Kladdkakemuffins med hallon

Slänger in ett litet inlägg bara för att. Christoffer jobbade till halv sju, så han kom hem vid sju och käkade middag och så hoppade vi in i duschen. Sen kollade jag på webbteve och han somnade som vanligt i soffan klockan nio, ungefär två sekunder (om ens det) efter att han sagt att jag kommer vara tråkig och gå och lägga mig tidigt eftersom jag varit vaken sen kvart över åtta, när han är ledig imorgon. Haha, ja den dagen det händer ;)
 
Har bakat kladdkakemuffins med hallon, och smakade en nyss och dom blev verkligen sjukt goda! Lite för goda nästan... Synd att dom är så fula ;) Christoffer vaknade klockan elva och var vaken i en halvtimme. Nu sover han på soffan igen. Fattar inte varför det ska vara så svårt att gå och lägga sig i sängen direkt, istället för att somna på soffan..? Nåja, får nog aldrig veta eftersom han alltid somnar dit :)
 
Nu blir det hundrastning och sen läggdags. Tänkte försöka kliva upp klockan åtta imorgon, ta en långpromenad med hunden, äta frukost och göra mig iordning och sen åka till stan och köpa leggings. Sen vidare mot Ockelbo. Får hoppas att jag orkar upp så jag håller tidsschemat!

En lugn men lång onsdag

Idag vaknade jag kvart över åtta och kunde inte somna om. Låg i sängen fram till tio innan jag klev upp och glodde lite på teve. Tog en liten promenad på förmiddagen med Nova. Skönt att komma ut i friska luften ett tag, det var inte så kallt som jag trodde att det skulle vara. Fast jag har varit sjukt frusen hela dagen så tappade upp ett varmt bad och låg där ett tag också.

Gjorde nuggets, chilicheese och ris till middag idag, nästan så det är äckligt gott. Fast chilicheesen var ingen höjdare.. Men det andra! Äta ensam fick jag göra också, Christoffer jobbar över. Tror jag i alla fall, hans telefon lever sitt egna liv och är avstängd så han jobbar väl för fullt. Man kan ju anta det åtminstone :) Han jobbade över 1,5 timme igår också så. Och så lagade han punkteringen på däcket på bilen, så det var skönt att man slapp den utgiften framöver, köpa nya däck alltså.


Igårkväll låg mina två busar och sov rätt skönt! Och andra bilden är från idag när jag skulle bada
 
Nu vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt.. Ska rasta Nova en sväng och låta maten smälta. Sen kanske jag ger mig ut på ännu en promenad? Beror på vad klockan hinner blir, och som sagt så gillar jag inte att gå ensam när det är mörkt ute..

Imorgon är det första november, jäklar vad fort tiden går.. Den skulle gärna få stanna ett tag för min del, tills jag får lite ordning på allt. Känner mig rätt virrig nu, men kanske blir klokare nästa vecka. Nån som har ett jobb att erbjuda åt mig? Helst i Gällivare, typ nyss? Less på att gå hemma, och snart får jag typ inte ens nå pengar mer tror jag? Ångest.

Min webbkamera funkar!



I juli fick jag ju formatera om datorn eftersom jag hade nå virus på den. Som vanligt vet jag aldrig vart jag har alla skivor, så jag har ju fejk-windows nu som dessutom är på engelska. Koden till äkta som sitter under datorn har skrapats bort. Min otur alltså... Att köpa äkta kostar över 1000 kr, och det är jag inte så pigg på att lägga pengar på när jag vet att jag kunde ha det om bara koden syntes.

Jaja, har inte haft nån webbkamera sen dess heller och inte hittat drivrutiner på internet heller, tills idag. Webbkameran är skittråkig och räknar ner från tre sekunder för varje bild den ska ta, men nu funkar camen i alla fall! Man vet aldrig när den behövs haha. Inte för att jag använder den så ofta men ibland har man liksom saknat den. Slutsaknat nu. Fast saknar fortfarande den gamla lite, den var bättre.

Halebopkund

I somras köpte ju min pappa och lillebror en ny mobil åt mig, och inne i Telia-butiken så tjatade säljaren om att jag kunde få nytt nummer med årskort för gratis surf, som bara funkade med det sim-kortet de erbjöd mig. Han frågade om mitt nummer var viktigt för mig, vilket jag sa att det var. Härom dagen loggade jag in på Halebops hemsida och fick se hur länge jag haft mitt nummer. Blev faktiskt väldigt förvånad, även om jag vet att jag har haft samma nummer sedan jag fick min första telefon, som för övrigt var en nokia 3310 såklart ;)
 


Kanske han hade fattat det lite bättre om jag sagt att jag faktiskt haft samma nummer sedan jag var tio år haha.. För några månader sen ringde Halebop till Christoffer och erbjöd honom ett annat abonnemang eftersom han varit kund så länge (sen 2009), undra varför inte jag får några dundererbjudande som varit kund sedan stenåldern ;)

Gjorde om lite

Igår när vi hade lagt oss så började vi prata om att skaffa en trea nån gång i framtiden när båda har stadig inkomst, för Christoffer vill ha ett datarum. Sen funderade vi på att göra om klädkammaren till datarum istället, fast det skulle bli lite litet.. Och så har vi alldeles för mycket grejer, så vi behöver det där utrymmet. Men efter vi surrat om det så somnade Christoffer, och jag fick massa olika idéer om att göra om och låg och funderade på dom och kunde inte sova. Så typiskt mig :P Var nästan påväg upp för att börja där mitt i natten för att jag vart helt exhalterad över idéerna haha! Lyckades till slut somna i alla fall.
 
Så idag har jag mätt och planerat och funderat typ hela halva dagen. Sen så har jag dragit ut allt ur klädkammaren och även allt ur ena garderoben i sovrummet (som vi har använt som förvaring bara). Och så har jag helt enkelt bytt plats på de två rummen, skulle man kunna säga.
 

Det har sett finare ut här på bilden till vänster.. Bara det att man inte orkar hålla ordning när det är så sjukt trångt

Och ja, i klädkammaren kunde man hitta lite allt möjligt.. Typ ett par extralysen till en bil haha

Det känns lite konstigt att ha klädkammaren i sovrummet, men man vänjer väl sig. För jag är jättenöjd med hur det blev! Så mycket bättre med plats på båda ställena. Och bokhyllan ska jag ha ner i källaren för den behövs inte längre. Ska köpa en smal bokhylla från Ikea, och skulle även vilja ha ett skoskåp därifrån. Men det får bli i framtiden, för man kan inte få allt. I alla fall inte samtidigt haha.


Den långsmala bokhyllan jag vill ha, och så ett skoskåp. Skulle helst vilja ha ett svart, eller vitt, men det fanns inte..

Om vi bor kvar här kommer jag definitivt att göra om det här rummet på bilden nedanför (klädkammaren nu) till en walk in-closet. Har aldrig brytt mig om sånt, men nu skulle jag verkligen vilja ha det eftersom jag alltid bara knölar in kläderna i garderoben. Skulle vilja ha allt hängandes på galgar. Så som sagt, om vi bor kvar här ett tag så kommer jag köpa ungefär en miljon galgar och sen flytta ut klädkammaren till det gamla rummet. För då skulle jag kunna ha allt som ligger i byråerna, i min garderob som skulle bli tom. Så det skulle faktiskt funka! Nån gång så.. ;)


Förbannad

Blir så jävla less på polisen! För två veckor sedan blev Christoffer påkörd, eller rättare sagt påbackad av en kvinna när vi hade varit och handlat. Vi gick snett bakom bilen och jag pratade med honom så han såg den inte, men jag såg hur den backade och funderade när den skulle stanna, vilket den aldrig gjorde så jag skrek och sen backade hon på honom. Och det var inte som att det var en liten smäll bara, utan Christoffer flög åt sidan. Han skrek nånting åt henne, hon kollade på oss och så åkte hon iväg. Utan att stanna för att fråga hur det gick.
 
Och det var det vi blev så förbannade över så vi åkte till polisen och anmälde henne för smitning. Och tydligen blev det även vållande till kroppsskada. I alla fall, vi blev förhörda båda två och dom sa att vi kunde uppsöka läkare för att få skadorna dokumenterade. Eftersom Christoffer inte vela ha nå pengar eller nå för det där, utan bara ge henne en näsbränna och fatta att nästa gång kan hon stanna och fråga hur det gick, så gick vi inte till nån läkare. Christoffer hade rätt så ont i några dagar men det var liksom ingenting som syntes utanpå. Så vi tänkte att, varför ska vi betala för att gå till en läkare och få skadorna (som inte syntes) dokumenterade, när han ändå inte ville ha nå skadestånd för det?
 
Förra veckan fick vi brev hem om att det hade blivit nedlagt eftersom brott inte kan styrkas. Förmodligen då för att kärringjäveln hade nekat. Och ja, jag fattar väl att hon kanske nekade då. Men vi är ändå TVÅ mot en, Christoffer har vittne på vad som hänt, och ändå blir det nedlagt? Vad tror dom, att vi suttit och hittat på det där bara för att vi är tillsammans? Blir så jävla less. Vad hade hänt om det hade varit ett litet barn? Hon hade kunnat köra över hela ungen. Eller om det var en gammal människa? Som kanske hade brutit både det ena och det andra av att bli påbackad och sen förmodligen ramla ner på marken.
 
Jag skulle hemskt gärna vilja höra hennes förklaring till varför hon bara stack från platsen. Vi vet vem hon är, och hon har själv barn. Hur hade hon känt sig om hennes barn hade blivit påbackad och den som gjorde det bara tittade en sväng och sen stack därifrån? Nej, det ska vara så jävla svårt för polisen med sånt det finns vittnen till, men jävlar vad lätt det är att döma någon till skadegörelse fastän det inte finns några vittnen på det. Det går att göra utan att blinka. Om dom kunde göra sitt jävla jobb nån gång, fyfan jag blir så sjukt irriterad. Så mycket som vi varit i kontakt med polisen senaste åren, när Christoffer skoter blev stulen, hans bil blev stulen, grannen hotade med att skjuta ihjäl honom. Blev det nånting med skotern? Nej. Blev det nånting med bilen? Den hittades, sönderkörd och han fick hämta den själv från platsen. Blev det nånting med grannen? Nej, brott kunde ej styrkas. Fastän polisen hade plockat vapen från honom och det var minst 5 vittnen. Men nej, brott kunde ej styrkas.

Dagen idag

När Christoffer slutade idag så kom han hem med kinamat, det satt riktigt fint i kistan vill jag lova! Sen gosade vi ner oss i soffan ett tag innan vi åkte till Swedbank och satte in pengar. Vi har skaplig pyspunka på vänster bak, luften går helt ur på bara max 20 minuter. Man hör hur det pyser.. Skitkul.. :( Så vi lär åka runt på tomt med luft i ett däck och stanna på varenda mack och pumpa. Men imorgon på lunchen eller efter jobbet skulle Christoffer kolla om det gick att fixa. Vilket jag verkligen hoppas, för det sitter ju rätt nya däck på bilen. Eller fina åtminstone.
 
Nåja, efter vi satt in pengar så for vi och tog en milkshake på Donken. Man firar bara fyra år en gång, så lika att äta gott och ha det bra då :) Efter det skjutsade Christoffer hem mig och han for och tränade. Jag har betalat räkningarna så nu har man det ur världen, sen har jag suttit och planerat lite. Ovanligt haha. Christoffers träning slutar nu klockan tio så han kommer nog hem vid halv elva. Då ska vi slå igång en film och käka frukt, och jag hoppas att Christoffer för en gångs skull orkar hålla sig vaken haha.. Vi får väl se. Efter filmen blir det i alla fall läggdags för då är nog klockan rätt mycket.
 

Fyra år med min kärlek idag


Ett år igår, snö idag

Hade varken tid eller ork att skriva något inlägg igår. Vi åkte till Leif vid halv två och kom inte hem därifrån förrän klockan åtta, och då handlade vi innan vi åkte hem. Det blev Solsidan på webbteve och lite glass innan vi gick och la oss. Igår var det ett helt år sedan vi flyttade in till stan och våran lägenhet :) Känns konstigt att det gått så fort, även om det inte känns som om det var nyligen man bodde i Bergby. Allt i lägenheten är inte som vi vill ännu, men det kommer. Just nu vet man inte om man vill sätta upp nå eller inte, vi får se hur det blir med det :) Älskar i alla fall vårat hem! Trivs superbra här.
 
Vaknade upp och såg massa bilder på snö på instagram, tänkte att nä, här är det ju ingen snö. Så såg jag taket på grannhuset som var helt vitt. Inte snö redan!! :( Vi fick väl det typ till julafton förra året. Det är inte lite det snöar heller.. Sopbilen åkte utanför och bromsade och bara gled förbi. Kan inte låta bli att sitta och oroa mig över Christoffer som såklart har sommardäck på bilen, som ska göra ett ärende på vägen hem och sen ska iväg och träna ikväll. Och förstå imorgon, då lär det ju ha frysit på skapligt om snön ligger kvar? Men det borde den väl nästan göra, är ju så mycket snö? Det är ju till och med utfärdat klass 1 varning och står om flera olyckor i tidningen. Det ska komma upp till 15 centimeter snö. Nä usch, på med vinterdäcken tycker jag... Lika å ta det säkra före det osäkra, smälter det bort får man väl byta till sommardäck igen då för att inte nöta på dubben.
 

Såhär ser det ut utanför oss just nu.. Och det fortsätter att vräka ner snö..

Lördagsrubrik

Idag har vi sovit hyfsat länge. Sen blev det grötfrulle och efter det en promenad för att förbränna lite kalorier. Christoffer har match nu klockan fyra, men var så jäkla hungrig när vi kom hem så lärade äta nånting så hann inte bli klar tills han skulle åka, tänkte följa med annars. Christoffer har dammsugat efter att ha misshandlat våran dammsugare litegrann eftersom den lever sitt egna lilla liv. Den vela inte alls funka, men till slut gick det. Himla tur det eftersom det var så hundhårigt här hemma. Nu är det rent och fint.
 

På promenaden för nån timme sen, solen sken och det var riktigt skönt att gå ute

När Christoffer kommer hem så ska vi laga mat, blir kött och potatisgratäng idag. Skulle vilja hinna ut på en liten promenad till idag, men får se hur det blir med den saken. Misstänker väl att jag och hunden får gå ensam i såna fall :) Men man vet aldrig. Och ikväll vettetusan vad som händer och sker.

Family comes first ♥


Fredagkväll

Idag har vi haft lite besök, och sen varit till hälsocentralen för jag behövde få förnyat mitt recept på allergimedicinen. Så det var ju fort gjort, hur skönt som helst att det är fixat nu :) Funderar på att här framöver göra nya allergitester, för att se hur det ser ut med mina allergier numera. Det är ju ändå fem år sen i december som jag fick veta. På ett sätt känns det som att vissa saker har förvärrats, för så fort jag inte tar medicin så känner jag av nånting, förut när jag glömde brukade det gå bra. Tar ju 1-3 tabletter om dagen och det funkar ju allt som oftast, men kan vara bra att se om det blivit några förändringar :)
 
När vi kom hem blev det matlagning, kollade måndagens avsnitt av Pengarna på bordet och sen har Christoffer sovit på soffan. Jätteotippat! Jag kollar i alla fall på teve nu i brist på annat, får se om det händer nå senare. Nu får man ju åka genom stan igen så kanske blir en ragg om herrn orkar. Han är nog tröttaste människan i världen, men man är ju van efter de här åren. Förstår bara inte hur man kan sova överallt hela tiden? Är det ens möjligt att vara så trött?
 

Nytt köpcentrum

Idag har nya köpcentrumet i Hemlingby öppnats så jag tänkte att vi skulle åka dit när Christoffer slutade, en sväng och kolla lite, men Christoffer fick sms tio i sex imorse att han var ledig.... Så vi kunde åka dit lite tidigare än tänkt. I alla fall så somnade han om när han läste smset efter sju, men jag klev upp halv åtta för jag kunde inte somna. Väckte honom vid nio för att äta frukost, då hade han ändå så sovit tolv timmar.

Typ vid halv elva åkte vi iväg, och fyhelvete vad folk det var! :O Var milslånga köer till ÖB och Stadium outlet, så vi gick in på Jysk och Rusta. Folk hade parkerat efter vägen, utanför de "gamla" affärerna osv, det var fan kaos haha. Vi hade tur som fick parkering. Köpte bara en matta till hallen och värmeljus på Rusta, sen lära vi åka för Christoffer skulle äta lunch med en kompis. Så vi ska dit igen vid tvåtiden typ, och kolla in de andra affärerna. Förhoppningsvis inte lika mycket folk, men det är det nog ;) Christoffer kom på att det är löning idag också, haha inte konstigt att det var så mycket folk..
 

Mattan som vi köpte, redan hundhår på den haha.. Fast är inte dammsugat på ett tag här. Vill helst inte ha mattor för det blir så mycket hundhår som samlas på dom, och då dör jag i allergi. Men det är fint, så jag får stå ut.

Har varit ute och fotat min lilla hund bland löven också. Var ute både innan vi åkte och sen nyss. Det blåser rätt kallt ute så Christoffer gnällde att jag skulle bli klar, han blev nämligen tvungen att hålla kopplet haha ;) Så gick ut igen utan honom och fotade lite nu för ett tag sen. Tog ett rött koppel så det kunde matcha löven lite i alla fall, vill inte ha henne lös på området även om jag bara fotar. Man får ju inte det och det sitter grinkärringar i varje fönster och vakar över en, så bäst att inte göra nå dumt haha!


Sparkonto och runkeeper

Igår öppnade jag ett till allkonto, som jag ska ha som sparkonto. Tror att det blev rätt iaf, vill ha utan ränta och kunna flytta över pengar hur som helst och så ska det inte kosta nått eller så. Den som lever får väl se om det blev rätt ;) Behöver ha ett till konto som man kan lägga undan pengar på, dom finns där fast man kommer inte åt dom med kortet liksom. Kanske kan komma igång med nå sparande varje månad, även om det inte lär bli många kronor.

 
Idag fyllde mamma på min telefon igen, så snällt av henne! :D Kan börja använda Runkeeper igen då, så idag slog jag på den när jag var ute och gick. Man blir ju mycket mer motiverad :) Gick runt och gick typ vilse, men hittade tillbaka på rätt spår till slut haha. Tänkte gå en vända till lite senare ikväll, maten innehöll en hel del philadelphiaost och creme fraiche så det var ju skyhögt med kalorier i den. Fast idag har jag varit dålig och bara ätit frukost och middag, borde ha ätit åtminstone nå litet däremelllan. Så jag är ändå inte uppe i alltför många kalorier. Men jag vill äta lite glass ikväll tror jag, så ska ut och röra på mig lite mer så det får plats utan att det blir så många kalorier.

I övrigt vet jag inte vad som händer, jag och Christoffer vill göra olika saker ikväll och han vill att jag ska följa med honom. Så får väl se hur det blir och hur kvällen slutar :)
 

Hade tänt en massa ljus igårkväll. Det bästa när det är mörkt ute!

Nya köksstolar



Vi fick nya köksstolar av Dennis idag! Våra gamla passade ju inte alls eftersom dom var helvita och hörde ihop med vårat gamla bord. Dom här passar väl inte heller skitbra eftersom dom har vita ben, men dom passar ju mycket bättre än de andra. Riktigt bra om man inte lägger märke till benen ;) Skulle ju vilja ha furustolar men hittar inga fina i samma färg som bordet, så det här får duga. Det är i alla fall hundra gånger bättre än tidigare.
 

Som sagt, tittar man inte på benen så passar dom in väldigt bra! :)

Världens värsta magont

Fyfan vilken natt/morgon.. En timme efter vi somnat vaknade jag med världens jävla magont, har haft så en gång förut och det var inte kul. Låg och vände och vred mig i sängen av smärta men det gick inte att ligga på nå sätt som gjorde att det gjorde mindre ont. Svettades som jag vet inte vad, sen höll jag på att frysa ihjäl kändes det som för jag var så blöt i svett haha :( Var upp på toa ett x antal gånger, och spydde som en jävla gris. Alltså jag tror aldrig att jag har spytt sådär i mitt liv..

Tog en tablett som är bra för magen, men spydde strax efter så det hann ju inte hjälpa. Christoffer vaknade av mitt springande och undra ifall jag blivit magsjuk, men det var det inte. Funderar på varför det blev sådär, skulle ha tänkt på det sist det hände också.. Vi åt pepparchips igår och jag funderar på om det är för starkt för min mage, men alltså en sån där reaktion.. Kan inte vara normalt de.. När Christoffer klev upp efter sju idag hade jag ont i magen igen och då masserade han den och tyckte den kändes konstig. Och det gjorde den, typ helt uppblåst och hård. Somnade om när han hade åkt och nu är det bra.
 
Vill verkligen inte vara med om det där igen! Har aldrig haft så ont i magen i hela mitt liv som dom här två gångerna.. Skulle ju ut på en morgonpromenad när jag vaknat, men magen är ju helt tom nu så det blev inget. Har gjort iordning en smoothie (sov till för en timme sen, var helt slut) så när jag har smält den så ska jag i alla fall ut och gå.

Bingolotto



Christoffer fick nå ryck idag och sa att vi skulle spela bingolotto, något vi pratat om tidigare och sagt att vi ska göra nån gång framöver. Vi åkte runt halva stan för att få tag i varsin bingolott haha! Så ikväll har vi spelat :) Inte vunnit nått fast det är ju inte direkt så man förväntar sig det heller. Jag har inte spelat bingolotto sen jag var liten och sov över hos mormor och morfar, och det är lääänge sen. Synd bara att allt ska gå så snabbt nu, känns som att spelen var längre förr.

Nu ska jag krypa ner i sängen, veckorna går fort nu för tiden.. Lite för fort. Den här veckan har jag dock varit sjukt dålig på att promenera och väldigt onyttig, men jag skärper mig imorgon för då är det ny vecka. Det har varit så mycket den här veckan så det blev så helt enkelt. Men imorgon blir det andra bullar!

Två obetydliga saker att fundera över

  • När man är på restaurang, café osv och ska äta nått med bestick, och folk lägger besticken på bordet. Alltså, nä fy.. Förstå hur många som har varit där med sina händer eller nå annat, och vart de har varit med det osv. Det där får man på besticken som ska in i munnen.. Hujja...
     
  • I självscanningskassan på Willys, tänkte på det idag när vi handlade. Hur många har inte tryckt nere i högra hörnet på den där knappen som kommer fram, typ "Starta", "Betala" och vad det nu står. Och så trycker du där med ditt högra pekfinger, precis som alla andra har gjort. Och vart har de varit med sina fingrar? Sen ska du hem och äta godiset som du köpt.

Jag var bara tvungen, kom att tänka på det och lära dela med mig av det haha...


Fredag 19 oktober

Badade hunden igår. Har en känsla av att det inte var så uppskattat..

Hade ställt klockan på åtta imorse för att åka in till stan efter nio och överraska Christoffer på tågstationen. Så jag klev upp då, men tåget var sent så åkte in först efter tio. Hade sagt att jag var ute och gick med hunden så han förväntade väl inte sig direkt att vi skulle stå där :P Vi gick direkt till bussen och åkte hem.


Nova på bussen in till stan, spanade nog efter husse redan där haha..

Idag ska vi nog åka och handla tror jag, ska i alla fall skriva en lista så det är gjort. Kan ta sin tid när man försöker komma på vad man ska äta de närmsta veckorna.. Sen vet jag inte vad som händer, eventuellt ska Christoffer iväg ikväll så då blir jag ensam, så får väl se :)

Bytt gardiner i vardagsrummet



Har även badat hunden, sorterat kläder och vattnat blommorna. Och varit ute och promenerat. Nu ska jag kocka ihop lite middag och sedan diska. Har bokat tvättstuga ikväll så ska försöka orka med det, och det hade inte suttit fel med att dammtorka lite. Det behövs dammsugas också men jag var allergisk redan imorse och kände att det inte var så smart att bada hunden när man är allergisk hehe.. Får väl se om dammsugaren får sig en omgång, bara jag inte dör på köpet så. Sen så är nog hemmet ganska fint, om jag sysselsätter mig med allt det där!

Ensam till fredag morgon

Åhhh vilken ångest, jag är så blödig. Har nyss sagt hejdå till Christoffer som får skjuts till stationen av Isak. Så nu blir jag ensam hela morgondagen, och två nätter. Jag har en klump i halsen och sitter typ och smågrinar, och det är egentligen så löjligt för det handlar om kanske ungefär 40 timmar så ser jag han igen? Men det är det att han är såå långt bort!! :( Och så är jag lite nervös också. Eller ganska nervös, illamående. 
 
Det är första gången jag är hemma själv så "länge". Visst har jag sovit ensam nån natt då och då, när Christoffer varit ut och kommit hem på morgonen typ, sovit nån annanstans eller somnat i datastolen/soffan. Men då har han ju funnits inom Gävle i alla fall. Jag har ju hunden hemma, men när jag åker härifrån då är Christoffer helt själv. Så nu får jag känna på ungefär hur han har det. Ser inte fram emot det.. Kan inte gå några promenader på kvällen eller nå, tycker inte om att gå ute själv i mörkret när ingen är hemma.

Har skrivit en to do-list för morgondagen så jag har något att göra. Det är en del! Så jag kommer nog vara sysselsatt :) Och ikväll ska jag kika på teve och bara ta det lugnt, sen kanske slå på nån film innan läggdags.

Min fina, vad jag ska sakna honom den här korta tiden!! Känner mig redan halv..

Tisdagen sprang visst förbi

Idag blev det ingen morgonpromenad. Vi var på väg, kom ut, hann gå ett par meter och så höll Christoffer på att frysa ihjäl så vi gick hem. Då hade jag hunnit blivit så hungrig så det blev frukost och sen åkte vi iväg till Dollar store och köpte nå disksvampar och så. Sen skulle vi till Ica och köpa makaroner som det var extrapris på, och det ligger ju alldeles bredvid men vi tänkte flytta bilen närmare, så är den steeendöd. Christoffer hade råkat glömma lysena på, så Isak fick komma med starthjälp och sen följde han med oss hem.
 
Är suuuuperglad idag för Christoffer fick ett bra samtal när vi var och handlade :D Så nu håller vi alla tummar!! Började nästan grina för jag blev så glad haha.. Och kommer dö av lycka om det går som det ska. Men bara att vänta och se. En bra början i alla fall!
 
Nova med fulla munderingen på sig haha! Gäller att vara synlig när man är ute och går i mörkret

Blev i alla fall en promenad först på kvällskvisten, klockan nio närmare bestämt. Men då tog vi i och gick 8,8 kilometer. Kändes braaa! Men ligger inte så jättemycket på minus idag för vi har ätit lite onyttigt gotta. Men var så jäkla sugen, så det fick bli så. Brände ju över 500 kalorier på promenaden så det är ju inte så stor skada skedd, mer än hälften av allt onyttigt försvann då där i alla fall ;) Fast skulle gärna ha fortsatt och gått en mil.

Nu ska jag hoppa i lådan, är lite trött i benen känner jag. Och lite i skallen. Ska bli skönt att sova, imorgon är det nog en del att göra. Det här är sista natten med Christoffer ju, sen är han borta två nätter. Uschaa, blir tomt! Tur jag har hunden. Första gången jag blir ensam "så länge", men någon gång ska ju vara den första!

En riktigt regnig dag

Idag på eftermiddagen åkte vi till ÖB för att köpa den där lampan då. Sen hände en grej på parkeringen så vi for till polisstationen och gjorde en anmälan. Jag fick göra ett vittnesförhör för första gången i mitt liv, haha lite nervös jag var då.. Inte van vid sånt där ja ;) Men det gick bra så får se vad som händer framöver då. Sen åkte vi iväg och handlade och hem för att äta middag.

Förresten så började vi dagen med en promenad på 5,4 kilometer, sen gjorde Christoffer grötlunch till oss. Det regnade under hela promenaden, jag hade ont i benhinnorna och det blåste kallt. Men vi överlevde! Och skönt var det att komma hem sen.

Vid halv åtta gick vi ut på ännu en promenad, och den blev 6 kilometer lång. Så tråkigt utan runkeeper att kunna se exakta kaloriförbränningen, men ska inte klaga egentligen för jag får ju i alla fall ut en ungefärlig förbränning när jag fyller i distans och tid manuellt :) Det spöregnade hela promenaden så vi var helt dyngsura när vi kom hem efter en timme.

Klädde på mig rejält innan! Byxor, linne, tröja, peakjacka, munktröja, mössa, strumpor och skor. Hjälpte inte skitbra haha..

Christoffer var inte dåligt genomblöt när vi kom hem haha!

När vi kom hem drog Christoffer iväg på träning direkt och jag hoppade in i duschen och fick upp värmen litegrann. Nu dricker jag te och tittar på teve, väntar på att mamma ska ringa nån gång efter tio när hon har slutat. När C kommer hem så ska vi titta på Pengarna på bordet på webbteve innan det blir en till promenad. Tidigare så tänkte vi att vi skulle gå fem kilometer igen, men tror det blir lite kortare nu. Man blir så jäkla blöt när det regnar så mycket, och vi var typ inga torra, varma kläder att ha på oss när vi går ut haha :P

Nytt hemma

Idag var vi förbi ÖB en sväng, för dom säljer ut allt eftersom det ska flytta. Synd bara att man inte visste det när dom väl börja, så hade man kanske hittat nå billigt och bra :) Men efter det stod om de i tidningen då jag såg det, så tänkte jag att allt fint är väl ändå så sålt.

Men vi gick dit och kollade för skojs skull, och hittade en liten lampa som vi tänkte ha i köket :) Inte alltid man vill ha taklampan tänd och det blir lite mörkt annars så vi har funderat på en lampa ett tag och nu hittade vi en bara sådär, för bara 60 kronor! Tänkte köpa två bara för att, men vi kom inte på nå ställe att ha den på haha.. Så vi nöjde oss med en.


Ännu en söndagkväll


Vi startade morgonen med att gå 5,4 kilometer. Igår gick vi samma runda och jag höll på att frysa ihjäl i löpartights, så idag gick jag i mjukisbyxor. Varmt å skönt! :) Det är faktiskt en fin runda jag har "hittat på", så den kommer vi nog gå ibland. Blev grötfrukost (närmare lunch..) när vi kom hem och sen har vi mest tagit det lugnt.

Vid halv sextiden åkte vi iväg till Christoffers farmor. I fredags, efter tre veckor, var det en fiskare som hittade hennes man. Så skönt att slippa den där ovissheten om vart han finns, för nu vet man. Nu väntar man bara på att få nå svar på varför det hände. Det var så skönt att se Christoffers farmor lite glad också, efter allt som har hänt. Det känns fortfarande så overkligt, livet kan verkligen sluta när som helst och på alla möjliga tänkbara sätt :( Man måste ta vara på den tiden man har med varandra. Men jag kommer alltid att minnas Tord som en snäll och väldigt klok man, för det var han verkligen.
 

En bild på Kita tidigare, syns inte så bra men hon har rosett å allt på sig vid örat, så söt haha!
 
Vi åkte från Ockelbo klockan tio, och var på jakt efter korvbröd eftersom vi fick korv av Christoffers farmor. Men ingen mack hade det så vi åkte hem tomhänt. Tänkte gå samma runda som tidigare idag, men det blev så sent, mörkt och det blåser kallt. Och det spöregnade på vägen hem så det kommer säkert hit också. Så nu ska vi slå igång kvällens avsnitt av Solsidan, såg det inte eftersom vi var i Ockelbo. Så till det kanske det blir en smoothie? :) Imorgon blir det att uträtta en del ärenden, och promenera fem kilometer två gånger hade vi tänkt!

Lördag

Igår var vi på bio och såg Ted. Den var faktiskt rätt bra, skulle kunna se den igen :) Trevligt å gå på bio ibland, händer inte så ofta. Åkte i alla fall hem efter det och Christoffer la sig tidigt och jag kollade på nån film på teve innan jag la mig vid ett-tiden.



Idag vet jag inte vad som händer, vi har i alla fall varit på en 5 kilometers promenad tidigare. Glömde sätta plåster på mitt skavsår så fick ta löv efter vägen och vika ner i strumpan haha.. Bra de att de brände sen typ hela tiden, så när vi kommer hem ser jag att lövet har skavt sår på foten haha :(

Idag ska vi äta fläskfilé, vitlökskroketter och beasås! Tycker att det kan bli middagstid typ nu. Nu ska jag glo lite på webbteve innan det är dags att laga mat på nån timme :)

Köttbullar och makaroner



Då var middagen överstökad, och det satt fint i kistan! Smakade mer av köttbullarna nu än sist, hade lite annat i och lite mer av nått och sådär. Men lingonsylten börjar typ ta slut, måste lära mig koka egen nån gång.. Hade bara tur som fick av Kerstin nu, men passar perfekt till köttbullarna. Och korv också. Och plättar. Jag äter lingonsylt till det mesta. Fast nu ljög jag, men jag äter lingonsylt till saker som alla andra kanske inte äter det till, typ plättar då haha...

Nu ska jag glo på teve enda till klockan nio, sen blir det promenad. Christoffer är jättetaggad och sa att idag ska vi minsann inte ligga på latsidan, jag som har noll motivation idag haha.. Men oavsett om jag har det eller inte så är jag ändå ut och går, men det är väl bara bra att ha nån som kan tjata ;) Har redan gått fyra kilometer idag och antar att det blir fem km till lite senare.

Bokat biljett

Vakande vid elva, låg kvar i sängen till typ halv ett innan jag kom iväg ut på promenad. Idag var jag sjukt seg alltså, och inte ett dugg motiverad. Men det gick bra. Eftersom jag inte har gratis internet på telefonen nå mer så använder jag inte Runkeeper och det är rätt trist. Det är peppande att hon tjatar var femte minut om hur långt man gått och medelhastigheten. Men jag tar tid själv istället och matar in manuellt på Runkeeper när jag är hemma, så räknar den ut ungefär kaloriförbränning. Men då måste jag ju förstås gå de rundorna jag gått tidigare, annars har jag ju ingen aning om hur långt jag går, och det måste jag ju också veta.
 
Nåja, har i alla fall bokat min resa hem över jul nyss. Resan hem ska jag boka när jag får pengar nästa gång. Okej, det där blev fel, ska både hem och hem haha.. Men hem till Gällivare, och hem till hemma. Båda är hemma, fast på olika sätt! :) Fick tag i en enkel biljett för under 400 kronor, så det är inte illa. Hoppas jag får tag i en någorlunda billig när jag ska tillbaka, är bara det att jag inte har bestämt när jag ska till Gävle igen? Varför ska nyår ligga mellan jul och min födelsedag? Åh, ångest. Jag vet inte alls hur jag ska göra.. Måste fundera, inte för att jag redan gjort det.. Men måste fundera ännu mer!

Nu ska jag glo lite på webbteve, sen strax före fyra tänkte jag ge mig ut på en kort men rask promenad, och vid femtiden ska jag börja rulla egna köttbullar till middag, blir gott :) Och ja, jag ska ju diska också förstås... Det får vi ju inte glömma...
 
 

Tisdagkväll


Plockade undan skinnjackan igår, tog fram vinterskorna. Inte okej, men fryser så sjukt om fötterna på kvällarna så lika att ta fram dom nu!

Idag höll jag på att frysa ihjäl på morgonrundan, i början i alla fall. Linne och peak-jacka upptill var kanske för lite att ha på sig när det blåste isvindar ;) Gick dock bra, men när jag var hemma efter tre kilometer var jag en aning kall.. Fast jag frös inte om benen fast jag bara hade mina löpartights på mig. För en gångs skulle överdrev jag inte, brukar alltid ta på mig för mycket kläder när jag är ute.

Idag blev jag lite väl sugen på nuggets från Max av nån anledning, så efter att ha suttit och räknat massa kalorier så åkte vi dit och åt när Christoffer slutade. Det går faktiskt att äta hyfsat nyttigt där. Blev sex nuggets, en smältost, grönsallad med fettfri vinegrette och en light-cola. 359 kalorier (ja okej, jag är skadad av att räkna kalorier, men det är rätt intressant att veta vad man äter). Nuggets är faktiskt bland det nyttigaste du kan äta om du ska äta typ på Max eller Donken. Det är i alla fall väldigt lite kalorier för en hel middag, får bara se hur länge man håller sig mätt, känner mig småhungrig nu och det var 2,5 timme sen vi åt.
 

Nu har vi handlat lite frukt haha.. Två kilo bananer och ett kilo päron borde räcka ett tag!

Nu är det dags för en promenad, tror vi ska satsa på 5 kilometer. Sen klockan tio ska jag kolla på ett teveprogram, och sen efter det så blir det webbteve för då ska vi se gårdagens avsnitt av Pengarna på bordet. Dags att ge sig iväg nu då!

Ny vecka, nya tag

Då var det måndag igen. För att summera förra veckan så har jag gått 13 promenader, på sammanlagt 7,5 timmar - 4,4 mil och förbränt ungefär 2982 kalorier på bara promenader då. Hade dock kunnat bli mer, för det blev bara en promenad både fredag, lördag och söndag tyvärr. Fredag och lördag är väl inte så konstigt, för vi brukar ha rätt fullt upp på helgerna. Men igår var jag så bakis och seg haha, så blev en 5 kilometers kvällspromenad bara. 

Är alltså inne på tredje veckan nu, och har startat den med tre promenader idag, på sammanlagt 2 timmar (1 mil totalt) och förbränt 671 kalorier. Visst hade jag förbränt bättre om jag hade varit å sprungit istället, men har absolut 0 motivation till det. Promenader är kul och det kan jag tagga till, medan löprundor måste jag tvinga mig själv ut på..

Idag har jag varit riktigt effektiv, inte bara med promenaderna men jag har diskat, städat, dammtorkat, fixat naglarna, tagit en lång dusch och gjort en hel del andra småsaker. Duktigt! :) Nu ska jag krypa ner i sängen och sova och ladda om batterierna för en morgonpromenad.

Tillbaka

En timme, 5,2 kilometer och 346 kalorier senare så tar jag ett stort glas vatten och kryper sen ner under täcket.
Ska bli så galet skönt att sova!!

Solsidan säsong tre

Ingen har nog missat att säsong 3 av Solsidan hade premiär idag. Nu har man lite underhållning varje söndag i ett par veckor framöver då :) Undra hur många avsnitt det är? Sen imorgon börjar Pengarna på bordet, det kollade jag och Christoffer alltid på förut. Synd bara att han inte hinner se det för han måste iväg på träning, men man får väl kolla på det efter träningen varje måndag då.
 


Nu ska jag ta min pojkvän, hund och runkeeper med mig ut på en promenad. Hade velat gå minst fem kilometer, har bara gått en gång på både fredag och lördag så.. Och igår blev det ju rätt mycket kalorier. Men helt ärligt så vet jag inte om jag orkar, är så sjuuukt trött. Och sliten. Som det känns nu så blir det läggdags direkt efter promenaden. Fyfasen vad skönt det vore att lägga sig tidigt och sova ut riktigt imorgon! Det har varit fullt upp hela helgen, längtar redan till nästa haha ;)

Söndag igen

Nu var det några dagar sedan jag skrev sist. I torsdags vet jag inte riktigt vad vi gjorde, inget speciellt tror jag.. Igår efter Christoffer hade slutat for vi ut till hans pappa och grillade, hur jäkla gott som helst! Tänkte tidigare i veckan på att vi typ aldrig grillat i sommar, iofs har det ju knappt varit nån sommar. De gånger vi grillat kan jag räkna på en hand. Vi åkte därifrån vid elvatiden och somnade direkt när vi kom hem :)


Promenad här för någon dag sen, hösten är fin när det är ljust ute!
 

Igår kom Christoffers pappa hit, eller ja vi hämtade honom i stan och så handlade vi. Jag lagade mat och vi åt, sen klockan sju var det speedway-VM så det kollade vi på och drack vin, öl och åt ostbågar! Vid tio gick Christoffer och Leif till pizzerian/puben men jag orkade inte följa med så gick ut och mötte upp Dennis som kom med bussen och följde med han till grannen vart det var fest. Så jag blev där hela kvällen typ, eller sprang runt på området och träffade massa folk :P Christoffer kom också dit efter nån timme, och vi var inte hemma förrän klockan tre haha.. Och då åkte hans pappa hem med C's kompisar som skulle till Bergby. Var tänkt att han skulle sova över men blev inte så. Vi kröp ner under täcket och somnade nog rätt fort båda två :)

Igårkväll när vi kollade på speedwayen, så satt Nova vid datorn och glodde haha.

Gårkvällen vart väl inte riktigt som tänkt och även om den hade mindre bra stunder så hade jag väldigt kul i alla fall, tiden bara sprang iväg :) Synd bara att folk ska prata skit, usch fyfan. Meeen gör man de och sen inte vågar stå upp för de så är de väl som de är, jag tänker inte lägga ner nå energi på de även om jag är irriterad.

Jag vaknade halv nio imorse och hade så svårt att somna om, typiskt mig när jag har druckit att jag ska vakna så tidigt och vara pigg. Snurrade i sängen länge med jordens jävla huvudvärk, gick upp och tog migräntablett och somnade sen om. Vi vaknade klockan elva och klev upp, har ätit frukost och sådär och nu sitter vi och spelar playstation. Eller ja, vi turas om för vi har bara en dosa ;)


Världens bästa

Ska snart dra iväg till Valbo och hämta Jesper, å unna oss en varsin mcflurry! Kanske inte det bästa såhär dagen efter man har druckit massa alkohol, men vi tänkte faktiskt köpa det i fredags men glassmaskinen är som vanligt alltid trasig på Donken. Sen ikväll när man piggnat till lite så blir det en jäkla lång promenad för att bränna bort lite kalorier. Det är tur att man inte dricker så ofta, det är ju hur mycket kalorier som helst i alkohol. Nä då är jag hellre fet på godis än att bli spritfet ;) Helst inget av det dock haha..

Aktiv idag!

Begav mig ut på morgonpromenad med Nova efter elva, tänkte gå efter en stig som leder till Bomhus centrum och sen vända när jag kommit 1,5 km och gå hem så det blev 3 km sammanlagt. Hade så ont i benhinnorna när jag gick så tänkte att jag inte skulle gå så långt, men jag gick runt istället och kom hem efter 5 km, kortare än vad jag trodde faktiskt! Så bestämde mig för att gå vanliga rundan på det, alltså den som jag brukar gå när jag går morgonpromenad. När jag nästan var hemma hade jag gått typ 7,5 km så bestämde mig för att gå runt sjön och när jag var hemma hade jag då gått en mil :) På tom mage dessutom! Trodde aldrig jag skulle orka, men tog det väldigt lugnt så att jag inte skulle känna av att jag hade ont i benhinnorna.



Hemma var jag vid ett-tiden och då var det ju lite väl sent för frukost så jag käkade en matlåda annorlunda lövbiff till lunch och hoppade över frukosten :) Så vid halv fyra-fyra ska jag äta mellanmål och sen när Christoffer kommer hem så blir det tacos till middag. Det var länge sen och det ska bli riktigt gott.

Nu ska jag bara ta det lugnt, det känns att man har varit ute och gått ett tag. Nova har legat under sängen och sovit sen vi klev innanför dörren, förutom den korta stunden då hon var upp och åt sin lunch. Nu sover hon igen. Jag ska iaf titta på dagens PH avsnitt och samla krafterna igen ;)

Räkna kalorier

Sitter här och räknar lite. Skriver ju varje dag vad jag äter, dels för att det är lättare att hålla koll sen kan det ju vara bra att gå tillbaka och titta på typ en vecka som man kanske inte gått ner nått, om man har ätit nå speciellt eller knappt rör sig som har gjort att det blivit så.

Nåjaaa, i alla fall så köpte jag smörgåsrån som jag kan äta om jag blir sugen på nått. Vi köpte små päron igår men dom var inge goda :( Herrskapet käkade delicatobollar eller vad fasen det heter, men jag ville inte vara onyttig så käkade smörgåsrån. Bara det att nu när jag räknade kalorier i efterhand så käkade jag lika många kalorier i de smörgåsrån som jag åt, som det hade kunnat vara om jag bara käkade en sån där delicatoboll istället. Kanske måste tänka i lite smartare banor framöver ;) Men har verkligen sagt tvärt nej till alla godsaker, men det är väl fel det också egentligen. För hade jag ätit en sån så hade det ju varit bra sen. Men nu är jag fortfarande lite småsugen på nått fast jag käkat smörgåsrån.. Men har så lätt att verkligen förbjuda allting fastän jag inte borde. Man måste ju faktiskt få unna sig något ibland, man lever ju bara en gång.

Sitter och dricker te och tittar på teve nu. Ska ta en liten promenad med hunden om en timme, har redan promenerat fem kilometer idag så får se hur långt jag går nu. Det är ju som sagt ganska mörkt ute vid den här tiden och jag vågar inte gå överallt då.

En kort promenad blev en lång

Halv elva gick jag, Christoffer och Jesper ut på kvällspromenad med Nova. Jag sa att vi skulle gå två kilometer, men sen blev vi taggade på något längre och bestämde oss för tre kilometer och gick lite nya vägar. Då var vi uppe i fyra kilometer och sedan sa jag att vi skulle minnsan gå fem och det gjorde vi! En timme och 330 kalorier senare var vi hemma. Herrarna brände väl dock något mer än mig, men svårt att veta hur mycket då appen bara baserar det på mig. Hade dock gärna gått en timme till och förbränt det dubbla ;)

Har ätit morötter och dipp på kvällen (ja innan promenaden alltså), men med gräddfil istället för filmjölk som jag gjorde igår. Filmjölk var ingen höjdare kände jag.. I alla fall inte när man åt med morötter till, det var så rinnigt. Men eftersom jag har gått tre promenader idag så behöver jag ju inte ha ångest över det i alla fall, för det har jag gott och väl förbränt även om det är mycket kalorier i gräddfil.



Så för att sammanfatta veckan så har jag gått 14 promenader, på sammanlagt 5 timmar - 2,7 mil och förbränt ungefär 1885 kalorier. Kanske inte mycket för världen, men det är en himla bra start på mitt nyttiga, aktiva liv i alla fall. Hoppas vecka nummer två går minst lika bra :D

Den här kvällspromenaden gör jag gärna om fler gånger, finns inget som är så skönt som att gå och lägga sig efter en långpromenad, nöjd och belåten. Nu ska jag dricka ett till glas vatten och sen krypa ner i sängen med min karl och invänta sömnen.

RSS 2.0