Det är dags att simma, ta vatten över huvudet

Nu är det nog dags att lämna det skepp som sjunker och rädda det som räddas kan (det vill säga inte ett skit), inte göra som jag gjort hela tiden, bara klättra högre upp i skeppets mast.

 
Och med det tror jag nog faktiskt att jag säger godnatt! Ska bara mata och rasta hundar, och jag är skittrött så varför inte lägga sig tidigt för en gångs skull? Får se om jag piggnar till sen men håller tummarna för att jag somnar innan halv nio i alla fall, så får jag ju sova tio timmar, det vore ju finfint! :)


Femte besöket

Var på mitt femte inskolningstillfälle hos tandläkaren idag. Var inte så jättenervös, men ändå litegrann för jag visste att jag skulle få bedövningsspruta. Allt gick ändå bra och sprutan var inte så hemsk, förutom att det gjorde lite ont då och då, kommer inte riktigt ihåg varför men hon förklarade det bra i alla fall så jag fattade. Trodde aldrig nånsin att jag skulle klara av att ta bedövning såhär fort, men med bedövningssalva före var det inte så jättefarligt. Jag har ju aldrig fått det före så det var kanske inte så konstigt att jag har tyckt att det varit skit-obehagligt. Men ändå, ingenting som man vill vara med om direkt.

Nästa tillfälle är först om tre veckor så det blir ett tag. Kommer säkert vara hur nervös som helst då eftersom det är så länge sen och jag har säkert glömt bort att det inte är nå farligt då.


Dag 19: En bild på någon person som är snygg


Kan man vara mer besviken?

Idag har verkligen inte varit någon dag att skryta med. Jag hoppas att nästa vecka blir bra. Jag vill vara glad! Det är så tråkigt att vara grinig hela tiden. Hela den här veckan har gått åt helvete med viktväktarna i alla fall men det gav jag fan i. Varit så äckligt sötsugen så jag har verkligen struntat i allt, men det ligger en del annat i det också än bara sötsuget så jag har seriöst inte orkat bry mig. Imorgon är det i alla fall nya friska tag och nu är jag motiverad!! Nu jäklar ska det här gå, det har jag gett mig fan på.

Ska vänta på att sego ska ringa nu bara sen ska jag sova. Hoppas jag sover bort grinigheten, men jag tvivlar på det faktiskt. Fullt ös medvetslös blir det imorgon, har späckat schema från kl 8.00-15.50 med allt ifrån tandläkaren, bilskolan och skolan. Hoppas att jag överlever!

 
You're meant for me, maybe as a punsihment.


Glöm inte bort att andas

Klev upp typ halv ett, mindre bra men jag orkade mig inte upp tidigare för jag hade ändå inget speciellt att göra. Ida ringde när jag varit uppe typ tio minuter, sen kom hon hit och vi började skriva på svenskatalet. Blir inget högtidstal utan ett tråkigt argumenterande tal istället. Men det känns lättare så på nått sätt. Ida for iväg typ två timmar och sen kom hon tillbaka och vi fortsatte jobba. Sen vid halv sex så var vi klara för idag for vi iväg en sväng. Så skönt att ha börjat på skiten i alla fall, har haft massa ångest för den! Nu har jag inte alls nå mycket söndagsångest och det är bra det (och ovanligt).

Är på världens damphumör idag, så jävla arg och less så det finns inte. Fast egentligen känner jag ingenting alls på samma gång för jag är så less. Vill skrika, slå sönder nått, gråta och skrika igen. Fast samtidigt vill jag bara sitta och glo in i väggen och fundera över vad jag egentligen känner.

Ikväll ska jag kolla Top model, Solsidan och kanske Big brother om jag orkar. Imorrn är det en fullspäckad jävla dag och jag har ingen aning om hur jag ska orka. Men det är sånt man skiter i!

 

Nu vart jag verkligen glad igen, för min bästa pappa har fyllt på min mobil! Har varit utan pengar helt i tre dagar och man blir verkligen socialt utstött haha! Har inte gjort ett skit i helgen för jag har inte kunnat svara på nå sms jag fått eller nånting. Nu kan jag börja leva igen! Tack bästa pappa!


Hur mycket skit ska man egentligen behöva ta av en och samma människa?


Dag 18: En bild på din fritid


Hundar och hundsport är en del av min fritid. Inte hela, men en del som sagt.
Bilden är på min galna jycke från en tävling för typ tre år sen tror jag.


Uttråkad x 1 929 592 250 242

Har nog aldrig varit såhär uttråkad i hela mitt liv. Eller jo det har jag nog, jag har bara förträngt det. Jag tvättar en lördagkväll, det säger ju en hel del. Jag har inte ett korvöre på mobilen, kan inte ringa nån, inte skriva sms. Det är liksom helt dött. Internetvärlden är också död idag. Det är inga bra program på teve. Tvättstugan är klar klockan nio, vad gör jag då? Orkar jag ens vara vaken tills dess haha? Blir allmänt less och trött på att vara uttråkad.

Hade ju kunnat göra bort mina skolarbeten, men jag har massa ångest över att jag inte vet vad jag ska prata om på mitt högtidstal i svenska C så ingenting blir liksom gjort. Och så har jag rapporten att göra, men jag har inte börjat och det är ju det som är det tråkigaste. Kommer ingen vart med någonting, utom tvätten hehe. Bara två maskiner kvar när den här är klar, och en timmes tvätt-tid. Går ju som sagt inte.


Promenad och tvätt

Tog hunden med mig och promenerade upp till Malmberget till mormor och morfar idag. Morbror och hans tjej kom dit från Stockholm idag så vi var dit och sa hej. Så jäkla skönt väder ute och solen sken, första gången på alldeles för länge som det varit såhär bra väder :)



Fick skjuts hem strax innan fyra för jag har tvätt-tid 16.00-21.00. Kul också att bara en tvättmaskin funkar som vanligt och jag har sex maskiner att tvätta på fem timmar = det kommer aldrig att gå. Det fanns en lapp på den andra maskinen, att reparation pågår och den lappen var skriven 13 januari. Fel att fixa maskinen?! Dom är ju alltid trasiga, blir så irriterad. Tvättar bara min tvätt från mamma nu för jag vart så grinig när bara en maskin fungerar, så tvätten från pappa får jag tvätta nästa vecka om jag måste ha nått speciellt, annars när jag kommer hem efter sportlovet.

Tvättar min jacka nu, frågade mormor hur jag skulle göra. Säkert kommer den bli för liten eller nånting nu bara för att jag tvättar den för en gångs skull haha!

Vet inte vad jag ska laga för mat idag heller, för jag är helt ensam hemma. Mamma är i byn på bröllop och skulle komma hem imorrn och min bror är borta på hockeymatch. Ingen matlust har jag heller...


Dag 17: En ovanlig bild


Det här med ovanlig bild var konstigt liksom. Nåja, det här är ute i Christoffers gamla volvo, mitt i skogen och inga lysen alls annars. Kanske inte direkt nån bild man fotar vanligen, jag vet inte?


Nu är väl ändå våren påväg!?


Balklänningen beställd

Hittade samma balklänning som jag ville ha från början fast i en annan färg OCH det var den sista av just den klänningen!! Och det var dessutom 20% rabatt på alla klänningar idag så jag slog till. Nu är jag så illa tvungen att gå på balen. Fast jag kan ju alltid skicka tillbaka den om jag ångrar mig, men då lär jag göra det inom 14 dagar ;)

Nu är den säkert jättestor i storleken eller så är den jätteliten så det måste bli hetsbantning enda fram till studentbalen... Haha! Jag har ingen lust att gå på balen egentligen men det kanske känns annorlunda när jag får hem klänningen och har en sak mindre att tänka på? Förhoppningsvis.


Ingen rubrik alls just nu

Idag hade jag religionlektion i 50 min sen jättelång webbdesign, fast dagen gick ändå väldigt fort. Kom hem vid tre, sen vid fyra lagade jag och lillebror mat eftersom mamma var i Luleå och shoppade. Klockan fem åkte jag och Ida till Coop och handlade för dom skulle äta tacos imorgon. Sen har jag pluggat lite körkortsteori, duktigt av mig!
 
Fast nu är jag så trött så att ögonlocken nästan trillar ner. Vet inte hur länge till jag orkar vara vaken, helt seriöst. Känns inte värt att ta en powernap för då kommer det ändå sluta med att jag sover i flera timmar. Men om jag inte hittar på nått speciellt sen så blir det en tidig kväll. Det blir det en lugn helg med tvätt och en del plugg skulle jag tro, så att man inte har en massa att göra på lovet för då ska jag bara ta det lugnt.


Lyckas alltid bli helt pank på telefonen för att Halebop är så dumma och lata nu för tiden :((

Halebop är ju så jävla dåliga nu och skickar typ två dagar i förväg att gratis-smsen snart är slut, men inte kommer man ju ihåg det när dom väl är det?! Så jag smsar alltid upp alla mina pengar. Imorse skulle jag svara på sms från Christoffer men det gick inte att skicka, provade typ hundra gånger sen kom jag på att jag antagligen inte hade nå pengar, och nä jag hade ju inte ett korvöre... När jag stod och väntade på bussen så skickade Ida typ tre sms och frågade vart den var (för den var jättesen) men jag kunde ju inte svara eller ens ringa en signal. Sånt blir jag tokig på, man känner sig så handikappad.

Nu ska jag ta ett glas vatten och fortsätta vara jättesugen på isglass!!!


Dag 16: En bild på dig själv


Bilskolan

Som sagt så har jag gnällt massa om att jag inte tagit mig till bilskolan nånting, så idag när jag satt hemma så ringde Ellen (min körlärare) och frågade om jag inte hade haft jullov tillräckligt länge nu och om jag inte skulle köra nå mer. Eftersom jag hunnit så långt så vore det synd om jag slutade köra och fick börja om med allt sen igen för man glömmer ju bort en del när man inte kör. En spark i arslet var precis vad jag behövde, så nu har jag varit dit och bokat körlektion. Duktig tjej!


Något som ni inte visste

Jag har suttit och kollat gamla bilder på min bilddagbok från typ 2007 och framåt. Så hitta jag nån bild från 2008 när jag först träffa Christoffer, fast innan det alltså. Jag har aldrig haft svårt för namn men hans namn hade jag så jävla svårt att komma ihåg hur jag än försökte memorera det.
Nån gång svarade han nå dumt på nån fråga så jag sa att han var en 08:a eftersom han svarade fel. Efter det började jag att kalla han för 08:an så fort jag pratade om honom. Jag gjorde det faktiskt så ofta så jag till och med fortsatte med det efter att jag lärt mig vad han egentligen hette hahaha. Det är så jävla fult! Jag kallade han för 08:an typ enda tills september, och då hade jag känt han i två månader haha... Han visste ju självklart inte att jag kallade honom det, fast jag har berättat det åt han efteråt.


Första bilden jag såg på han, innan jag ens träffa han, som Robin mms:a åt mig ;b

Jag tycker det är så kul att tänka tillbaka på allt man har hunnit gå igenom tillsammans, och allt man tänkte och kände innan man blev tillsammans också. Vi har hunnit med en hel del på de 2,5 åren som vi har känt varandra nu. Jag kollar jätteofta på gamla bilder, jag tycker sånt är roligt :) Vad som än händer i framtiden så kommer jag alltid ha alla dessa minnen med mig, och alla bilder också! Sånt är ovärdeligt.


Första bilden som han skickade åt mig på sig själv, han skulle
visa hur det blev när han slingade håret.. :)

Näää, nu ska jag avrunda mitt nostalgiska inlägg och hoppa i duschen istället!


Idiothelvetes jävla skit

Jag hittade balklänningen som jag velade ha, fast en långklänning eftersom den korta vart slutsåld 2 min efter jag hitta den, så tänkte beställa hem långklänningen och be mormor fålla den så den är blir knälång typ. Hittade den igår och idag är den slutsåld. Vad är det med min jävla otur?! Nu skiter jag i det här, kommer ändå aldrig hitta en klänning som är lika fin och då kan jag lika gärna vara utan! HEJDÅ


Torsdag fast det känns som fredag

Varför känns det som att det är fredag idag?! Har varit en dag före flera dagar nu känns det som. Fem skoldagar kvar sen lov, fyfan vad skönt!! Är ledig torsdag nästa vecka, inte illa. Då kan jag ägna den dagen till att plugga (....) och packa det sista. Imorgon bara två lektioner som vanligt, sen ska jag fan tvätta, om det nu finns tvätt-tid. En fredagkväll, haha.

Igår tog jag fram tavlan på mig och Christoffer från Finlandsbåten 2009. Mamma har alltid velat ha den hänga i köket för hon tycker kortet är så fin, sen har hon ett litet likadant foto i plånboken faktiskt ;) Men i alla fall så har jag velat ha den i mitt rum men den har stått på en byrå för jag har liksom aldrig fått upp den på väggen eftersom man lär ha borrmaskin för det är betongväggar typ överallt. Men igår tog jag fram den och tänkte hänga den nånstans så att den syns, värt att ha den där ingen ser den.. Men det är fullt i köket så den ryms inte där, så jag hängde den i hallen utanför köket och där hänger den fint nu och alla som hälsar på kan se den :)



Har beställt hem nån tidning till Christoffers adress för den skulle komma under påsklovet så då har jag nått att läsa när jag ska åka hem tänkte jag, istället för att läsa den när jag är hemma för jag läser aldrig tidningar då. Fast vi är ju tydligen redan sambos haha ;) När vi var på bouppdelning efter att hans morfar har gått bort så fick han hem papper med ett protokoll från bouppdelningen, där stod det att jag var hans sambo. Det fräcka var att dom inte ens hade fråga, dom bara antog det! ;)


Dag 15: En bild på någon person som du vill vara med


Kort och obetydligt

Tänkte bara uppdatera med ett sista kort och obetydligt litet inlägg. Ska göra varm oboy nu, snegla lite på Big brother (som för i övrigt är ett värdelöst och skittråkigt program som jag bara tittar på i brist på annat), rasta hunden, invänta samtal från gullegubben och sen skutta i sängen.

Imorgon börjar jag kl 13.00 som alla andra torsdagar, något skönt! Kanske passar på att göra lite skolarbeten innan skolan så att jag slipper sitta med det på kvällen och tröka.

Och så avslutar jag med en bild på en snygg. Hejdå!


Hej! Jag är din ångest

Jag är så less på att allt ska handla om ångest!! Skolan tar kål på mig nu, varför kommer allt samtidigt?! Engelska bokrecensionen och alla andra arbeten, svenskatalet och rapporten är det som ger mig mest ångest just nu. Sen får jag ångest när jag tänker på körkortet bara för jag aldrig gör nå åt det. Har varit till bilskolan tre gånger för att boka lektion men ingen har varit där, varför ringer jag inte bara dit och bokar då? Varför vill jag inte ta körkort!?!?! Jag blir galen, så jävla less på mig själv! Har ingen lite körkortsmotivation att ge bort så jag åtminstone slipper den ångesten om att jag inte tar tag i det igen?


Fjärde besöket

Jag var hos tandläkaren på Alla hjärtans dag men jag skrev ingenting om det eftersom vi bara gjorde samma saker som sist (ta bort tandsten med ultraljud, ta med tandtråd, putsa, polera osv) och det gick bra, så det är lite tråkigt att bara skriva samma.

Idag var jag jävligt nervös när jag skulle dit för jag visste att vi skulle kolla på sprutan. Fick kolla på bedövningssalvan, sätta den på handen, kolla på sprutan, använda den på nån liten grej och massor. Jag tycker att det känns som att dom kör in hela sprutan i tandköttet men det är bara ungefär en millimeter(?) och det har jag inte vetat förut. Sen fick jag prova att ha sprutan i munnen utan att hon stack mig och så avslutade vi med det. Fick sitta 15-20 min innan jag kunde gå för jag var yr jättelänge, men jag hade ju legat och spänt mig och ett tag var det så hemskt att jag ville gråta, men det gick över när det inte hände nått hemskt.

Nästa gång ska hon bedöva i munnen med sprutan så jag kommer nog vara jävligt nervös. Fast såhär i efterhand så kom jag på att jag faktistk aldrig fått bedövningssalva förut innan jag tagit sprutan, så det är kanske därför jag varit helt jävla uppriven och tyckt att det var jättehemskt. Det kanske inte blir så farligt nästa gång då, jag hoppas i alla fall inte det. Hon säger att det är jättestor skillnad på tänderna och tandköttet nu motför hur det var tidigare och det är ju också en bra sak.


Dag 14: En bild som påminner dig om gamla tider


Robin och jag hemma hos David för typ 2,5 år sen. Påminner om tiderna efter vi gått ut grundskolan och precis börjat på gymnasiet, då jag och Linnea alltid hängde med pojkarna i focushuset och på elevhemmet.


Skutta mot sängen

Kul att jag hittade en skitfin klänning till balen som jag hade vela beställa, sen två minuter senare när jag skulle kolla igen var den slutsåld :))) Tror det är min jävla turdag idag alltså....

Så nu vart jag grinig, och jag är också grinig över att jag har världens segaste pojkvän. Tar hundra år för han att svara på sms när han är ute i skogen och han skulle ringa ikväll så jag undrar när? Och nu svara han precis på mitt sms bara därför haha ;) Hade nästan tänkte ge upp och gå och sova.

Nu ska jag borsta tänderna, hoppa i sov-tshirten och krypa ner under täcket och vänta på att telefonen ska ringa. Är inte så trött för det vart en rätt lång powernap idag, men jag kan lika gärna ligga i sängen och filosofera ett tag om jag inte är trött efter att vi har lagt på. Kul med engelska 8.00 imorrn. Men slutar iaf 10.55 om det är till nån större tröst. Så skulle jag ha möte med min lärare klockan tolv men vet inte hur jag gör med det när jag slutar tidigare? Nåja, sen tandläkaren kl 13.40. Ångest.


Balen och studenten

Usch säger jag bara, har ångest över det. Har lust att bojkotta hela skiten, känns bara jobbigt. Klänningar, skor, hår, smink, bil till balen. Allt! Fast jag vet ju att jag kommer att ångra mig om jag skiter i allt, för man tar ju bara studenten en gång. Men ändå! Det har blivit så stor grej med allt om studentbalen och det, jag tycker mest bara att det känns jobbigt...


This is the story of us all


Horisontell garderob

Jag slutade klockan tolv idag som vanligt och var hemma typ tjugo över tolv. Jag satte mig vid datorn, kollade lite teve och så. Sen tänkte jag ta en powernap för jag var så jäkla trött men jag blir deprimerad så fort jag går in i mitt rum och här är anledningen:



Så istället för en powernap vart det att städa rummet! Rensa kläder som låg utspridda på golvet (slänga en del, tvätta allt annat), rensa garderoben, plocka papper och annat skit och sånt. Det tog över en timme innan jag var klar och nu är jag helt jävla död! Säger alltid att jag inte ska ha sådär stökigt rum nå mer, men det blir alltid så ändå.

Senare i veckan ska jag tvätta, men innan dess måste jag rensa bland kläderna hos pappa också. Blir nog att tvätta i två omgångar för jag har så mycket kläder att tvätta nu, så kanske tvättar allt från mamma nu i veckan och allt från pappa nästa vecka, jag får se. Nu ska jag hoppa i duschen i alla fall!


Dag 13: En bild på dig och någon klasskompis


Haha, en bild som är fyra år gammal. Har inga bilder på mig och dom i min klass.
Bilden på mig och Johanna är från 8:an i alla fall.


Sjukt less

Jo men jo att nu har jag skrivit nästan två sidor om vad vi ska kunna till provet imorrn. Har sammanfattat allt men jag har gjort det kort så jag räknar inte med nå bra betyg, men jag sammanfattar alltid kort för annars orkar jag inte plugga. Så nu ska jag bara rasta hunden, duscha och börja plugga + att man lär läsa igenom båda böckerna om buddhismen, vilket alltså typ är cirka 70 sidor. Fast man orkar väl bara skumma igenom, om ens det.

Varför ska det alltid vara så tråkiga ämnen i skolan så att man aldrig orkar plugga förrän man verkligen måste? Är så sjukt less!! Sen var det de allra sista vi skulle skriva om fatta jag verkligen noll av, så orkade inte skriva nått alls. Kul att jag kommer måsta sitt uppe hela natten och nöta för att det ska gå in, men det kommer det ändå inte göra. LEEEEESS......


Chilinötter och plugg

Sitter och äter chilinötter (det är faktiskt inte så onyttigt) och pluggar till buddhism-prov imorgon. Kul att man alltid, alltid, alltid börjar plugga dagen innan provet. Det spelar ingen roll, det blir alltid så för jag är så jävla lat. Och så får man ett puttigt godkänt som vanligt. Varför orkar jag aldrig plugga?


I question the things that I know

 

 


Dag 12: En bild på någon du är kär i


Ja det var väl ingen nyhet. Bilden är i alla fall från oktober 2008 så därför ser vi så små ut haha :)


Vart är världen påväg?

Två tonårskillar har tagit livet av sig i Gällivare inom loppet av typ tio dagar. Jag kände ingen av dom men jag tycker det är jättehemskt ändå. Den ena var född -95 och den andra -92. Det är så sjukt att man som ung ska ha såna tankar om livet. Man har ju hela livet framför sig när man är så ung. Det är verkligen hemskt att sånt här måste hända och jag tänker på alla närstående som blir lämnade kvar. Hur man än tänker och känner så lämnar man alltid kvar någon när man väljer att avsluta sitt liv, oavsett om man tror att någon kommer att bry sig eller inte. Det finns alltid någon som bryr sig.


Helgen

Igår var det tävling som sagt, med uppstigning 6.00. Rätt död var man men dagen flöt på snabbt, sen vid tre åkte vi på stan och var tillbaka på vandrarhemmet efter fyra. Gick långprommis med hundarna och knatade sedan mot Waldorf för vi tänkte äta där. Vad vi inte tänkte på var att det var lördag och klockan var halv sju = fullbokat såklart. Så vi gick till Thai thai istället, där det var helt okej mat. Vi var väl hemma strax efter sju och somnade klockan åtta, pensionärsvarning! ;)

Vi fick iaf 10 timmars sömn innan vi klev upp klockan fem imorse. Tävlingarna var klara för oss just efter tolv så få åkte vi hemåt. Skönt att vara hemma i tid för en gångs skull.

Åt oxfilépasta när jag kom hem, sen tog jag en powernap fram tills halv åtta och nu kollar jag på Solsidan.


Dag 11: En bild på nån du kan berätta allt för

(Också ett tidsinställt inlägg.. Bloggar väl när jag kommer hem idag!)


En random gammal bild, på min rumpa haha, just för att jag faktiskt inte berättar allt för någon, utan jag håller en del för mig själv. Vissa saker mår man faktiskt bättre av att hålla för sig själv än berätta för andra kan jag känna :) Annars berättar jag väl 99,9% av allting för Christoffer, så det är väl han isf.


Dag 10: En bild på någon som du tycker är väldigt snäll

(Blir tidsinställt inlägg eftersom jag inte har med mig nån dator till Luleå)


Det här är en snäll brud kan du ge dig på!


Dag 9: En bild på någon i din släkt


Min morbror och min bror när vi tre var ute och fiskade i Norge, sommaren 2009 :)


Mellanstadie-elevs uppsats om en ko

Kon är ett husdjur. Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor, den översta sidan, den nedersta sidan, den främre sidan, den bakre sidan, den ena sidan, den andra sidan och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet. Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.
 
På den bakersta sidan sitter svansen. Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan och den ena sidan och den andra sidan, är det bara hår. Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.

Kon har fyra ben. Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll.

Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Calippo cola

Jag bloggar hur mycket som helst nu för tiden, typ 5 inlägg om dagen vilket aldrig har hänt förut såhär många dagar i rad? No life? Nä, men ju mer jag bloggar desto fler besökare får jag har jag märkt :)

Idag har jag bara ätit sju points så jag, Ida, Jossan och Jonte for på Coop för ett tag sen och köpte gott. Jag köpte två isglassar och en choklad, eftersom jag har 11 points kvar som jag får äta idag och jag var rätt sötsugen så köpte jag choklad för att jag faktiskt kunde göra det. Var det ens gott? Nej, det var inte det. Och det känns faktiskt bra! Så nu ska jag sätta undan chokladen och äta upp mina glassar istället, det är lite points i dom och dom är goda :)

Fick bli två såna här ikväll! 3 points (alltså 1,5 per glass) så det är bra när man är sugen på nått!


Om att flytta

Det drar ihop sig, och det märks att det gör det. Om mindre än fyra månader tar jag studenten. 16 veckor kvar imorgon. Går flyttlasset sen eller? Ja, jag undrar. Det beror helt på, men visst närmar det sig.

Det känns väldigt skrämmande, samtidigt som jag har längtat och sett fram emot det väldigt mycket. Jag kommer verkligen att lämna allting här, om jag nu flyttar. Min familj, mina vänner, mina intressen, min trygghet. Gällivare finns alltid kvar, men det känns jobbigt ändå på något sätt.

Mamma har börjat leta efter en mindre lägenhet nu och verkligenheten påminner en hela tiden. Känns som att jag kommer bli ensammast i världen utan vänner, inte få något jobb och bli en liten enstöring. Men å andra sidan känns det kul, att börja om på ny kula. Att ge sig ut i vuxenlivet känns mest bara skrämmande egentligen, men ändå så skönt att lämna skolan och alla läxor bakom sig.

Om 16 veckor får vi se hur det blir, jag kanske inte ens vet helt säkert då heller. Planerna kanske har hunnit bli annorlunda då, mycket kan hända på fyra månader. Jag hoppas ändå att jag är påväg bort härifrån, att jag gör nånting medan jag vågar. Jag kan alltid flytta tillbaka om jag inte trivs, eller när jag blir äldre för att jag saknar Gällivare.

Jag hoppas att det inte blir så jobbigt, men tanken att inte få träffa min familj ofta känns faktiskt väldigt jobbig, jobbigare än jag har trott tidigare. Men det kanske beror på att man inser att det närmar sig. Jag kanske inte ens orkar att flytta ifrån allt jag har här? Det får framtiden utvisa.


Femte december tvåtusenåtta



Alltsåååå, kolla vad liiiiten!  Haha hitta på min gamla pixbox, det är från ett jullov första gången jag var hos han i Vittersjö, år 2008. Var tvungen att lägga ut dom, han såg så liten ut jämfört med nu. Och snart så fyller han 20, sinnessjukt. Känns konstigt att man var 16 och 17 år när man träffades, nu är man 19 och (snart) 20 år. Så ja, lite har man nog utvecklats och förändrats sen dess!


Huvudvärk och paltkoma

Ledig idag som sagt, så jag har börjat och nästan gjort klart reflektionsuppgiften från temadagarna. Den ska in på onsdag och jag orkar verkligen inte sitta på tisdagkväll som vanligt, så jag ska göra klart den redan idag. Pluspoäng där! I helgen ska det nötas till religionprovet på tisdag, eftersom det är det enda provet vi har i religion så ska jag ge mig fan på att plugga för en gångs skull, och inte få godkänt precis på poängen som det är i vanliga fall. Jag kan ju om jag vill, men jag vill ju aldrig haha..

Imorgon kl halv fyra bär det av till Luleå. Tävling med hunden som sagt, det ska bli kul men vi har inte tränat på nånting sen i september så jag antar att jag har med mig en duracellkanin som kommer att leka plockepinn. Men jag ska försöka få till det, och inte ge upp! Maria och Nina kommer ju vara där så dom skriker säkert på mig om jag inte sköter mig, det brukar dom göra. Och det är bra, för det behöver jag ;)

Jag och Lina ska bo ensamma på vandrarhem, hur ska det gå?! Haha det blir nog en upplevelse. Hennes mamma och lillebror skulle bo hos henne morbror, så vi blir ensamma med hundarna, och det var tydligen typ i stan vi skulle bo? Det blir nog kul.


Ska kanske försöka samla lite fler rosetter i helg? Nä, det spelar ingen roll, men det är kul att få rosetter! Ja, jag är rosettbög ;) Men man lessnar väl när man fått tillräckligt många!

Åhhh, såg just på startlistan att jag startar 1:a och 2:a på lördag. Nervositeeeet!


Dag 8: En bild på en person som du saknar


Det är väl ingen nyhet att jag saknar Malin :) Det har jag nog gjort mer eller mindre sen vi slutade umgås!


Pansarlänk

Har inte kommit så långt ännu haha... Har varit ut med hunden men ska duscha, orkar inte vänta med det tills imorrn för man är rätt så frusen när man varit ute när det är så kallt. Har druckit 1,5 liter vatten nu på kvällen, känner mig skitmätt och jävligt fet nu för man blir så full i magen på nå sätt..

Har suttit i hundra år känns det som, och letat efter en ny pansarlänk (armband) till Christoffer. Köpte ett till han när han fyllde 18 år men han har tappat både det och de som han fick av sin mamma, på jobbet för några veckor sen. Så jag tänkte köpa ett nytt åt han men det verkar ju inte finnas några på internet typ?! I alla fall inte som duger. Fundera på att köpa den på samma ställe men den var rätt dyr så jag vet inte riktigt. Den ska inte vara skitfet som typ alla är, vill att det ska vara en sån som han hade förut:

Det är det lilla armbandet som jag menar. Det är rätt tunt/platt, inte sådär fet som alla på internet är:


De jag har hittat kostar typ skjortan.. Har hittat en sida nu som det fanns lite billigare, så jag måste mäta hans handled och kolla hur feta dom är, för jag tycker inte det är nå snyggt när dom är svinfeta. Sen måste det ju såklart vara i silver också men det kanske man fatta.

Nä nu ger jag upp med letandet, det är ändå ingen panik att köpa nytt åt han. NU hoppar jag faktiskt i duschen! Sen blir det väl sova med blött hår för jag vet inte om jag orkar torka det.


Jag vill ha lov

Var faktiskt duktig och la mig typ tio igår igen, blivit himla duktig nu. Fast så prata jag med Christoffer tills klockan var halv tolv, så jag somnade ändå inte så tidigt, typ efter tolv nån gång för det blev att skriva nå sms sen. Men sov enda till halv elva idag så det var väl rätt lagomt haha!

Imorrn är jag typ ledig, kanske skulle åka till skolan och prata med en lärare om Ida hade bil, så får se hur det blir. Hade ju vart trevligt att gå och promenera lite när man är ledig men kul att dom lovat typ -30 grader då, man blir ju såå glad :))))

Kul att man ska tävla i ridhus i helgen och dom har lovat uppåt -25 grader... Ska ta på mig hundra klädesplagg för annars kommer jag få urinvägsinfektion, och de är ju ingen höjdare. Fan vad besvärligt det är med tävlingar på vintern. Vet inte heller hur jag ska göra med maten för jag vill inte fuska i helg och det är svårt eftersom det oftast blir att äta ute när man är borta. Måste kolla om det fanns spis och sådär, så kanske det blir lättare. Men det är liksom så himla tjorvigt ändå...


SAKNAR DEN HÄR JA!!! Fel att det blir lov nu så man får åka ner och säga hej? Och försöka få ordning på han igeeen (riktig bråkstake är han), och toffla lite såklart, det är ju aldrig fel? Spola fram tiden!

Vill ha lov nu, men det är bara 11 skoldagar kvar. Det ska gå att genomlida. Har massor att göra, så det känns lite tungt. Och det är inte bara skolarbeten, det är annat också. Mycket ångest just nu.. Det är för att jag är för lat för att ta tag i allt som jag borde ta tag i, då får jag ångest. Men eftersom jag är ledig imorgon tänkte jag börja vara lite duktig i alla fall.

Nu ska jag rasta hunden fort, sen duscha jättevarmt och efter det kanske jag kikar på teve och dricker te eller oboy medan håret torkar. Sen blir det läggdags!


Dag 7: En bild som du aldrig lagt upp


Drygblicken haha? Jag har aldrig lagt upp den men Martin har lagt upp den nyss tror jag? Annars är de en liknande, tror de är nå konstigt med den bilden jag har. Men det är iaf hans bild, har stulit den från hans kamera när den var hos oss i lägenheten en gång efter han haft fest, hur den nu hamna hos oss men.


Missnöjd

I lördags vägde jag mig. Jag blev skitsur, hade gått ner ett kilo på nån vecka. Idag tänker jag tänka om. Varför är jag missnöjd över det? Jag har ju i alla fall gått ner! Spela roll om det är hundra gram eller hundra kilo liksom? Det är en nedgång och det är så det ska vara. Varför jag blev sur var för att jag trodde jag hade gått ner mer under den tiden eftersom jag brukar göra det, så jag räknade nog med minst två kilo.

Nattis skrev en jättebra sak om ett tidigare inlägg som jag skrev:

Nathalie om FEL ATT BLI SMAL IGEN?! NU SKA JAG NÅ DIT!!:
Äh! Varför se det som ångest? Går det inge bra? Du var ju jättebra på att peppa mig här när jag skulle ut o springa o behövde pepp!
Se det inte som ångest. Se din nuvarande kropp (som du vill förändra) som fakta bara. "Det här är bara tillfälligt, under konstruktion" ;)
Det är verkligen så sant! Allt är liksom "under konstruktion" när jag strävar mot målet som jag har satt upp. Jag ska inte ta förgivet att det alltid går jättebra, men bara man går ner så är man ju på rätt väg.

Eftersom det är så vidrigt kallt hela tiden så har motionen uteblivit många gånger, och det är också en anledning till den lilla viktminskningen. Det spelar ingen roll om jag äter rätt om jag inte motionerar som jag ska. Jag vet ju vad allt beror på, så jag förstår egentligen inte varför jag är så missnöjd hela tiden?

Vilket mörker

Just nu känner jag mig irriterad och grinig hela tiden, vilket i och för sig kanske inte är så konstigt med tanke på allt som händer och all skit som man får ta. Jag är helt sinnessjukt sötsugen hela tiden för att jag börjat om lite seriösare med Viktväktarna. Man brukar vara sötsugen första tiden och sen går det över. Vill att det ska gå över nu! Blir så grinig.. Har i alla fall kunnat stå emot varenda gång, och det är bra för om jag köper nått så ångrar jag mig bara sen för att jag har så dålig självdisciplin.


Snodde bilden från Google...

Nu ska jag fixa något att äta om jag hittar nått som duger. Bussen till skolan går om en timme, då har jag ett möte med en lärare och sen 13.15 är det någon föreläsning. Ska sluta 15.15 men hoppas att den inte håller på så länge eller att man måste sitta med nå uppgifter, känns rätt jobbigt att vara i skolan så sent för det är jag inte ofta längre.

Ikväll blir det årsmöte, kanske, tror jag? Vi får se hur det blir när det är så kallt. Sen ska resten av kvällen (om det nu blir nånting kvar av den?) gå till att bli på bra humör igen, jajamän!

-10482592 grader idag

Gick och la mig klockan tio igår. Duktig. Somnade klockan ett. Fail. Vad irriterad jag blir, när man för en gångs skulle kommer i säng tidigt så kan man inte somna. Hade inte lite grus i ögonen imorse kändes det som.. Ännu roligare kändes det ju när jag möttes av detta:



Yep, -35 grader. Kändes ju verkligen upplyftande. Förfrös typ när man gick till bussen, jättekul. Hade nästan kunnat göra vad som helst för att få ligga kvar i sängen.

Temadagen vart inte så jobbig, blev klar med en uppgift två timmar före plus att vi hade lunch så jag åkte hem, sen kom tre tjejor förbi och vi kollade teve innan vi åkte tillbaka till skolan. Imorgon börjar jag kvart över ett och ska lyssna på nån föreläsning, skönt de!

Fryser nu fast jag är inomhus haha, tror jag ska gå över till pappa och lägga mig på soffan och ta en powernap tills middagen är klar. Det hade inte suttit fel, känns knappt som att jag har vakna ännu.


Dag 6: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge


Linnea. Vi var ju ut i lördags men jag har inte umgåtts med henne annars på, ja jag vet inte, hur länge som helst i alla fall! Bilden är från grundalbalen 2008 och ni har förmodligen sett den förr.


Alla hjärtans dag

Min dag förstördes rätt tidigt idag, men det är ju sånt man skiter i. Nä, men det är svårt att tänka bort sånt när man är så jävla arg och besviken, så jag har gått runt och varit jättenegativ idag. Det är klart att Alla hjärtans dag är en fin dag att visa uppskattning till de man älskar, men jag vet inte, jag har aldrig gjort nått speciellt då. I och för sig har jag väl ätit och haft det trevligt med kompisar och det är ju aldrig fel! Men i år har jag inte varit med nån, och det kan ju bero på att jag är så jävla grinig.



Inte skickade jag nå kort heller, surpuppa som man är. Det är tur att min pojkvän är lika oromantisk som mig, det kanske skulle varit annorlunda om man bodde närmare varandra, jag vet faktiskt inte. Det här är ju faktiskt våran tredje Alla hjärtans dag ihop (eller man kanske ska säga isär?).

Det var faktiskt en liten kotte som lyste upp en del av dagen genom att bara vara sig själv, så det tackar vi för :) Roligare människa än det kan man nog få leta länge efter.

Nu ska jag göra iordning mat till hundarna, rasta dom och kolla klart Top model. Sen ska jag hoppa i duschen och invänta samtal från Ternström. Jag tänkte försöka göra kväll tidigt idag så att man kan sova bort grinigheten. Går 8.00-15.15 både imorrn och på onsdag för att vi har temadagar. Kul när man annars slutar kl 12.00 båda dagarna...


Jag vill ha en katt


Jag är rätt lättsam, behöver inga blommor eller choklad på Alla hjärtans dag.
Men ge mig en kattunge istället!!


Vägen håller på att bli för smal

Du förstör inte bara för dig själv, du förstör för mig också. Tänk på det.


Life is no Nintendo game.


Dag 5: En gammal bild på dig själv


Det fick bli två bilder för dom satt ihop sen förut och jag hade typ inga andra.
Här är jag väl ungefär 14-15 år, och bilden till höger är tagen hos min kusin vet jag!


När kommer våren? Jag är less på vintern



Jamen gud vad jag älskar att bo i Gällivare... När ska det gå mot varmare tider egentligen? :( Är så sjukt jävla less på den här kylan!! Vill kunna åka ut utan att frysa, vara ute, grilla korv, dricka varm oboy och känna vårsolen i ryggen. Vill åka till stugan och mysa, grilla utomhus, grilla korv inne och bara vara.


Förra året i Vittersjö (i mars!!) när Christoffer ännu bodde hemma, när vi skotta av taket på altanen

Våren, när kommer du?


Hahahahaha

"Evelina och Christoffer har varit tillsammans i 2 år, 3 månader, 13 dagar.
De kommer att göra slut 2018-07-10 (om 2704 dagar) eftersom Evelina byter religion
och Christoffer inte kan acceptera detta."

Alltså hahahah, undra vad jag ska bli då.. Nunna kanske?


Känns det bra? Var det värt det?


Känns det bra eller, att se det så? Nä, kanske inte riktigt. Fast vart förvånad över att det blev så lite points i alkoholen, men det är tack vare vinet som det är lite i. Ett glas är 2 points. En burk 7% cider är det 7 points i!! Och jag får liksom äta 19 points om dagen, så det är galet mycket, nästan som en middag. Tacotallriken från grillen idag var till exempel bara 9 points.

Igår gick jag alltså över 11 points. Lite ångest sådär just nu. Fast med tanke på att jag sparat 7 points i veckan så gick jag bara över 4 points igår och det känns desto bättre, duktigt av mig! :) De extra pointsen kan jag promenera bort under nästa vecka, även om det inte riktigt är så det funkar.

Jag för dagbok över allt jag äter, och det är jättebra. Skriver även upp motion och vad jag sparat under veckan. Det är bra dels för ens egna minne (ibland är det svårt att komma ihåg vad man ätit, hur mycket man sparat under veckan osv), sen är det bra för att motivera en när man tycker det känns jobbigt. Har bara ätit 11 points idag, så funderar på att köpa hem lite cheezballz och käka. Det är bara 1 points per 1 dl, och dagen efter är det tillåtet att bara sitta i soffan och dega.


Gårdagen i en massa ord och några bilder

Hade besöksrekord igår igeeen, kul! Fast konstigt för på lördagar brukar alltid statistiken gå ner och det förstår man ju varför, men så var det tydligen inte igår. Så nu lär jag blogga på för att inte förlora mina nya besökare, sen lär man blogga om vettiga saker ibland också det inte blir så tråkigt att läsa ;)

Igår åkte jag, Linnea, Alexandra och Josefine upp till Pernilla och började förfesta. Sen kom sex stycken andra tjejer också dit och vi spelade spel, pratade, drack, skrattade och hade oss. Var riktigt trevligt tyckte jag faktiskt. Vid elvatiden åkte vi upp till Harrys och där var det helt okej, inte jättekul men inte tråkigt heller. Var hemma redan halv två, då hade jag, Antonia, Pernilla (som körde) och Linnea lessnat.

Det är alltid lika kul och titta i mobilen och säga "jaha, vi tog visst några bilder igår", även om dom flesta är suddiga eller osmickrande haha. Tänkte bjuda på några som togs igår iaf:






Det var inte så många bilder men det brukar bli så. Synd att man aldrig kommer ihåg att ta med sig kameran när man är ut? Men iofs, har man den med sig så glömmer man ofta bort det för man är så upptagen med allt annat. Mitt vin var ingenting att rekommendera att dricka bara sådär, det var väldigt surt på nå sätt. Läste att det helst ska drickas till fisk och skaldjur och ja, det var nog mer ett mat-vin än att bara dricka sådär för att det är gott. Men det kan nog passa fint till ost och kex ändå, hehehe..



Jag var bakis imorse, fast inte så mycket men jag blir alltid det när jag dricker vin. Orkade mig knappt ut med hunden, så seg och sliten var man. Min snälla lillebror gick iväg på grillen och hämtade en nachotallrik till mig! Det är ju det nyttigaste man kan äta från grillen, i alla fall när man viktväktar. Fast gårdagens alkoholintag har ju ändå förstört en hel vecka nu, det är så sjukt mycket points i alkohol. Men ibland måste man få ha lite kul!


Dag 4: En bild på en konstig tid i ditt liv


Alltså... behöver jag ens säga nått?
Alexandra och jag år 2005, 13 år och jättecoola. Haha fyfan, jag tror jag dör. Emo?


Då kör vi väl då


So raise your glass if you are wrong in all the right ways

Ikväll kör vi, börjar i Malmberget och fortsätter upp till Harrys.
Med mig har jag, förutom ett gäng tjejor, den här tre liters handväskan:


Dag 3: En bild på någon i din familj


Min kära mamma (och hennes hund)


Besöksrekord

Igår (eller ja, blir väl i förrgår för det var 10/2) hade jag faktiskt besöksrekord på bloggen! Inte illa det. Idag har jag haft skola, sen varit hemma och degat och så spenderat kvällen med Ida framför Lets dance och sen dragit raggen några varv.

Är sjukt trött så ska krypa ner under täcket hade jag tänkt. Det händer ju ingenting på internet och är ingenting bra på teve, och jag är faktiskt för trött för att kolla film, så jag ska sova. Behöver ladda upp inför morgondagen för den ska blir kul!


Allting kommer samtidigt, som vanligt


Sådär jättekul när allting kommer samtidigt ju.. Har som vanligt massa ångest för skolan, alltid lika trevligt. Hade velat få bort så mycket som möjligt typ NU på en gång så man slipper, men det går ju inte direkt. Typ allt ska göras eller vara klart före sportlovet, utom rapporten och bokrecensionen.

I mars skulle vi ha prov i webbdesign. Jösses säger jag bara. Undra hur det provet kommer gå till? Vill ha lov nu men samtidigt är det stressigt att tänka på att lovet närmar sig och att man måste göra allting. Tre skolveckor kvar, jag längtar alltsååå. Temadagar nästa vecka så har bara vanliga lektioner på torsdag och fredag (som är jätteslappa dagar), så den veckan kommer att gå fort. Nu måste och ska jag verkligen lägga i en högre växel, det ska jag fan göra. Punkt slut.


Det är inte ens värt att tänka på

- "Dina föräldrar tappade dig i golvet när du var liten."
- "Det gör ingenting, att tappa något är en olycka. Dina föräldrar släppte dig."

IDIOT(ER).


Dag 2: En bild på någon du älskar


Äntligen lite hårfärg i håret


 
Sitter just nu med den här färgen i håret i hopp om att det ska bli lite rödbrunt. Just nu ser det rätt så jäkla rött ut så hoppas att inte hela håret blir rött. Fast det tror jag inte för det var ju rätt mörkt så det röda borde inte kunna sätta sig på det. Fast det vore nästan värre om det inte syntes alls att jag har färgat? Real mahogny/intensiv mahogny heter färgen i alla fall.


Fick bli en mogen censurering för jag såg ut som ett klappmongo :))))) Snart tvätta ur färgen då!


HAHAHA döör!

Har ni lika dålig humor som mig så kommer ni skratta åt dessa:




Dag 1: En bild på någon som du saknar just nu


Nelly. Världens bästa hund. Finns inga ord, och det behöver inte förklaras heller.
Ni som har eller har haft hund förstår nog, ni andra gör tyvärr inte det.


En bild varje dag

Provar en ny sånhär lista, fast jag antar att de flesta bilderna kommer föreställa ungefär samma sak eftersom jag antingen har dåligt på bilder eller så dålig fantasi. Jamen, i alla fall för att jag ska ha nått att göra så provar jag på det här! Klarade ju nästan den förra då det var att skriva om en speciell sak varje dag i 30 dagar, det var bara de sista dagarna jag struntade i. Men den här ska nog gå rätt bra, vi får se!
 

Dag 1: En bild på någon som du saknar just nu
Dag 2: En bild på någon du älskar
Dag 3: En bild på någon i din familj
Dag 4: En bild på en konstig tid i ditt liv
Dag 5: En gammal bild på dig själv
Dag 6: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge
Dag 7: En bild som du aldrig lagt upp
Dag 8: En bild på en person som du saknar
Dag 9: En bild på någon i din släkt
Dag 10: En bild på någon du tycker är väldigt snäll
Dag 11: En bild på någon person du kan berätta allt för
Dag 12: En bild på någon du är kär i
Dag 13: En bild på dig och någon klasskompis
Dag 14: En bild som påminner dig om gamla tider
Dag 15: En bild på någon person som du vill vara med
Dag 16: En bild på dig själv
Dag 17: En ovanlig bild
Dag 18: En bild på din fritid
Dag 19: En bild på någon person som är snygg
Dag 20: En bild på dina närmaste
Dag 21: En bild på någon person som alltid ställer upp för dig
Dag 22: En bild på en tid du saknar
Dag 23: En bild från i somras
Dag 24: En bild som gör dig glad
Dag 25: En bild på någon person som alltid gör dig glad
Dag 26: En bild på någon/några du alltid har roligt med
Dag 27: En bild som du alltid skrattar åt
Dag 28: En tokig bild
Dag 29: Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30: En bild på någon du aldrig kommer släppa taget om


Långpromenad i kylan


Kick och Nova på prommis idag vid Vassaraälven, något kallt men glada hundar ändå

Klev upp vid elva idag, fick sms av Lina som fråga om jag vela med ut och promenera. Hon kom hit strax efter klockan ett och vi promenerade och var hemma hos mig igen strax efter klockan tre. Då gjorde vi lite mackor och drack varm oboy. Vi har pratat om det mesta mellan himmel och jord, Lina har alltid varit som min lillasyster och jag ser henne som det än idag, även om vi inte alls umgås lika ofta som förut :)

Fastän jag vaknade på helt fel sida så lyckades hon få mig på bra humör! Fast jag känner mig lite grinig nu efter att hon har åkt hem, idag är nog inte riktigt någon bra dag känns det som..


En gammal bild på oss från mars förra året :)


Jag har vaknat på fel sida idag



Luftballong


Ja det är ju inte direkt varje dag en luftballong flyger förbi utanför fönstret, synd jag inte var tillräckligt snabb med kameran, dom flög förbi precis i höjd med våran balkong och glodde in typ haha! Hade varit häftigt att prova flyga luftballong nån gång i livet! Det är tydligen massa luftballonger i stan nu?


FEL ATT BLI SMAL IGEN?! NU SKA JAG NÅ DIT!!



Och nej, jag har aldrig varit pinnsmal och kommer heller aldrig att bli det, jag har ingen sån kroppsbyggnad. Men jag vill vill se ut så som jag gjorde för snart tre år sen. Ångest. Tänker aldrig se ut såhär igen. Jag är inte tjock, men jag är för tjock för mitt eget bästa. Hur man nu förklarar det så folk fattar. För snart tre år sen var jag nöjd med hur jag såg ut och det var huvudsaken. Det är jag inte idag.

Ångest. Ångest. Ångest. Ångest. Ångest. Ångest. Ångest. Ångest. Ångest. Ångest.


Nyttigt gott (men inte godis), film och redbull

Idag pallrade jag mig upp till skolan. Engelska, psykologiredovisning och svenska, fast jag slutade 12.00 så det var inte så hemskt och inte mycket att klaga över, men engelskan är bara mega-ångest. Även om man alltid överlever så har man lika mycket ångest för den. Var så trött i skolan och efter så jag vet inte vad. Hämtade täcke och kudde och la mig i soffan, sov från tre till fem. Kul. Tur man är ledig imorrn!! :)))

Med risk för att jag sover bort hela dagen imorrn, men jag ska inte ställa nån klocka. Har två saker att göra imorgon: promenera och köpa alla hjärtans dag-kort. För en gångs skulle ska jag köpa ett kort, det är faktiskt första gången sen på mellanstadiet haha!! Alla hjärtans dag är överskattat, men i år ska jag skicka ett kort till min pöjk tänkte jag, lite sådär bara för att.

Ida kom hit idag och vi kollade en film, 1984, som vi egentligen ska läsa boken men vi är för lata. Redovisning nästa vecka så vi ska nog klara det galant. Lär läsa på lite så att boken och filmen är hyfsat lika i alla fall.



Och ja, idag skulle man vara snäll och köpa en stor redbull till lillebror, så skulle han sova borta. Så jag tjuvöppna och smaka lite (för mycket points i redbull för att jag ska kunna dricka det). Så nu får han dricka avslaget imorrn men det gick bra haha! Äter ihjäl mig på kiwi också, och nu ska jag nog börja avrunda och skutta ner i sängen.


Det behövs egentligen inga ord


Försov mig såklart, som vanligt..

Kul att jag hade en lektion idag, 8.00-9.00. Jättekul också att jag försov mig och vaknade 9.15 :))) Blir så less på mig själv!! Kan inte ladda mobilen när jag är hos mamma för då har jag den i sängen när jag sover och då vaknar jag inte av alarmet, vaknar bara om den ligger på nån hård yta så man hör att det vibrerar. Så jag har inte gjort mycket klokt idag, förutom att gå till tandläkaren. Promenerade dit och hem fastän de var kallt. Det är ju inte långt men då var ju i alla fall dagens nytta gjord och jag kan känna mig nöjd och duktig.

Har pratat en sväng med min störda pojkvän också, haha alltså han är så sjuk så man kan inte annat än skratta åt han!! Tur vi har lika sne humor, vi har alltid så roligt ihop för att vi är så knäppa. Han lyckas alltid få mig glad med nå tröga skämt eller nått :)

Nu ska jag tina upp lite hallon, göra varm oboy och kanske ta ett hårdbröd. Är grymt sötsugen men det ska vi bota utan godis. Hallon = 0 points, lättmjölk och oboypulver = 1,5 points, ett hårdbröd = 0,5 points. Jag ska äta 19 points om dagen och man får minst äta 16 points per dag (man kan ju spara och samla). Jag har ätit 12,5 points så måste äta lite mer innan det är slutätet för idag.

Kom på att jag måste duscha och rasta hunden också. Lutar åt att jag kommer försova mig imorrn med, med tanke på att jag börjar klockan åtta ;) Herr C skulle i och för sig ringa och väcka mig så det ska nog gå bra, men blir lite sent som vanligt.


Andra besöket

Eftersom jag åkte till Gävle istället sist då jag skulle till tandläkaren så dröjde det ett tag innan jag fick tid igen. Så idag var andra besöket hos tandläkaren på inskolning. Vi gjorde inte så mycket annat än det vi gjorde sist, förutom att hon tog bort tandsten med ultraljud. Har hört att de är typ jättehemskt så jag var skitnervös men hon visa mig den där grejen, slog på den och allt och berätta hur det skulle kännas så när hon väl använde den så var det inte så himla hemskt, fast det var ju lite småläskigt.

Idag var jag hos tandläkaren själv för första gången på 19 år. Det är ett stort framsteg för mig. Det var faktiskt inte så hemskt men det är nog för att man har lärt känna tandsköterskan lite och hon är alltid så trevlig och positiv. Hon passar verkligen att ha hand om såna som har tandläkarskräck för hon poängterar så ofta att allt ska göras i min takt och att jag ska säga till om det går för fort och är otäckt.

Nästa vecka på måndag ska jag dit igen, ska nog gå själv då också för vi skulle göra samma saker igen.


Pengar och tågresor

Ungefär 121 timmar och 30 minuter kvar på tåg allt som allt. Förhoppningsvis. Då handlar det om fyra tur och retur-resor och en enkelresa. Undra hur många timmar jag har spenderat på tåget under dessa två år? Och hur mycket pengar jag har lagt ut? Jag vill inte ens veta. Hade nog kunnat åka på många utomlandsresor för dom pengarna. Bara förra året la jag ut ungefär 6 000 kronor på tågresor, väldigt upplyftande (eller så inte). Haha fyfan, nu fick jag riktig ångest när jag börjar fundera på hur mycket pengar man har lagt ut. Men tur att det är värt det..

Och tur att jag har världens snällaste pappa, mamma, mormor och morfar som hjälpt mig flera gånger när det krisat med pengar och jag har velat åka ner.

121 timmar och 30 minuter. Fyfan vad skönt det ska bli, jag hoppas att allt blir som tänkt.


Hemma i tråk-hålan i ett par veckor nu


Christoffer och Nova på tågstation igår när vi väntade på tåget :)

Kom hem imorse, tåget var lite sent så kom innan tio istället för efter nio men det var ju inte så farligt. Hade engelska och äckligt lång svenskalektion idag som vanligt, men ingen religion så fick sluta tidigare än vanligt. Imorrn har jag bara religion, skönt det!

Jag är skittrött nu för man sover ju som inte så bra på tågen men de är en dålig idé att lägga sig nu när man börjar åtta imorrn, för jag kommer antagligen sova flera timmar om jag somnar nu. Ska gå och handla med mamma strax och senare äta. Som det känns nu så gör jag nog tidig kväll ikväll men det brukar ju aldrig bli så, så man ska väl inte säga nått egentligen.

Är arg och less och ja, massor! Har försökt boka tågbiljetter typ åtta gånger, både igår och idag. Lyckades betala tre av gångerna men resten sket sig, och de gångerna jag lyckades så drogs pengarna från mitt konto men kom tillbaka lika fort, och jag fick inga biljetter heller. Nähää, vad är problemet då?! Blir så less, priserna hinner ju gå upp ju längre man väntar. Ska prova sen med mammas konto och se om det funkar, annars får jag väl ringa dit eller så gå ner på tågstation och betala, och det är ju såklart dyrare än att beställa på internet.


Ica Maxi, Valbo köpcentrum och Willys igår

Har aldrig tid eller ork att blogga när jag är här, så blir att jag gör det när Christoffer ännu ligger och sover. Som nu alltså. Tänkte i och för sig inte skriva så mycket, bara lägga upp bilder från igår.


När jag äntligen fått upp herrn och gjort allt vi ska var klockan halv tre innan vi kom oss iväg
 

Hitta skor som jag velade ha, och som jag har tänkt köpa!! Här framöver i alla fall.
 

Vi åt på Kitchen i Valbo och jag höll på att dö vad mycket mat det var!! Åt inte ens en fjärdedel, det var skämmigt att lämna så mycket mat. Men det var verkligen hur mycket som helst på tallriken.
 

Christoffer käkade kebabtallrk, också den stor som ett hus..


Ikväll är det bara att sätta sig på tåget och åka hem. Känns så drygt, vill vara kvar. Sen att det är ett bra jävla tag tills jag kommer tillbaka hit gör ju inte saken bättre. Men det ska väl funka ändå, skolan tar ju upp en hel del tid och sen har jag väl några helger planerade i alla fall. Har ju knappt varit här nånting känns det som, fast ändå känns det som att jag varit här länge. Nästa gång blir jag ju i alla fall inte bara torsdag-söndag, utan då blir jag en vecka för då är det lov :)

Nu ska jag försöka få liv i Christoffer så vi kan göra nånting innan jag åker hem.


Rätt så rubriklöst..

Jag vaknar alltid tidigt när det har vart fullt ös kvällen innan. Frågan är varför? Ställde klockan på halv elva för att jag och Christoffer ska till stan idag, men jag vaknade av mig själv och tänkte att vi sovit bort hela dagen. Jo tjena, klockan var inte ens tio haha!

Somnade i alla fall om till elva och klev upp för typ tio min sen. Ska väcka Christoffer och så ska vi duscha och äta frukost innan vi åker in till stan. Vi ska typ köpa hundmat, lämna in hans telefon, köpa hem några skedar och så kanske jag kilar på Gina tricot en sväng för jag har ju ett presentkort där :)

Nu håller jag på att hungra ihjäl så det är bäst att få liv i herrn så man kan fixa frukost nån gång. Annars äter jag själv, men det är inge roligt.


Vikta kanter i min dagbok...


Isn't it amazing how a person who once was just a stranger, suddenly mean the world to you?


Stressar upp mig över ingenting

Sitter här och stressar upp mig fast jag har tre och en halv timme på mig tills tåget går. Herregud det är ju ingenting!! Stressar alltid sönder när jag ska åka, fastän jag har massa tid på mig. Nu har jag bara några småsaker att packa ner och så ska jag städa undan lite på rummet eftersom min faster och hennes man kommer i helgen så dom ska låna det. Har alltid jätteont i magen för att jag stressar så mycket innan jag ska åka iväg.

Jag hoppas tåget är i tid eftersom jag ska åka buss ut till Bergby sen. Annars får jag vänta en timme eftersom bussarna bara går en gång i timmen sådär på morgonen. Kommer vara dö-nervös när jag ska åka buss för jag har aldrig åkt själv, bara när Christoffer har varit med så jag har ju som inte hållt så stor koll. Nåja, fördelen är ju att jag vet vart jag ska hoppa på och vart jag ska hoppa på, vilken tid bussen går och när den är framme, så det borde nog gå bra.

Sa jag att jag alltid stressar upp mig över ingenting, hela tiden? Det märks nog. Kommer ju som inte dö om jag missar bussen eller hoppar av på fel ställe, vilket jag förmodligen inte kommer att göra för då är jag helt bakom flötet. Nu dör jag snart av stress så nu måste jag börja städa!!


Disk och ögonbrynsfärgning

Hade egentligen tänkt boka tågbiljetter till mig och Christoffer till påsken eftersom det redan är äckligt dyrt. Snacka om att SJ utnyttjar att det är påsk eftersom många åker tåg då, så höjer dom priserna! Är typ nästan 700-800 kronor billigare att åka en dag före/en dag efter påskens röda dagar, de är helt sjukt. Som tur är så har vi över 700 kronor i värdebevis eftersom tågen varit sena när vi har åkt sist, så fyra biljetter kommer bli jävligt billiga för oss :) Men det är ändå mycket pengar det handlar om så, i alla fall för mig som lever på studiebidrag.

Nåja, Christoffer är inte hemma och har därför inte hunnit föra över pengar åt mig så jag får ta och boka dom imorgon om jag har tid, annars senare i veckan. Nu har jag inget vettigt för mig så jag ska gå över till pappa och diska och sen om jag orkar så färgar jag nog ögonbrynen? Behövs verkligen för jag orkar inte måla dom hela tiden, men det är så sjukt drygt att plocka dom efter man har färgat, så jag får se om jag orkar hehe.. Sen kryper jag till kojs, imorgon är jag som sagt ledig men vi ska till skolan och jobba lite på projektarbetet typ vid tolv nån gång tänkte vi.


Ännu en lista då..

Femton är du...?
1. Är du snygg?
beror väl på, ibland kan man tycka det!
2. Är du fet? nej, inte fet
3. Är du smal? nejnej, men förhoppningsvis är jag det när jag gått ner mina kilon
4. Är du en sportfåne? absolut inte, är sjukt lat
5. Är du rolig? ja det kan jag nog vara!
6. Är du sjuk? rätt ofta, ibland i huvudet också
7. Är du feg? det beror på men jag är absolut inte lika feg som jag var när jag var yngre
8. Är du törstig? inte för tillfället
9. Är du 15 år? nej det var något år sen nu
10. Är du rik? så långt ifrån man kan komma
11. Är du fattig? nej fast ibland känner jag mig fattig
12. Är du smart? jag är rätt trög, men ändå snabbtänkt. är ju inte helt bakom flötet
13. Är du retsugen? ibland
14. Är du shoppingsugen? nja, litegrann bara
15. Är du saknad av någon? det är jag nog
 
Tre skulle...
1. Skulle du vilja vara längre?
ja verkligen.. typ 3 cm är det enda jag ber om...
2. Skulle du vilja väga mer? haha kul fråga, jag bantar ju just nu så nej
3. Skulle du dricka dig full nu? nej

Åtta kan...
1. Kan du vifta på öronen?
nepp
2. Kan du slicka dig på näsan? nej men mamma och morfar kan
3. Kan du kolla i kors med ögonen? japp
4. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? säger väl som alla andra, jo när jag sover haha
5. Kan du vara på en fest utan att dricka? ja de är klart? det kan väl alla bara man vill
6. Kan dina vänner lita på dig? ja
7. Kan du tänka dig att pierca dig i naveln? har gjort det för flera år sen och har kvar ännu, så ja
8. Kan du suga? vilken trög fråga? ja det kan jag, de kan nog typ alla

Fyra antingen eller...
1. Pierca tungan eller näsan?
tungan, fast jag vågar ju aldrig
2. Vara seriös eller rolig? det är ju roligast att vara rolig men det beror ju på situationen
3. Brinna upp eller drunkna? inget av det!
4. Umgås med dina fiender eller föräldrar? mina föräldrar såklart? sjukt att jämföra dom med fiender
 
Svara ärligt...
1. Tycker du om någon just nu?
tycker om massa ja
2. Sol eller måne? soool
3. Vinter eller höst? vintern när den går mot våren. hösten är sjukt deprimerande när det blir så mörkt
4. Soligt eller regnigt? sooooligt
5. Är du uttråkad? litegrann, men mest irriterad

Om mig...
1. Hur mycket är klockan just nu?
20.39
2. Vart vill du bo? i södra Sverige, inte här uppe i alla fall
4. Vill du gifta dig? ja det vill jag nog
5. Är du kär? aa
6. Favoritårstid? sommar

Har du under de senaste 24 timmarna...
1. Kysst någon?
nej
2. Blivit kramad? nej
3. Känt dig fånig? vet inte?
4. Saknat någon? mja, lite
5. Ljugit? nej
6. Haft sex? nej

Vem...
Vem är i rummet med dig?
hundarna
Vem fick du senast sms av? ida
Vem tänker du på nu? ingen speciell
Pratade du senast i telefon med? christoffer
Vems hus var du senast i? mormor och morfars
Vem önskar du var med dig nu? ingen speciell
Vem är din favoritsläkting? kan man ju inte välja!
 
Var...
Var är din telefon?
ligger bredvid mig i soffan
Var är din mamma? på jobbet
Var sover du? i mitt rum?
Var handlar du mest? coop!!
Var fick du tag i tröjan du har på dig? intersport-tröja, har väl köpt den själv tror jag?
Vart åkte du senast bil? hem från skolan med ido-girl
Var i ditt rum är du? är i vardagsrummet

Vad...
Vad åt du senast?
kyckling och ris
Vad drack du senast? vatten
Vad är det för färg på dina byxor? vanliga blå jeans
Vad är din favorit färg? röd tror jag nog
Vilken film såg du senast? the last song
Vad hör du just nu? radion

Har du någonsin...
1. Sovit i en annan säng?
jadå
2. Hånglat på en bio? jepp
3. Hånglat i skogen? jaa
4. Tyckt att din kusin är het? näe, tänker inte på dom på så sätt
5. Sovit naken? ja
6 Kört över hastighetsgränsen? ja det är ju hur lätt som helst så de blir lätt så då
7. Målat om ditt rum? nej inte jag men pappa, eftersom han är målare
8. Dansat farmför spegeln? haha vet faktiskt inte om jag har det?
9. Fått hicka? ja men det var bra länge sen
10. Dumpat någon? ja
11. Stulit pengar från en kompis? nej
12. Hoppat i en bil med folk du just träffat? japp
13. Varit i slagsmål? nej men en gång blev jag skallad av en kille som var i ett slagsmål haha
14. Smugit ur ditt hus? ja
15. Haft känslor för någon som inte känt detsamma? nej
16. Hånglat med en främling? ja
17. Älskar eller saknar någon nu? aa

Maybe we're all just waiting for a star to fall, trying to catch it with the eye



I fredags såg jag ett stjärnfall när jag och Ida var ute med hunden! Det var första gången för oss båda och jag vart helt förvånad över hur stort det var, det syntes ju liksom hur tydligt som helst och var ju omöjligt att missa. Jag har väl typ trott att det var typ ett litet smalt streck som for snabbt över himlen men så var det ju inte alls.

Och självklart ska man ju önska sig något när man ser ett stjärnfall, och inte berätta för någon. Min önskning ploppade upp i skallen och i tankarna innan jag ens han börja fundera vad jag skulle önska, så det var nog egentligen ganska självklart vad jag skulle önska. Man får hoppas att önskan slår in, jag har aldrig sett stjärnfall så jag vet inte om man ska tro på det eller inte, men jag får nog ta och göra det! :)


Hundhår i foten

Okej, nu ska jag blogga om ett hundhårstrå i foten. Kanske lite i brist på annat bättre, men också för att varna för hur sjukt jävla ont det gör!

Har ni nånsin haft ett hundhår i foten? Som en sticka typ, fast ett hårstrå? Det gör så SJUKT ont. Det gör typ ondare än att trampa på ett häftstift, och då överdriver jag inte (för en gångs skull). Har haft ont på sidan av foten några dagar så tänkte jag fått nån blåsa för att mina skor är så stora, så kollade jag igår och så var det ett hundhår som låg under huden, skitäckligt!!


De var typ helt rött också fast det syns inte nu när jag ljusade upp bilden


Och en äcklig close-up! Så ser man att hårstråt sticker ut en liten bit på höger sida, blää haha!
 
Fick hämta pincett och dra ut hårstråt, sjukt snuskigt var det, det kändes skitäckligt när man drog ut det! Fattar inte hur det har kunnat komma på sidan sådär? Men förmodligen har jag haft den i skon eller nått och så har den krypit in dit, typ haha? Hade jag fått den under foten så hade jag då inte kunnat gå, det har jag haft förut och fyfan så ont det gör.


Huuujja, inte kul! Men nu är det borta i alla fall

Så kom jag på mig själv med att slänga håret på golvet när jag dragit ut det, smart?! Då hade jag ju kunnat trampa in det igen. Så jag fick ta upp det och så slängde jag bort det istället haha.

Nu har jag ju informerat er om detta så nu ska jag fortsätta att fundera på vad jag ska ha med på tåget imorrn som är GOTT men inte GODIS?! Hur kul är det att åka tåg i 12 timmar när man bantar, när det inte finns nyttigt godis som är gott? Vem vill äta fikonbollar, äppelklubbor och frysta bananer är det finns lösviktsgodis, choklad, chips, popcorn, ja ni fattar... Ångest!


RSS 2.0