Regnig tisdag

Idag har jag gjort ungefär samma som igår, alltså promenerat till mamma och rastat Puma, sen tillbaka till pappa och varit här. När mamma slutade for vi till mormor och morfar och vattnade deras blommor för dom är ju i Norge, sen var jag hem och åt och sen ut till skogen med mamma och hundarna. Nu regnar det för fullt och åskar ute. Det har regnat idag men sen kom solen fram och det blev jättevarmt, men nu kom väl åskregnet.
 
Måste ta lite bilder här nån dag så jag har nått att slänga upp i bloggen, den är så tråkig och jag hade velat ha en inspirerande blogg med massa bilder, men får nöja mig med bilder lite då och då bara ;)
 
Nu ska jag ut och åka bil med Ida en sväng i pissvädret, får se vad vi hittar på. Valmöjligheterna är kanske inte överflödiga haha.. Skönt nu i alla fall att herrn har betalt räkningar, hujja blir så stressad när jag inte får göra det själv, är så pedant, allt ska vara på mitt sätt och helst ska jag göra allt själv också haha. Typiskt mig..


Mina fina myser en kväll, saknar den tvåbenta en aning!

När jag kommer hem igen så gör jag nog en stor kopp te och käkar ett äpple! Sen börjar det säkert bli dags för att krypa ner i sängen och tänka på refrängen.

En rubrik till måndagen

Hela blogg.se verkar ju ha haft allmänt damp idag men nu ser det rätt okej ut igen? Eller ja, bara ibland. Tänkte att jag skulle skriva några rader, har ju varit lite dålig på det sista tiden. Är hundvakt till Puma hela denna vecka (därför som jag kom upp hit från första början), för både mamma och Jonte jobbar förmiddag denna vecka. Kan ju dock inte sova hos mamma för blir så himla allergisk, så kommer att promma dit varje "morgon" (efter tio, vid halv elva) med Nova och rastar henne och är lite sällskap. Synd att jag ska bli så jäkla allergisk, men är inte vad vid henne nå mer som jag är med Nova, för Nova reagerar jag ju bara på när hon fäller, och ytterst sällan kanske nån gång ibland. Bara jag sköter medicinen så funkar det bra, och den sköter jag. 
 
Slänger upp fyra bilder från de senaste dagarna, så slipper det bli så mycket text:


Mina nya jeansleggings!


Nova i Sandviken här för någon dag sedan, typ i förrgår


Haha hundarna igår innan jag skulle färga håret

Idag har jag varit med Puma, sen hemma hos pappa tills på kvällen då jag och Ida for ut och raggade. Sen kom det världens ösregn och det regnar lite nu också. Insåg idag hur mycket jag saknar Christoffer, det kom bara sådär huxflux. Synd att inte han kunde vara med hit upp, saknar någon att kramas bredvid i sängen! Och allt annat också såklart, men det går nog fort så får jag krama om honom igen. Det är så bra att sakna varandra och kunna vara ifrån varandra ibland, även om det inte är världens roligaste grej så kan det faktiskt vara nyttigt :)
 
Ska stänga av datorn och lyssna lite på regnet nu innan jag somnar.

Jävla blogg.se

Alltsååå, håller på att bli galen!! Har hållt på med bloggen i flera jävla timmar, för när jag bytte header så fuckade allt ihop och då lära jag byta stilmall och kodmallar och allt. Och nu har jag hållt på med det i flera timmar och är typ klar, men så visas första inlägget som det ska men det andra börjar visas på vänster sida om första inlägget, där vart infon, sökruta, kategorier osv ska stå? Ibland är det så, ibland är det som det ska.
 
Det blir inte bättre för att allt ser ut som typ kinesiska tecken när man går in på bloggen. Gaaah!! Nu ger jag upp och så får det se knäppt ut ett tag om det nu gör det. Har lust att ta bort hela jävla skiten nu för det bara tjorvar, men får försöka ordna upp det om hundra år eller så.

Då var man lite ljusare i skallen

Mamma slingade mitt hår igår, och det tog bra mycket mer än vad jag hade räknat med! :) Nu är jag ju nästan lite blond, med lite silverschampo på det här så! Färgen är lite ojämn på vissa ställen tror jag men det får silverschampot fixa när jag kommer hem, just nu är det inte så noga.


Den övre bilden är före och den undre bilden är efter slingorna!
 
Hade tänkt att jag skulle dra lite mer slingor nästa gång jag kommer hem, alltså till jul, men eftersom att det tog såhär mycket så blir det inte så. Utväxten blir ju verkligen grotesk när jag har ljust hår, den ser helt svart ut.. Så nästa gång blir det någon mörkare färg, får fundera på vilken. Sugen på nån brun med lite rött i men det är så svårt att få bort sen. Och jag trivs allra bäst i väldigt mörkt hår men det blir det nog inte nästa gång, utan nån blandning mellan mörkt och ljust. Får väl se, det dröjer någon månad :) Nöjd såhär i alla fall, och blir nog mer nöjd när jag får sätta lite silverschampo i håret!

En liten uppdatering

Tänkte att det hade blivit dags att slänga upp några ord här! Till att börja med så har jag ändrat bakgrunden och lite färger på bloggen så nu är den inte så grå och trist längre :) Ska fixa en ny header så småningom, måste bara hitta någon/några bra bilder som passar först!

Både igår och idag var jag och mamma på stan innan hon började jobba. Igår köpte jag ett par vanliga leggings och ett par jeansleggings och så var vi runt lite överallt och kikade. Blev även en mjukglass på Kullekiosken, första för mig i år. Även om man beställer en liten så är de ju skitstora så hundarna fick också lite, man klarar ju typ aldrig av att äta upp hela. Men bättre att få jättemycket, än att betala för nått man knappt hinner smaka på innan det är slut, som på vissa andra ställen..



Idag lämnade jag tillbaka jeansleggingsen eftersom dom var för stora, men hittade ett par andra istället som dessutom var snyggare :) Dock dyrare men det gjorde inte så mycket, nu har jag äntligen ett par jeansleggings, för det här är faktiskt mina första någonsin haha!!

Nu ska jag kolla på PH och sen lite senare åka och handla med lillebror innan vi ska laga mat. Ikväll ska jag nog hitta på nått med Ida tror jag, för hon kommer hem idag. Blir väl att kolla på nån film och tjocka i såna fall! :)

Gällivare!

Framme halv elva imorse, efter 15 timmar på ett tåg. Trångt som fan de 10 första timmarna, sen blev sätet bredvid mig ledigt och jag kunde sträcka ut benen och mina knän slutade göra så jävla ont.
 
Har fikat och sprungit på stan med mamma idag, sen ätit med mami, Jonte och Johanna och så var vi iväg till mormor och morfar och hälsade på. De åker till Norge imorgon så hann bara träffa de idag :( Men bättre det än ingenting! Hoppas jag får träffa dom snart igen i alla fall.
 
Är sjukt trött och har varit det hela dagen, sov bara totalt en timme på tåget så man är rätt mör i kroppen. Ögonen har svidit och runnit för att jag varit så jävla trött, sen när jag och mamma var och prommade med hundarna efter vi varit hos mormor och morfar, så märkte hon när vi kom tillbaka till bilen att bilnycklarna var borta haha.. Så vi fick gå tillbaka och leta efter dom, men som tur var så låg dom på stället där vi vände om för att gå tillbaka mot bilen. Att det kryllade av mygg behöver jag ju inte nämna. Trodde fan inte det fanns så mycket mygg alltså...
 
Mamma skjutsade mig till pappa sen och jag har pratat lite med honom och tittat på teve. Och ätit hårdbröd med falukorv, standard när man kommer hem till pappa! Gott!! Nu ligger jag i sängen i gästrummet och tittar jag på dagens PH-avsnitt, fattar inte ens att jag orkar vara vaken? Ska kolla klart de 10 sista minuterna och sen slå huvudet i kudden. Ska bli så jäkla skönt att sova gott!

Snart bär det iväg..

Helgen har sprungit förbi och vi har haft fullt upp. I fredags var vi i Totra, sen i lördags så var vi inne i stan bara. Igår har jag legat helt död i soffan hela dagen, med feber och allergi. Vet inte om det kom i efterhand sen Milo varit här, men fyfan vad dålig jag var.. Vaknade vid ett-tiden idag och då var jag hyfsat pigg, men känner mig lite konstig ännu.. Ska ta en alvedon och hoppas att det inte kommer tillbaka, har lite att hinna med innan jag åker till Gällivare imorgon.
 
Ska ner i tvättstugan och tvätta kläder och senare idag ska jag packa. Och diska. Har skrivit en lista med vad jag ska ha med mig, gör det alltid men listan är jäkligt kort nu, undra vad fasen jag kan ha glömt..? Hoppas jag kommer på det innan jag åker. Måste på apoteket idag också, om inte Christoffer jobbar över för då får jag ta bussen imorgon och fixa det. Senare idag ska vi åka och handla nå godis till tåget. Och så skulle jag bara vilja vara hemma och mysa med herrn ikväll :) Men vet inte om han har tänkt sig nå annat, så vi får väl se. Men imorgon hinner vi ju inte träffas många timmar innan jag åker. Usch, blir stressad bara jag skriver att jag ska iväg för jag har ju inte ens börjat packa..
 
Nej nu ska jag göra ett ryck så jag bara kan ta det lugnt imorgon!

Myggjävlar

Räknade just till 59 myggbett på benen efter gårdagskvällen i Totra med leggings, kliar sönder mig själv. Blir nog en sömnlös natt ;) Godnatt!


Fredag!


Hundarna på promenad imorse

Idag vid ett-tiden for vi och lämnade Milo till hans familj som kommit tillbaka från semestern. Kommer nog kännas lite konstigt med bara en hund, även om vi bara hade honom här sedan i söndags. Men man vänjer ju sig rätt fort. Dock skönt att slippa allt jäkla hår, ska sluta gnälla på att Nova hårar ner överallt, för Milo var inte nådig ;) Dammsugat har vi gjort varje dag och jag är väldigt förvånad över att jag inte har legat däckat i allergichock hela veckan, men det var bara i söndags som jag var dålig. Skönt!


Allt med bilen lär fixas direkt, så C ligger på Volvoparkeringen och byter lampor haha..

När vi lämnat Milo så var vi på ÖoB, banken, Volvo och sen Dollar store innan vi åkte hem för att storstäda. Nu är det rent och fint överallt! Inte en enda Milo-tuss kvar. Men jag blev dålig som fasen när Christoffer dammsugade, så vi har vädrat överallt och nu börjar det kännas bättre. Christoffer och Henke bytte ju basar för någon dag sedan, så nu har vi rosa istället för svart haha.. Varför ska man klä lådorna i massa lurvtyg istället för att bara måla de i en färg? Har inte fattat det där än ja, men ser ändå helt okej ut.


Såhär ser det ut just nu mellan datorn och teven
 
Nu ska jag nog slå igång ugnen så man får lite mat i magen, vi käkade ingen frukost heller idag så det börjar kännas. Och så ska jag glo på dagens PH-avsnitt medan jag väntar på middagen, sen skulle vi till stan igen och köpa nå kablar till bilen tror jag.

Så länge hjärtat slår

 Even if the sun stops rising I still wanna wake up with you

Matlagning x 5, ungefär

Gårdagen rullade på rätt snabbt och det har dagen idag också gjort. Vi var och handlade och nu på kvällen har jag gjort massor med matlådor till Christoffer, 16 stycken faktiskt, för att vara exakt. Nu svälter han nog inte ihjäl när jag ska åka bort i alla fall! Han är hos Max nu så får se när han kommer hem.

Matlagningen tidigare ikväll

Jag är rätt trött nu efter att ha fixat ihop sju olika rätter åt honom haha.. Så nu tänker jag bara dega i soffan resten av kvällen, bortsett från kvällspromenaden med hundarna då. Skönt att jag diskade bort allt direkt så slipper jag göra det senare eller imorgon. Får se vad morgondagen har att bjuda på!

Tisdag

Tidigare idag så dammsög Christoffer lägenheten medan jag diskade, sen har jag spelat massa spel på telefonen haha.. Och vid fyratiden kom min faster och hennes man förbi och hälsade på en snabb sväng, innan de skulle vidare ner mot Stockholm. Jättekul att de kom och fick se hur vi bor :)
 

Vi fick en blomma + kruka som inflyttningspresent!
 
Henke och Lydia kom förbi vid fem eller nått, sen var dom här till klockan elva. Vi har varit och tränat hundarna, pratat, ätit bullar, pojkarna har bytt basar osv. Nu är det hundrastning på G och sedan läggdags skulle jag tro.

En helg i Uppsala

Kom hem idag strax före två nån gång och möttes av en överlycklig hund. Helgen i Uppsala har varit jättetrevlig! På fredag när vi kom fram mötte pappa, Anne, Jonte och Johanna upp oss på stationen. Vi gick med pappa och Anne till hotellet och senare på kvällen var vi ute med Jonte och Johanna.
 
Christoffer i den alldeles för sköna sängen på fredagkväll
 
På lördag blev det frukost och sen sprang vi på stan på morgonen/förmiddagen. Jag hittade bara en tröja på New Yorker, som var på rea, men det spelade inte så stor roll. Sen köpte pappa och Jonte en ny telefon åt mig, en Sony Ericsson Xperia Ray. Det behövde jag verkligen :D Och nu slipper jag äntligen låna Christoffers telefon hela tiden för att kunna använda instagram, för min gamla telefon hittade ju aldrig senaste uppdateringen när den funkade. Den har 8 megapixlar så kameran är jättebra, nu försöker jag bara lära mig den! Men den här telefonen så känner jag att jag kan klara mig utan en iphone, för jag är nöjd.
 
Vi började fixa oss vid halv två eller tvåtiden tror jag, och jag stressade typ ihjäl mig. Tänkte locka håret med plattång men min plattång ville inte funka, så blev skitgrinig och fick inte ha mitt hår som jag ville. Men det spelade väl inte så stor roll eftersom det ändå inte var jag som gifte mig. Stressade så mycket att jag fick migrän, men tog med mig migräntabletter så det gick över när jag tog dom.
 

Adam och min fina kusin Charlotte!
 
Har fotat litegrann på bröllopet, men tänkte slänga upp bilderna på facebook :) Förutom att jag ser ut som en strandad valross så blev det några fina bilder. Jag måste verkligen börja ta hand om mig själv igen, önskar bara att jag kunde tänka så hela tiden, och inte bara ibland haha. Det var i alla fall jättetrevligt på bröllopet, kul när alla samlas!
 
Kommer inte ihåg när det blev hemgång riktigt, men vi gick till hotellrummet och bytte om och sedan till Jonte och Johannas rum och satt där och pratade tills klockan blev två, då blev det läggdags. Och idag har vi bara hunnit med frukost och packa och sen var det bara att bege sig till tågstationen.
 
Var hemma i lägenheten strax före två och mötte en överlycklig hund! Sen åkte vi till Christoffers jobb och hämtade upp Milo, hans chefs hund, som vi ska vara hundvakt åt till på fredag. Vi har just varit på kvällspromenad med hundarna för det är snart läggdags, jag är jättetrött och börjar bli lite allergisk. Vet inte om Milo är i nån fällperiod nu men det är hår överallt verkligen, så ska det fortsätta såhär så blir det nog en kämpig vecka (jag är ju hundallergiker), men vi lär dammsuga varje dag och så har vi borstat honom lite och ska fortsätta göra det lite då och då.

14 juli

Idag är det fyra år sedan jag och Christoffer träffades för första gången. Just idag är vi på bröllop för min kusin gifter sig, så det här inlägget är tidsinställt, bara för att jag kände att jag lära skriva det just idag. Kanske har jag skrivit det förut, men då gör jag det nu igen i såna fall.
 
Den 14 juli 2008 träffades vi första gången, och vi hade börjat prata med varandra i telefon av en slump 5 dagar före det. Det första jag tänkte när jag såg honom var att jag skulle ställa mig på kö, för han skulle vara min en dag. Inte nu men om några år kanske. Någon gång i livet i alla fall. Det är så töntigt när jag tänker på det, att jag tänkte så alltså. Jag hade så sjukt svårt för att komma ihåg hans namn så jag kallade honom för 08:an (för en Gällivarebo är Gävle och Stockholm väldigt nära varandra haha) när jag pratade om honom ;) Till slut blev det en vana att säga 08:an om honom, fast aldrig direkt till honom såklart för han visste ju inte att jag aldrig kom ihåg vad han hette, men jag hade iaf svårt att sluta kalla honom det när jag väl hade lärt mig hans namn haha..

Vi träffades varje dag fram tills den 18 juli då jag åkte till Gävle med pappa och lillebror. Det lustiga var att Christoffer bodde i Gävle, och det hade jag ingen aning om när jag träffade honom första gången. Vi träffades 24 och 25 juli i Gävle när Christoffer kom tillbaka från Gällivare. Den 25 juli på kvällen lämnade jag och pappa av Christoffer vid busshållsplatsen när han skulle hem, och jag, pappa och min bror åkte vidare mot London dagen efter, utan att jag visste om jag någonsin skulle få träffa den där pojken igen.
 

Massa bilder som för mig påminner om den sommaren och när vi pratade/umgicks
 
När vi landade i Sverige igen efter Londonresan var han den första jag ringde. Sen dess pratade/smsade vi varje dag tills han kom upp till Gällivare när vi hade höstlov i oktober, och det var då vi blev tillsammans. När jag hälsade på hos honom för första gången och förstod hur jävla dålig täckning det var ute i skogen hos hans pappa, kan jag bara skratta åt alla gånger han har stått ute på vägen i timmar den där sommaren, bland alla mygg för att prata med mig i telefon. Tills vi insåg att man faktiskt kan ringa från hemtelefonen då, för då kunde han vara inomhus haha..
 
Vi har hunnit med en hel del tillsammans sen den där dagen sommaren 2008. Idag, fyra år senare, är vi sambos. Jag är envis och har en vilja av stål ja, vilken tur att jag alltid får som jag vill, det gick bara lite fortare än vad jag hade trott ;)


Långväga gäster

Somnade vid tre eller halv fyra imorse så var lagomt pigg när klockan ringde sju och Christoffer skulle iväg till jobbet. Han snarkar nå så inåt helvete nu för tiden så jag kan ju aldrig sova.. Klockan nio klev jag upp och har städat lite, duschat och sen försökt fördriva tiden tills strax efter två när herrn kom hem från jobbet.
 
Före fyra nån gång så kom pappa, Anne, Jonte och Johanna hit. Så vi har fikat och surrat lite, kul att de fick se hur man bor :) Fick lite presenter också, handdukar, tvålpump, tvål och två t-shirtar som jag nyss har provat. Och så fick jag pengar av pappa så jag kan köpa en ny mobil, måste bara samla på mig nån slant till så jag har råd att köpa nån. Min telefon är tydligen sönder, det är inte det att batteriet är slut och den inte tar emot laddning tydligen.. Anne har en likadan telefon och jag lånade hennes batteri men den gick inte igång ändå :( Så får ha min t700 tills jag har samlat ihop det som fattas för en ny telefon. Helst av allt vill jag ha en iphone men tyvärr skiter jag inte pengar, så det blir nått lite billigare alternativ, men nått men större display än jag har nu iaf! Vad är ju frågan men det får vi se :)
 
De åkte för ett tag sen och nu försöker vi bara få tiden att gå. Vid halv åtta kommer Emil hit och klockan åtta går bussen till stan. Klockan nio går vårat tåg, hoppas det inte är nått tjorv. Men det tar bara 50 minuter att åka så det är inte helt fel. Tar med datorn så får se om det blir nå uppdateringar, men jag tvivlar på det. Först på söndag blir det nog!

Jävla skitdag!

Dagen började med att jag inte fick igång min jävla telefon för den hade dött. Höll på att tjorva och sen fick jag igång den till slut, såg att Christoffer hade försökt ringa så jag smsade han och sen försökte jag få den att ladda eftersom den slutade, men det gick inte. Och så var det med det. Är tvungen att använda min pissiga gamla t700, så kan jag ju iaf ringa och skriva sms. Dessutom så slutade mikrofonen fungera på min telefon igår så den är väl inte så mycket att ha ändå, men skulle ju vara trevligt om den tog emot laddning. Den har ju alltid tjorvat med det men efter ett tag har den tagit emot, det gör den inte nu.
 
Har småstädat idag och varit allmänt arg över att telefonen inte fungerat. När Christoffer kom hem for vi och handlade lite och sen har vi städat hela lägenheten. När vi var klara kom Emil förbi, och sen kom Tomas också.
 
Nu när jag skulle slå in presenten så är det tydligen inte slivrigt papper, utan genomskinligt? Vem fan gör genomskinligt inslagspapper? Med silvrigt papper längst ner, så det inte ens syns att det är genomskinligt? Alltså det står ju till och med att det är inslagspapper.... Jag börjar seriöst snart grina, det är verkligen inte min dag idag, tur att den är över snart. Kul att slå in den med julpapper fast "fel" så det är vitt utanpå och rött inuti, men jag orkar fan inte bry mig. Det är ju inte pappret som är det viktiga, och jag är verkligen inte på humör.
 
Nu ska jag ut med hunden och leta rätt på kortet vi köpte i bilen, hittade nämligen inte det här inne. Fattas ju bara att man glömde det eller nått, jag orkar bara inte.. Sen lite senare blir det läggdags, om man nu kan somna. Känner att jag är rätt negativ idag haha.... Med all rätt dock!

Onsdag

Igår tvättade jag hela dagen, skönt att få det bortgjort :) Fast det var inte så mycket tvätt dock. Efter middagen for vi och handlade så vi har mat fram tills jag får pengar, alltså i slutet på nästa vecka nån gång. Vi storhandlar ju alltid när jag får pengar, men oftast kommer man inte på fler maträtter än för typ 15-20 dagar, så blir alltid att småhandla lite strax innan det kommer pengar igen.
 
Jesper och Natta kom förbi sen en sväng, och när dom åkte så kollade jag och herrn på teve och delade på varsin cider som jag har haft i kylskåpet sen midsommar haha.. Tyckte det var dags att de kunde sluta ta plats där. Gick och la mig samtidigt som Christoffer, typ 00.10 och somnade faktiskt typ direkt, så jäkla skönt :) Det var länge sen jag la mig så tidigt och kunde somna direkt. Så nu har jag sovit ut och så har jag duschat idag så man känner sig som en ny människa.
 

Bild från i januari i brist på annat, Nova och Christoffer tar det lugnt haha!
 
Ska strax ta och göra i ordning middag och äta själv eftersom jag är sjukt hungrig och Christoffer ska jobba över idag. Efter att vi har ätit och han har duschat så åker vi nog till stan för det är ju Sommarkväll idag igen, om vi nu hinner dit, det beror på hur länge han jobbar. Solen lyser med sin frånvaro men det regnar i alla fall inte. Imorgon blir det en riktig städdag, för på fredag får vi långväga gäster och till helgen "lånar vi ut" lägenheten så då måste det vara städat och fint! :)

Skäggfrisering @ Nyvallsvägen

Tur att herrn som tycker det är tråkigt att raka sig har en egen skäggfrisör hemma. Borde kanske börja ta betalt ja haha? Nej men idag lära vi raka bort allt för jag vill att han ska ha en kort skepparkrans till helgen, så nu hinner det ju kanske växa lite tills dess i alla fall? Får väl se. Såg lite väl vildvuxet nu, har tjatat sen i fredags att han skulle raka sig så han ska hinna få lite stubb så jag kan fixa skepparkrans sen..


Man ser nog vad som är före och efter haha! Han ser jätteliten ut nu, när man är van att se honom skäggig haha..
 
Gosade i alla fall ner mig i sängen med herrn här för ett tag sen och vi låg och surrade. Men så lärade han sova så jag klev upp och ska fixa lite saker innan jag går och lägger mig :) Som vanligt är jag inte trött, men igår slapp jag ligga vaken länge innan jag somnade så förhoppningsvis går det lika "bra" idag. Satsar på att sova lite och kunna gå och lägga mig tidigare allt eftersom veckan går. Har inte tid med att sova länge, det blir fullt ös hela veckan känns det som!
 
Nu ska jag diska bort lilla disken som blev efter middagen, sen börjar det bli dags att lägga sig. Tänkte att jag skulle försöka sova klockan två i alla fall, wish me luck!

Måndag igen

Christoffer blev hemma imorse, han var rätt dålig och hade feber och grejer. Men han sov ut och när han vaknade mådde han bättre, men han är ännu sjuk. Dock så ringde hans chef för en halvtimme sen och frågade om han var pigg nog att åka till jobbet och stå i kundmottagningen eftersom en närstående hade gått bort idag, så Christoffer ställde upp och åkte iväg till jobbet direkt.

Jag hoppas att han inte blir ännu dåligare nu, för till helgen behöver han vara frisk och pigg. Men jag proppar i han halstabletter och te, och så ska vi äta väldigt kryddstark mat idag så det kan förhoppningsvis hjälp till att driva förkylningen (eller vad det är) ur kroppen :)



Nu ska jag äta nån macka, mata hunden, kolla på dagens PH-avsnitt och sen blir det att diska, plocka kläder i sovrummet och vänta på att det ska närma sig middagstid. Förhoppningsvis är inte Christoffer skittrött när han kommer hem från jobbet, så får se vad som händer. Annars brukar han ju somna i soffan ;) Typ så fort han sätter sig.. Haha.

DNA120


Svårt att sova

Veckan som gått har varit sjukt upp och ner. Började bra men i helgen har jag känt allt och ingenting samtidigt, verkligen konstigt. Har inte riktigt känt igen mig själv, men orkar inte fundera på det utan får bara lägga det bakom mig. Har svårt att sova om nätterna, även om jag kliver upp tidigt. Delvis är det väl för att Christoffer har börjat snarka rätt mycket och det brukar han inte göra annars (om han inte druckit nå alkohol, då snarkar han nå sjukt haha!) men sen vet jag inte riktigt varför jag har så svårt att somna. Ligger vaken och vrider och vänder på mig, men när jag väl somnar så sover jag bra.
 
I fredags var vi bara hemma och kikade film, i lördags tvättade Christoffer bilen, jag fotade den lite och så lagade vi god mat tillsammans. På kvällen åkte Christoffer till Västerås på Power big meet eller vad det heter, så jag var hemma själv då och inget gick väl egentligen som det skulle haha.. :P Kikade på film, satt vid herrns dator, promenerade hunden och tog det lugnt själv bara. Kunde inte somna, även om jag var jättetrött. Men brukar inte kunna somna när Christoffer är ute på nått, så det var inte så konstigt egentligen. La mig klockan fyra och C kom hem strax före halv sex. Vi låg och pratade ett tag innan han somnade och jag snurrade bra länge innan jag kunde somna..
 
Idag har vi varit och handlat parisare som vi sedan gjorde till middag, med hemmagjort potatismos. Jag sov på soffan efter maten för jag hade migrän som vanligt, sen drog C iväg till Max och hälsade på. Jesper fixade min dator, herrn kom hem och vi kollade Gone in 60 seconds innan han gick och la sig. Han är sjuk och var jättedålig innan han la sig :( Hoppas han är bättre imorgon och orkar jobba.. Nu är klockan alldeles för mycket men jag kommer inte kunna sova, så jag tänker inte lägga mig ännu. Blir bara stressad av att ligga i sängen och snurra. Nåja, tur jag inte sover bort dagarna i alla fall, men förstår inte hur jag orkar vara vaken så länge när jag sover så lite?

Back to normal

Nuuu har jag äntligen fått datorn fixad! Än så länge funkar den bra, får se sen då vad som händer. Jesper skulle nog fixa nå annat också framöver. Har i alla fall suttit någon timme nu och installerat alla bildredigeringsprogram, Word, Frontpage, lagt över bilder, dokument osv så nu är det mesta som det ska vara. Förutom att hela min dator är på engelska så jag måste tänka efter lite innan jag gör nått haha. Men sak samma var väl det när den funkar :)
 

Mitt skrivbord på datorn just nu, sjukt tomt haha!
 
Har fixat ett annat virusskydd nu, hoppas detta funkar bättre. Det är nå gratis från internet, Panda nånting heter det och förhoppningsvis kommer det att funka bra :) Till veckan måste jag in på Handelsbanken och beställa nya kort, men det blir nog på torsdag för då har de öppet till kl 18, annars bara till kl 16 och det funkar ju inte när Christoffer jobbar. Bussarna går så konstiga tider nu under sommaren så jag orkar inte ens fundera på att åka buss haha..

Ingen dator

Jag har ingen dator för tillfället så det blir nog inte så mycket blogga innan den är fixad, för jag orkar inte sitta vid Christoffers dator eftersom tangentbordet är cepe och man måste trycka jättehårt på alla tangenter...
 
Fick ett samtal från Handelsbanken idag att de hade spärrat mitt konto för internet- och utlandsköp och att jag måste in dit och beställa nya kort, eftersom dom hade sett när jag loggade in idag att jag har ett avancerat virus på datorn som registrerar varje knapptryckning jag gör och försöker kapa mitt konto osv. Så jag skulle formatera om datorn och ändra alla mina lösenord på internet sa han. Kul jul.
 
Har suttit och fört över 210 filmer/program, 48 dokument, 601 teckensnitt och 8211 bilder till min externa hårddisk. Sjukt jobbigt med allt jag måste ha typ när jag gör hemsidor sånt där. Men nu ska datorn omformateras, har dock ingen skiva för Windows 7, har typ försvunnit i flytten.. :( Så måste försöka få tag på det och sen är min dator "ny" och fräsch igen. Kanske lär skaffa bättre virusskydd också, det funkade inge bra det som jag hade på senaste tiden... Men huvudsaken är att jag inte blir av med mina bilder och dokument!
 
Jag och herrn kollar på film, Patrioten. Den slutar om en halvtimme men har hållt på sen halv elva. Vi kollar typ aldrig film så det jämnar väl ut sig när den är så lång ;) Har inte ofta ro att sitta och titta film, men den här var faktiskt bra! Efter den är det läggdags. Nu ska jag fortsätta kolla, får se när jag bloggar nästa gång. Hoppas på att få tag i en skiva så jag kan använda min dator igen!

Mardrömmar

Kunde jag somna igår då? Näe.. Var hur trött som helst men så fick jag nått att ligga och fundera över, och kunde verkligen inte släppa det och slappna av och somna. När jag väl somnade, vilket var vid typ halv tre tror jag? så drömde jag mardrömmar såklart. Två stycken som jag vaknade upp mellan. Det är så äckligt hur sånt kan kännas så verkligt, fastän det inte är det. Fast det jag drömde nu hade mycket väl kunnat hända på riktigt (det var inga störda, overkliga saker med). Men när man ligger vaken och tänker på nånting och sen drömmer om samma skit, kan det ju inte bli jobbigare? Var så sjukt grinig när jag vaknade på natten men lyckades iaf somna om.

Nyss har jag varit ute en sväng med hunden, lycklig som få när hon fick leka med en pinne. Undra vad jag hade gjort om dagarna utan min hund.. Nu ska jag i alla fall göra i ordning en smoothie och sen kolla dagens danska PH-avsnitt. Och redovisa till AF. Och diska och fundera på vad som ska göras till middag.

När herrn kommer hem hoppas jag att vi hinner åka till Fjällbacken och hämta paket! Nått har jag fått, men undra vad? Bröllopspresenten skickades igår så vet inte om den redan kan vara här? Men nå annat har jag ju inte beställt så..


Sommarkväll

Ikväll så var vi till stan för varje onsdag i juli är det Sommarkväll med artister och underhållning och så. Men idag var det riktigt drygt tyckte jag.. Ingen höjdare alls. Plus att jag hade nått irriterande i ögat ett par gånger. Ironi. He he. Men man kommer ju ut på nått i alla fall så bättre det än att vara hemma och pilla navelludd när alla andra ändå så är i stan :) Det är säkert bättre nästa gång så!
 
Är sjukt sugen på smoothie men rätt så trött så tänkte gå och lägga mig och hoppas på att somna direkt. Har haft svårt att somna de senaste nätterna så hoppas det går bättre inatt.
 
Lägger upp några random hästbilder från 2009 bara för att fylla ut med nått!
 

Ovanligt...

Just nu:


Christoffer kom hem strax före nio nån gång och för typ en timme sen la han sig i soffan och ja vad gör han nu då om inte sover...? Han var påväg in i duschen men la sig i soffan och pratade så då somnade han ju såklart. Jag ska göra en smoothie nu för jag känner mig lite småhungrig eftersom det bara blev varma mackor till middag. Sen ska jag nog duscha.

Lite smått rastlös

Sitter i soffan med en väldigt kelsjuk hund i knät. Kunde inte somna inatt så orkade inte upp när Christoffer åkte till jobbet halv tio imorse. Men sov inte alltför länge ändå så det gör inte så mycket. Christoffer jobbar ännu och jag har en aning långtråkigt. Han vet inte när han kommer hem heller. Eller han visste inte det för två timmar sen så lär nog höra av mig och kolla vad han pysslar med. Ingen höjdare att vara ensam hela dagen och kvällen men han behöver jobba alla extratimmar han kan få så jag klagar inte egentligen :)

 
Det blev varma mackor till middag för jag orkade inte laga något annat. Tänkte prova på något nytt men jag hade ingen ork så det får bli imorgon istället. Har skrivit ihop ett "Nova-schema" för nästa helg när vi ska iväg, och sitter och funderar över matlådor som jag ska göra till herrn kommande tiden och frysa in. Så roligt man kan ha.
 
Nu ska jag nog plocka fram dammsugaren och få bort allt hundhår i lägenheten, även om jag vet att jag blir dålig efteråt. Men C hinner nog inte dammsuga idag så jag får göra det. Sen en promenad med hunden och efter det ska jag diska. Sen kanske det blir att hoppa i duschen?

Måndagen förbi

Idag har jag möblerat om lite i sovrummet igen hehe.. Men det kan man ju göra hur många gånger som helst tills det är bra! Men nu tror jag det är hyfsat bra. Tavlorna som jag tänkte sätta upp förra veckan är inte uppsatta ännu, men funderar på att vänta ett tag, typ tills när jag kommer hem från Gällivare i augusti och beställa nya bilder plus en förstoring och ha där inne :) Så jag tror det får bli så, även om jag hatar att vänta på att få saker i lägenheten gjorda..
 
Christoffer kom hem vid sextiden och hoppade i duschen medan jag lagade mat. Jag diskade, Jesper kom hit och sen gjorde vi inte så mycket fram tills halv tio då vi åkte och pantade på Ica och handlade frukt, yoghurt och lite sånt. Sen iväg till brukshundklubben för att träna lite hund. Hemma var vi typ efter elva nån gång tror jag? Sen har jag suttit och kollat på hus typ hela tiden hehe. Christoffer har sovmorgon imorgon och börjar först kl 10 men han har somnat på soffan för en timme sen haha stackaren :) Blev inte många timmars sömn inatt, inte tillräckligt för honom i alla fall, för vi la oss rätt sent. Ska försöka skaka liv i honom och tvinga med mig honom ut på kvällsprommis med hunden, men tror det blir svårt att lyckas. Tråkigt att gå själv dock, men sen blir det raka vägen till sängen när jag kommer in. Tänkte att jag skulle försöka kliva upp imorgon när Christoffer åker till jobbet, blir varken för tidigt eller för sent då.

Spola fram tiden?

Sen ett bra tag tillbaka har jag suttit och tittat på radhus typ hela tiden ungefär.. Allt gick så fort när vi flyttade från Bergby och hade vi haft mer tid på oss så hade det nog blivit på ett helt annat sätt. Hade vi flyttat ett par månader senare hade vi mycket väl kunnat hamna i Gällivare, ja det skulle nog med allra största säkerhet ha varit där vi hade bott nu. Annars hade jag nog satsat allt på att försöka få tag på ett radhus. Skulle aldrig köpa ett radhus, men det finns ju såna man kan hyra också och det vill jag verkligen göra.
 
Jag vill så sjukt gärna bo i radhus, men allra helst vill jag spola fram tiden ett par år då man kan flytta till hus. Ett som man fått bygga från grunden, eller helrenovera så man får det precis som man vill ha det. Man kan ju alltid drömma ;) För stort får det dock inte vara, men sådär lagomt är bra. Men radhus kan jag inte låta bli att kolla på hela tiden, för nån gång dyker ju det perfekta upp. Det ska vara två våningar, med både uteplats på nedervåningen och altan på övervåningen. Och ett fräscht kök och badrum och sen får man tapetsera nytt. Men jag trivs i lägenheten här också, när vi fick alla tapeter nya, bra grannar som aldrig stör, fint område vad man har märkt hittills, bra hyresvärd osv. Ja, här kan vi bo ett bra tag och det kommer vi nog göra också. Vi behöver inte större än såhär som det är nu och vi är nöjda. Men drömmer om hur det kan se ut i framtiden kan man göra ändå!
 

Skulle inte varit helt fel det där! Om man fick sätta lite fina tapeter och inte ha vitt överallt då. Bilder från hemnet.

2012-07-02 kl 01:48

Vi talar sällan högt om det som gör ont, vi gömmer allt inom oss,
precis som om våra huvuden vore till för att skadas på nytt och på nytt

Du vet att varje stjärna som faller ger en ny önskning,
du vet att allt som ramlar runt omkring oss har en mening

Ockelbo marknad

Nu kommer världens längsta inlägg typ! Igår vid ett-tiden åkte vi och hämtade upp Max och åkte mot Ockelbo för att gå på marknad. Det var mulet och regn i luften när vi åkte så vi tog med oss hunden så vi skulle slippa stressa hem (det är 6 mil till Ockelbo från oss). När vi kom fram stekte solen så vi lära ha med hunden på marknaden eftersom det var så varmt i bilen, och det var tjooockt med folk så på vissa ställen fick jag bära min lilla hund för jag ville inte att folk skulle råka trampa på henne. Hade man vetat att det skulle vara så mycket folk och att det skulle bli så jävla varmt så hade jag lämnat hunden hemma och bara åkt dit en kort sväng. Men får satsa på det nästa år då ;) 
 
Men folk är bra roliga som alltid ska lägga kommentarer till hundägare, men skyndar sig iväg för att slippa en diskussion. Det finns gott om bittra okunniga människor, men dom är ju inte heller speciellt öppna för att ta till sig information. Var nån surkärring som tyckte synd om min hund för att jag bar henne typ 5 meter för att hon skulle slippa gå rätt igenom en trång folkmassa? Samtidigt som speakern flera gånger ropade ut att det sitter hundar i bilar som flämtar, skäller och riskerar att bli medvetslösa i värmen. Jag tycker mer synd om dom hundarna ja, men tydligen är det synd om min hund när jag försöker underlätta för henne och folk runtikring ;) Nåja, jag skiter i såna människor tycker mest synd om dom för att dom är snea i huvudet, men Christoffer får rådamp och vill ha ihjäl såna människor haha!!
 

Våran lilla kockohund laddar för fredags eller lördagsmys!!

Nåja, det var inte gamla surkärringar jag skulle skriva om. Vi gick från marknaden efter typ en timme, innan vi kommit igenom hela, parkerade i skugga hos Christoffers farmor och drog ner alla rutorna så fick Nova sitta där. Sen gick vi upp och fikade och hämtade Christoffers skjorta som hans farmor hade tvättat. Sen fick jag även en klocka av henne, eftersom hon tyckte att jag också skulle ha en ny för att C hade köpt en på marknaden :) Vi gick tillbaka till marknaden vid halv sex och åkte från Ockelbo strax efter sju. Då var det svalt och skönt ute och Nova låg och chillade i bilen haha.
 
Hem och få i sig lite käk + mata hunden och sen tillbaka till Ockelbo vid niotiden. Max var där och drack och jag och Christoffer var nyktra. En aning skönt, men det är lite kul att titta på alla fyllisar. Vi åkte hemåt vid halv två eller nått tror jag? Efter att försökt få Max till bilen för typ femte gången.. Men till slut lyckades vi! Vi var hemma i lägenheten vid fyratiden tror jag, och då gick vi och la oss.

RSS 2.0