Nytt i hemmet

Igår följde jag med min lillebror till bilprovningen eftersom han skulle besikta våran bil när Christoffer jobbade. Det var länge sen jag var så nervös men bilen gick såklart igenom utan några anmärkningar, mer än att "den är som ny" haha ;) Fast det är den ju också.

När Christoffer slutade så käkade vi middag innan vi åkte och köpte ett vitrinskåp som vi kollat på ett par gånger. Fick möblera om hemma lite, flyttade på min glashylla och ställde vitrinskåpet där. Tror det kommer få stå så, men får se. Stod att det skulle ta 45 minuter för två personer att montera upp det, tror vi höll på i tre timmar haha?! Och vårat humör är inte att leka med då, Christoffer blir arg för att det tar så lång tid och jag blir arg för att han inte har nå tålamod och blir arg ;) Så är det alltid när vi ska montera grejer eller sätta upp nått. Vi har sagt flera gånger att vi borde filma oss och se hur vi beter oss, två idioter ser vi nog säkerligen ut som haha!

Det är inte så lätt att montera möbler när man har en sällskapssjuk hund


Mitt i smeten ska Nova vara!

Vi satte in belysning i skåpet också

Det är lite tomt på glashyllan nu, men ska flytta tillbaka Novas priser till den för där är hennes rosetter så det passar bättre. Så då blir glashyllan lite tom istället, måste fundera på vad som kan tänkas få plats i den så den inte ser så tom ut sen.

Ska i alla fall jobba kväll idag och känner att huvudvärken börjar smyga sig på så måste försöka göra nånting åt den. Känns som att jag alltid får huvudvärk när jag ska jobba. Trist att jag jobbar kväll idag iaf, då får jag inte se nån majbrasa eller nått. Men tur att man inte dör för det :)

Brumbrum

Passade på att ta några bilder på både bil och hund såhär på kvällskvisten så slänger upp en bild på bilen som har blivit tvättad och fått på sig sommardäck idag! Imorgon är det dags för besiktning.
 

Helg

Igår åkte vi till Kiruna vid halv tio. Bilburen som vi skulle kolla på i Laxforsen passade så jag köpte den och vi åkte vidare till Kiruna där det blev lite shopping. Jag fick med mig en ny jacka, ett linne och lite underkläder, mer än så hittade jag inte. Christoffer köpte nå tröjor och sen nått på Clas Ohlson. Vi var hemma vid femtiden eller nått tror jag? Då bjöd mormor på plättar och sen åkte vi hem. Vid halv nio åkte vi till Jonte och kollade på teve, men jag var så jäkla allergisk så vi for hem strax efter tio och jag la mig vid elva.
 
Idag har jag och Lina varit ute i skogen och grillat korv med hundarna. Inte världens bästa väder men det var i alla fall inte kallt! Första korvgrillningen för mig i år var det, men det blir garanterat fler gånger.
 


Har lite ångest över att min sista lediga dag är imorgon och att Christoffer jobbar då.. Är visserligen ledig på onsdag igen så haha ;) Men det är inte så kul att vara ledig när Christoffer jobbar. Nåja, nu ska jag röja upp här i lägenheten, kanske kolla efter nån bild jag kan förstora och sätta i en tavelram som jag har? Behöver rensa bland kläder i sovrummet också... Och såklart duscha bort rök- och skogslukten. Tur att man kan hålla sig sysselsatt! ;)

Första lediga dagen

Idag har Jonte och Johanna bjudit oss på lunch på thai, det var inte helt fel! Efter det gick vi en sväng på stan, och det blev lite shopping på Intersport. Christoffer köpte typ sju t-shirtar och en jättesnygg skjorta som jag lurade på han! ;) För ett par år sedan skulle han aldrig sätta på sig en skjorta frivilligt, men nu på senare tid har det blivit ändring på det efter att jag tjatat om att han faktiskt passar i det haha... Jag fick ett par strumpor och en t-shirt, men vet inte om jag ska ha kvar den för den satt inte riktigt som jag hade tänkt. Får väl se..
 
Åkte hemåt vid tretiden men stannade till hos mormor och morfar och var där ett par timmar. Fick med mig hemmagjord lingonsylt hem!! ♥ Så nu blir det bland annat falukorv, plättar och köttbullar i mängder (för er som inte vet så går det att äta hemmagjord lingonsylt till i princip allt hehe).

Det har snöat och varit skitdåligt väder hela dagen, typiskt när man är ledig.. Men hoppas det blir bättre imorgon, inte kul att köra i snöoväder. Och på söndag vill jag ha finväder så jag kan åka ut i skogen och grilla korv! Så det så.
 

Dagens väder, har kommit massvis med snö
 
Har glott lite på teve men blir väl inte uppe så himla länge till eftersom vi tänkte komma iväg i skaplig tid imorgon så vi hinner springa på stan i Kiruna sen också. Håller tummarna för att den där buren passar, kommer bli så besviken om den inte gör det.

FINAALLLLYYYYYY!

Då fick jag helg!! Efter elva pass på raken ska jag nu ta vara på mina fyra dagars ledighet. Undra när jag sist var ledig såhär många dagar? Måste ha varit i februari när vi drog ner till Gävle och tömde lägenheten. Imorgon eller på söndag hade jag velat fara ut å grilla korv! Har velat det i veckor nu, men får väl se om vädret håller i sig. På lördag bär det i alla fall av till Kiruna som sagt.
 
Är rätt trött i kroppen efter dagen, så vet inte hur länge jag ska orka vara uppe. Hade velat se nån film eller nått men det orkar jag nog inte. Ska i alla fall börja med att glo lite på webbteve och sen får jag väl se. Nånting börjar jag väl pyssla med, har hängt undan vinterjackorna idag så lär väl plocka undan vinterskor, mössor och sånt också gissar jag. Även fast jag är trött nu så kommer energin hitta tillbaka innan jag lägger mig, så är det jämt.

Bra kväll/natt

Lönen rullade in på kontot, räkningarna är betalda, Christoffers födelsedagspresenter är beställda OCH det finns gott om pengar kvar!! Det bästa är att det kommer att finnas en del pengar kvar fortfarande efter att våran Kirunatripp är gjord och efter att vi har storhandlat. Livet känns rätt bra nu! :)

Och det blir inte bättre av att jag bara har morgondagen, alltså 5,5 timmar kvar tills fyra dagars ledighet! Fytusan så skönt säger jag! Hoppas bara att man inte åker på nå extrajobb under tiden när man verkligen vill vara ledig, brukar ju vara så ;) Det var smockat med folk på jobbet idag, typ hela tiden så vi hade det rätt stressigt. Men det gick bra, men efter såna dagar är man så trött och vill bara vara ledig och framförallt sova. Men var tvungen att sitta uppe tills lönen slank in på kontot och fixa allt med räkningar. Det är så skönt när det är bortgjort.
 

Det här kommer att vara jag imorgonkväll!

Nu ska jag alldeles strax krypa ner under täcket och ladda upp batterierna inför morgondagen! Ska bara påbörja en handlingslista lite smått, det är ju på kvällen som man är mest aktiv! Haha, alltid. Förstår inte varför det är så?

Tisdag idag

Idag har vi varit runt på stan och kikat. Christoffer fick mig att börja prova jackor, jag behöver en ny men såhär två dagar före löning känns det ju rätt onödigt att ens kolla ;) Såklart hittade jag en som jag verkligen velade ha, men så fanns den såklart inte i min storlek.. Men i slutet på veckan åker vi ju till Kiruna å den verkar finnas där så då hade jag tänkt köpa den! :)

Vi upptäckte idag att Christoffer hade tappat sin plånbok och den fanns ingenstans vart vi hade varit eller hemma eller i bilen. Så han spärrade bankomatkortet och anmälde sitt körkort försvunnet. Och nu efter jag kom hem från jobbet så är det nån som har lämnat hans plånbok i våran brevlåda!! Vem den personen nu än var så gjorde den verkligen våran dag!! Han har ju alla sina certifikat, passerkort osv från jobbet i plånboken också och allt var kvar, den hade bara råkat bli överkörd verkade det som ;) Så nu får han ringa imorgon och höra hur det blir med det där. Men tänk om alla människor vore sådär snälla!

Nu har jag bara två dagar, alltså 11 timmar kvar att jobba innan några dagars ledighet!! Jag räknar ner.. Å räknar ner till lönen också haha ;)

Veckans sista dag

Kvällen igår blev inte riktigt som tänkt, när Christoffer kom hem från jobbet så skjutsade vi Sophie till akuten för att hon hade klämt fingrarna rätt så illa. Vi for hem till henne och hämtade Jack sen och han följde med oss och handlade. Christoffer körde hem oss till Sophie sen när han hämtade henne och company på akuten. Vi var där till vid elva nån gång tror jag, innan vi for hem.
 
Jobbdagen rusade förbi idag, var riktigt kul att jobba faktiskt. Det trodde jag inte att det skulle bli! Och nån ångest inför morgondagen har jag inte längre för jag har bytt och jobbar kväll istället för att ha öppning. Skönt att få sova ut litegrann. Har jobbat varje dag denna vecka likt min sambo. Han har ledigvecka nu men jag har fyra pass kvar innan några dagars ledighet. Det blir nog en bra vecka.

Det blev fläskfilé, pasta och sås till middag och pannacotta till efterrätt. Kände att det var vi värda! Det blev en sen middag när herrn kom hem, men det satt fint i kistan. Strax efter nio for vi en sväng till mormor och morfar och hälsade på och blev kvar där enda till elva. Har varit trött sen vi kom hem men fastnade vid datorn. Nu ska jag i alla fall lägga mig så man hinner få lite sömn utan att sova bort hela dagen!
 

Dagens gomiddag och efterrätt!

Lördag idag

I helg har jag öppning, å idag gick det hur fort som helst att jobba. Fick massor gjort som vi slipper göra imorgon så det var ju bra. Dock inte jättetaggad inför söndagen och måndagens jobb, men det får gå an. Öppning är inte min grej riktigt, även om det är hur skönt som helst att sluta tidigt. Men jag sover så dåligt och oroligt när jag ska upp tidigt, vaknar flera gånger om natten och tror att jag har försovit mig, drömmer att jag försover mig osv. Så är alltid så sjukt trött när jag har öppning.

Promenerade både till jobbet och hem, var sjukt halt imorse och när jag gick hem blåste det som fan. Fick sällskap halva vägen i alla fall så då går det rätt fort att gå, men sista biten var sjukt tung, släpade fan fötterna efter mig haha. Just nu väntar jag på att Christoffer ska komma hem från jobbet så vi kan handla nå gott och kolla webbteve eftersom det aldrig blev av igår då vi hade besök på kvällskvisten. Sen blir det tidigt i säng, ser fram emot att denna vecka snart är över. När Christoffer har eftermiddagsvecka är det så sjukt tråkigt om kvällarna.
 

 
Fick mina barbeller förra veckan som jag beställde lite tidigare. Skickade tillbaka några och beställde längre istället, å dom passar bra. Nu kan jag ha örhängen dygnet runt! Får nämligen inte ha nå annat än hela ringar i öronen på jobbet, och sånt som man skruvar fast (tror jag?). De lossnar ju inte iaf, och det är väl pga risken för det som vi inte får ha vanliga örhängen. Så jag orkar aldrig sätta i alla efter jobbet och då fick barbeller bli lösningen. Jag som älskar ringar och smycken har typ aldrig det längre, inte ens när jag är ledig. Glömmer bort hela tiden, måste ändra på det. Förut hade jag alltid det, men sen jag började jobba så har jag blivit så ovan att sätta på allt när jag inte är på jobbet.
 

De senaste dagarna

Sen jag skrev sist så har jag fått mina skor från Nelly! De kom två dagar efter jag beställde dom, minns förr när jag var mindre och beställde kläder med mamma från kataloger, ibland fick man ju vänta flera månader innan dom kom! Skorna passade och det var jag ju lite förvånad över. Men det var ju bra :)


Har haft öppning idag, och mina nio dagar på raken blev istället elva dagar på raken nu. Skulle ha jobbat fram till tisdag nästa vecka, sen ledig onsdag och torsdag men nu ska jag jobba extra på torsdag och så byter jag mitt pass på fredag och jobbar onsdagen istället. Då blir jag ledig fyra dagar på raken sen och det händer inte så ofta, så man lär ju passa på :) Ska bli skönt som tusan! Nu är fem av elva pass avklarade i alla fall.

Handlade med mamma och lillebror efter jobbet, sen har jag duschat och inte gjort så mycket mer. Christoffer slutar klockan tio och då ska vi glo på webbteve gissar jag. Deal or no deal blir det, standard haha! Missade det i onsdags när han jobbade. Sen är det väl bara att gå och lägga sig i tid eftersom vi båda jobbar imorgon.

Då var det måndag igen

Idag klev vi upp efter tio och käkade lite frulle. Sen vid tolvtiden tog vi en prommis till mormor och morfar och fikade lite. Morfar körde Christoffer till verkstan där han hämtade bilen och körde hem mig innan han for på jobbet. Jag packade upp alla väskor vi hämtade igår, och rensade kläder. Nu har jag ställt upp allt i hallen och förberett inför morgondagen då vi ska på soptippen.



Promenerade till jobbet strax efter tre nån gång. Jobbade 16-21.30 men åkte därifrån först 22.20 för vi hade hur mycket som helst att göra, och vi var bara två plus att varorna som ska komma under dagen kom först när vi började. Och det var hur mycket som helst. Så det tog som lite tid att göra allting + packa upp dom och hinna göra mat till alla som beställde.. Vi var helt döda bade jag och Anna-Stina när vi slutade haha... Förhoppningsvis blir det inte lika stressigt imorgon, eller sent heller för den delen.

Nu ska jag ta en nattmacka och se om jag orkar vara vaken tills herrn kommer hem från jobbet.

Söndag

Idag så har jag väl inte gjort så många knop. Tog en dusch när jag vaknade och Christoffer sov halva dagen. Vid fyra åkte vi till pappa för hockey och köttsoppa! Det var inte igår. Hockeyn gick inte så bra för Luleås del idag heller, så när matchen var slut åkte vi hem en sväng. Sen vid nio for vi till mormor och morfar för att lämna golvtrallen som morfar ska såga till åt oss.

Vi hämtade resten av våra grejer därifrån så nu har vi allt hemma. Det sista var typ sju väskor kläder eller nå, fattar inte hur fasen det ska få plats.. Vi har så lite plats för sånt tycker jag. Min garderob kanske inte hade varit så dum att ha här uppe ändå! Men jag har redan rensat lite och ska väl fortsätta med det imorgon. På tisdag ska vi på soptippen och slänga flyttkartonger i alla fall, och då tänkte jag kasta en hög med kläder också. Måste sluta spara sånt som jag inte använt på flera år, men tror jag kommer använda typ nån gång.. Har redan plockat ihop en rejäl hög som ska kastas. Sovrummet får se ut som ett bombnedslag nån dag framåt tills dess att allt är ordnat. Nu kanske jag ska packa upp en väska eller två om jag orkar, och sortera om lite i de garderober vi har. Det är himla besvärligt det där med vart allt ska få plats ;)

Klickade även hem ett par skor från Nelly idag. Välbehövligt! Får se om de passar, stod att de är smala i modellen och jag har breda fötter så dom passar nog aldrig, men vågade inte ta en större storlek för det tror jag blir alldeles för stort.. Nåja vi får se!


Torsdag, fredag, lördag

I torsdags var jag ledig och då städade jag och röjde mest hela dagen, bäddade rent i sängen och så. Igår var jag också ledig, då blev det tvättstuga och sen bjöd vi pappa, Jonte och Johanna på tacos. Senare på kvällen kom Jonte och Johanna tillbaka och dom var här tills det blev läggsdags.
 


Idag har jag jobbat 11-18, det gick faktiskt riktigt fort och jag har varit på väldigt bra humör idag! Christoffer hämtade mig och vi for till pappa och såg det sista av hockeymatchen. När vi skulle åka hem så såg vi mamma och stalkade henne till Nunis där hon skulle släppa Puma. Sen handlade vi en sväng innan vi åkte hem och lagade middag. Nu har jag tänkt lägga mig raklång i soffan och se om min huvudvärk går över. Imorgon är jag ledig och då är det köttsoppa hos pappa som gäller!

Balkongprojekt

Idag la jag ut trallen på balkongen, men eftersom det droppar så mycket från balkongen över när snön smälter så tror jag att jag ska ta bort några i hörnen så det inte blir så mycket vatten på dom. Nog för att dom ska tåla det men tycker det är onödigt att det ska stå och droppa på dom redan nu, vi har ändå inga möbler och kan inte vara ute på balkongen ännu. Men grymt snyggt blev det då!! Måste dock såga bort någon centimeter från de sista plattorna jag skulle lägga eftersom de inte riktigt passade. Men det visste jag redan att det skulle behövas göras. Tror i alla fall att det blir supersnyggt när det är klart med möbler och allt!
 


Tror det blir först i början på juni som vi åker till Ikea och köper bland annat utemöblerna. Ska även köpa en sängstomme då. Utemöblerna är i samma träslag som golvtrallen så jag tror det blir snyggt! Fast såg nu att allt går att beställa online från Ikea så kanske blir att göra så istället för att ta en tripp dit. Vi får se! :)

Fått lampan fixad i köket!

Idag har jag jobbat 8-16 och Christoffer har förmiddag. När vi kom hem så kom Micke och Clint förbi för att Micke skulle hjälpa oss att sätta upp lampan i köket så att den hänger ovanför köksbordet. Rastade Nova direkt när vi kom hem och när jag kom in efter tio minuter så var han klar redan. Och det blev jättebra, skönt att slippa ha en lampa mitt i allt som man får försöka att inte slå skallen i! Å skönt att ha lyse över maten så man ser vad man äter ;)



Är sjuuukt trött idag och har varit det i princip hela dagen. Så jag ska kolla klart det avsnitt jag ser på webbteve, rasta hunden och sen ska jag lägga mig. Så det blir att sova riktigt tidigt idag men det behövs ibland :) Imorgon är jag ledig i alla fall, skönt!

Fredag

Idag var Christoffer på banken och avslutade sitt gamla konto å massa grejs, sen drog vi en macka på Vetehatten. Efter det for vi hem en sväng innan jag skulle jobba. Har jobbat kväll och det gick riktigt fort idag. Nu är det bara två dagar kvar denna vecka, och nästa vecka kommer jag bara att jobba tre dagar. Undra när det hände sist? Vettetusan vad man ska hitta på då!

Jonte och Johanna kom hit för någon timme sen och for rätt nyss. Nu ska jag krypa till kojs och hoppas på finväder imorgon så man kan ta en promenad innan man börjar jobba. Känns för i övrigt inte alls som fredag idag, utan typ som nån dag mitt i veckan.
 

Prommis till jobbet igår, snöfritt på vägen men inte gångstingen än så länge.. Men man får ju vårkänslor ändå!

Luleå

I tisdags for jag och Christoffer och köpte ett nytt bord och stolar till mamma. Hon har haft samma i över tio år så vi tyckte att vi kunde sponsra henne med ett nytt. For och monterade ihop det och tog bort hennes gamla när hon inte var hemma, och hon hade ingen aning om att vi skulle köpa ett nytt så hon blev nog rätt så överraskad när hon kom hem och såg det! :)

Igår skulle vi serva bilen och sedan styra kosan mot Luleå med Jonte och Johanna som sällskap. Dock så när vi skulle lämna in den 9.15 så säger dom att dom ligger efter med nån bil så våran kommer inte vara klar förrän kl 15. Så fick tid dagen efter klockan 13 istället, och kunde åka till Luleå ändå. Vi kom iväg rätt sent och när vi väl kom fram till Storheden så gick vi på Max och käkade. Sen var vi på Jula för att köpa golvtrallen som vi kom dit för. När vi kollar i datorn så är dom slut!! Haha, då kände vi att vi hade kommit hit i onödan... Fast Christoffer frågade en som jobbade där och det visade sig att dom hade en massa förpackningar golvtrall av den sorten vi skulle ha. Tur det!! Så vi köpte dom och var in på lite andra affärer där innan vi åkte mot stan.
 
Där blev det också shopping, och sen var jag och Christoffer på Dead mans hand och piercade oss. Så nu har jag äntligen min efterlängtade industrial, har fan velat ha den sen jag var 15... När affärerna stängde så käkade vi på Waldorfs innan vi åkte hemåt. Var hemma klockan tolv och jag var så trött så jag somnade direkt jag la ner skallen på kudden. Vaknade imorse med världens jävla huvudvärk eftersom jag sovit så hårt antar jag. Och den sitter i än, hoppas det går över innan man ska och jobba..

Ojdå...

Råkade visst beställa hem ett piercingsmycke till industrial trots att jag inte ens har nå sånt. Får väl se till att det finns tid å pierca imorgon när vi sticker till Luleå! Jag kommer aldrig våga men nu har jag ju beställt hem ett smycke så nu måste jag. Har ju ändå velat ha det i sex år, så det börjar som bli på tiden tycker jag. Om det inte finns tid nånstans så blir jag ledsen i ögat...

Nu ska jag strax hoppa i sängen, blir tidig uppstigning imorgon eftersom vi ska serva bilen innan vi sticker till Luleå. Och innan det ska vi hinna göra massa. Idag har vi varit i farten sen halv tio, med ett litet hemligt mission bland annat. Men det får jag skriva om en annan dag, det är hemligt ännu!

RSS 2.0