Pensionärsvarning?



Sitter i soffan, dricker te och har tittat på Vem vet mest, pensionärsvarning typ? Christoffer kollade också men han har somnat som vanligt. Ska väcka honom snart så han inte sover för länge, eller det sköter nog hunden verkar det som, står framför honom och pratar/morrar haha ;)


Norge, augusti 2011

Jag vill lägga upp massa fina sommarbilder och skriva och sånt, men eftersom jag inte har några så slänger jag upp några från Norge förra året, som förhoppningsvis ingen har sett alla av. Hoppas man hinner med en sväng till Norge i år igen, och så vill jag till Kardis också. Får hålla tummarna!


Jag och Christoffer promenerade upp för backen och skulle fota lite


Uppe på backen och lite vy över havet, första gången C är i Norge


Raja kom förbi och kikade läget


Påpälsade och redo för en fisketur!


Påväg ut med båten för att fiska


Morfar och Christoffer
 

Christoffer kastar tillbaka en liten fisk som han fick


Och så en puss på bryggan innan vi drog oss tillbaka mot Sverige


Trollet på vägen hem!

Dåliga dagar

Bläää alltså, inte min dag idag. Inte igår heller. Inte jättebra start på denna vecka alltså. Retar upp mig på varenda liten sak, blir arg och ledsen samtidigt och sen ingenting. Men jag är ju en rätt så känslig människa så jag får väl ta och leva med det och hoppas på att morgondagen blir bättre!

Pappa ringde i alla fall, och han hade köpt två toppar åt mig så det var ju kuuul :) Det är såna här dagar när jag bara är sur och grinig som jag vill till Gällivare där jag kan göra vad tusan som helst för att må bra. Typ träffa min saknade familj, mina saknade kompisar och träna min hund på världens bästa klubb. Det hade garanterat fått mig på bättre humör, men får väl lägga mig i sängen nu då och drömma om det istället då! Jag som för i övrigt de två senaste nätterna bara drömt massa äckliga drömmar, kanske bidrar till mitt humör då.. Eftersom jag inte har sovit jättebra när jag drömt sånt där.

Förresten så knåpade jag ihop en ny header för att jag var så less på det andra rosa (bakgrunden då), får se hur länge den stannar. Inte för att jag blev less på den andra faktiskt, men jag velade ha lite fler bilder typ. Tryck f5 om ni inte ser nå nytt. Nu ska vovven rastas och sen är det läggdags.


Bakar en kaka då!



Har varit ut och promenerat i solen och iskall blåst, så nu ställer jag mina små fötter i köket och bakar i brist på annat. Fikabröd kan man ju aldrig få för mycket av! Skulle ha haft lite annat hemma så hade jag kunnat baka mer, för det är ju rätt roligt när man är igång. Det tråkiga är ju bara att diska.. Men då har jag ju nått mer att fördriva tiden med hehe. Och sen när jag är klar med allt börjar det säkert bli närma sig tid för att laga mat och att Christoffer kommer hem. Och jag vill äta jordgubbar idag igen! Kanske om jag har tur så..


Ett par rader bara

Jag har varit ensam heeela dagen lång (förutom vovvsing såklart) så nu är jag rätt uttråkad. Ska gå och lägga mig och lämnar kvällsrastningen av hunden till den fräscha herrn i huset, som klippte sina tånaglar i badet och trodde att dom skulle försvinna av sig själv typ? Kul kille! Blir att duscha imorgon istället för min del haha.. Får se när herrn hittar hem. Nu är det läggdags för min del i alla fall, det är ju en dag imorgon också.


Söndag och så var denna vecka gjord

För det första så måste jag bara lägga upp två roliga bilder, Christoffer har inga problem med att sova på saker, bokstavligt talat då haha..


Vänstra bilden från förra året när han lånade min gamla telefon, och högra bilden från imorse när han sovit på sin iphone och laddare haha! ;)

Igår var vi uppe lite för länge och sov kanske lite för länge idag men sen var vi ute massa i solen! Jag tog med Nova på en promenad i värmen, vi har verkligen haft sommarväder de senaste dagarna. Jag hade tänkt springa idag eftersom jag bara gjort det två gånger den här veckan men det var så sjukt varmt, och kände sen när jag promenerade (tänkte springa på kvällen istället) att jag har sjukt ont i benet så fick nöja mig med promenad.. Sen vart det ännu en promenad, till Tempo för att handla till salladen och sen blev det lite andra småsaker.

När vi kom hem så åkte Christoffer iväg med Martin som skulle handla, och när han kom hem så hade han köpt jordgubbar och grädde ♥ Bra söt sådär han! Så vi gjorde i ordning sallad innan vi åt middag, och sen la vi oss i soffan och tittade på Miljonjakten och åt jordgubbarna och grädden :)



Nu börjar det bli läggdags, och jag har nyss pratat lite med min kära mor. Har även fått lite mms av min kära far som befinner sig på Rhodos just nu, kan säga att man blev lite avundsjuk... Såg inte bara lite härligt ut. En dag kanske.. ;) Tills vidare får man bara drömma litegrann!


Lördag och ranta runt


Plockade ihop några bilder från senaste veckan/veckorna :)


Tidigare idag tog vi det bara lugnt innan vi drog iväg på ett ärende vid tretiden, sen handla lite godis och så åkte vi och hälsade på Christoffers morbror, och hans mormor var också där. Vi satt där och pratade och fikade innan vi åkte hemåt och var hemma typ vid halv åttatiden tror jag :) Då tog vi en promenad med hunden som varit själv hemma ett par timmar idag. Vi har typ alltid med henne annars i bilen för hon tycker om att åka bil och ligga i sin bur och sova (hon älskar buren hehe, sover alltid i den om den står inomhus). Hon har ju alltid haft svårt för att vara hemma själv, min lilla emohund. Men det är ju så sjukt varmt nu på dagarna så hon skulle ju dö stackarn om hon fick följa med i bilen.

Vi var hemma klockan nio från promenaden och sen dess har jag suttit och halvkollat på Eurovision song contest. Inte för att jag tycker det är bra eller är intresserad, men i brist på annat så! Tyckte inte direkt att de var nå annat bra på teve så. Så nu ska jag och busen kika på alla jäkla poäng som ska delas ut och sen ska vi nog ut och åka lite tror jag :)


Fredag och äntligen helg

Jag är heeelt grötig i huvudet efter dagen, hur trött som helst och känner mig helt färdig. Kan dock bero på att vi har haft världens bästa väder idag, hur skönt!! Sen har jag varit på arbetsintervju, så nu kan man ju det. Typ. Vet inte riktigt vad jag ska tycka så jag får nog fundera på saken :)

Christoffer, Isak och Jesper är ute och grillar kött, sen ska vi käka inne. Såklart stack ju solen till andra sidan jorden eller nått precis när vi hade tänkt grilla. Nu är de molnigt och blåsigt så vi får äta inne istället. Nåja, rätt nöjd över dagen är jag i alla fall och vi får se vad som händer sen :) Nu kollar jag på gårdagens Big brother avsnitt och väntar på att köttet ska bli klart om typ hundra år. Lär väl gå ut och kolla sen hur det går för pojkarna med engångsgrillarna.


Bra dag idag

Idag är en bra dag! Jag har varit ute och sprungit i det fina vädret, och sen fick jag ett roligt telefonsamtal när jag kom in. Imorgon blir det spännande! Och imorgon är det fredag, det säger väl en del också. Vi ska äta god mat och god sallad idag också, när herrn nu behagar att komma hem från jobbet. 
Och igår har jag dessutom fått ett till kusinbarn! Längtar till bröllopet i sommar då jag får träffa mina kusiner, kusinbarn och pappas syskon. Som jag träffar alldeles för sällan..

Kom också på att jag äntligen kan besöka New Yorker igen när vi ska till Uppsala, och såg att det inte alls ligger långt bort! Var där för två år sen och dom hade så sjukt mycket fina kläder, hoppas dom har det fortfarande! Blir nog lite smågrinig annars hehe. Men som sagt, bra dag idag och det ska få fortsätta så!


Springtur nummer 2 denna vecka

Igår hade jag som sagt en sjuk träningsvärk, idag bättre men fortfarande stel. Ut kom jag i alla fall och det gick grymt trögt i början. Tur att jag är envis, annars hade jag aldrig fortsatt. Plågade mig själv sträckan runt med dåligt flås och träningsvärk som inte ville ge med sig. Annars brukar det ju vara rätt skönt att träna med träningsvärk, men inte idag. Bättre tid än i förrgår i alla fall, får väl se det som nå positivt med rundan. Nova var sjukt dryg och skulle stanna och äta gräs hela tiden så fick bokstavligt talat släpa henne minst halva sträckan runt... Hade säkert gått lite bättre annars. Sen så var det sjukt kvavt i vissa delar av skogen och luktade Korsnäsbajs så jag typ inte kunde andas. Inte kul! ;)



Visst är det trögt att komma ut, har som aldrig riktigt nån motivation, men det går ju inte att förneka att man är sjukt nöjd efteråt i alla fall! Dessutom har jag inte ens haft nå musik i öronen över huvudtaget de här gångerna, har bara inte blivit men det måste jag ändra på för det är mycket roligare att springa till musik och man blir mer peppad också.


Kvällspromenad

Tar med mig min karl, hund och träningsvärken från helvetet ut på en sista snabb kvällspromenad. Sen ska jag snutta kudden och hoppas att jag kan röra mig lite friare imorgon, för då tänkte jag nämligen ta en till springtur, hur nu det ska gå till känner jag just sådär för tillfället. Stel som en pinne var det!

De senaste dagarna har inte varit alltför livliga och därför har jag inte orkat skriva nått här heller. Biljetterna till Uppsala i sommar är i alla fall bokade, bara klänning och present som ska beställas hem. Sen var det ju det där med skor också, det får bli ett mysterium..? Och så måste vi spika hundvakt, fast det blir nog som tänkt skulle jag tro. Hoppas iaf. Men som sagt, annars är det rätt dött just nu!


Löprunda

Första springturen på alldeles för länge. Nog känner man ju att man lever! Har varit så bekväm senaste tiden och bara tagit promenader, vilket i och för sig är bättre än ingenting men man känner ju sig hur mycket duktigare som helst om man är ute och springer än om man bara går.

Varvade mellan att springa och gå som vanligt, och får skylla mig själv att jag varit lat för min tid är försämrad med lite över en minut sen sist jag sprang. Men eftersom jag är en "otränad löpare" så kommer jag kunna komma ikapp min gamla tid, och förbättra den rätt mycket utan problem :) För nu är min kondis verkligen på 0, och jag tog ut mig till max idag, var så nära på att spy när jag klev innanför dörren.

Ska verkligen försöka ta tag i det här nu igen, för det behövs. Men jag är alldeles för duktig på att tänka negativt när jag är ute och springer, tänkte ge upp flera gånger idag och tänkte att jag inte orkar osv. Måste få bort såna där tankar, för jag drar bara ner mig själv. Men när man sprungit sträckan klart så är jag oftast nöjd hur som helst, spelar inte så stor roll på tiden för jag har ju i alla fall varit ute och sprungit. Jag har ett mål nu som jag vill nå och sen har jag ett lite mer drömmål längre fram. Bara att sätta igång!


Klart i sovrummet

Jag har kämpat ett par timmar nu, med en del pauser såklart ;), med att möblera om i sovrummet. Har man bara vilja och lite tid så går det mesta att lösa haha! Har flyttat på byrån så nu står sängen i mitten med två sängbord på sidan om och jag slipper klättra över Christoffer. Slänger upp en bild, fast man ser ju i och för sig inte typ nått jag har ändrat på, men finns fler bilder på facebook!



Sängen var iaf nästan för skön att sova i, och med nya bäddmadrasser framöver (vi köpte inga igår, så har bäddmadrassen från gamla sängen tills vidare) så kommer jag väl sova hela dagarna haha.. Nejdå, men jag sov i alla fall jäkligt bra och skönt i sängen :) Dock så knarrar spiralerna sjukt mycket, men kanske blir bättre med andra bäddmadrasser, eller så beror det helt enkelt på att den är lite stel för att den är så ny.


Kvällspromenad runt sjön


Isn't it amazing how a person who once was just a stranger,
suddenly means the world to you?


Impulstur till Ikea

Idag helt på impuls åkte vi till Ikea. Besöket där är nog det kortaste någonsin, på bara 40 minuter ;) I och för sig kollade vi inte på något annat än de två madrasserna vi köpte, en kudde och ett skohorn. Vi använde presentkorten som vi hade så vi kollade inte efter nått annat, men det blir en sväng till Ikea framöver också.


Jesper lastar in madrasserna i den galet stora släpvagnen som vi hyrde
 

Jag monterade ihop dubbelsängen själv medan herrskapet körde tillbaka vagnen
 

Ommöblerat och renbäddat i sängen! 
  


Blev bäst möblerat så som vi har det nu, även om jag egentligen inte vill ha det så. Ville ha sängen i mitten av väggen för att jag som ligger närmast fönstret ska slippa kliva över Christoffer hela tiden när jag ska upp. Men det blev för snålt om plats på sidorna eftersom vi har en byrå med strumpor och underkläder i sovrummet som tar plats. Men funderar på att försöka möblera om det på något sätt i framtiden, så den som lever får väl se, som jag brukar säga :) Ska bli skönt att slippa trängas i en 120 säng i alla fall, men jag kommer väl ändå ligga på Christoffers sida hela tiden hehe.

Hade allra helst velat måla dubbelsängen vit, hade blivit hur fint som helst eftersom allt annat i sovrummet är vitt, förutom byrån. Men det blir för mycket jobb tror jag, känns som det nu i alla fall.


Det går bra nu!!

Jojomänsan, det går faktiskt riktigt bra nu känns det som! Fast lär inflika att vissa människor är hur jävla tröga som helst.. Men det är sånt man skiter i!! ;)


Matkoma

Idag är vi lätt uttråkade! Minst sagt.. Jag har varit på en långpromenad med hunden, sen suttit och tittat på hockey, pratat strunt, ätit mat och nu matkoma. Är så mätt så det känns som att jag ska spricka alltså.. Funderar på att ta en powernap typ? För just nu känns det som att jag kan rulla fram. Sen måste jag plocka undan allt sen igår, vilket i och för sig inte är så mycket men ändå. Men jaa, nu blir det en powernap!
 

Vi fick blommor och två krukor igår av Christoffers farmor


Fredagkvällnatt osv

Idag (eller ja igår blir det väl då..) fyllde ju Christoffer år som sagt. När hans farmor och Kerstin åkte hem satt vi och prata en sväng innan vi åkte ut till Bergby och sålde ett par fälgar. Sen hakade vi på Öberg, Hägge, Henke och Dennis in till stan och där har vi varit till typ nyss.. Eller ja, jag kom hem för en kvart sen och Christoffer är ute och åker ännu fast med Hägge. Hur han nu orkar med det han som knappt har sovit.. Nåja, skönt att det bara är fredag idag i alla fall!! Inte illa med långhelg.

Tror Christoffer fick lite åldersnoja när vi prata i bilen ett tag. 21 låter ju liksom gammalt, inte alls som 20. 21 låter mycket äldre. Sen sa han nå annat också, haha han är så söt! Nej nu är det kanske dags att växa upp och bilda sig en uppfattning om livet. Tur man är 20 ännu, det låter inte alltför vuxet jämfört med 21 ;)

Nuuu ska jag kolla lite Big brother innan jag kryper till kojs. Får se när herrn behagar att komma hem.


Gofika!

Christoffer fyller år idag så vi har fikat lite med hans pappa som var förbi tidigare idag. Sen kommer hans farmor och Kerstin förbi också. Sen vettetusan men antar att det blir en del fika över idag i alla fall ;)


Nya bilder på lägenheten

Har lagt upp lite nya bilder på lägenheten på facebook eftersom vi har hunnit förändra litegrann sen i november :) Så jag tyckte det behövdes lite nya bilder. Eller ja, jag har bara fotat nya på hallen och vardagsrummet. Köket ska jag fota nya nån gång framöver, och i sovrummet efter att vi bytt till dubbelsäng. Och om någon skulle fundera på varför vi har kompostgaller inomhus så vet de flesta hundägare att det fungerar jättebra som grindar ;)

Lägger upp några bilder här också bara för att.. Finns fler på facebook iaf!



True story.


Bakdag idag

Idag har jag bakat. Kärleksmums blev det först, och sen cookie dough-muffins. Egentligen är det cupcakes men vi har ingenting att spritsa med så jag gjorde muffins istället. Speciellt vackra blev dom inte men goda var dom däremot ;) Ska bli kul att se hur dom smakar när dom är svala och chokladen i kakdegen har stelnat igen. Vi får väl se... Kanske bakar nått annat imorgon också, men jag vet inte riktigt. Alltid bra att ha fikabröd, tvivlar på att allt blir uppätet på fredag. Men i såna fall bakar jag nog nått hyfsat enkelt imorgon, vad nu det ska vara.. En kladdkaka kanske, eller nått sånt.


Blev en massa kärleksmums!


Innan cookie dough-muffinsen åkte in i ugnen


Det tar sig!


Instagram: evelinamari


En vanlig tisdag, med migrän

Idag blev det inte mycket vettigt gjort.. Vaknade och hade lite huvudvärk, men tog två alvedon och tänkte att det skulle gå över. Tog en sväng ut i sommarvädret med Nova, som prompt bestämt sig för att bada i sjön. Sagt och gjort, speciellt ren blev hon dock inte. Men roligt hade hon då! :)

Tog en tvåtimmars powernap mellan halv fyra och halv sex eftersom migränen blev värre. Sen blev det att laga mat när Christoffer kom hem, vi käkade nått nytt som han gav som förslag och det var faktiskt gott! Kul att variera med lite nytt om inte annat. Sen tog jag två migräntabletter eftersom migränen inte ville ge med sig. Så nu är migräntabletterna som jag fick av mamma slut, så lär köpa egna när jag får pengar. Hoppas jag inte får nå migrän innan det i alla fall... Christoffer hoppade i badet och fick sällskap av Nova som satt med honom där lääänge haha. Det har hon aldrig gjort förr men nu var det tydligen roligt!


"Tjenare Stoffe, får jag också vara med och bada?" så satt hon och kollade på honom skitlänge haha, hon har aldrig ens brytt sig förr..


Jaga vattenstrålen var rätt kul kom hon på efter ett tag!

Vi var och handlade lite bakingredienser strax efter nio, så imorgon ska jag baka kärleksmums och cookie dough-muffins. Eller i alla fall det ena av dom, och det andra på torsdag kanske om jag inte orkar göra båda två imorgon. Christoffer jobbar halvdag så han slutar klockan tolv, sen på torsdag är han ledig och på fredag slutar han klockan två. Så inga långa dagar för mig ensam hemma mer den här veckan, skönt! :)


Fullt ös på kvällen

Jag är oftast som mest aktiv på kvällarna, rätt lik min mamma där. Det är då jag får massa idéer om vad som behöver göras och det är då jag tar tag i allt också haha! Jag har packat upp en sopsäck med gamla jobbarkläder från Christoffers gamla jobb, som han lovat att packa upp men aldrig orkat med. Så jag har hållt på med det ett bra tag, sen har jag rensat ur och sorterat garderoben med handdukar, sängkläder, dukar osv och rensat klädkammaren och städat upp där lite. Sen har jag rensat grejer från gamla bilen som låg i påsar i klädkammaren, och pusslat ihop serviceboken till v70in. Den var nämligen i tusen bitar, bokstavligt talat haha.. Själva boken bestod av bara omslaget, sen var alla papper utspridda i en låda. Så det har jag sorterat. Och det var nog allt jag hunnit med hittills, nu är det strax läggdags. Bäst att ställa klockan imorgon så man inte sover för länge hehe.

Upptäckte dock att de billiga madrasserna vi skulle köpa på Ikea hade utgått!! :( Så blir ett par andra dyrare madrasser. Nu har vi ju dock inte råd med de sängkläder som vi hade tänkt köpa till, vilket gjorde mig lite emo... Vill så gärna ha helt vita sängkläder och även helt svarta. Vi hade tänkt köpa det men nu struntar vi i det och tar det nån gång i framtiden och använder presentkorten på sängarna istället. Var i och för sig inte så dyrt men det är inte akut heller. Känner mig ändå som en liten unge som väntar på julafton, fast jag väntar på sängarna haha.. Men det är så kul med nått nytt som man kan pyssla med!! Får se när vi beger oss till Ikea och köper madrasserna, men det blir nog under kommande vecka kanske?


Lördag och söndag

Igår blev det långpromenad med vovven, diska bort en massa disk och impulstvätta ett antal maskiner också. Förvånandsvärt lite tvätt var det faktiskt, så det var skönt :) Har missat de två tidigare tvätt-tiderna så tänkte att det skulle bli hur många maskiner som helst. Idag har jag tvättat de två maskinerna som jag inte hann med igår. Borde förresten gå ner och hämta upp den tvätten snart..

Vid tolvtiden igår åkte vi in till stan en sväng för det var ju cruising. Hade egentligen inte tänkt åka över huvudtaget men det blev att vi tog en sväng iaf. Tog en halvtimme att komma ungefär en kilometer haha ;) Och när vi väl kommit dit ringde Sebbe så vi åkte och hämtade upp honom och körde hem han till Bergby. Var i stan igen strax efter två nångång och hemma halv tre. Jag gick och la mig ganska på en gång har jag för mig, och Christoffer joinade vid sju på morgonen trodde han, efter att ha sovit några timmar i datastolen tydligen haha?

Idag blev det frukost, prommis i finvädret, tvätta igen som sagt, hockey och sen middag. Nu kör Christoffer nå grejer till Dennis och när han kommer hem så ska vi väl åka och handla för vi hade lite dåligt med mat nu. Sen så blir det teve innan läggdags!


Promenad

Tog en prommis idag med Christoffer och Nova runtikring Depkens väg. Det blåste lite småkallt men solen hade vi med oss i alla fall. Och en glaaad hund. Jag tog massa bilder, i och för sig mest på en massa olika blommor, men slänger väl upp en del av bilderna här :)






Christoffer och... en kanin?
 



Hittade en skitstor snigel!
 

Min fina svartvit och hennes fina husse


Bergby tur och retur

Fyfan vilken jävla eftermiddag alltså haha... Klockan två slutade Christoffer och då hämtade han och Henke upp mig och Jesper. Vi lastade in gamla soffan i släpvagnen och åkte på återvinningen med den innan vi åkte ut mot Bergby strax efter 15. Där tömde vi gamla förrådet, äntligen! Efter nästan sju månader så var det kanske dags ;) Känns så jäkla skönt att äntligen ha det gjort, nu har vi ingenting kvar där. Klockan blev fyra och återvinningen i Gävle stängde klockan fem så vi struntade i att skynda oss dit. Istället åkte vi till Leif och hämtade sängstommen som vi fått av honom.

Åkte därifrån strax efter sex och jag var redan då irriterad och stressad för Christoffer hade planerat att vi skulle hinna på Ikea och köpa madrasser när vi ändå hade släp. Jo tjena... Vi blev stående efter E4an i nästan två timmar med punktering på släphelvetet! Sånt där händer bara oss alltså. Och mitt redan dåliga humör blev inte mycket bättre av det ;) Christoffers kompisar kom ut med ett helt däck åt oss efter nästan två timmar som sagt, och sen bar det av hemåt. Sen blev det middag klockan tio denna fredagkväll, fullt normalt. Eller inte. Men mat fick vi i alla fall. Nu orkar jag inte skriva nått mer, för jag har huvudvärk och lär låta maten smälta haha. Blir en lugn kväll, förmodligen tidig läggdags! Nu kollar vi på en dålig hockeymatch för svenskarna kommer att förlora.


Write love on my arms

Nobody is perfect until you fall in love
 

Ditt namn kommer alltid att få mitt hjärta att slå


Effektiv dag

Dagens goda gärningar gjorda. Nästan alla i åtminstone. Pratade med mamma tidigare idag om det mesta mellan himmel och jord, sen tog jag en sväng ut med vovven i vädret som fortfarande var fint. Sen började jag städa hemma, låg på knä och skrubbade sönder badkaret kändes det som hehe. Ni förstår nog varför:


Nackdelen med att ha badkar och en sambo som jobbar som mekaniker... 

Ni ser ju vad som är före och efter, men sådär ser det i ut efter att han har duschat. Men nu jävlar när jag rengjort hur noga som helst så får han duscha rent det nogrannt varje gång efter han varit där haha ;) För det var inte kul, fick ju skrubba som en galning.. Men vad gör man? Klart man bli skitig när man skruvar bilar hela dagarna. Rengjorde i alla fall hela toan så nu är det rent och fräscht där. Dock så spydde Nova där inne ungefär en kvart efteråt men det behöver vi ju inte nämna hehe.. Sprang runt och rengjorde alla dörrar, skåp, lister och stolar också för allt som Christoffer tar i när han kommit hem från jobbet blir ju svart. Sen blev det i alla fall att diska och duscha innan herrn kom hem från jobbet.


Dagens middag!


Henke följde med hem en sväng, han har som sagt praktik på Christoffers jobb, och vi satt och pratade en stund medan jag gjorde sallad till middagen, sen stekte Christoffer på köttet och så käkade vi. Hur gott som helst! Sen har vi inte hunnit med så mycket mer, vart en sen middag. Nu ska jag gå och kolla så att karln min inte har drunknat i badkaret :) Sen ska jag pilla navelludd resten av kvällen, eller nått.


Sommaren 2011


Har kollat igenom förra sommarens bilder och har en känsla av att jag kommer sakna alla fester vi hade i Bergby, för här i stan är det inte på samma sätt. Lika bra det kanske ;) Men det som var så kul med Bergby var ju att typ alla samlades där det hände nått, på Hertevägen oftast alltså hehe.


Världens sämsta morgon

Den här morgonen har då varit den värsta jag nånsin varit med om känns det. I alla fall vad jag kommer ihåg. Vaknade vid femtiden med extremt jävla ont i magen, typ som magknip fast en miljon gånger värre. Låg och vände och vred på mig av smärta fram till klockan sju. Låg i fosterställning, försökte sitta upp osv men ingenting hjälpte. Började typ grina och svettades som en gris för det gjorde så ont. Så vid sju tog jag mig upp och fyllde hela toastolen med spya hehe, sen tog jag två alvedon och nån tablett för magen innan jag la mig igen. Då hade jag inte lika ont men det var inte skönt heller. Lyckades somna om vid åtta och Christoffer ringde och väckte mig halv tolv.

Känner mig fortfarande konstig i magen, som att det onda är påväg tillbaka eller nått sånt? Jag vet inte vad det beror på, för jag har inte ätit nå konstigt igår. Christoffer har ätit samma som mig och han har inte ont i magen. Är hungrig men frågan är ju om jag vågar äta nånting? Jag hatar verkligen att spy.. Och att ha ont i magen måste vara bland det värsta som finns, det går ju liksom inte att göra ett skit åt det.. Får jag sådär ont igen så åker jag då till akuten, det där var den värsta magsmärtan jag har varit med om.


Tisdagsmys


Vindruvor, chilinötter och kaktus/päronsaft


Min tatuering

Alltid kul att se att man kan inspirera andra! :) Hittade min tatuering på lite sidor på internet när jag googlade lite, som andra har lagt upp och sen gillat eller delat vidare. Har ingen aning vad pinterest är men tydligen så är det då nått iaf haha! Bilden är från Tattoologist i alla fall, folk från hela världen som besöker den sidan skulle jag tro. Skitbra för den som vill ha lite tatueringsinspiration! :) Jag vill ha en till nunununu!


Migrän, Ockelbo och sommarbröllop

Hej och hå vad gårdagen gick fort. Kan nog bero på att de började borra halv åtta imorse så jag kunde inte sova, sen vid halv tolv tog jag en migräntablett för jag hade sån jäkla migrän så trodde fan inte det var sant. Tuuur att jag fick med mig några migräntabletter av mamma sist jag var hemma. Inget annat hjälper ju.. Nåja, slog huvudet i kudden igen och vaknade halv två av att huvudvärken var som bortblåst :)

Sen gjorde jag lite såna här viktiga saker innan jag hoppade i duschen och sedan började laga mat. Christoffer kom hem först strax före klockan sex så blev att slänga i sig mat, han hoppade i duschen medan jag sminkade mig och sen åkte vi iväg och köpte en blomma. Efter det hämtade vi upp hans pappa i Vittersjö och sen vidare till Ockelbo till hans farmor som fyllde år igår. Vid tiotiden åkte vi därifrån och vi var hemma i Gävle strax efter halv tolv om jag inte minns fel. 

Har nyss kollat tågbiljetter igen, börjar bli dags att boka det ner till Uppsala i sommar. Ska på bröllop, det har jag nog inte skrivit :) Ska prata med pappa om nå tider först och sen ska jag nog boka. Och så måste jag beställa klänningen som jag vill ha, lite kluven på storlek bara och just nu var den tillfälligt slut i storleken jag tänkte beställa, så hoppas det kommer in, men jag skulle få ett mejl då så bara att vänta och se. Annars chansa och beställa annan storlek, och om den inte passar försöka hitta en annan klänning. Skulle gärna vilja ha nya skor till klänningen också men vet inte om jag vill lägga pengar på det just nu. Vi får väl se!

Nu ska jag kolla gårdagens Big brother-avsnitt och sen ta en lång promenad med hunden i solen!


En fin söndag

Idag har vi haft kanonväder! Kerstin har varit och hälsat på oss, och sen vid tretiden körde vi Jesper till tågstationen. Efter det vart det ÖB innan vi åkte hemåt. Väl hemma så kämpade vi upp med spegeln innan vi lagade mat och bänkade oss framför teven. Sen kom Tomas (grannen) och hans kompis förbi och vi tog med vovven och drog till Hemlingby och gick runt nå elljusspår :) Var jättefint att gå där och Nova kunde springa lös och busa. Kom tillbaka till bilarna vid halv tio och då åkte vi till kyrkogården för att kolla vart Christoffers morfar ligger begravd. Han hade lite minne om vilken sida det skulle ligga på så efter att vi fyra pers sprungit runt på kyrkogården så lyckades Tomas hitta graven efter en bra stund. Så det var skönt att man nu vet vart det är, för jag lägger då lätt sånt på minnet.

Efter kyrkogården så drog vi till Donken och köpte en McFlurry för vi vela prova toblerone som Tomas hade pratat om tidigare idag. Sen blev det lite surr innan vi åkte hemåt och här är vi nu. Jag och Christoffer har kollat Miljonjakten på webbteve och nu börjar det bli läggdags. Jag är grymt trött, var nog promenaden som gjorde det ;) Så jag ska plocka undan lite nu innan jag skuttar i säng!


Äntligen fått upp en spegel!

Idag åkte vi till ÖB och köpte en spegel till hallen. Har kollat efter en jättelänge man aldrig hittat nån som duger och är skaplig i pris. Den här som vi köpte hade kostat 500 kr men vi fick den för 200 kr, och dessutom betalade Kerstin halva så vi fick den riktigt billigt :) Efter ett x antal hål i väggen med betongfästen som ska hålla, men som fan inte höll, och alldeles för många utbrott så kom grannen över med långa spikar som Christoffer spikade fast i väggen. Fick alltså bli lite nödlösning eftersom vi så gärna ville ha upp spegeln. Dock fick vi inte i spikarna så långt som vi kanske hade velat, men hoppas nu bara att spikarna är tillräckligt långt inne i väggen för att inte ge vika efter ett tag, för då går ju hela spegeln åt skogen. Men det får vi ta då i såna fall! Nu är jag bara glad över att vi har en spegel uppsatt :D


Fick försöka dölja spikarna lite snyggt med en plastblomma ovanpå haha ;)


Spegeln är i silver, fast ser inte ut så på bilden, och har massa fina detaljer


Piggelin

Blev uppstigning vid halv elva idag, och Christoffer gick ut med hunden medan jag hoppade i duschen. Vid halv ett kom Leif och Christoffers farfar och hälsade på en sväng. Tre timmar senare åkte jag och C och hämtade upp Jesper i Skutskär och vi åkte sedan vidare till Valbo köpcentrum. Christoffer köpte äntligen en topp åt mig som jag suttit och glott på, på internet i nån dag hehe. Piggelingrön är den och jag kommer säkert att använda den alldeles för mycket. Skulle nog ha köpt mig en eller kanske två, eller varför inte tre till inom en snar framtid? :) Skönt att bo här nere med lite bättre utbud än i Gällivare haha. Nåja, sen kollade vi på en skjorta till Christoffer men hittade inte direkt nån, så vi åkte in mot stan igen.



Ikväll vet jag inte vad som händer, nu är det hockey på teve (inte för att jag ids kolla) men Christoffer sover typ. Som vanligt med andra ord, har fan aldrig träffat en tröttare människa än den där. Inte alltför kul när en annan har fullt med överskottsenergi och vill hitta på nått!


Sedan sist

Nu är det nog kanske dags för en uppdatering. Sen sist har det inte hänt överdrivet mycket, mer än att jag grubblat och funderat lite på såna saker man måste grubbla över ibland. Tyvärr. Förutom det så har vi ätit kinamat på våran 3,5 årsdag (eftersom vi aldrig gjorde nått på våran treårsdag), åkt ett x antal mil i nya bilen, deklarerat, hälsat på i Bergby, tittat på majbrasa, ätit godisremmar, tvättat bilen, hälsat på i Vittersjö, åkt fram och tillbaka till Sandviken ett par gånger, diskat, lagat mat, varit allergisk, haft migrän, skrattat, frusit, sovit, varit arg, varit glad, städat osv. Ja, litegrann har vi hunnit med ändå.

Idag efter att Christoffer slutade så var vi till Vittersjö och hälsade på Leif och C's farfar som också var där. Vi har äntligen tagit med vårat nya köksbord hem, och förhoppningsvis kan vi ta hit sängstommen på något sätt inom en snar framtid också. Det gamla köksbordet är nedmonterat och nere i källaren redan, och det nya är uppe. Kanske inte alla som monterar köksbord halv ett på natten, men vi gör det hehe.



Ser inte helt hundra ut eftersom vi numera har ett furubord men bara vanliga vita trästolar. Det förra bordet vi hade hörde till stolarna, men det var så rangligt och vi vill gärna ha furubordet eftersom Christoffers farfar har gjort det. Stolarna sjunger dock på sin sista refräng, i alla fall vissa av dom, så vi ska väl försöka få tag i furustolar eller något i den stilen, bara det inte kostar skjortan. Men tills vidare är det inget att bry sig om helt enkelt.

Nu är vi båda rätt trötta och slitna, så skulle tro att det blir läggdags om inte alltför länge.


RSS 2.0