Årets sista dag

Då har vi slutligen kommit till årets sista dag! Jag tycker dock att nyår är rätt överskattat, men det kanske bara är jag :) Tycker det är mysigt att äta nån middag, kolla Grevinnan och betjänten (givet haha!) och sen vänta på att folk ska skjuta lite raketer vid tolvslaget. Är inte den som klär upp mig till tusen och springer runt på fest på nyår, har aldrig varit men kan ju dock inte säga om jag kommer bli så heller haha ;)

Har ju min skotträdda hund som man får sitta och passa på under dagen och även dagarna innan och efter nyår. Klart att man ska skjuta raketer vid tolvslaget men förstår inte folk som gör det annars, det är onödigt. 

Imorgon är det nytt år, och bara ett par dagar kvar tills jag fyller år och sedan åker hem till Gävle, som då ännu är mitt hem. Samma dag som jag kommer dit packar vi bilen full och åker hem till Gällivare, för från och med måndag nästa vecka är vi Gällivarebor. Overkligt!
 

Varannanvecka-barn

Jag läste något för ett tag sedan som jag blev lite irriterad över så jag känner att jag är tvungen att skriva några ord om det. Det handlade om nån som inte tyckte att varannanvecka-barn hade det bra, att man är en "tillgång" varannan vecka, att "barnbollning" är vuxenegoism, att barn inte ska behöva "hatta runt", att det inte är bra för barn att anpassa sig efter olika regler och rutiner varannan vecka osv. 

När man skaffar barn är väl inte planerna direkt på att separera, men om man gör det så har ju såklart båda föräldrarna lika rätt till barnet/barnen, varför ska man genast anta att ena föräldern ska ha barnen och sen ska den andra få ha dem varannan helg eller nått sånt. Vad är det som säger att barn mår bättre av sånt? Och vilken förälder skulle vilja ge upp sina barn frivilligt? Barn älskar väl sina föräldrar lika mycket och det är klart att man vill träffa den ena lika ofta som den andra då och man behöver ju både sin mamma och sin pappa. Och båda föräldrarna har ju rätt i att träffa sina barn såklart. Om avstånden är långa kan jag dock förstå att man gör på annat sätt, eller om det är nått annat som gör att man inte kan ha varannan vecka. Man kanske är i den åldern där man själv kan välja vilken förälder man vill bo hos och hur ofta, men i det här inlägget menar jag annars, om man är för liten för att kunna välja det.

Jag har varit varannanvecka-barn sedan jag var tre år, fram tills det jag flyttade hemifrån när jag var 19 år, i 16 år alltså. Lika länge har min lillebror varit varannanvecka-barn. Jag har aldrig mått dåligt av att vara det, aldrig nånsin. Jag och min bror har varit lika mycket hos mamma som hos pappa och även om inte rutinerna har sett exakt likadana ut så har ju vi anpassat oss efter dom och vi har ju haft en "tydlig" vardag, och inte behövt må dåligt över nått. Det är på det här sättet vi har vuxit upp. När jag och min bror blev äldre fick vi ju välja om vi ville göra på något annat sätt än att bo varannan vecka men vi var så vana vid det, och vi mådde aldrig dåligt av det.

Varför jag blev irriterad var för att personen som hade skrivit det inte ens varit varannanvecka-barn själv, så varför ens uttrycka sig om något man inte har nån erfarenhet av? Det är väl klart att man som barn kan må dåligt över sina föräldrars separation (beroende på vilken ålder man är, hur mycket man "fattar" osv) MEN det beror inte på att man blir varannan-vecka barn och att man faktiskt får träffa båda sina föräldrar lika mycket. Det är väl ett känsligt ämne men varför ska man uttala sig om något man inte har erfarenhet av, blir så irriterad..


Årsresumé 2012

Januari
Tillbringade de första dagarna av det nya året i Gällivare. Fyllde 20 år. Åkte hem till Gävle och shoppade massor på Ikea för presentkortet som jag fick i julklapp/födelsedagspresent. Tog tag i löpningen en sväng, men det blev inte så långvarigt eftersom jag halkade och gjorde illa mig. Gick på bio för första gången på tre år (haha). Våran bil gick sönder bara någon vecka efter att C hade lagat den då den var sönder ett bra tag..



Februari
Det var snöoväder, men någon vecka senare hade hur mycket snö som helst redan smält bort. Christoffer var på arbetsintervju hos ett bemanningsföretag, men företaget som han skulle vara uthyrd till visade sig inte vara seriöst så bemanningsföretaget ville inte samarbeta med dom. Fick massa kompisar i tvättstugan i form av silverfiskar, haha fyfan.. Christoffer provade att göra eget snus hemma. Hade migrän typ hela tiden den här månaden.


Mars
Vårkänslor! Var på marknad i Ockelbo, men det var svinkallt just då.. Åkte till Stockholm tur och retur två gånger för att köra och hämta Christoffer två kompisar som varit på kryssning. Våran fina hund fyllde sju år. Blev erbjuden sommarjobb i Furuvik men det var först till kvarn(?!) när man skulle ringa, och jag såg mejlet först efter typ fem dagar så alla platser var redan upptagna. Bilen blev äntligen lagad efter många försök, lycka!! Christoffer fick jobb och det kändes som att det skulle ordna upp sig nu efter allt. Bilen gick sönder igen och jag hade lust att elda upp den jäveln.


April

Fick äntligen en köksfläkt till köket. Lagade bilen. Jag, Christoffer och Nova åkte upp till Gällivare under påsken. Bytte bort 940:in mot en V70 från Stockholm. Åt årets första jordgubbar. Mer händelserikt än så var inte april månad.

 
Maj

Fick ett nytt köksbord, köpte en spegel till hallen och fick en sängstomme till en dubbelsäng. Tömde gamla förrådet i Bergby, sju månader efter att vi flyttat haha.. Christoffer fyllde år. Åkte till Ikea och köpte madrasser till sängstommen. Tog tag i löpningen igen. Var på arbetsintervju för ett säljföretag, men är glad att jag inte fick jobbet eftersom jag sedan fick veta att företaget varit med i Dokument inifrån där det upptäcktes vilka sjuka arbetsförhållanden som deras anställda hade.


Juni
Det hände inte alltför mycket den här månaden. Vi var på Jespers utspring och nån fest, jag bakade bullar, fick norsk choklad i brevlådan och midsommarafton spenderades i en bil där vi räknade älgar.

 

Juli
Mitt konto blev spärrat för att jag tydligen hade ett avancerat virus på datorn haha.. Jag och Christoffer åkte till Uppsala för att gå på min kusins bröllop. Christoffer hade en veckas semester då vi var hundvakt åt hans chefs hund. Kom fram till att vi aldrig skulle ha samojed, jösses vad mycket hundhår! Var på sommarkväll varje onsdag hela månaden. I slutet på juli åkte jag upp till Gällivare.


Augusti
Kom hem till Gävle den 8:e. Var på Sommaryran en sväng, eller om det var två. Fick punktering. Köpte ett nytt soffbord på Ikea. Mer fartfyllt än så var det inte denna månad.


September
Plockade blåbär i regnet. Pappa kom ner och hälsade på oss i lägenheten. Christoffer slutade snusa och vi bytte bort V70:in mot en golf. Den här månaden försvann Christoffers låtsasfarfar efter en fisketur och vi mådde väldigt dåligt under de två veckor som han var borta innan han hittades, eftersom vi inte visste om han levde eller inte. Christoffer tatuerade sig och jag blev sugen på att göra en till. Laddade ner Runkeeper, började räkna kalorier och jag bestämde mig för att gå minst en halv mil varje dag, och att äta flera mål om dagen. Den 30:e denna månad hade jag bott i Gävle i ett år.


Oktober
Höll igång och rörde på mig, promenerade trots väder. Christoffer åkte till Gällivare på arbetsintervju. Spelade bingolotto! Christoffer blev påkörd av en kärring som smet från platsen, och som vi polisanmälde men som sedan nekade till smitningen och allt. Fick nya köksstolar av Dennis. Öppnade ett sparkonto. Hade bott ett år i lägenheten inne i stan. Firade fyra år med Christoffer och första snön kom samma dag.


November
Var på Tords begravning. Satte upp en massa på väggarna i lägenheten. Spelade massor med kort. Köpte våran första julgran. Christoffer slog ut halva sin tand. Köpte en ny tevebänk.


December
Kunde äntligen börja julpynta! Tatuerade mig igen. Christoffer fick veta att han fått jobb i Gällivare så vi sa upp lägenheten och allt annat och började förbereda oss för en flytt i januari. Sökte en del lägenheter. Började flyttpacka. Den 19:e satte jag mig på tåget upp till Gällivare. Dagen efter att jag kom upp fick jag jobb. Firade jul i Malmberget som vanligt. -29 grader i flera dagar, sen dagen innan nyår var det helt plötsligt bara -0,4 grader!! Kommer att fira nyår utan min kära pojkvän tyvärr, vårat femte nyår men det första som vi inte kunde vara tillsammans på. Lite trist men inte hela världen, nyår blir nog bra ändå!


Har periodvis och ganska ofta mått dåligt under det här året, vilket egentligen mest har berott på att jag haft tråkigt, varit arbetslös och att det varit så mycket tjorv med Christoffers jobb (eller gamla jobb nu då). 2013 har alla förutsättningar för att bli ett bra år. Det kommer att bli vårat år. Nu siktar vi in oss på att försöka få lägenhet, sen kommer allt att gå som på räls. Jag har bara väntat på att turen ska vara på våran sida någon gång, just nu känns allt för bra för att vara sant!


Slut som människa

Har jobbat kväll igår och haft öppning idag. Rätt seg i skallen känner jag, det är så mycket att ta in. Var helt knäckt igår och det var hur skönt som helst att få krypa ner under täcket :) Rätt trött idag också, som sagt så är det mycket att lära sig när man är ny. Ska krypa ner under täcket med en B&J och kolla två PH-avsnitt innan jag somnar. Imorgon ska jag panta en miljon burkar och annars vet jag inte riktigt.

Fuck cancer

Jag fick (äntligen) en Fuck cancer-tröja av min lillebror i julklapp! Jag har velat ha en jättelänge och tänker typ bo i den här tröjan. Pengarna går till cancerforskningen, köp en du också på ungcancer.se!

Ny tatuering

 
Var på bus här för tre veckor sen och gjorde en till tatuering. Har länge velat tatuera in "mamma, pappa, lillebror" och har funderat på att göra det på foten. Fast det ska ju tydligen göra sjukt ont att tatuera sig på foten och sen så nöts det ju rätt mycket så jag försökte fundera ut ett annat ställe. Sen bestämde jag mig för kanske ett halvår sen att jag ville tatuera in nå mer, för det är inte bara min mamma, pappa och lillebror som betyder mycket för mig, utan det gör hela min familj och min släkt. Vart den skulle sitta bestämde jag för kanske tre månader sen och för tre veckor sedan blev det äntligen gjort :)
 

Den här tatueringen står för min familj och min släkt. För det viktigaste vi har här i livet är varandra.
 
Dock så sitter skorporna ännu kvar och den var svullen när bilden togs, så den ser tjockare ut än vad den är. Ja ni ser ju skillnaden motför bilden högst upp i inlägget då den var helt nygjord. Slänger in nån ny bild när den är färdigläkt!

Sen har jag alltid varit lite sån där som vill ha nå eget, nått som ingen annan eller väldigt få har, och trodde aldrig jag skulle tatuera in något som är rätt vanligt att folk har. Men just "Family comes first" finns det nog hur många som helst som har tatuerat in. Men jag ändrade mig och ville själv ha det, eftersom det betyder så mycket och det går inte att säga på så många andra sätt. Och det viktigaste är ju ändå att tatueringen betyder något tycker jag.
 
Har redan börjat fundera på nästa ;) Har ju dock en som jag velat ha i flera år, men den ska jag gå till en riktig tatuerare och göra eftersom det är ett porträtt. Båda mina är ju gjorda hos hemmapulare, dock olika. Men det kommer nog dröja innan jag gör den, har massor kvar att bestämma, typ vilken bild jag ska göra, vad det ska vara i bakgrunden osv. Men det får ta sin tid, vill att det ska vara perfekt :) Hinner säkert tatuera mig igen innan det, nu har jag dock inget på G som jag vill ha, bara eventuellt men jag får fundera på det. Har inge bråttom med några fler!

Julafton

Som vanligt så har julafton firats med mamma, pappa, Jonte, mormor, morfar och hundarna i Malmberget. En fin julafton, med god mat och paket! Det enda som saknades var såklart min kära pojkvän men efter dessa år så är man van vid att det är såhär, även om det såklart skulle vara mycket trevligare om man kunde vara tillsammans på julafton :) Jag är i alla fall glad att jag har båda mina föräldrar på samma ställe på jul (och alltid har haft), även om de är skilda sen många år tillbaka. Det här med att vara på två ställen på julen, eller att fira den två gånger tycker jag verkar så krångligt..
 



Är lite trött såhär efter allt firande och ätande haha.. Men klockan börjar ju bli sent, så ska rasta hunden och sen krypa ner under täcket tror jag. Kanske slår på ett PH-avsnitt och myser litegranna om jag orkar :) Känns konstigt på nå sätt att det är måndag, känns som helg. Blir nog en bra vecka!

Söndag 23 december

Igår var jag hos mormor och morfar och hjälpte till i köket med lite inför julen. Hade dock inte sovit nå vidare på tre nätter så var rätt trött. När jag kom hem så tog jag en timmes powernap, och när jag vaknade så kändes det som om jag hade sovit i flera timmar :) Sen blev det kött till middag och sen tog jag bara det lugnt och glodde lite på teve fram tills läggdags.



Imorgon är det julafton, och de senaste månaderna har gått så fort så man har inte ens hunnit med! Om nio dagar är det nytt år? Känns helt overkligt.. Men längtar till efter nyårsafton, då känns det verkligen att det går mot ljusare tider :) Även om det redan har börjat. Ser så mycket fram emot nästa år, kommer förhoppningsvis att bli ett jättebra år!

Sömnlös

Har legat i sängen sen klockan tolv och börjar bli lite less på att inte kunna somna snart.. Men jag är alldeles för exalterad och har en massa funderingar som snurrar runt i skallen så det är inte så lätt. Och inte blir det ju bättre av att sängen känns så stor och tom när man saknar någon.


Bra dag


Det är kallt ute.. Inte alls van!

Skapligt skönt var det att sova i en riktig säng inatt! Sov så tungt så jag hade huvudvärk imorse. Men det var en bra dag idag! :) Ser fram emot nästa år, hoppas att det blir ett bra år, men det tror jag. Just nu har vi alla förutsättningar! Skulle fota julbilder på hundarna ute idag med mamma, i -27 grader. Behöver jag säga att det inte blev några bilder haha? Mina fingrar frös sönder efter typ två minuter och Puma velade inte ens sitta på backen. Nova skakade som ett litet asplöv, haha stackars hundar. For till mormor och morfar och hjälpte till att klä granen och fotade Nova där istället.
 


Sen blev det hem och äta palt! Och så blev det paltkoma. Och sen har tiden bara sprungit iväg. Tusan vad fort det gått.. Jag är bra trött ikväll också, men ska upp tidigt imorgon med. Men på söndag kanske jag har tur och får sova lite :) Vi får väl se.

Gällivare

Kom fram till Gällivare typ 40 minuter försenade idag. Tågresan gick hur bra som helst, skönt det :) Min lillebror hämtade mig, sen kom mamma och  vi for iväg och lät hundarna busa av sig innan vi åkte till mormor och morfar och hälsade på. Sen har jag bara varit hemma hos pappa under kvällen. -24,5 grader när jag var ute med hunden, det kändes.. Inte riktigt van! Skönt att det snart börjar gå mot ljusare tider iaf.



Imorgon har jag lite planerat men inte så mycket, får se vad som händer. Har varit så sjukt trött hela dagen, somnade nästan i soffan flera gånger ikväll. Borde ha lagt mig och skulle egentligen gjort det om jag kunde, men lärade vänta på sms så sysselsatte mig med att titta på de PH-avsnitt som jag inte sett. Och nu ska jag se ett till innan jag går och lägger mig, får se om jag är klokare då eller om jag lär vänta till morgondagen :)

Bilproblem..

Idag hade vi lite problem med bilen när vi skulle åka till stan. Rutorna hade åkt ner när Christoffer låste upp bilen. Det har tjorvat förut med att rutorna åker ner när man låser upp om man håller nyckeln vriden för länge. Bara det att vänster bakruta inte går att få varken upp eller ner då det är trasigt där och den sitter på plats med en skruvmejsel.. Alltså, när man låser upp bilen går rutorna ner, och när man låser den så går rutorna upp. Så vi försökte med att låsa den, men centrallåset funkade inte på passagerarsidan, och det är det enda stället det sitter nyckelhål eller vad fasen det heter. Man kan alltså inte låsa upp från förarsidan. När vi väl kommit på hur vi skulle göra så återstod bara ett problem: Vad fan skulle vi göra med bakrutan? Vi letade efter den och av en slump märkte jag att en bit av den syntes, men just för lite för att få tag i den och orka dra upp den. Christoffer fick hämta tång och dra upp rutan med den, som tur var så funkade det!

Det blev många fula ord som flög ur herrns käft vill jag lova, att han skulle sälja skitbilen och köpa en ny när han började jobba osv. Det visade sig sedan efter att jag googlat runt på internet att det är en tysk komfortfunktion för varma somrar då man vill släppa ut varmluft ur bilen innan man sätter sig i den. Himla behändigt med sånt på vintern kände vi ;) Eller inte. Dock var vi inte de enda som trodde att det var fel på bilen när den gjorde så. Efter vad jag läste på internet så verkade det som att många kände ungefär samma som min kära pojkvän när det hände.

Packning

Idag har vi varit på stan och letat efter nå jag kunde ha på julafton. Hittade tyvärr inget passande men däremot så köpte jag två andra klädesplagg. Igår var vi också på stan och då köpte Christoffer sina julklappar. När vi kom hem så åt vi, sen har jag packat väskan för morgondagen. Eller väskorna. Fan vad mycket grejer... Hatar att åka tåg när jag har så mycket packning och dessutom en hund med mig. Men nu dröjer det säkert ett tag innan jag behöver åka tåg med hunden och massa packning igen och det klagar jag inte på!
 
Har dessutom packat ner det som var kvar i min garderob, det blev två banankartonger och fyra väskor haha. Christoffer har packat en del av sin också, det som gick nu. Så nu finns det ingenting mer att göra här hemma för tillfället. Känner mig dock stressad över allt som ska hinnas göras när jag kommer tillbaka men jag tror det går bra, har ingen tid att passa då egentligen så :)
 
Christoffer färgade mitt hår igår, eller ja på natten haha. Det blev bra! :) Nu ska jag gå ut med hunden och sedan ska jag dricka lite julmust och kolla på PH och ta det riktigt lugnt resten av kvällen. Är rätt trött efter att ha hållt på och packat i flera timmar. Men jag är glad! Och igår var en bra dag och det sitter kvar :)

Från min instagram


Då var det lördagkväll

Håller inte riktigt koll på dagarna nå mer känner jag.. Idag låg vi kvar i sängen och myste rätt länge. Följde med och kollade på Christoffers sista innebandymatch här nere, och tusan vad nervös jag var för jag ville så gärna att dom skulle vinna när han spelade sista matchen :) Och vann gjorde dom, 6-3. Vi åkte runt och raggade banankartonger sen, men på Ica Maxi skulle dom ha 5 kr per låda, medan typ alla andra ger bort dom? Så vi handlade lite och hämtade några lådor på Citygross istället.


Det blev pepparbiff till middag och det var inte helt fel :) Sen har jag packat nån låda men det finns inte så mycket mer att göra längre. Och det stressar mig nå enormt! Vill liksom ha allt packat och klart, inte en enda liten pinal framme som egentligen skulle kunna packas ner. Men det får jag göra om någon vecka, så det blir nog bra. Har lite småsaker kvar i alla fall så nått ska jag då kunna sysselsätta mig med :) Borde börja packa väskan snart också, det har jag inte tänkt på än så länge.

Nu blir det filmmys i soffan resten av kvällen! 


Såhär såg det ut för ett tag sen, banankartonger överallt

I love life

Vi flyttpackar, har disk (inte för att det är så mkt med tanke på hur lite porslin vi har som inte är nerpackat) och hela lägenheten är full av kaos och ser ut som ett bombnedslag - MEN JAG KUNDE FAN INTE VARA LYCKLIGARE!! Sitter ensam hemma en fredagkväll halv tolv och tar en liten paus från packandet. Egentligen skulle jag ha varit hos Matilda med henne, Karro och Mia ikväll men Matilda är sjuk idag. Så snart ska jag dra igång med packandet igen, och snart kommer min karl hem och hjälper mig efter att ha kört nå grejor.
 
Även om det finns en del saker jag skulle vilja ändra på i mitt liv, så har jag det riktigt bra som det är nu. Och som det kommer att bli. Jag ser fram emot allt, räknar ner dagarna. Det var länge sedan jag kände såhär :) Jag har en underbar familj, världens bästa sambo, en fantastisk hund och några riktigt bra vänner som man kan räkna med när det väl gäller, och framtiden känns för första gången på ett bra tag väldigt ljus.
 

I min "Jolly joyful xmas"-tshirt så tar jag tag i packandet nu igen!

Packningen fortsätter

Mycket av lägenheten är nedpackad men nu är flyttlådorna slut! Skiiit ocksååå... Ska på återvinningen idag och slänga massa skräp så då får vi ragga lite kartonger efter det. Behöver ett par till och vill ha typ minst 5 stycken som är tomma tills dess att jag kommer ner igen efter jag varit i Gällivare, och packar det sista som går ner i nå lådor.

Igår rensade vi förrådet, det var mindre skit därinne än jag trodde så det gick smidigt :) Nu är allt klart för att flyttas där. Vi har bara en del möbler att bli av med men ska sälja en del idag, och det som inte blir sålt slänger vi sen. Förvaringsgarderoben är också tömt, utom byråerna där inne men dom är knappt halvfulla. Klädkammaren är också i princip nerpackad, ska bara slänga ner alla jackor som hänger där, och C's arbetskläder. Det tar sig :)

Då var flyttpackandet igång

Vi har tömt alla skåp och lådor i köket och bara lämnat kvar det allra nödvändigaste. Så hela köket är i princip klart tills vidare, förutom att vi har grejer uppe på väggen men tänkte låta det vara så ett par veckor till iaf :) Sen har jag tömt allt oviktigt i badrummet och nu ska vi börja lite smått i förvaringsrummet. Känns skönt att man redan har kommit igång. Jag åker ju nästa vecka och Chrisoffer i januari. Lägenheten ska ju vara tömt först sista mars men vi vill ha allt packat och klart tills C åker. För då blir ju lägenheten tom ett par veckor, och sen kommer vi bara hit för att tömma och städa den, och då vill man ju att allt ska vara klart att bara bäras ut. 

Det här är allt som finns kvar i skåpen, plus några kastruller då.


Tio lådor har vi packat ikväll/inatt! Duktigt av oss :)

Jag är alltid som effektivast på natten, visste att jag skulle packa på nätterna haha. Nu är det bara lite hundgrejer som ska ner och så rastar vi hunden innan vi lägger oss. Imorgon ska vi köpa sopsäckar och vara till återvinningen med saker. Det blir bra fart på oss när vi väl sätter igång!

Då fanns det inget kvar av bocken

Bocken brann ner nyss.. Vad tråkiga folk är, jag som velade fota den!! Det här är bara andra gången jag ser den, första gången var förra året för då bodde jag ju här, resterande år har dom alltid hunnit bränna den innan jag har kommit ner innan nyår. Men ligger nog en hel del pengar bakom det där, synd bara att den inte kan få stå till jul i alla fall, det är ju fint med den :)


En tisdag som gick fort

Idag har vi varit på AF och Christoffers fack och fått lite hjälp med papper, fast hon på AF var så dryg och otrevlig så vi gick till facket istället. Fasen vad trevliga dom är där, lika varje gång, även om det är olika personer :) Det tog ett tag innan vi var klar med allt och kunde lägga det på lådan, men nu är allt inskickat i alla fall, och vi har fått svar på att Christoffer får stämpla upp det som han inte har jobbat nu senaste tiden, känns bra!

Vi kom hem, lagade mat och åt framför teven medan vi kollade på gårdagens Pengarna på bordet, för det orkade vi inte göra igår. Sen måste jag ha slagit i huvudet eller nått, för jag blev sugen på fil och müsli med russin?! Och jag är inte alls förtjust i fil, bara om man har socker i den så kan den gå an ibland, och russin tycker jag inte alls smakar bra. Förutom i müsli då haha. Men vet inte varför jag blev sugen på det helt plötsligt? Så tvingade ut Christoffer i snöovädret så vi kunde åka och handla det haha ;) Men då får man ju lite omväxling till frukost också, så han klagade nog inte.

Vi har inte gjort så mycket mer efter det, och nu blir det en dusch innan det börjar dra ihop sig till läggdags. Vi var båda sjukt trötta tidigare ikväll och Christoffer tog en powernap men inte jag, fast jag är inte skittrött längre. Men klockan tickar på :) Och man kan inte vara vaken hela natten!


Ett par samtal, tvättstuga och mat på Olles

Idag kom dagen vi längtat till. Inte jättemycket klokare är vi, men det blir vi nog imorgon :) Lägenheten är nu uppsagd, kändes konstigt men ändå bra. Ett par samtal har vi ringt, och imorgon ringer vi några till. Christoffer har fyllt i papper (eller ja, på datorn haha!) och jag känner att jag kan börja smälta allt. Även om det ännu känns overkligt. Kommer nog inte landa i det här riktigt förrän man har ny lägenhet. Och det lär nog dröja.

Vi firade alltihopa med att gå på Olearys och käka :) Fytusan vad gott det var, vi satt nog där i två timmar och var proppmätta. Beställde in efterrätt också som vi delade på, och den var fasen äckligt god :) På hemvägen blev det rally för att jag höll på att kissa på mig. Har tvättat typ hela dagen så fixade med tvätten och pratade i telefon som har ringt konstant i flera dagar. Christoffer har haft träning och kom nyss hem. Vi ska titta på Pengarna på bordet och så skulle han nog göra SSG:n. Sen blir det nog säkert läggdags :) Nu ska jag ner i tvättstugan igen i alla fall!


Söndag

Idag sov vi ut kan man säga, haha fyfan vad seg man var när man vaknade. Det blev lite lunch istället för frukost, och sen gjorde vi inte så mycket innan vi vid femtiden åkte ut till Vittersjö för att Christoffer och Jesper skulle byta hjullager, bromsskivor och bromsbelägg. Christoffers pappa jobbade så jag var inne och diskade åt han och kollade sedan på Solsidan medan herrskapet var i garaget. Fast jag gick ut innan Solsidan, och då visade det sig att det var fel bromsskivor så det gick inte att göra nå. Dessutom såg bromsskivorna mycket bättre ut än när vi fick bilen, antagligen för att den kanske hade stått ett tag då trodde Christoffer. Så dom behövdes egentligen inte bytas nu heller så.
 
Dom geggade på lite fett och satte tillbaka allt, och det var hjullagret på andra sidan dom trodde var dåligt men det var ingen idé att bara byta det, så skulle skicka tillbaka grejerna och sen byta allt på en gång. Bara det att när vi åkte hem hade det slutat låtit illa haha...? Så förmodligen var det väl på höger sida det lät från, och att de var för lite fett eller nå. Så vi ska skicka tillbaka allting och byta de framöver istället om det skulle börja låta illa igen :)
 
Åkte förbi Kerstin och Tobbe innan vi begav oss hemåt. Borde egentligen ha lagt oss för länge sen, för vi ska upp hyfsat tidigt imorgon och gör en del ärenden. Äntligen måndag!! Vi har längtat enda sedan i fredags haha :P Det är inte varje helg man längtar till måndag eller... Snart blir det sängen och så ska vi väl upp vid niotiden skulle jag tro.

Lite kort om gårdagen

Gårdagen kan sammanfattas med dessa ord:

Uppstigning, besök, knuffa loss en bil som kört fast i en rondell, lunch, handla, hem, 2 kilometers bilkö, världens bästa telefonsamtal, besök, kortspel, tevemys, Andersberg, åka bil, hem, webbteve, sova.

 

Höjdpunkten igår var världens bästa telefonsamtal. Vi hade gett upp hoppet för länge sen, trodde aldrig att det skulle ringa. Har turen vänt? Kan inte vara gladare och lyckligare men samtidigt; det går för bra just nu. Vad kommer att gå fel? För nånting måste ju gå fel, vi är ju födda med en nitlott i röven. Nånting går alltid fel. Men samtidigt, vad kan gå fel? Bara att rulla tummar och invänta måndagen, förhoppningsvis känns allt mycket bättre och lite klarare då. Jag hoppas att det för en gångs skull kan gå vägen, nu när möjligheternas dörr har öppnats.


Hockeytorsdag

Idag har vi röjt upp i lägenheten, det är bara kvar att plocka lite kläder i sovrummet. Såg ut som ett bombnedslag för de senaste dagarna har vi typ lämnat allt framme bara. Sen fråga Christoffer ifall vi skulle på stan för han skulle få pengar av Mia efter att vi körde henne, men så ändrade han sig och åkte själv och köpte julklapp till mig så jag fick sitta hemma och uggla under tiden :) Sen kom Jesper och Dennis med han hit, och vi bjöd dom på ugnspannkaka.
 

Stal Jespers bild, det var fullsatt till hockeyn!
 
Senare kom det mer folk hit, och så kollade vi två perioder hockey. Sen skulle Christoffer träna så nu är det helt plötsligt tomt här hemma haha! :P Jag ska kila ut med hunden innan jag kletar på lite ögonbrynsfärg och sen hoppar in i duschen. Efter det ska jag glo lite teve tills herrn kommer hem, och bara för att jag är bra i allergin idag så har jag haft svag huvudvärk istället, och vill inte ta nå för de för jag har bara en tablett kvar. Och då kommer jag ångra mig den dagen jag har migrän och inte kan ta nå för de. Så bara att härda ut!
 
Önskar mig alvedon/bamyl och migräntabletter i julklapp, tack på förhand! ;) Haha..

Gårdagen

Igår började dagen rätt lugnt med frulle och sedan åka ner till tågstation där jag hämtade ut tågbiljetterna. Alla tåg var försenade flera timmar, var smockat med folk på station.. Vi handlade och sedan gjorde jag lite bus, haha. Men det ska jag skriva om en annan gång :) På kvällen låg jag bara hemma i soffan eftersom jag var allergisk, så mådde inte skitbra. Christoffer åkte till Andersberg och var där, och han ringde när han var på väg hem så skulle jag gå till parkeringen och möta honom.
 
Stod i trapphuset och väntade och väntade. Hörde nån bil som lät som hans, men ingen bil kom. Plötsligt ser jag han komma gående så går ut och möter han, och han säger att han kört fast i korsningen. Klockan var ju efter elva och många har ju jobb/skola så det fanns ju ingen att ringa om hjälp. Han gick hem för att ladda telefonen och jag gick till bilen.
 
Det blåste och hade drivit snö ut på vägen. Inte så lite snö heller...


Som sagt, hade drivit rätt mycket... Bilen satt där den satt!

Det där är alltså mitt på vägen! Kan tro att han kört i diket men det är mitt på vägen vid en korsning. Bilen gick inte att röra en milimeter, den satt fast på underredet och däcken bara spann. Stannade en jättesnäll man som försökte hjälpa oss och skulle dra loss oss, men det fanns inget i bak att dra med så han var tvungen att åka tillslut. Då om en traktor och plogade bort det mesta framför oss, och kan säga att utan hans hjälp hade vi fan suttit fast ännu!!
 
Sprang och letade en jävla spade på hela Kastsjö, men hittade inget. Bilen stod på hela tiden så snön därunder smälte väl eftersom, och efter nån timme lyckades vi till slut genom att köra fram och backa bak om vartannat, äntligen få loss bilen! Det är fan ett under att den kom loss.. Vågade inte ens ställa oss på motorvärmarplatsen eftersom det var så mycket snö, hade nog kört fast där också. Vi var en aning kalla och blöta när vi kom in. Kollade på Stalkers i soffan under täcket innan det blev läggdags lite senare än det från början var tänkt :)

Julklappar, nässpray och hockey

Idag har vi varit och letat julklappar, dock utan framgång. Handlat, touchat en snödriva med bilen, hämtat ut beställda grejer till bilen och sen hemma först vid fem. Middag och sedan hockey hos Tomas. Sen har kvällen spenderats med Jesper och Emma, haha fyfan så vi har skrattat :D Mest åt Nova som också var med dit. Riktigt roligt kan man ha ibland!

Kom hem för snart en timme sen, är allergisk och har ont i huvudet. Fick bli medicin och en migräntablett, och nu ska jag titta de 20 minuter jag har kvar av ett PH-avsnitt innan jag går och lägger mig. Grymt trött, men det är för att jag är allergisk.
 
Idag köpte jag den billigaste avsvällande nässpray som jag kunde hitta, eftersom min medicin hjälper mig ganska bra, men jag är alltid svullen i näsan, även de dagar jag känner mig "frisk", så jag ville prova om nått kunde hjälpa mot de. Och sen så de dagar jag är allergisk kan jag inte ens andas genom näsan. Eftersom jag har varit immun mot nässpray så har jag inte provat det på fem år. Provade efter jag hade köpt det och kan bara säga att så tyst och lätt har jag inte kunnat andas genom näsan de senaste sex åren!! :) Helt sjukt, och idag kände jag att näsan ändå inte var nå svullen, fast den uppenbarligen var det för det är den ju alltid. Hoppas verkligen att detta ska hjälpa, så slipper jag snarka ihjäl mig på nätterna för att jag inte kan andas genom näsan, och så kanske jag är utvilad när jag vaknar också. Annars ska jag leta vidare, eller se om jag kan få nå receptbelagd nässpray som ska hjälpa.


Nässprayen som jag köpte, och en grymt nöjd hund hemma hos Emma som fått ett ben!

Måndag igår

Igår blev det tidig uppstigning för att dammsuga, vädra och ordna lite hemma. Nån timme senare kom mormor, morfar och morbror och hälsade på. Vi fikade och pratade innan vi åkte ut och blev bjudna på mat :) Vid halv fyratiden åkte dom tillbaka mot Stockholm. Jättekul att fler i släkten från se hur man bor tycker jag! Fick även bland annat våra två första små tomtar ;)

Har ju sett fram emot länge att de ska komma, och så är det alltid när nån ska komma, så efter de åkt känner jag alltid typ att livet är över och det inte finns nå att se fram emot längre haha!! Brukar dock gå över till dagen efter ;) På kvällen efter C's träning skulle vi hjälpa Mia med en bil, som stod i Ockelbo och inte startade som skulle köras till Kilafors. Vi kom dock inte längre än till Ockelbo för bilen vägrade starta, så fick åka hem efter att grabbarna kämpat nån timme med att försöka få igång den.


Det var kallt vill jag lova! Satt i bilen och frös, kan inte tänka mig hur mycket dom ute frös..

Kom hem nån gång före två om jag inte minns fel? Slog igång Pengarna på bordet och myste ner oss under täcket i soffan och drack saft. Sjukt trötta båda två, vi satt bara och önskade att programmet skulle sluta de 20 sista minuterna haha. Somnade nog innan jag hann få ner huvudet på kudden..

Första advent

Igår blev det filmkväll, vi kollade Cockpit med Jesper och Emma innan vi åkte ut och åkte lite bil. Inte för att jag ville, men som jag tidigare berättat så kan ju Christoffer konsten att tjata ihjäl en människa ;) Åkte hem sen och skulle sova, men var inte så trött så la mig i soffan och kollade PH och somnade där sen, skapligt ont i nacken man hade när man vaknade då haha..

Christoffer sov hur länge som helst idag, sen kom vi på att det var första advent så typ vid fyratiden tror jag så åkte vi till stan och gick på julmarknad, mysigt :) Men något kallt då!! Det bara stack i kinderna.. Dom invigde ju bocken idag och sköt typ tusen raketer, helt seriöst haha.. Hur många som helst, men det var fint. Vi tog en fika innan vi åkte hem och skuttade i duschen, åt jättesen middag (chicken nuggets för typ tredje gången på två veckor haha) framför Solsidan och sen gick vi över till Tomas för kaffe och Beck.


Gofika på Cafe Cappucino!

Det märks att det är kallt ute, lägenheten blir inte riktigt varm. I och för sig fryser jag alltid hemma. Nackdelen med att ha hörnlägenhet och bo på bottenvåningen.. I Bergby hade vi bastu hemma, sov alltid med fönstrena öppna, man gnällde då men skulle gärna byta tillbaka till det ;) Bilen är skitdryg nu också, dörrarna fryser jämt igen, oftast bara en eller båda i bak som går att öppna, så man får klättra och härja. Kanske blir bättre när Jesper flyttar sin bil så vi kan använda motorvärmaren, hoppas det. Så måste vi få tag i en kupéfläkt också så man får de varmt inne i bilen med :)

Nu blir det snart läggdags skulle jag tro, tidig uppstigning imorgon. Då ska det dammsugas och vädras innan vi får besök från Stockholm. Men nu ska jag först och främst diska middagsdisken, sen gå ut i -20 grader och rasta hunden. Brrr...

Orkade inte vänta längre!



Nu är det lite julfint här, drog på stort och tog fram granen och allt haha! Ska ju ändå inte vara hemma över jul och lite vill jag ju hinna se den iaf :) Väntade ju åtminstone tills det blev december haha! Vi har ju inga tomtar eller andra små julgrejer men det kanske vi hinner skaffa oss nån gång framöver.

Då hann det bli december..

Vad tiden går fort alltså, inte många veckor kvar av detta år längre.. Ser fram emot när det börjar gå mot ljusare tider igen, inte så länge kvar nu :) Hoppas i alla fall att snön stannar kvar nu, för det blir så mycket ljusare ute då, och jag är på bättre humör när det inte är så mörkt och dystert.

Igår drog vi faktiskt på krogen lite sådär spontant, nykter haha... Första gången, jag är inte typen som går på krogen nykter. Men det var faktiskt trevligt! Även om jag var väldigt skeptisk... :P En piggelindrink fick jag dock i mig, som jag längtat efter i flera månader typ haha. Eftersom vi drog iväg så sent (typ strax efter tolv) så hann vi inte vara ute så länge men det var kul ändå. När vi kom hem flyttade vi på bilen och rastade hunden, sen kom Jesper och Emma hit och alla utom jag åt och så satt vi och surrade tills typ halv fem på morgonen skulle jag tro? Sen blev det läggdags, för jag var ju den enda som var pigg som vanligt. När alla är trötta är jag pigg, och när jag är trött så är alla andra pigga.. Kärringen mot strömmen är nog jag det.

Såhär såg våra fönster ut igår haha

Imorse snöade det ganska mycket ett tag

Traktorn har skottat massa snö precis utanför våra fönster, kul... Småungar som leker där ser rätt in hos oss..

På promenad imorse


RSS 2.0