blir gammal, fast då får man dålig på nära håll).

Första veckan i maj borde jag få mina nya glasögon. Har alltid haft såna som jag har nu, förutom mina första glasögon. Så det blir en stor omställning så att säga. Sen är det svårt för mig att få ett helhetsintryck eftersom jag ser typ 10 centimeter framför mig och när man provar glasögon så är det ju inga glas med styrkor i dom. Men mamma och pappa tyckte jag passade bättre i dom än i de som jag har nu, så får hoppas att jag också tycker det när jag fått hem dom! Längtar lite samtidigt som jag har ångest ifall jag inte kommer trivas i dom. Men jag vill se bra, har aldrig varit nöjd med glasögonen jag har nu för jag har sett dåligt i dom sen jag fick dom för två år sedan.


Ingen rubrik här inte

Sitter hemma och tråkar sådär lite lagomt och försöker fördriva tiden. Skönt att det är sista dagen i alla fall. Om typ två timmar borde Christoffer vara hemma och då är han långledig så då kan vi umgås dygnet runt resten av tiden jag är här nere :)

Igår så tog C hem bensin från jobbet och så tankade vi 20 liter dunk innan vi åkte till Marianne och hälsa på, men när vi tankat så märkte vi att det förmodligen var 50/50 så det var alltså 10 liter diesel.... Och om ni inte vet det så är de typ de värsta man kan göra, att tanka diesel i en bensinbil. Efter vi vart hos Marianne skulle vi försöka ta oss till macken och tanka fulltank för att spä ut dieseln och jag lovar det skar fan i hjärtat när bilen knackade och hostade när vi plågade den stackaren dit. Räcergolfen verkar ha överlevt i alla fall för Christoffer kom sig till jobbet imorse :) Jävla tur var det då att vi inte tankade fulltank med dunken.

Nu ska jag ta bort nagellacket jag har och sen måla på nytt!


Städning var och varannan dag

Städar väl igen då.. Christoffer städade i lördags, jag städade i måndags och nu ska jag städa igen. Blir tokig på att han slänger sina grejer överallt så det ser ut som tredje världskriget har brutit ut varannan dag fan! Och spelar ingen roll hur mycket jag gnäller, han slänger saker överallt ändå.

Näää nu ska jag städa och sen ska jag nog rensa i garderoben och vika kläder för där ser det inte heller så vackert ut. Vi måste verkligen köpa en byrå så man får plats med alla kläder.


Two million reasons


Bra effektiv idag

Idag har jag promenerat med vovven och låtit henne springa av sig, städat och plockat i hela lägenheten, diskat hundra dagars disk, lagat lite lunch och sökt jobb. Nu ska jag snart ställa mig vid spisen och kocka ihop lite middag och senare ska jag söka sommarjobb.


Min fina fyrbenta kom och mosade in sig i hörnet av soffan bredvid mig, istället för på andra sidan där det var en meter brett, men hon velade ligga halvt i knät, söt!

På ett tag är nog herrn hemma, han har varit på banken efter jobbet och ringt till läkaren och ska komma dit igen. För nån månad sen var han dit för han hade utslag på fötterna och benen och fick nån salva som inte har hjälpt så nu har han utslag över i princip hela sig utom i ansiktet och överkroppen. På benen är det svinäckliga köttsår och han kliar ihjäl sig på nätterna när han sover. Så jag har tjatat på honom i flera veckor och tvingade han att ringa dit idag. Han vill inte gå dit för han blir borta från jobbet ett tag, men jag sa att det kan han ju ta istället för att leva med ärr (som han kommer få) om han fortsätter klia sig.

Igår blödde det som fan på fötterna för han men vi har inga plåster hemma så jag fixade hemmagjorda jättefina plåster åt honom haha! ;)


Man tager vad man haver när man inte äger några plåster

Nu ska jag börja laga lite mat!


Vi är en tornado av känslor du och jag


Trött cheey vaken nuu

Har dragit upp herrn ur sängen för ett tag sen och han åkte till jobbet för 50 minuter sen. Och man kan ju undra vad jag gör uppe för jag är trött! Men jag har nästan alltid svårt att somna om direkt efter att han klivit upp och åkt iväg. Men idag var han faktiskt jätteduktig att kliva upp!! Det lär jag säga, sådär lite har jag nog aldrig behövt tjata och det var skönt :) Han är nämligen expert på att sova över och inte bry sig om när klockan ringer. Men idag var han duktig!

Nu ska jag krypa ner under täcket igen. Så var det nånting mer jag tänkt skriva men nu glömde jag bort det. Tänkte lägga upp två bilder från när vi var in till Gävle igår :)


Vovve fick följa med och sitter och spanar i bilen, och sen lille Knoddeeeen vid ratten


Bergby

Kom till Gävle imorse typ en timme sent och så har de vart full rulle mer eller mindre enda sen dess. Är helt död ja men det ska nog kunna botas med en dusch senare. Vi tog en korv på macken typ klockan två så jag försöker få Christoffer att fixa middag nu. Vi ska dela på en gammal matlåda som ska värmas i mikron men det verkar vara svårt att komma sig ur soffan ;)

Var ner på Ica tidigare och handlade och filmade hunden och kolla ifall hon skötte sig. Hon brukar ju yla och hålla på när hon är ensam så hon fick vara hos Pontus och Alex när vi var hos Henke tidigare, så det var ju snällt :) Men likt fan så lät hon som en ko idag när vi var ner till Ica, men kanske bara typ tjugo sekunder på tjugofem minuter så det var ju inte så hemskt. Får börja träna om henne nu då så hon klarar av att vara ensam och hålla tyst hela tiden.

Stillbild från filmen fick det bli, eftersom jag inte fotat nått idag :P

Ser ut som en pingvin för jag tar precis på mig jackan haha.

Konstigt att de ens vart en stillbild, har aldrig vart med om det förut när man har filmat? Men tror aldrig jag gjort det med den här datorn så. JAJA, jätteintressant. Nu ska jag snart eeeeta. Hejdå.


Gamla biobiljetter

Imorgon bär det av och det är stress nuuuu. Har inte packat klart och allt känns rörigt, fast i princip allt är ju ändå nerpackat. Nåja, det blir bättre imorrn. Vill bara skutta på tåget och vara framme. Och hoppas såklart att det inte är försenat, för det orkar jag inte med :)

Grävde lite i mina lådor igår och hittade biobiljetter från 2008, då jag och Christoffer var på bio tillsammans för första gången ♥ Jag har sparat dom för jag tycker det är ett gulligt minne, och det är från innan vi blev tillsammans, dagen innan faktiskt haha!

 
Tittar man jättenoooga så ser man att det står 28/10 081028 i högra hörnet uppe. Get Smart såg vi, minns faktiskt inte alls vad den handlade om!

Nu blir det Big brother innan duschen och så läggdags! Imorgon skola till tre, sen Dollar store en snabb sväng, packa det sista och fixa och hålla på. Stress, stress, stress känner jag på mig!


Klappat och klart

Efter lite tjorv och sånt så bestämde jag och Christoffer att vi skulle boka en ny biljett till mig och stanna i Gävle när jag kommer ner dit. Meningen var att vi skulle åka till Gällivare på torsdag båda två eftersom Christoffer är ledig fredag-måndag och vi hade bokat biljetter men vi var sent ute så alla billiga flyg på måndag var fullbokade och kvällståget på söndagen så vi bokade det tidiga. Det har jag haft massa ångest över nu senaste tiden eftersom han kommer att tillbringa 26 timmar tur och retur på tåg för 48 timmar i Gällivare. Ganska ovärt.

Så jag har bokat ny biljett och stannar där över påsken istället. Eftersom det är tre biljetter som vi inte kan avboka så handlar det nog om en del pengar, men så länge man inte vet så lider man ju inte av det :P Och vi minns inte vad vi betalade och vill inte veta heller haha! Så jag blir borta några dagar extra så nu måste jag packa lite mer, är inte klar med packningen ännu för den delen heller...

Jajajaj, nu ska jag faktiskt ta en powernap. Skriver alltid att jag ska göra det men har inte gjort det en enda gång den här veckan haha! Så nu vet nu att jag har ljugit. Ska nog sova en sväng nu hur som helst, orkar inte vara vaken helt enkelt.


En gammal bild på mitt öga, i brist på annat! :)

Ge mig sommar och värme

Jag vill sitta ute på bryggan i Vittersjö i värmen och pussas, sola och bada. Som vi gjorde när Christoffer fortfarande bodde hemma. Det här blir första sommaren som han inte bor i Vittersjö, men jag har sagt åt han att vi måste åka dit och bada ändå :D Nu väntar jag på värmen, man kan ju inte bada i en kall sjö...


Sötsuuug, mhmmm

Alltså jag ger uuuupp, nu bakar jag en fet kladdkaka innan jag DÖR av sockersug. Först var jag irriterad på allt, sen vart jag jätteglad och efter det vart jag irriterad igen och igen. Kul!

Och så en annan sak, när jag är stressad så hanterar jag det på mitt sätt. Jag lägger undan allt jag borde göra och gör istället ingenting och försöker koppla bort stressen och ångesten, som ändå ligger i bakgrunden och gror sig allt större bara för att jag inte orkar ta tag i allt jag borde göra.

Stress är faktiskt en instinktiv reaktion för att överleva. Det var bara det jag velade berätta. Nu ska jag göra det jag är bäst på, vara stressad och ha ångest och inte göra nått åt det alls. Usch!


Ingen rubrik

Måste börja blogga lite effektivare eftersom mina läsare är duktigare på att läsa än vad jag är på att skriva ;) Det är bara lite tungt nu, mycket att göra men snart lov. Inte för att jag brukar vara så himla bra på att blogga när jag är i Gävle heller men men haha. Kul att jag inte ens vet hur länge jag ska stanna där, och biljetten blir inte billigare för man väntar. Blir så irriterad, hatar pengar.

Är sjukt trött så medans jag går och tar en powenap så bjussar jag på en halvkass bild på tre trötta typer en tidig lördagsmorgon i mars när jag precis kommit hem från tåget.


Inte alls glad tjej skriver några rader

Bra grinig idag ja, mmmjo tack! Tejpat fast hakan i golvet ifall jag skulle RÅKA bli på bra humör (ingen risk egentligen). Tänkte tröstäta lite BJ så provade jag köpa en ny och den var typ inte ens god. Lika man köper den man gillar bäst varje gång, så vet man ju hur det kommer smaka! Fast kanske var bra att den inte var så god så tröstäter man inte så mycket hehe. Ja, jag är emo.

Nu ska jag packa litegrann för på fredag bär det av till några plusgrader varmare hoppas jag. Ska man ta med nån tjockare jacka eller inte? Svårt att bestämma sig, skulle ju vara varmt men typ blåsa mycket några dagar så jag vet inte alls ja.

Så jaja nu lägger jag upp några bilder från i mars bara för att jag hade behövt den här skallepär nu eftersom han brukar få mig på bättre humör, så tänkte slå en pling till han sen.

 


Skola, hundbäbisar och möte

Idag slutade jag skolan flera timmar tidigare än förväntat, rätt skönt de. Hemma och tog det lugnt och färgade lite ögonbryn, sen åt jag, sen iväg till Anna och klockan sju for vi på styrelsemöte och tjugo i tio var i henmma, då fick jag springa ut med vovven och nu sitter jag här. Är helt död, ska gå till pappa och kolla Big brother som redan har börjat och ringa herrn en sväng, han som faktiskt har blivit stor och duktig pojke idag haha, det ni! ;)

Sååå det var allt jag orkar att printa ner, bjussar på två bilder på några riktigt söta saker jag såg idag, synd att jag hade skinnjackan för inte ens en fick plats i fickan!!



Telefonhelvete

Vart ingen powernap tidigare idag men lite läsning i teoriboken vart det i alla fall. Kom också på att jag hade tvättstuga, så det blev att tvätta också ju. Missade typ hela halva Big brother och var nära på utbrott också, tack vare min kära mobil!!

Nu funkade det inte IGEN att ta emot sms för mig med den här telefonen! Blir galen!! Sist det hände mig satt jag på tåget ner till Gävle, tur jag inte var där nu iaf. Har säkerhetskopierat allt och uppdaterat telefonen så verkligen ALLT har ju försvunnit. Håller på att återställer det mesta nu som går, men den lägger in smsen nu och har gjort det i över en timme och den är på mars ännu. Det här kommer att ta tiiiid... Varför rensade jag inte mina sms före jag säkerhetskopierade? Skit också.


Powernaps saves lifes

Nyss hemkommen från en promenad, nu ska jag klä på mig lite mer kläder för jag håller på att frysa ihjäl. Är allergisk så jag är trött som tusan, ska lägga mig på soffan och ta en powernap! Sen plugga körkortsteori, vänta på att Ida ska komma hem, sen klockan nio se Big brother och efter det sooova! Fem dagar till i skolan sen är det lov igen, jag klagar inte!! :)


Fick mig ett gott skratt

Jag tog en promenad med min fyrbenta vän runt Fjällnäs och på vägen hem så träffade jag ett gammalt par. Såg dom på långt håll och att tanten var en bit framför gubben och väntade på honom och han gick sicksack mellan snön och geggan på marken.

När vi möttes så började gubben prata med Nova och så kom tanten närmare mig och så sa hon:
- "Vet du vad jag tycker att vi ska göra?"
- "Nä, vadå?"
- "Ge mig hunden och så tar du Göran i armen och så går vi åt varsitt håll. Han blir så grinig när det är vår, så fort det är blött ute så ska han gå hem!"

Haha vad jag skrattade alltså, men hon var helt seriös! :D När vi skildes åt hade jag dock fortfarande hunden i kopplet och hon hade Göran med sig. Förhoppningsvis så gav hon inte bort honom till nån annan efter vägen heller.


Grin-jävla-olle

Något-jävla-jätteirriterad-grinig-tjej_92 kollar klart på Big brother och går sen och lägger sig!!! Kul fredagkväll, mmjooo!! Är i alla fall klar med rapporten men tänker inte vara glad eller lättad för det heller för det orkar jag faktiskt inte nä. Ska bli skönt att sova bort alla arga känslor. Hoppas på finväder imorrn så man kan grilla en korv i elden i skogen, jatack. MMHEJ


-300 gram sen igår

Sitter här och ugglar, vaknade ganska nyss och bussen går fem i tio (fast jag börjar fem i elva, skitkul) och eftersom jag direkt förstod att jag aldrig skulle hinna eftersom hundarna ska rastas också så orkade jag inte ens stressa. Har inte en blekaste aning om hur jag kommer till skolan men det löser väl sig.

Vad jag tänkte skriva var i alla fall att jag ställde mig på vågen imorse. Jag har fuskat en hel del i veckan med tårta, godis osv. Inte supermycket kanske, men fortfarande mycket. Igår hade jag gått upp 200 gram sen jag sist vägde mig och idag när jag vägde mig hade jag gått ner 300 gram sen igår? Och det trots att jag åt en chokladkaka och en glass igår :P Nu vart jag sporrad att fortsätta med mitt dietande för nu har jag faktiskt fått ha några dagar där jag varit onyttig och jag behöver det ibland. Jag kan inte vara nyttig hela tiden då blir jag galen när jag inte kan äta nått gott. Så nu blir det att börja idag igen, för hundrade gången kanske. Men huvudsaken är ju att det funkar och att jag trivs med det hela, och det gör jag så länge jag kan fuska ibland! Vill bara ha barmark så man blir lite sporrad att vara ut och promenera, och så man kan börja cykla! Det brukar jag göra nästan varje dag på våren, åtminstone flera gånger i veckan.


50 sanningar

Kör på en sån här lista som jag gjorde tidigare en gång för flera år sen, rätt kul ändå!

1. Jag är 50 % norsk..
2. ..25 % finsk..
3. ..och 25% svensk
4. Jag är egentligen typ mellanblond
5. När jag var yngre var jag jätteblyg
6. ..och jag tyckte inte om att vara bland massor av folk
7. Jag har tandläkarskräck och går på invänjning/inskolning
8. Tidigare så grät jag när jag fick brev om att jag hade tandläkartid om några månader
9. Jag är ett planeringsfreak, allt ska planeras för att jag ska må bra
10. Jag är ofta väldigt stressad 

11. Jag har jättelätt för att gråta, oavsett om jag är glad eller ledsen
12. Jag är bara 159,5 cm och känner mig alltid minimal
13. Vi har hundar men jag är hundallergiker och äter medicin varje dag
14. Är också allergisk mot bla trädamm, hö, spån, katter, hästar, björk, mögel, kvalster osvosv
15. Jag får inte (enligt läkaren) dammsuga hemma hos mamma eller ens vara hemma när någon dammsuger eftersom jag kan bli superallergisk när partiklar från hundarna yr i luften
16. Jag är jätterädd för katter, klarade tidigare knappt av att dom tittade på mig men det är bättre nu. Tycker dom är söta men opålitliga, trots det vill jag ha en katt!
17. Förut vill jag bli psykolog
18. Nu vet jag inte vad jag vill bli
19. Jag sköljer alltid utsidan och insidan av muggar och glas innan jag dricker ur de, har gjort det i flera år och det är lite av ett omedvetet tvångsbeteende, tycker det är skitäckligt att dricka ur glasen annars, även om det är glas hemifrån och det är jag som har diskat dom
20. Jag är uppvuxen med djur och när jag var liten så sa mina kompisars föräldrar att jag hade ett zoo hemma för vi hade så många olika djur

21. Jag nominerades till årets idrottsungdom år 2008
22. Det syns jättetydligt på mig när jag är irriterad
23. Jag och min lillebror bråkar aldrig och det är jag glad över
24. Mina föräldrar är skilda sedan 15-16 år tillbaka men de bor i samma hyreshus fast i olika trappuppgångar
25. Jag är jättebra på att skjuta upp saker
26. Skolarbeten gör jag i princip alltid dagen innan de ska lämnas in, eller så sitter jag samma kväll och är sjukt arg och gör klart dom
27. Jag vägrade ha tandställning när jag var yngre
28. ..och idag ångrar jag det jättemycket
29. Jag har aldrig träffat min farfar, han dog året innan jag föddes
30. Jag tror på spöken

31. Jag har sett "spöken"/"hustomtar" hemma i lägenheten två gånger
32. ..och jag blev så sjukt rädd så det finns inte!!
33. Jag har lätt för att förlåta folk, men svårt för att glömma
34. Jag ältar saker ofta och alldeles för länge
35. När jag gick i nian sov jag 2-3 timmar varje natt när jag hade skola
36. Jag vill flytta och har velat flytta från Gällivare sen jag var typ 15?
37. Jag har haft en bil sen jag var 16 år, men har fortfarande inget körkort
38. Egentligen vill jag inte ta körkort för jag tycker inte om att köra bil
39. Mitt ledband är av i min högra tumme och har varit det i fyra eller fem år nu och det kommer aldrig att läka eftersom läkarna sa att det var en stukning och inte gjorde något åt det
40. Eftersom ledbandet är av kan jag inte skriva mer än typ en halv A4-sida utan att få kramp i tummen, så alla mina nationella prov har jag fått skriva på dator medan alla andra skrivit för hand haha!

41. Kring 2008 bytte jag vänskapskrets och gick från superblyg till början av den jag är idag
42. Jag är blyg än idag men jag visar det ganska sällan
43. Sommaren 2008 är den bästa sommaren någonsin, och jag skulle gärna vilja ha tillbaka den!
44. Jag snoozar alltid flera gånger när jag har alarmet som ringer på morgonen
45. Jag sover alltid för länge och får stressa, men missar aldrig bussen
46. Jag har varit kär på riktigt en gång, annars har jag bara varit kär i kärleken
47. Jag har aldrig tyckt om idrott i skolan
48. Jag är sjukt kass på matte. I ettan på gymnasiet fick jag IG på alla matteprov utom ett och i tvåan hade jag IG på några och alla andra klarade jag exakt på poängen G haha!
49. Jag hatar att plugga till prov, sitter alltid dagen innan och ingenting fastnar och jag får skitdåligt betyg
50. Det allra värsta ämnet jag läst under min skoltid är spanska steg 1 och 2 på gymnasiet!!!

Big brother och gamla bilder

Sitter och kollar Big brother nu. Är nästan klar med rapporten, har en del av diskussionen kvar men jag orkar faktiskt inte så jag tar och gör klart den imorrn. Idogirl har varit här tidigare men hon åkte för en timme sen och sen dess har jag suttit här.

Det var så sjukt skönt imorse, vaknade typ kl sex första gången (klockan skulle ringa först halv elva) och jag vaknade typ fem gånger igen innan dess och det var så skönt för det kändes som jag sovit flera jävla timmar varje gång och jag var typ helt säker på att jag hade försovit mig. Men det hade jag ju inte och jag somnade om direkt och vaknade sen igen. Såhär borde varje morgon vara! :D

Tänkte slänga upp en gammal bild som jag hittade, för jag sitter och kollar på massa gamla nu.


Novas mamma Dixie som jag ritade för typ fyra år sen, fast inte klar på bilden och dessutom en mobilbild från en väldans gammal telefon så kvalitén är ju ganska så jättekass!

Visste nån att jag faktiskt kan (eller i alla fall har kunnat) rita? :) Ritade massor för några år sen och provade rita människor också. Tyvärr har jag varken tid eller ork nå mer till att rita något seriöst, men jag tycker fortfarande det kan vara kul. Blir mest oseriösa gubbar och figurer när jag väl har penna och papper nu för tiden haha.


One of us is in the wrong part of the country


Min saknad handlar inte om hur länge sedan det var vi träffades eller hur långt avståndet är mellan Gällivare och Gävle, det handlar om alla gånger jag gör någonting och önskar att du vore vid min sida


Mammas present

Var i skolan typ en halvtimme idag kanske. Skönt att rapporten ska vara klar imorrn så har man den ur världen :) Enda dåliga är att vi kommer börja åtta på torsdagar och fredagar och ha massa dåliga hål då, tror jag. Hoppas vi inte behöver komma på lektionerna varje gång, vi har typ gått på fem lektioner i hela trean, så man har ju blivit lite lat.

Nu är det alla hundra engelskagrejer att göra och en tråkig filosofirapport, som jag ska skriva om vad frihet är. Inte skitkul. Hoppas vi inte får nått annat innan lovet.. Nu ska jag skriva lite rapport så jag inte behöver stressa som en galning med det imorgon.

Tänkte lägga upp en bild på mammas present eftersom jag inte gjorde de tidigare. Det står mitt och min lillebrors födelsedatum och så är det ett hjärta i mitten, fast det syns lite dåligt på bilden.


Inge mer onsdag på en vecka

Så var den här dagen över och jag dog av lättnad. Bara kvällen kvar och den är inget att gnälla på. Överlevde engelskan, somnade inte på psykologin, klarade redovisningen på svenskan, dog inte hos tandläkaren. Nu är alla mina hål borrade och jag ska tillbaka först om ett halvår för att kontrollera dom, bra glad tjej!!

Ska på Ica och hämta ut ett till paket sen, hämtade ju som sagt studentklänningen igår. Nu kommer det ett par jeans och underkläder. Hoppas jeansen passar, hatar att beställa för man vet ju aldrig då. Synd att klänningen ska komma först i mitten av maj, för den vill jag ha mest! :) Fast kanske lika, kan ju ändå inte börja använda den ännu så.

Sen på någon timme blir det att åka till byn för mammas kille fyller år så vi ska dit.


Halva-käften-bedövad-tjej_92 försöker låtsas som att det inte syns aaalls. Bra jobbat haha!


Hur mycket korpen än tvättar sig så blir den aldrig vit



And when you come back, don’t say a word. I know, you’ve said this before. Don’t speak, liar.

 

Nu - borsta tänderna, ha ångest över morgondagens skoldag (eller ja, egentligen morgondagens engelskalektion, as usual), skutta i säng och skriva ett sms till min pöjk som redan sover!


Studentklänning och skinnjacka

Bra död imorse ja, men Ida hade bil så jag sov till halv åtta och sen åkte vi kvart i, så vart lite stress med att hinna äta haha. Skola till tolv, direkt till körskolan och hade körlektion, sen promenera till mormor och morfar och åt en macka och fick skjuts till Gällivare.

Sov när jag kom hem för jag var sjukt trött, sen åt jag middag och har tagit det lugnt bara för min tand kändes inte jättebra efter att jag sovit, för tandköttet sväller. Igår var första natten jag sov heeela natten, så jävla skönt!!

Har hämtat ut studentklänningen idag och den satt ganska bra, fast jag tror jag ska be mormor sy in den lite baki för jag tyckte den var lite stor där, men får se sen när det närmar sig. Sen funderar jag på att fålla upp den lite, för tyckte nästan den var lite för lång. Får se hur jag gör! Fick dessutom min skinnjacka igår som min snälla pappa har beställt åt mig och den passade också. Nu vill jag ha vår!! Både skinnjackan och sommarjackan får nog följa med ner till Gävle sen tillsammans med vårjackan som jag har börjat använda nu (fast den är typ skitvarm ändå). Vill komma till ett soligt och varmt Gävle nästa vecka tack!


Klänningen som jag tänkte ha till studenten, fast den är ju självklart vit :P Det var den enklaste jag kunde hitta, för jag vill ha en jätteenkel klänning.

Nu blir det Big Brother, sen rasta hunden och så kanske skriva lite rapport. Förmodligen orkar/hinner jag inte men jag måste, usch..


Nu går jag och sover

Trött tjej har hunnit med skola från 11.10-14.40, sen tandläkaren 15.00 och dom grävde i munnen på mig och det gjorde sjukt ont!! Sen spolade dom koksaltlösning mellan visdomstanden och tandköttet och jag fick nå antibiotikasalva där och bakteridödande. Det kom lite smuts när dom sköljde och skojja inte vad skönt det var haha! Det har legat där och irriterat flera dagar ju.. På onsdag ska jag ju borra, men eftersom jag knappt kan öppna munnen så ska dom först kolla visdomstanden på onsdag och har jag ont ännu skulle dom skölja igen.

Trodde jag skulle få sova hela natten igår eftersom jag hade lokalbedövning men inte.. Vaknade vid halv fem tror jag så då fick jag ta mer alvedon. Ska ta alvedon nu och hoppas att jag får sova inatt i alla fall. Första gången på fem nätter i såna fall...

Bra trött nu som sagt, så jag ska ta min vän körkortsboken i handen efter att jag borstat tänderna, och sen ska jag läsa några sidor (och ha ångest) innan jag somnar. Imorgon blir jag väckt av ett telefonsamtal av min fina så det ska vi ju inte klaga på :) Nattinatti!


Om ett par veckor i juli 2008

Eftersom många fortfarande frågar (och i brist på annat) tänkte jag berätta nånting för er som ni förmodligen inte visste, eftersom jag inte skrivit så detaljerat om det förut, inte vad jag minns i alla fall.. Det är hur som helst en lång historia som är rätt svår att göra kort, så läs på egen risk haha.

Jag träffade ju Christoffer genom min fd klasskompis, som var en av mina bästa kompisar typ, vi umgicks iaf väldigt mycket på den tiden (det här är ju alltså tre år sen). Hans mamma var tillsammans med en kille, vars dotter var tillsammans med Christoffer så det var därför han var i Gällivare. Ja, det är en invecklad historia, I know :P

Christoffer och Robin (som han heter) var ju rätt bekanta med varandra då, och jag åkte till byn med Linnea en sommardag i juli, haha vad töntigt det lät, men så var det iaf! Vi var i gamla skolan var det väl, med bland annat Robin och några andra killar och Linneas kusin Pernilla. Jag tror vi skulle vaka där eller nått sånt, och då pratade Robin med Christoffer i telefon men han orkade inte prata nå mer, så han slängde telefon till mig och så pratade jag med han och sen efteråt så skickade Robin mitt nummer åt han och sen träffades vi några gånger för vi blev bra kompisar eftersom vi pratade massor och skrev sms hela tiden. Eller ja, några gånger vet jag väl inte, var väl mer typ att vi sågs varje dag i en vecka eller nått.

Det roliga var att jag skulle ner till Gävle en vecka efter att vi träffats, för min lillebror skulle gå på hockeyskola där i en vecka. Meningen var att jag skulle åka ner dit med tåg efter att hockeyskolan var slut, men hade till slut bestämt mig att följa med ändå (det var innan jag träffade Christoffer). Så jag åkte ner till Gävle med pappa och lillebror, och Christoffer skulle åka hem typ en dag efter att jag kommit dit, så vi träffades där några gånger också innan jag åkte till London.

Nu såhär i efterhand har vi upptäckt att jag faktiskt träffat hans faster och hans kusin när jag var yngre, och inte bara en gång heller. Min barndomskompis pappa var tillsammans med hans faster och dom bodde tillsammans också, så jag var där ibland och lekte. Christoffers kusin kom upp dit och hälsade på nån gång så jag träffade väl henne då eller nått sånt. Världen är faktiskt ganska liten ändå! :D


En lista såhär innan läggdags

STEG 1
Namn: Evelina Hermansen Auoja
Födelseplats: Gällivare
Bor: Gällivare än så länge
Ögonfärg: blå
Hårfärg: brunt?
Skostorlek: 38/39
Civilstatus: upptagen, förhållande, vad man nu vill säga
Höger eller vänsterhänt: höger


STEG 2

Skor som du bar idag: reebok
Dina svagheter: skjuter alltid upp saker, ältar gammalt och en hel del annat
Rädsla:
typ mörker, vara ensam osv

STEG 3
Första tanke när du vaknar: typ, säg att det är mitt i natten så jag får somna om?
När somnar du: blivit rätt duktig nu, kring halv tolv kanske? på högstadiet var jag vaken till fyra-fem på morgonen, fattar inte hur jag orkade! är skittrött på kvällarna numera

STEG 4

Pepsi eller Coca Cola: cola
McDonalds eller Frasses: donken är så jävla äckligt, frasses är braaa!
Vans eller Converse: converse
Lipton Ice Tea eller Nestea: det smakar lika typ?
Choklad eller vaniljglass: beror väl på, men helst choklad, eller oftast iaf haha

STEG 5
Svär du? ja tyvärr
Sjunger du? haha ibland
Duschar du varje dag? oftast varannan, ibland varje
Röker du? nej
Gillar du skolan? inte direkt
Har du bra självförtroende? nja, kanske lite
Kommer du överens med dina föräldrar? jepp!

STEG 6
Har du under det senaste 48 timmarna..
Druckit alkohol? ja
Rökt? nej
Shoppat? nope
Ätit en hel ask müsli? nej
Ätit sushi? aldrig gjort det
Stått på scen? nej
Skejtat? näe
Bakat?
Stulit? nej
Kysst någon av det motsatta könet? nope
Kramat någon? jao
Kramat någon av det motsatta könet? japp
Skrattat? yes

STEG 7
Har du någonsin..
Däckat eller varit jättefull? aao
Varit full? japp
Blivit kallad hora? säkert, men kanske inte så seriöst då
Blivit nerslagen? nä men blev skallad en gång av misstag av en som bråkade med nån annan och jag hamnade emellan eller nått, gjorde ONT haha!
Busringt någon? haha ja när man var liten så
Gjort något som du ångrade? jeeå
Fått IG i nått ämne eller på något prov? ja både och
Kastat en sten på nån ruta? tror jag faktiskt inte

STEG 8
I framtiden..
Namn på barn? Scott är fint! Annars är de ju inget man funderar på, men jag och Christoffer kallar våra ofödda barn för Orvar och Birgitta bara för att det är nått jag aldrig skulle döpa en unge till haha!!
Hur vill du dö? utan smärta iaf!
Vad vill du vara när du blir gammal? vill inte vara sådär jobbig och gaggig iaf

STEG 9
Antal människor du skulle ge ditt liv för? ingen aning
Antal CD-skivor du äger? ingen, isf från när jag var mindre
Antal piercings? åtta i öronen om det nu räknas, sen naveln
Antal tatueringar? ingen men vill haaaa
Hur många gånger har du varit med i tidningen? inte nån gång så det var specifikt jag som skulle vara med tror jag då, men en gång på teve iaf!

STEG 10
Vad ska du göra i sommar? förhoppningsvis flytta, och hitta ett jobb
Vad ska du göra i vinter? jobba
När tar du studenten? i juni
Vad gör du efter gymnasiet? jobbar och flyttar hoppas jag på
Ska du bo i Sverige när du börjar jobba? ja
Vad händer till helgen? studentfest så man kanske ska vara lite busig, får se
Vad vill du helst göra just nu? bedöva käften så jag kan sova, börjar göra ont igen

STEG 11
Vill du ha pojk/flickvän? dumt om jag inte vela när jag har : )
Vad tittar du först på hos killar/tjejer? ögonen och armarna. och rumpan kanske!
Vem är den perversaste person du känner? det håller jag för mig själv hehe
Hur många gånger har du varit utomlands? två utomlands, men om Norge/Finland/Danmark räknas (fast det gör det ju inte) så hundra gånger


Bedövad i munnen

Har inte orkat blogga i helgen, men nu drar jag kanske en genomgång då! Var mest hemma i fredags, tror jag? En sväng på Coop med Ida vart det nog tror jag, men sen kollade jag film hemma med pappa och hans tjej och drack vin. Lördag var jag på stan med mamma och hennes kompis, sen en prommis med hundarna och så var jag väl hemma efter det. Vid tolvtiden drog jag, Ida och Dea till Sofie och kollade läget för hon hade fest, sen åkte vi ett gäng till Manuella, följde med Ida och körde folk osv. Stupade i säng klockan tre och då sov jag kan jag säga haha..

Vaknade nio imorse och hade sjukt ont i käften. Senare på dagen kom pappas tjej på att jag kanske hade en spruta xylocain kvar sen jag hade blåsor i munnen när jag hade körtelfeber för lite mer två år sen. Och jag hittade salvan och är bedövad i käften nu, så jävla skönt att inte ha ont!! Xylocain är en salva som innehåller lokalbedövningsmedel och har smärtstillande effekt och används typ till allt, bla insektsbett, sår- och brännskador och tydligen även som bedövningsmedel av tandläkare. Den har hållt i sig ganska bra, brukar annars vakna var fjärde timme och ta alvedon, men kanske man får sova hela natten nu? :) Första gången på fyra nätter i såna fall...

SM-finalen i isracing

SM-guld till Posa!! :D Kul med isracing ju, haha! Nu har han tagit 21 stycken SM-guld! Och han är 63 år, det är inte illa att fortfarande vara i form då. Nu är nog pojkarna där nere glada. Svärfar är ju mekaniker till Posa, och min lille Knodd har också varit med nere på tävlingen. :)


Ont i tanden ännu

Har fortfarande sjukt ont i käften, kan knappt sova på nätterna. Så jävla jobbigt :( Känns konstigt att man längtar till tandläkaren så dom kan kolla tanden och sådär. Orkar inte ha såhär ont hela tiden, usch!

Följer SM-finalen i isracing via liveuppdatering just nu, tråkigt att det aldrig kan vara isracing på teve.. Sen kollar jag lägenheter också, vad kul det är :P Inte för att det blir aktuellt förrän tidigast till hösten i såna fall, men det är kul att kolla ändå.

RSS 2.0