3 520 personer har efternamnet Hermansen

Jag stör mig på folk som inte kan stava mitt efternamn. Eller inte specifikt på dom kanske, men på det faktum att dom inte kan stava det trots att man stavar det åt dom eller till och med skriver det själv! Typ när man bokar nånting och stavar det åt dom så stavar dom ändå fel?! Och när jag anmäler mig till tävlingar med hunden så skriver jag mitt efternamn och så stavar dom det ändå på nå annorlunda sätt?! Precis som om jag inte skulle kunna stava mitt eget efternamn?



Det är Hermansen, inte Hermanson, Hermansson, Hermanssen eller Hermansén, okej? Det är norskt och det har ändelsen -sen såsom många andra norska efternamn, typ Hansen, Petersen, Henriksen, Andersen osv. Och det uttalas fortfarande med betoning på S, inte på E som många tror eftersom det bara är ett S i namnet. Men norska efternamn uttalas med betoning på s:et trots att det bara är ett s, det gör inte svenska efternamn.

Är det så konstigt att jag inte använder mitt efternamn Auoja, när folk inte ens kan stava till Hermansen?


Drömhus

I brist på annat har det diskuterats drömhus idag, litegrann. Jag har inget direkt "krav" på hur huset ska se ut utifrån förutom att det ska vara snyggt såklart? Hur många rum och sådär har jag heller inte tänkt på eller nånting. Men jag har ändå en hel del krav haha!


Ska vara en stor tomt i bara gräs (som gärna får klippa sig av sig sjävl) och vitt staket runt hela tomten!
 

I några rum ska det vara mörkt trägolv, googlade och den här färgen heter valnöt, den var snygg.


Det ska vara klinkers i en del rum också, typ kök och hall i alla fall. Och golvvärme ska det vara såklart!
 

Köksinredningen ska vara i trä, alltså skåpen och luckorna och de. Fast det ska helst vara i lite mörkare trä. Exakt hur skåpen och luckorna ska se ut är inte jättenoga, men mörkt trä i alla fall!
 

Resten i köket ska vara enkelt och stilrent. Fast jag vet inte om det här ens passar ihop med en köksinredning i trä, annars får det vara svart köksinredning istället!


Helkaklat badrum med golvvärme ska det vara också. Fast det ska vara helvitt!
 
Nu har jag funderat och letat bilder så jag är slut i skallen! Har inte tänkt på hur allt annat ska se ut, förutöm att jag ska ha en hög säng!! Det är ett måste, för det är snyggt. En hög säng vill jag nog ha innan drömhuset dessutom, för det är nog inte så stor chans att jag nånsin kommer att få bo i mitt drömhus tyvärr ;)


Laddar upp med ångest

Kryper snart ner under täcket i min äckligt kalla säng i mitt äckligt kalla rum. Vet inte vad det är för fel, fastän elementet står på högsta och är varmt så är det som att varmluften inte når ut i rummet. Laddar inför en sjukt tråkig måndag (som vanligt), med ångest-engelska till att börja med, sen svenska i TVÅ timmar och en religionlektion, sen hemma till halv fem. Kul?! Älskar mina nya måndagar, eller så inte.
 
Får glädja mig åt att tisdagen blir lätt och onsdagen ska vigas åt projektarbetet så vi tar väl och börjar typ tolv nångång och håller på så länge vi orkar och så långt internetsidorna räcker? Sen återstår det att se om jag hoppar på tåget söderut på onsdagkväll, eller om jag stannar hemma och tråkar. Det beror faktiskt helt på mitt humör, hade det varit idag jag skulle ha åkt så hade jag stannat hemma, men jag antar att jag rycker upp mig under veckan och tar mig ner ändå, annars skulle jag förvåna mig själv.

Kul att jag kom på att vi skulle läsa typ 20 sidor i religionboken tills imorgon? Och att vi har "förhör" i svenskan om nånting, vet ju som inte vad eftersom jag inte var på förra lektionen. Får försöka läsa igenom det som jag fick av Ida och se om jag fattar nått, så kanske jag kan nånting imorgon.


Hårfärg som går i brunrött?

Hårfärg borde nästan få en egen kategori i bloggen haha, har alltid massa problem och funderingar. Nåja, funderar i alla fall på att lägga i nån brun färg snart, som går i lite rött i dagsljus? Mitt hår är ju ändå inte så mörkt nu så det skulle nog kunna funka. Och min utväxt börjar bli lite väl framträdande så jag tycker det börjar bli dags ;) Var ju faktiskt 2-2,5 månader sen jag färgade sist. Förut färgade jag med bara några veckors mellanrum, mitt hår mår nog mycket bättre just nu när jag färgar så sällan.


Det tåls att tänkas på vad det blir för färg, men snart äre väl ändå dags?


Vem är du?


Vem har du blivit? Jag vet inte vem du är längre, jag känner dig inte nå mer...


Hejdåhejs och godnatt



Blev bara att vara hemma, tror jag somnade sittandes i soffan ett tag för tiden gick så fort haha! Kan knappt hålla ögonen öppna nu, så jag ska rasta min hund och sen krypa ner i sängen. Och jag tänker inte sura även om jag har lite att sura över, bland annat att man inte har nån täckning på mobilen för det verkar vara nå fel på det här tråkiga samhället?! Men man ska somna glad så det tänker jag göra, och drömma fina drömmar dessutom. Imorgon ska jag inte sova bort hela dagen, påminnelse till mig själv.


Hellre fet på godis än på alkohol

Sitter hemma och tar det lugnt, Ida var här en sväng och så var vi ute och körde raggen ett tag men så skjutsade hon hem mig och om vi inte somnar så skulle vi ut igen senare för det var inte så mycket folk när vi var ute och snurrade.

Har inte varit på krogen sen i mitten av oktober, jag är ut så sällan nu för tiden. Det känns bara så ovärt? Det är ändå typ oftast roligast på förfesten också, för sen på krogen tappar man lätt bort varandra. Fast jag vet inte varför jag inte brukar ha lust att fara på krogen, det kanske beror på att de flesta som jag är ut med inte har någon pojkvän och det blir lite på ett annat sätt då (även om jag ofta får höra ett och annat dagen efter...), typ som att man blir på sidan om fast ändå inte, jag vet inte hur jag ska förklara? Fast jag brukar också vara duktig och gå och lägga mig när jag är jättefull så jag blir bakis dagen efter, det är ju också skitkul! 
Och inte nog med det, men klädval, smink och frisyr blir man ju också galen på innan man hittat rätt eller fixat rätt, det händer alltid mig och jag är aldrig nöjd!! Visst är det jävligt kul att fara ut ibland bara man har rätt sällskap med sig, men inte var och varannan helg som många här är. Jag vet inte när jag blev en torrboll, men det är faktiskt rätt skönt att vara det.
 

Blir hellre fet på godis än på alkohol, då mår man i alla fall hur bra som helst dagen efter ;)


Ute och brumma halva natten

Kul att man har ångest idag fast man inte ens var ut igår!? Kvällen började med att Ida hämta upp mig vid halv sju, vi for på Coop och handla lite gott, sen hem till mig och kolla Lets dance. Sen skjutsa vi min bror till Johanna och sen hem och kolla utröstningen.

Efter vi hade kollat utröstningen så hämta vi upp Annie och var ute och snurrade och det slutade med att vi åkte bil med två norrmän som hitta på oss, och jag fick leka lite tolk eftersom Ida och Annie hade lite svårt för att förstå vad dom mena ibland. Men det hade jag med, är inte van vid massa norsk slang :b Vi åkte med dom fram till klockan fyra på morgonen, då släppte dom av oss för dom skulle sova, dom var här på besök och skulle på Dundret idag.

Kröp ner i sängen med yllesockarna på för jag var så frusen om fötterna, och pratade med herr C fram till klockan sex på morgonen nästan. Vilket såklart medförde att man sov till HALV TRE idag, ångest!!! Finns inget värre än att sova bort halva dagen. Jag som vela ut och promenera medan det var ljust ute, men jag orkar inte ännu för jag lär vara vaken ett tag så det slutar göra ont i halsen och de, annars orkar jag inte promenera.

Nu ska jag dricka en kopp te och hoppas att halsont försvinner och sen ska jag göra ingenting.


Ny header


Feber hela natten

Vart en funderare igår innan jag somnade, även fast jag borde ha ägnat tankarna åt annat istället. Hade svårt att somna och fick feber under natten och hade det även när jag vaknade. Jag drömde att jag for hem till Christoffer mitt i natten för jag vela sova med han men när jag kom dit var han inte där, så har jag tydligen skickat sms på riktigt till han och frågat vart han är tjugo över två på natten haha. Han vart nog lite förvånad när han såg det tror jag, när jag bara fråga det mitt i allt och mitt i natten.

Var helt färdig när jag vakna imorse för jag hade feber än, så jag tog alvedon och somnade om. Nu är jag lite piggare så ska iväg på ind-valet senare, det börjar tjugo i ett. Nu ska jag fortsätta hosta, klia näsan, nysa och tycka synd om mig själv.


Det behövs ingen rubrik...

 
 


Sötsug som inte vill gå över

Vaknade upp med en igensvälld hals imorse och ingen röst alls, kul. Sket i första lektionen för jag var helt död och var tung i huvudet dessutom så jag somnade om och begav mig till min andra sen som började klockan ett. Den skulle egentligen sluta 14.50 men vi fick sluta efter 40 minuter.

Kul att man är sjuk när det är varmt ute! Det är +2 grader, och det var väl ungefär hundra år sen det var det sist!! Funderar på att trotsa förkylningen och ta en promenad ändå men jag vet att jag kommer ångra mig sen när näsan bränner och halsen är helt jävla torr. Vill ändå så fuska med B&J ikväll för det är synd om mig när jag är sjuk. Men nej, jag ska fan inte. Jag ska stå emot. Har enormt jävla sötsug nu när jag börjat igen, men står man bara emot så kommer det ju att gå över. Frågan är bara NÄR?

Är ganska hungrig nu så tänkte göra en smoothie. Sitter och tittar på nå matprogram på teve och dom håller på med jordgubbar, kladdkaka och grejs. Gaah vad sugen man blir, nu tänker jag byta kanal! Var så duktig i början (i oktober) när jag började med Viktväktarna, räknade allt till punkt och pricka och fuskade ingenting. Ska gå tillbaka till det igen, för då gick jag ner i vikt. Skärpning!


En lista i brist på pluggmotivation...

1. Var är din mobiltelefon? på bordet framför mig
2. Var är din andra hälft? vet inte, säkert ute på bus har inte frågat han vart men hemma är han då inte :)
3. Ditt hår? delvis dolt under en mössa
4. Din mamma? hon är i källaren
5. Din pappa? han är väl hemma tror jag, bilen står då på parkeringen
6. Det bästa du vet? kärlek och lycka
7. Din dröm i natt? att christoffers låtsasmamma ringde och frågade hur allt var nu efter hon pratat med mig sist (hon prata med mig om en grej förra veckan), att jag var hos min mormor och morfar under tiden och att hundarna sprang lösa på vägen och det var kväll, haha.
8. Din dröm/ditt mål? att leva gott och må bra?
9. Rummet du är i? vardagsrummet
10. Din hobby? hundar, fotografera
 
11. Din skräck? tandläkaren, flyga, åka hiss, insekter av alla slag
12. Var vill du vara om sex år? bosatt i södra sverige och jag tror att jag vill ha barn då
13. Var var du igår kväll? med ida på coop, sen hemma hos anna
14. Vad är du inte? pigg och frisk
15. En sak du önskar dig? vet inte för tillfället
16. Var du växte upp? i gällivare
17. Det senaste du gjorde? snörvlade och kliade näsan typ
18. Dina kläder? mjukisbyxor, linne, ziphood
19. Din tv? en vanlig gammal teve
20. Ditt/dina husdjur? har en hund nu som heter nova som jag fick när jag var 13 år, hade tidigare en fågel som hette turbo som jag fick när jag var 11 år och innan han två fåglar som hette freebee och hennes unge birdie, tror jag var kring åtta-tio år när jag hade dom och innan, när jag var sju år typ, hade jag två råttor som hette oliver och felicia, de är djuren som har vart mina egna djur
 
21. Din dator? nån hp, vet inte riktigt
22. Ditt humör? lite allmänt less men ändå helt okej
23. Saknar någon? ja det gör jag
24. Din bil? audi 100 2.8E, en 92a
25. Något du inte har på dig? bra fråga
26. Favoritaffär? typ gina tricot
27. Din sommar? hoppas jag kommer bli bäst! förra sommaren var riktigt bra
28. Älskar någon? jepp
29. Favoritfärg? röd tror jag?
30. När skrattade du senast? säkert igår, fast kanske idag
31. När grät du senast? i måndags måste det ha varit, fast bara en liten skvätt


Hallon och plugg

Har druckit te men det gjorde ingen skillnad i halsen, lär väl gå och köpa halstabletter imorgon om det inte är bättre. Övningskörde hem från mormor, var länge sen jag satt bakom ratten men det gick bra. Mammas bil är svår att köra för det går inte att hitta dragläge och man kan inte köra på kopplingen men det går rätt bra ändå, fast jag tycker inte alls om att köra den.

Var grymt sötsugen när vi kom hem så jag tog fram lite hallon och åt och det funkar faktiskt. Bra det för hallon är det inga points i. Mumsade i mig allt så ska ta fram lite mer och sätta mig ner och göra samhällsen så man får den gjord och behöver inte ha nå ångest över det. Halllon till plugget är bättre än godis :)


Skola, prov och förkylning?

Hade temadag i skolan idag om vidareutbildning. For på informationen men ingenting intresserade mig så jag åkte hem, sov ett tag och pluggade till provet istället. Skulle ju ändå inte få ut något av dagen eftersom jag inte tänker plugga vidare, och ingenting av det som skulle pratas om på alla olika föreläsningar verkade spännande för mig. Så hellre lite extra tid till att plugga tänkte jag, för det behövde jag ju verkligen.

Provet gick faktiskt bra tror jag? Det kändes så. Godkänt får jag nog i alla fall, så då är det ju avklarat. Måste skriva klart samhällsen ikväll, den skulle ha varit inne i fredags men jag har verkligen inte vetat vad jag ska skriva så mamma ska hjälpa mig ikväll. Kunde hur som helst inte få mer än godkänt sa min lärare, kul att veta det sådär två dagar innan den ska lämnas in. Hade jag vetat det före (vi har ju liksom haft typ tre månader på oss att skriva den) så hade jag kunnat ändra och göra om det som var orsaken till att jag bara kommer få det betyget vad jag än skriver just nu.

Tror dessutom att jag håller på att bli sjuk? Har ont i halsen, men inte mer än så. Antar att Christoffer smittade mig i helgen för han blev sjuk då. Han blir alltid sjuk när jag är hos han, men som jag sagt förut så beror det på att han typ inte vill ha två täcken så vi har bara ett och jag snor alltid hela under natten så han får ligga utan och är helt iskall när han vaknar och håller på att frysa ihjäl. Tjatar alltid om att vi ska ha två täcken, så nästa gång jag åker ner ska jag ordna det direkt så han slipper bli sjuk igen, och jag också för den delen för jag blir ju såklart smittad med mitt dåliga immunförsvar och när man ska pussas på det dessutom ;b


Min svartsjuka hund velade göra oss sällskap när vi tog en powernap förra veckan. Hon älskar Christoffer, tror att hon blir svartsjuk när hon inte får ligga närmast han haha :) Han är typ gud för henne..

Nu ska jag dricka en kopp te så kanske halsen gör mindre ont, sen ska vi åka iväg till mormor och hälsar på. Morfar är på sjukhuset i Sunderbyn i två veckor så han kommer hem först i helg.


Som man bäddar får man ligga

Jag har bäddat för ett IG på psykologiprovet imorgon, minst sagt. Nä, men jag ska sitta och försöka nöta in lite viktiga grejer som jag typ borde kunna, men jag har verkligen inte orkat anstränga mig. Bara jag skriver godkänt så är det bra, för jag vet att jag inte kommer få nå bättre betyg än det eftersom det inte gick nå bra på det andra provet, så varför ens anstränga sig? Det är helt fel inställning men det är inställningen jag har just nu. Kursen är ändå så slut och jag har ingen chans att försöka höja mitt betyg.


Får satsa högre i B-kursen som började idag. Varför ska det vara så svårt att få tummen ur röven och gå all in när det handlar och typ fyra och en halv månad som man får jobba som en nörd till och från?! Prov är verkligen inte min starka sida, jag orkar aldrig plugga och mina lärare har gnällt på mig så många gånger om det. När jag kan, fast jag inte orkar, varför inte offra lite tid till att nöta in lite info i skallen så man får ett bra betyg på provet, istället för att klara det på marginalen som jag alltid gör?! Jävla latmask man är!

Och kul att jag sitter och bloggar när jag ska PLUGGA! Gaah, nu ska jag ta ett äpple och sätta nosen i all tråkig text och försöka nöta in det. Det kanske kan gå? Ska skriva provet på omprovstiden halv fyra imorrn så hinner nog plugga efter skolan en sväng också. Förhoppningsvis ska litegrann ha hunnit gå in i seg-huvudet då.


Svar på en söt kommentar

Postat av: Malin, 2011-01-23 @ 00:58:15, om En sommar och en pojke:

Kommer ihåg när vi träffa honom, vid Ica - vi satt i trappan å köpte tuggummi! <3 Saknar dig Pevvsan, så jävla mkt!! Puss på diig pinglan!

Svar: Kommer också ihåg det, och vi sprang på stan och busa som vanligt den dagen! Och åt på husmans eller vad det heter! Saknar dig massor jag också, inge kul att vi inte umgås som förr. Vi var oslagbara och vi hade alltid så kul ihop! <3 pusselipuss

En annan bild som vi tog samma dag som vi träffa Christoffer, fast här var vi på tågstation ser det ut som!

"without you i will break down and cry" skrev jag på bilddagboken. Du var mitt allt på den tiden :)

Mitt nya schema?

Klev upp 20 minuter före bussen gick idag, istället för 10 minuter som det brukar bli. Skönt att inte behöva stressa, fast precis när jag skulle gå till bussen så skrev Ida att jag kunde åka med henne om en halvtimme. Och jag var ju redan klar med allt då, så jag hade så lust att gå och sova en halvtimme extra men satt och ugglade istället bara, så jag var död i skolan idag men vi hade ju ingen lång dag.

Hade velat ta en långpromenad med hunden men jag måste fan sova litegrann för jag har saker att göra ikväll. Funderar på att gå senare i alla fall, måste komma igång lite bättre med det igen. Kanske blir det vägning imorrn också, får se om man vågar.

Som det ser ut nu så kommer mitt schema se ut såhär, kanske inte hela men under en del av terminen i alla fall, och det tänker jag inte klaga över! Hoppas verkligen att det blir så, helst hela terminen :))) Men så tur har jag förmodligen inte? Fast det verkar som att det kommer se ut såhär ett tag i alla fall:
 

Måndag: 11.10-15.50, tisdag: 8.00-12.05,
onsdag:
8.00-12.10, torsdag: 13.00-14.50, fredag: 10.55-15.00
 
Hur skönt vore det inte att få gå efter det här schemat hela terminen?! Visserligen blir det inte så stor ändring om jag inte får det, mer än att jag har lektion typ 8.00-9.30 på torsdagar och fredagar, fast det känns jobbigt. Sen har vi ju projektarbete schemalagt också men jag vet inte om vi kommer ha det på lektionstid eller passa in det på nån annan tid när vi väl ska ha det.

Nu ska jag ta en powernap på soffan hade jag tänkt, för jag kommer inte kunna hålla mig vaken, gå på möte och plugga till psykologiprov ikväll annars.


Tre gamla problem som fortfarande gnager

Finns tre problem (förutom de som jag gnällde på tidigare) som tynger ner mig nu, några har gjort det längre än andra men jag kom att tänka på de igen förra veckan och det kanske är dags att ta tag i det nu en gång för alla så att man kan börja fokusera på viktigare grejer det här året istället för att grubbla över gammalt groll?


Lägger energi på att skratta åt puckon



Jösses vad jag är less på världens alla idioter och korkskallar (hur dum kan vissa människor bli? jag menar korkade liksom?), tänk vad skönt det skulle vara om alla kunde sköta sitt och skita i andra. Nä, jag citerar min käre pojkvän i detta fall; "Om alla kunna sköta sitt liv och skita i andras liv fan va folk ska lägga sig i saker som dem inte har ett skit med att göra". Nåja, vissa av dom får man ju skratta åt i alla fall, och det ska ju förlänga livet tydligen. Inget grinhumör nu nej, inga såna människor är värda att lägga energi på. Puss på världen!

Saknar mina katt-örhängen på bild för i övrigt. Inte för att de syns så bra, men ändå. Lär leta fram dom ja!


Hemma och döhungrig

Hemma igen. Känns mest bara jobbigt, även om jag åker ner snart igen. Det är så mycket ångest nu alltså, så mycket som ska göras i skolan och massa. Känns lättare att vara där nere, men det är ju för att jag slipper tänka på allt då. Men det kommer gå bra, jag ska bara försöka intala mig själv det först. Måste lägga i en högre växel både när det handlar om skolan men framförallt det där jävla körkortet. Jag har verkligen ingen lust att ta det, för det känns som om jag aldrig kommer nå dit. Har sjukt mycket ångest över det men jag måste fortsätta nu igen när jag redan har börjat. Det gäller bara att jag gör det till 100%, men det är svårt när man inte har någon vilja eller motivation. Måste försöka hitta den där någonstans.


Jag och min fina spelade kort hos Jonas igår, jag kan typ inte spela kort över huvudtaget men kul var det ändå!

Hade tänkt fara på religionen idag eftersom vi börjar ny kurs men hann inte med någon buss och mamma hade möte så hon kunde inte skjutsa. Men tror jag har religion imorrn på morgonen, hur som helst har jag nytt schema och slutar 12.05 så jag klagar inte! Mitt schema är inte lika slappt som det jag har haft men det är ändå inte jobbigt.

Är sjukt hungrig, har inte ätit sen igår förutom lite godis på tåget. Vi åt middag hemma hos Christoffers pappa igår och det var rätt tidigt så jag skulle hinna med allt innan tåget gick. Luktar plättar från köket nu, ska bli sjukt gott att äta snart!!


En sommar och en pojke


In every girls life there's a boy that she'll never forget and a summer where it all started
 



Umgicks jättemycket med Malin i början under sommaren när jag träffade Christoffer, och hon lära såklart ta den här bilden för vi dokumenterade allt i bilder på den tiden ;) så det är herr C och en del av min panna och kalufs på bilden haha, första gången som jag träffa han i alla fall! Och det är väl sommaren där allt började...


Trångt i sängen

När jag vakna imorse låg jag längst in mot väggen, Christoffer i mitten och Nova längst ut haha! :b Nova får inte ens vara i sängen, men Christoffer ska likt fan ändå ha upp henne, fast nu tror jag hon har hoppat upp själv. Igår när Christoffer åkte till jobbet klev jag upp med han och gjorde mackor och sen när han åkte låste jag dörren efter han, så han jag inte mer än lägga mig i sängen och stänga ögonen så hoppa Nova upp och la sig bredvid, fräck hund!


Imorse, Nova låg på kanten och baktassarna var utanför sängen men där skulle hon ligga haha

Idag har vi handlat och sen varit hos Jonas några timmar typ? Nu ska jag koka makaroner och fixa köttfärsen så ska vi äta sen och så får vi se vad vi hittar på ikväll. Christoffer somna i soffan klockan tolv igår och jag la mig i sängen och kolla film till klockan två så det var inte så fartfyllt igår kan man säga men han var nog rätt död efter jobbet.


Rubriker är tråkiga

Kom till Gävle igår morse, till och med en halvtimme tidiga var vi! De sista 2,5 timmarna av resan åkte vi tåg och det gick riktigt fort, pratade med en kille som satt på andra sidan gången hela vägen. Han hade också hund och han tyckte det var så bra för det öppnar upp till så många konversationer som man annars inte har, vilket i och för sig stämmer.
Vi pratade om massor och han hade väldigt lustiga idéer som han delade med sig, bland annat om nån tävling han fantiserat om då man åker på is bakom nånting och gör nå hopp, jag fattade inget men låtsades som det hehe. Sen sa han att han tyckte att det hade varit bra om man kunde välja när man bokar tågbiljett om man är singel eller inte, så hade det kunnat vara speed-dating med byte på varje station. Haha ja jag säger då det, han hade knasiga idéer! Sen talade han också om att han spelade bowling och hade blivit tränad av nån som vunnit SM(?) och att han var medlem på match.com men han var irriterad för att det var dyrare än vad han tänkt. Riktigt lustig snubbe haha!

Idag har jag tagit en liten prommis med min jycke sen har jag dammsugat och städat hela lägenheten och vikt in massa kläder i garderoben som Christoffer har hämta hos sin pappa sist jag var här. Såg verkligen ut som ett bombnedslag här, jag gnällde massa igår så jag var ju tvungen att städa idag då ;)
Jag har i alla fall sparat disken till honom för han lovade igår att han skulle diska. Så nu väntar jag bara på att han ska sluta om en kvart så han kan börja åka hemåt. Vet inte om han skulle handla innan eller om vi skulle gå på Ica sen. Ska i alla fall börja fundera på vad vi ska äta till middag också.

Nu ska jag lägga mig på soffan och kolla vem som vinner Top model. Kommer säkert somna hit på ett tag för jag är bra trött efter att ha plockat och städat, det händer ju inte ofta haha!


Min norrbottensring blev klar idag

Dom ringde från Åhlins idag och sa att min norrbottensring hade kommit tillbaka från lagningen så jag knallade dit ner och hämtade den. Den var helt blank och ren, hade glömt bort att den var så fin när jag fick den haha! Så nu sitter den på fingret bredvid gästrikeringen.


Dålig bild för den är tagen med mobilen, de ser ut som att ringen är blå typ haha..

Nu ska jag packa ner datorn och ordna lite mer inför resan neråt. Hoppas verkligen det går som det ska och att det inte blir massa tjorv. Tåget går om lite mer än tre timmar.


Tåget inställt

Mitt tåg är inställt men jag ska åka med det sena tåget istället, mycket bättre för mig eftersom jag slipper åka till Boden och vänta på nästa tåg, jag åker raka vägen. Buss mellan Örnsköldsvik-Sundsvall och därefter tåg igen. Jag tror nog att det ska gå bra och just nu känns det inte så jobbigt!

Skönt att jag fick en massa fler timmar på mig att packa klart allt och sådär också. Glömde dessutom mina tågbiljetter i skolan så fick åka tillbaka och hämta dom ;)

Till den som kommenterade anonymt att jag skulle lämna hemma hunden; det är min egna hund och att ha hund innebär att man måste ta ansvar, man kan inte bara lämpa över den till nån varje gång man åker bort ju :) Klart det vore lättare att åka utan hund men som sagt så måste man ta ansvar också och när jag nu kan ta med henne så gör jag ju det också.


Allt detta tjorv med att åka tåg

Jag blir tokig på dom här förbannade jävla tågen!! Igår spårade ett tåg ur mellan Bräcke och nånting så nu kan inga andra tåg köra där på flera dagar tydligen och det finns ingen väg att omleda. Samma tåg som jag ska åka med imorgon, fast det som går idag är helt inställt?!

Man hänvisas istället till det sena tåget, vilket i och för sig skulle vara bättre för mig för då får jag åka direkt från Gällivare och slippa byta i Boden. Hur som helst, vart jag än åker ifrån så får man åka till Örnsköldsvik, och det tar typ 6-7 timmar men sen är det i alla fall buss från Örnsköldsvik till Sundsvall, vilket är drygt 15 mil och det kommer förmodligen att ta ungefär hundra år med buss. Sen från Sundsvall åker tåget vidare och då har jag cirka 2-3 timmar kvar till Gävle på tåg.

Jag ska åka ensam med massa packning, en hund som dessutom löper och en jävla hundbur. Jag har inte händer så det räcker.. Behöver jag ens säga att jag har ångest? Vill bara komma iväg nu så att man är framme nån gång, och så att man fattar vad som händer och hur man ska bete sig och hur man tar sig ner. Har inte ens kommit iväg ännu och är redan less..

Bara jag kommer fram och det inte tar ett helt jävla dygn så är jag nöjd..


Skola, skola, skola, BLÄ!

Idag har jag varit duktig och gjort lite skolarbeten:

- skrivit på samhällsuppgiften
- rättat engelska bokrecensionen som jag fick tillbaka
- funderat på vad jag ska säga på bokredovisningen imorgon

Och det här har jag tänkt göra när jag är i Gävle:

- skriva klart samhällsen
- plugga till psykologiprovet
- skriva mer på engelska bokrecensionen, den är tydligen för kort (om jag har tid, annars nästa vecka)

Already ready for takeoff

Hade bara engelska och en föreläsning på psyket idag så slutade efter halv tre istället för klockan fyra, skönt :) Imorgon har jag bara nån bokredovisning på morgonen som tar kanske 20 min? Sen halv tolv få veta betyg och hur det gick på religionprovet och på onsdag har jag bara engelska och sen få veta svenskabetyget, sen åker jag hem och hämtar packning och hund och hoppar på tåget!

Har packat allt som packas ska, i princip iaf. Och trots att jag har packat åt hunden också så har min väska aldrig vägt så lite! Jag har till och med packat ner 2,5 kilo hundmat och väskan är ändå inte ens tung! Det är typ otroligt haha. I och för sig så har jag typ massa kläder nere i Gävle redan, men jag har packat så lite så jag måste tvätta varje dag känns det som, fast det gör det alltid och jag packar ändå för mycket.


Jag tror äntligen att problemet är löst

Mådde ju som en överkörd grävling på söndag efter att jag suttit i Martins säng rätt mycket i lördags och han har duntäcke. I måndags var första natten jag sov hos min mamma på ungefär två månader kanske? Har mått sjukt dåligt när jag sovit där, dels för att hundarna har haft sin fällperiod och jag har reagerat jättestarkt på dom. Därför har jag inte velat sova där och har istället sovit hos pappa hela tiden, för mina föräldrar bor som sagt grannar. 

Men jag har kommit på att jag förmodligen är allergisk mot dun också! Har nämligen alltid haft en dunkudde hos mamma, och det har inte spelat någon roll att min hund inte sovit i mitt rum eller att fönstret har stått öppet hela natten, har ändå vaknat med en kliande näsa och svullen hals. Det måste ju bero på dunkudden, för nu har jag sovit hos mamma i sex nätter utan dunkudden och jag har inte känt av nånting alls! Hundarna fäller fortfarande lite men inte mycket, men jag har inte ens reagerat på dom. Så kanske har jag äntligen löst problemet, inge mera dun för mig så kanske jag kan börja känna mig som en levande människa hemma hos mamma igen, för det gör jag nu! :)


Promenad runt Fjällnäs nattetid

Kom nyss hem från en 45 minuters promenad runt Fjällnäs i -16 grader. Man är nog inte helt hundra i skallen när man går ut och promenerar så sent, men jag var tvungen att göra av med lite energi eftersom jag inte var trött, min hund behövde rastas och jag behövde ta ut lite av mina aggressioner. Promenad och musik i öronen är bra botemedel mot många olika känslor. Jag och hunden träffade en enda människa och vi var nog lika förvånade att se varandra haha. Vid älven blåste det sjukt kallt och jag skojar inte när jag säger att mitt ansikte var så jävla stelfruset att jag inte kunde röra det! Ska snart krypa ner under täcket och sura vidare, all min aggression hann tyvärr inte med att försvinna på bara 45 minuter.


Distansförhållande

Nått som jag brukar reagera på är folk som har haft ett distansförhållande och så tar det slut och andra vill veta vad det berodde på, så får dom till svar nått liknande som "distansförhållande var ingenting för mig, det passar inte mig". Det får mig att se ut som ett stort frågetecken. Är distansförhållande verkligen nått för någon? Jag tror inte det finns många på jorden som önskar sig ett distansförhållande, ingen vill väl vara ifrån den man älskar? Om jag hade tänkt på samma sätt så hade inte jag och Christoffer varit tillsammans idag. Det hade vi inte heller varit om han hade tänkt på det sättet. Distansförhållande är nog ingenting för någon, men det är en svårighet man tar sig förbi. Kan man träffas hyfsat ofta och vet hur man vill ha det sedan så löser sig det mesta med tiden. Är ingen villig att flytta till eller närmare den andra kan man dock börja fundera över om förhållandet kommer att ge något. Det spelar ingen roll om det handlar om 1 mil, 10 mil eller 100 mil - ett distansförhållande är fortfarande ett distansförhållandet, för sträckan spelar ingen roll där.

Sen, folk som tycker "synd" om de som har distansförhållande, varför är det synd om dom? Jag tror inte man skulle ha ett förhållande som man inte mår bra av, om man kan hitta ett bättre på närmare håll? Klart folk säkert kan känna medlidande för de som har distansförhållande och inte kan träffas när de vill, men träffas man så ofta man kan så borde det överväga det hela om att man inte kan träffas precis när man vill. Smsar man och pratar i telefon varje dag så klarar man nog att vara ifrån varandra ett tag, speciellt ju längre in i förhållandet man kommer för då blir man van (även om det kan bli jobbigare allt eftersom känslorna växer). Men går man in i ett distansförhållande och är övertygad om att det aldrig kommer funka så är det ju självklart att det aldrig kommer att göra det! Man måste tro på det för att hitta styrkan att klara av att härda ut när det är som jobbigast.

Jag och Christoffer har hållit ihop i 2 år och snart 3 månader. Det beror på att vi träffas så ofta vi kan (även om det kanske inte verkar vara så ofta för de som kan träffa sina pojk/flickvänner var och varannan dag) och att vi vet hur vi vill att framtiden ska se ut, eller i alla fall att vi vet när distansen i distansförhållandet kommer att försvinna, och vi kommer att bo närmare varandra. Det är klart att annat skulle kunna sätta käppar i hjulet, men det har det inte gjort. Ett distansförhållande är värt att ha så länge man mår bra av varandra. Det är värt alla timmar på tåg och all saknad när man får träffas igen, för så bra som jag mår hos honom är det inte ofta jag mår annars.

Just nu träffas vi ungefär var fjärde eller var femte vecka i snitt. Förut var det mellan 8-10 veckor och jag förstår ärligt inte hur vi stod ut med det. Men det var också då vårat förhållande var ganska nytt, och man inte riktigt visste om det skulle fungera. Idag hade jag aldrig klarat 8-10 veckor utan honom om jag inte var tvungen och det inte fanns någon annan lösning. Jag tror att man klarar distans ett tag men som sagt, har man inga planer för framtiden så kan det nog sina och känslorna börjar vela. Jag trodde ärligt talat inte att det skulle hålla såhär länge mellan mig och Christoffer, men allt eftersom tiden har gått har jag känt hur rätt allting känns och när både hjärtat och hjärnan säger att det är rätt och att det kommer att funka, då är det bara att tuta och köra ju?


Antar att det säger det mesta


Blir Gävle på onsdag trots allt. Lite ångest nu eftersom jag inte vet vad jag ska göra i Boden där det är två timmars väntetid? Är lite klumpigt med en 15 kilosväska och en hund, men det ska väl gå det med. Hojja.


Var 16 år för ett litet tag

I onsdags fick jag bara betala en tia och åka som 16 år på bussen, fast jag gav en tjugolapp. Även om det var rätt bra eftersom det blev billigare så är det nästan så det är en förolämpning när man är 19 år. Busschauffören insåg nog snabbt sitt misstag för när jag åkte hem från skolan fick jag minsann betala vuxenbiljett för 20 kronor hehe. Jag vet att jag ser liten ut (får alltid visa leg på krogen och när jag köper snus till min pöjk) men förut när man varit 17 år och försökt åka på ungdomsbiljett så har man då inte fått göra det ;) Nåja, nu är busskortet påfyllt och jag slipper nog såna missöden. Det får en att känna sig liten.


Tröttmössa

Igår glömde jag bort att jag var 19 år, och råkade säga att jag var 18. Haha, skyller på att jag är ovan.

Har varit ute och raggat med Ida typ hela kvällen, vi var ute först tre timmar och sen var jag hemma ungefär två timmar och så hämtade hon mig igen och så kom jag hem ungefär halv två så har suttit vid datorn ett tag men nu börjar ögonen bli trötta. Min karl skulle ringa mig när han var påväg hemåt men jag antar att det är först på morgonkvisten som vanligt, så nu orkar jag inte vara vaken nå mer, nu borstar jag tänderna och hoppar i säng sen och hoppas att jag inte sover bort hela dagen imorgon!


Velar hit och dit


Gävle eller inte nästa vecka?


Kalas och sen raggen en sväng

Hade minikalas idag eftersom jag fyllde år förra veckan. Orkade inte direkt bjuda hem någon men mamma och lillebror var här, sen kom pappa, Anne, mormor, morfar, Anna, Sofie och Ida. Hade bakat en egen tårta eftersom det inte skulle komma så mycket folk, men den var väldigt uppskattad och det finns inte en smula kvar av den ;)

Fick massa fina grejer, har ju fått en del innan men fick kläder nu, presentkort på Gina tricot (perfekt när jag åker till Gävle ju), Fantasy-duschtvål (Britney Spears) som luktar skitgott och dessutom glittrar, sen fick jag pengar och så. Och så tre liter vin av Anna, så ja där sprack ju planerna om ett nyktert år, synd de ;) Ida och Sofie skulle bjuda mig på thai också här framöver, gooott!


Tårtan som jag gjorde, var massa nonstop, vaniljkräm, grädde och gegg inne i den också.
 
Vid elvatiden drog jag, Ida och Sofie raggen typ en timme, för Ida tog körkort idag! Vi hämtade min lillebror och körde hem han och efter att vi släppt av Sofie sen så var vi ute och snurra typ tjugo minuter sen släppte Ida av mig hemma. Så jag kom hem strax före halv ett, alltså en timme sen. Är inte direkt trött men ska nog lägga mig ändå. Börjar först tjugo i ett imorrn så de är ingen panik, men lika att sova så länge man kan egentligen!


Första besöket

Idag var första besöket hos tandläkaren på inskolning. Vi pratade lite om vad min rädsla kan bottna i men kom inte fram till något, och de frågade vad det är jag är rädd för (t.ex. att ligga i stolen, bedövning, borren osv) och kom fram till att ja, det är allt haha. Till och med att sitta i väntrummet gör mig supernervös och så fort jag sitter i stolen så väntar jag bara på att något ska göra ont. Brukar ha ångest flera veckor och ibland till och med månader före tandläkarbesöket, men idag blev jag nervös först när vi stanna bilen på parkeringen och bara det är faktiskt ett stort framsteg för mig.

Sen pratade hon och visade hur man borstar tänderna på rätt sätt, pratade om användning av tandtråd och flourskölj/tabletter och sånt. Efter det skulle hon putsa mina tänder för att se hur jag tyckte det var. Och det var ju inte alls farligt, mer än att det gjorde ont ibland för mitt tandkött var inflammerat. Sen tog hon med tandtråd och visade hur jag skulle göra för jag har väldigt trångt mellan tänderna. Sen skrapade hon tänderna och fyfan vad äckligt det var, jag bara ryste! Fast hon tog det lugnt så det gick bra, men mysigt är det ju inte. Efter det var det inte så mycket mer, då avslutade vi.

Hon var väldigt positiv och tyckte vi hann med mycket idag och att jag var lugn. Det var bara i början som jag kände mig nervös. Nästa gång jag ska dit är på torsdag nästa vecka och då skulle vi göra samma sak och prata lite om kost och vad som händer när man stoppar något i munnen. Kände mig jätteglad efter dagens besök, har aldrig mått så bra när jag lämnar tandläkaren :)


Ny kategori

Har gjort en ny kategori; Inskolning hos tandläkaren. Ni fattar nog ingenting men det är så att jag har börjat gå på inskolning hos tandläkaren på grund av min rädsla. I förstahand vill de inte ge lugnande direkt eftersom rädslan för tandläkare aldrig kommer att släppa då. Därför ska man börja om från ruta ett och sakta gå igenom allt och låta mig prova på allt för att se om det hjälper.

Jag skäms absolut inte över min tandläkarskräck, trots att jag är nitton år och aldrig har gått ensam till tandläkaren och kanske borde skämmas. Jag tycker inte det är fel att vara rädd för något, jag är glad att dom försöker hjälpa mig. I den här kategorin kommer jag att skriva om mina tandläkarbesök under inskolningen, dels för att andra ska få läsa som kanske också har tandläkarskräck, men också för att jag själv ska kunna gå tillbaka och kunna läsa vad som har hänt och hur det har gått, för att eventuellt ge mig mindre ångest inför ett tandläkarbesök. Till en början kommer jag att gå en gång i veckan, och sedan kanske utöka till två gånger i veckan. Jag är mycket skeptisk till att skräcken kommer att försvinna på såpass kort tid, men det ska bli kul att se om det hjälper och jag kommer att vara positiv och ge det en chans.


En lista om 2010

Årets bästa: min familj, mina vänner och min kärlek, att Nova vart uppflyttad till ag2 
Årets värsta: killertorsdagarna, matte B och spanskan på vårterminen, när min mobil tvärdog i februari
Årets händelse: kanske när Christoffer tog körkort, blev hur stolt som helst :)) och när han flyttade hemifrån (vilket iofs borde vara årets händelse mest för han kanske, men för mig med!) eller att jag skrev in mig på bilskolan typ hundra år efter att jag fyllt arton kanske? 
Årets fest: typ allihopa, fan så kul det har varit! 
Årets dag: 29 oktober, alltid min och Christoffers dag 

Årets present: måste nog vara min norrbottensring som jag fick av Christoffer när jag fyllde 18, har använt den varje dag sen dess! OCH min nya mobil som jag fick i november!!!!
Årets tår(ar): de har varit alldeles för många, och mest på grund av helt onödiga saker 
Årets person(er): Christoffer, och alla i min kära familj 
Årets låt: Your love is my drug, Stay, Only girl, Love the way you lie (+ part 2) och en hel massa andra! 
Årets film: jag minns inte alla filmer jag sett, men såg Dear John i december och den var bra

Årets lögn: är inte ens värda att skrivas ner, än mindre att kommas ihåg 
Årets nykomling: bland mina vänner är det då Martin 
Årets vän(ner): dom vet vilka dom är 
Årets kyss: varenda en med herr C 
Årets natt: minns ingen speciell, men förmodligen nån nere i Gävle med nå kul folk skulle jag tro! 

Årets ord: hojj, blä 
Årets skämt: dom gångerna bussen har kört ifrån en när man varit precis bakom 
Årets mysigaste: min fina pojk och alla fina stunder vi har haft 
Årets längtan: har alltid längtat ner till Gävle när jag varit hemma haha, sen längtan utomlands!! 
Årets månad: juli, nästan utan tvekan

Årets gräl: med en ögontjänare, riktigt patetisk och lättstött tjej måste jag säga, som låtsas vara så trevlig men snackar skit bakom ryggen om sina vänner och är allmänt otrevlig så jag lessnade
Årets beroende: min mobil, som alltid! 
Årets vill ha: pengar har nog alltid varit välbehövligt, mer eller mindre, och en katt!
Årets frisyr: inget speciellt med mitt tråkhår, kanske när jag har fixat det när det har varit dags för utgång, eller rättare sagt på våren när Micka har fixat det när det varit utgång 
Årets roligaste: vet ärligt talat inte? 
Årets tråkigaste: all jävla söndagsångest som man har haft
  
Årets vårminne: festerna och krogrundorna, och att vi söp typ varje onsdag för att orka upp till killertorsdag i skolan, fast det gick bra det med, tro det eller ej!
Årets sommarminne: varma dagar i Gävle och en resa ner till Skåne, och min kusins bröllop 
Årets höstminne: fick min nya dator och sen inga bra minnen, men när Christoffer var med om bilolyckan och min hund opererades
Årets vinterminne: min och Christoffers tvåårsdag, och tyvärr att min pippi som jag haft i sju år dog, Stockholmsresan, jul och nyår
  
Årets smärta: saknaden efter Nelly
Årets överraskning: jag vet inte, är så trött så jag orkar inte komma på haha! 
Årets besvikelse: alla gånger jag fick läsa nått hemligt
Årets läskigaste: tandläkarbesöken 
Årets konstigaste: min förstamaj-fylla, har nog aldrig varit med om något konstigare/värre/skämmigare, tur att det hör till det förflutna nu


Så sant som det är sagt


Tack, tack mamma och lillebror!!


Fick äntligen armbandet som jag önskat mig så länge!! Säkert typ ett år har jag velat ha det, och nu fick jag det av mamma och lillebror i födelsedagspresent. Var ju inte hemma på min födelsedag så jag har fått saker lite eftersom, men imorrn ska vi fira med tårta och sånt och då får jag present av pappa också :)


Läderarmband från 82 med texten Treat people as you would like to be treated. Karma is only a bitch if you are. Jag sa att om jag inte får den i julklapp eller när jag fyller år så ska jag köpa den själv, men den är snordyr för att vara ett "vanligt" läderarmband tycker jag, 400 kronor kostar det!


Mitt ständiga jävla hårfärgsproblem


 
Den här hårfärgen på bilderna ovanför ska jag ha igen! Tror jag i alla fall? Det är, typ en helt okej hårfärg helt enkelt. Just nu vill jag ha lite ljusare hår, men inte jätteblont dels för att utväxten inte blir snygg och för att mitt hår slets nå så inåt helvete förra gången. Jag tror jag ska börja göra lite slingor, sen se om det duger eller om jag ångrar mig eller ja, hur jag nu ska ha det. Usch, hårfärg är ett jobbigt problem!
 

 
Såhär som på bilden såg mitt hår ut när det var som allra ljusast. Det här var precis innan jag färgade det brunt. När jag kollar på den här bilden så ångrar jag mig som tusan, för det var verkligen ett impulsbeslut när jag slängde i en ljusbrun färg. Hårfärgen var fin när den var såhär, men jag vet inte om jag egentligen passar att ha så ljust hår. Fast det kan bero på att jag inte är van, har aldrig nånsin haft sådär ljust hår förut. Men tyvärr kommer jag nog aldrig att prova på den där hårfärgen igen, även om jag hade velat. Jag trivdes i ljust hår, det var bara utväxten som var jobbig för den ser seriöst svart ut fast man har ljusbrunt hår egentligen.


Till vänster är mitt hår som det är nu, fast det är väl kanske lite kortare nu för det är toppat en gång efter det där, plus att det är färgat mörkare också. Bilden till höger är mitt hår som det var innan jag började blondera det. Åh vad jag ångrar mig när jag ser hur långt mitt hår var jämfört med hur kort det är nu, kommer ta skitlänge innan det ens blir i samma längd som det var innan :(


År 2011 kommer att bli ett bra år


Älskling, det här året ska bli vårat år. Mitt och ditt år, det har vi lovat varandra. Det kommer att bli ett jättebra år och massor kommer förmodligen att hända. Det här året har vi sett fram emot tillsammans. Jag älskar dig!


Ointressant

Har inte gjort nånting nyttigt eller bra idag, förutom att ha varit på möte på klubben idag igen, var nämligen där på möte igår också. Har försökt plugga lite inför religionprovet på torsdag men jag kom ingen vart så det blir som vanligt att plugga dagen innan. Har en massa annat att göra imorgon också så det känns inte alls kul, plus att hela min helg kommer att vigas åt skolarbete typ? Blä.

Har pratat med min käre pojkvän nu på kvällskvisten också, vi har diskuterat jobb och sommarjobb åt mig, eller vi har egentligen bara spånat lite. Hoppas att man kan bli lite klokare på det framöver och komma fram till något :) Jag har ingen aning om vad jag vill göra i mitt liv, efter gymnasiet och så, så det är verkligen ångestfyllt att fundera och inte komma fram till något allt eftersom vuxenlivet närmar sig med stora steg.

Nu ska jag dricka ett stort glas vatten, borsta tänderna och krypa ner i säng. Kanske får man sig fem och en halv timmes sömn inatt, för det lär ju dröja uppemot en timme innan jag är klar och dessutom har somnat.


Ser fram emot helgens ledighet redan idag

Skulle ha haft skola 8.00-12.50 idag men igår surra jag med några klasskompisar och vi kom överens om att vi förmodligen inte har nån svenskalektion klockan åtta. Så jag skulle ta bussen 8.26 och hinna till filosofilektionen klockan nio. Jag försov mig såklart imorse (hehe duktigt, första dagen och allt), vaknade tjugo över åtta så jag skulle inte hinna med bussen så jag skrev det till Ida, som svarade att vi inte hade nå filosofilektion? Vi skulle bara få veta nått betyg fick jag höra av en annan klasskompis sen, och att vi dessutom inte behövde ha nån religionlektion så jag hade ingen skola idag, första dagen haha.

6 lektioner plus ett prov kvar till helg, sköönt! Fast kanske till och med mindre? Med tanke på att vi hade varken filosofi, svenska eller religion idag, och det ska vi ha imorgon. Får väl hoppas på det bästa helt enkelt! :) 
Onsdag 08.00-13.15, torsdag 10.30(?)-13.30, fredag 12.40-15.00.


150 dagars nedräkning

Om 150 dagar är jag fri. Kan man säga så? Idag är det 150 dagar kvar till studenten. Det är 150 dagar mellan 2011-01-11 och 2011-06-10. Vad ska jag göra då, när jag är fri? Jag måste sommarjobba innan jag flyttar, men jag hade kunnat slänga mig ner till södra delen av Sverige redan samma dag som studenten känns det som nu. Hittar jag ett sommarjobb där nere kan jag nog flytta direkt. Jag hoppas verkligen att jag flyttar till sommaren, för Gällivare finns alltid kvar om jag vill återvända. Jag hoppas att jag hittar ett jobb också så jag slipper flytta tillbaka för att jag inte klarar av att bo där nere. Har ingen aning om vad jag vill göra, men en stor del av mig längtar väldigt mycket trots att allt är ganska skrämmande i vuxenlivet utan skola och plugg.

150 dagar. 5 månader. Det är det enda jag behöver stå ut med. Ska anstränga mig för att orka med skolan de här månaderna som jag har framför mig. Fem månader är ingenting. 150 dagar, sen är jag fri.


Ingen rubrik

Jag tror aldrig att jag varit så jävla nedstämd när jag kommit hem från Gävle som jag är nu. Har aldrig känts så jobbigt att åka hem och det finns egentligen inte ens någon speciell anledning till det? Jag pratade med Christoffer om det redan i helgen, att jag kanske skulle åka ner en snabb sväng nästa vecka (vecka 3 alltså). Biljetterna var inte dyra men det blir kanske tjorvigt med skolan. Måste se hurpass mycket det är kvar att göra eftersom fyra av mina kurser slutar nästa vecka.

Kanske åker tisdagen eller onsdagen, och hem på lördagen eller söndagen. Hur som helst missar jag tre skoldagar hur jag än gör, så jag får vänta tills nästa vecka och se vad som ska göras på de kurserna som håller på att avslutas och ta beslut utifrån det, och om biljettpriserna är högre.

Samtidigt känns det lite slösigt att åka då, för det är bara två veckor kvar tills jag ska ner igen då, även om det blir en kort visit det med. Men jag tycker att jag borde klara två veckor just då, för det är inte mycket. Ska prata med Christoffer ikväll och hoppas att han får mig på andra tankar, för han tyckte det var totalt onödigt att komma ner då, fast iofs pratade jag om att komma fredag och åka lördag så det kan jag ju förstå, kanske lönar sig att åka fler dagar, men ändå inte. HOJJ!

Jaja, det blir som det blir. Den här konstiga känslan och nedstämdheten kanske försvinner när jag kommer in i de dagliga rutinerna igen, men just nu mår jag verkligen piss. Känns som att jag har blivit överkörd och sedan påbackad och överkörd igen, totalt förstörd. Varför? Finns ingen riktig orsak.


Ångesten är ingen bra vän

Jag är så fruktansvärt skolless just nu. Enda sedan jag började åttan har jag varit mer eller mindre skolless, och det är typ fyra år sen eller nått? Men det var länge sen jag kände mig såhär oerhört skolless, ändå har jag inte ens börjat efter jullovet ännu? Jag har inte supermycket skolarbeten att göra just nu, men tillräckligt mycket för att känna mig stressad. Allt med skolan känns bara jobbigt, har väldigt stor lust att hoppa av men med bara fem ynka månader kvar så är det bara att bita i det sura äpplet och stå ut.

Självklart har jag också mega-ångest över körkortet. Har inte kört en enda gång sen jag körde med bilskolan sist i början av december? Eftersom jag inte har kört något har jag inte ägnat mycket tid till teori heller. Jag har några lektioner kvar och ska nog ta flera. Det går jättebra att köra på bilskolan men hemma blir jag mest bara arg och irriterad när det inte går som jag vill. Jag har en jättesnäll pappa som betalar allt för mitt körkort och en jättefin bil som stått sedan jag var 16 år och jag har inte ens ett sug efter körkort? Jag förstår inte varför egentligen, jag om någon borde ju ha det?


Sjukoffer, som vanligt

Mår som en överkörd grävling idag, men tänkte ändå skriva lite om helgen. I fredags var vi på fest hos Martin, han och Christoffer bor grannar så det var ju inte direkt så långt dit. Drack mig full som ett höghus på grogg och vin, har minnesluckor och somnade när jag var som fullast klockan tre med alla kläder på hemma i lägenheten så Christoffer fick klä av mig när han kom hem. Var bakfull som ett as igår och låg i sängen till och från enda till typ tre. Hur jag än försökte så kunde jag inte spy så när jag hade börjat piggna till och vi bestämde att vi skulle på fest hos Martin igår igen så var jag duktig och skulle inte dricka mig full. Det är inte värt att må sådär äckligt jävla dåligt dagen efter, hade jag haft en pistol så hade jag skjutit mig. Har aldrig vart så jävla bakis!

Men hjälpte det att jag inte drack så mycket igår då? NÄ, för idag när jag vakna så hade jag feber, var allergisk/förkyld och snorig och jävlig. Funderar på om jag reagerar på dun, för Christoffer sa att Martin har duntäcke och jag satt i sängen mycket så kan hända att jag reagerade på det.

Ska jag åka hem ikväll, men orkar inte sitta på tåget och ha feber så funderar på att åka imorgon istället. Men då missar jag skolan på tisdag och dessutom så hinner jag mest troligt inte till tandläkaren då heller. Fast jag kan ju inte sitta på tåget och må såhär, då dör jag ju. Får se hur jag mår lite senare, tåget går ju inte förrän klockan elva, plus att det säkert är jättesent. Samma tåg som gick igår var fem timmar sent -.-


Trött kille imorse, eller ja typ klockan halv två idag...


Viktig påminnelse

Skriver en liten påminnelse till mig själv så att jag fattar att jag aldrig mer ska dricka. Nu är det färdigdrucket för i år, minst sagt! Det är inte värt det. Tack för påminnelsen hejdå.


Maybe baby


Valbo köpcentrum

Brummade in till Valbo idag eftersom Christoffer var ledig idag. Vi handlade en hel kundvagn på IKEA, vuxenpoäng till oss haha! ;) Massa bra till lägenheten, typ lampa och speglar och lite sånt. Sen fikade vi och shoppade lite onödigt på Valbo köpcentrum också och sen nöjde vi oss med det och åkte.


Landskapsringar



Christoffer gav mig gästrikeringen igår när jag fyllde år, har velat ha den hur länge som helst!! :D Förra året när jag fyllde 18 år så köpte han norrbottensringen åt mig och nu när jag fyllde 19 blev det gästrikeringen. När han köpte norrbottensringen var jag med och provade ut rätt storlek så jag visste att jag skulle få den men den här gången åkte han efter jobbet och skulle köpa den, men han sa att den var slut och att han köpte nå annat istället fast han lurade ju mig såklart.

Det är ju ganska självklart varför jag har en norrbottensring, eftersom jag är född i Norrbotten och bor där. Gästrikeringen kanske någon undrar varför jag ville ha, men jag har en del av mig själv här nere känner jag, och jag är här så ofta och som det är nu så kommer jag kanske att flytta ner hit sedan.

Min norrbottensring är inne på lagning nu eftersom den har gått sönder, lämnade in den förra veckan så den är säkert klar tills jag kommer hem och då får jag ha båda ringarna på fingrarna :)


1992-01-04 kl 19.53



19 år, för 20 minuter sedan för att vara jätte-exakt. Inget speciellt med 19 tycker jag, förutom att det känns lite gammalt för att vara jag, känner mig som 14 fortfarande ibland haha. Hann knappt vänja mig vid att vara 18 år och myndig och jag har lika lång tid på mig att vara 19 så det susar väl bara förbi så är man 20 år. Som 19 åring har jag i alla fall tänkt ta studenten, flytta hemifrån, skaffa jobb och förmodligen ta körkort. Tur att jag har ett helt år på mig att hinna med allt. Fast i princip allt ska ju ske inom det närmsta halvåret men det ska nog gå bra!


Nyårslöfte

Jag tycker inte om nyårslöften men jag har valt att ha ett löfte i år, för mitt eget bästa. Det löftet är att uppnå delmål 1 och delmål 2 i min viktnedgång, då kan jag känna mig nöjd. Sist jag vägde mig var för 6,5 veckor sedan och då hade jag 3,5 kilo kvar till mitt första delmål, och 8,5 kilo kvar till mitt andra delmål. Jag har givetvis gått upp under jul/nyår, vet dock inte hur mycket eftersom jag inte har vägt mig men det är nog några kilo julmat som sitter kvar ;)

Igår började jag med viktväktarna igen. Jag känner mig sporrad att börja gå ner i vikt! Känns som att om jag sköter mig så kommer jag att kunna ha uppnått delmål 2 under detta år. Och efter det har jag bara 2 kilo kvar till mitt slutmål! 5 kilo till mitt "drömmål", men det är bara en dröm för jag vet inte om jag kommer att kunna väga så lite med tanke på min kroppsbyggnad. Men nu kör jag igen!


Today I caught myself smiling for no reason then I realized I was thinking about you

Jag vaknade klockan två idag, det är fan sjukt vad jag har sovit! Vi somnade nog kring tolv igår så jag fattar inte att jag sovit så länge. Vaknade en gång tidigare men orkade inte titta på klockan, och sen var den två när jag vaknade nästa gång haha. Jag som skulle göra så mycket innan Christoffer kommer hem från jobbet, men nu hinner jag inte riktigt, han slutar ju om 50 min. Fast han kommer hem senare idag för han skulle åka och köpa en födelsedagspresent till mig för jag fyller ju år imorgon.

Nu ska jag städa lite i lägenheten, fastän vi kom hem igår så är det skitstökigt och grejer överallt. Så jag ska röja undan lite och så tänkte jag packa upp kläderna som Christoffer hade med upp till mig, sen ska jag hoppa i duschen och efter det borde herrn börja närma sig tror jag :)


I brist på andra bilder lägger jag upp en bild på en av nyårspussarna istället!


Bilder från nyårsafton igår


Blev nyårsmiddag hos mormor och morfar. Jag hjälpte mormor med maten.


Jonte och mamma (haha jag har två glas för jag drack både vin och cola)
 

Christoffer


Morfar gjorde en förvånad min, haha!


Vi åt honungsmarinerad fläskfilé med potatisgratäng och bearnaisesås, sjukt gott var det! :)


Och till efterrätt hade mormor gjort pannacotta


Sen for vi hem och drack cider, vin och öl och tog det lugnt bara och kollade film! Mamma var i byn och jag, Christoffer och Jonte var hemma.


Mina fina!


Fotade lite raketer från balkongen vid tolvslaget men hade bara korta objektivet på kameran så det blev inte så superbra bilder, sen var jag för lat för att mixtra med inställningarna också!




Min hund fick ha bomull i öronen för hon är rädd för raketer.

Skönt att man mår bättre än många andra idag! Vart inte alls mycket att dricka för jag hade ingen lust, vart varken fest eller gå på krogen men lika skönt var det ändå. Kollade en jävligt bra hockeymatch och myste istället! Nu ska jag och Christoffer hämta hundarna och promenera ner till Pizzabagarn för han vela ha en kebabrulle. Kanske tar en oxfilépasta från Manuella, eller så blir det nånting från grillen. Sen blir det att packa, handla och sånt för vi firar 110101 med att hoppa på tåget och åka ner till Gävle ikväll! :)


RSS 2.0