Ett helt år


Idag är det ett år sedan jag och pappa rullade in med flyttlasset i Bergby. Några veckor senare gick flyttlasset in mot stan, men idag är det ett år sedan jag flyttade hemifrån. Ett år sedan jag blev sambo.

Invägning - nu kan det bara gå neråt!

Imorse vaknade jag av att Christoffer redan var uppe, vi båda ställde oss på vågen och sen tog vi en morgonpromenad på tom mage. När vi kom hem åt vi gröt till frukost och det är typ det vi har gjort hittills. Så nu har jag skrivit upp min vikt och allt annat och satt upp fem delmål och ett slutmål. Kanske kommer att ändra på delmålen framöver, det beror på hur det går och hur det känns. Men just nu känns det bra! :) Christoffer blev också peppad att leva lite nyttigare och det är ju alltid roligare om man är två. Och framförallt lättare att komma ut och röra på sig när man har nån att surra med under tiden.

Jag har i alla fall nått mitt första delmål kan man säga, inte nått av det jag har skrivit upp nu men sen i juli/augusti då jag vägde mig sist i alla fall. Hur jag nu kunnat gå ner fastän jag småätit och sånt där vet jag inte.. Jag hoppas i alla fall att jag klarar att hålla uppe det här, men det är ju lite motiverande med en våg i alla fall haha ;) Jag blir dock lätt ganska besatt av den där vågen och väger mig för ofta och blir besviken när jag inte gått ner så mycket som jag ville, men jag vet att jag alltid har för höga krav och förväntningar så får försöka göra något åt det. Det här är ett långsiktigt projekt, jag måste bara fatta det själv ;) Rom byggdes ju inte på en dag, som man brukar säga.

Fredagsshopping

Idag var jag och Christoffer iväg och köpte en våg. Och det är nog egentligen lite sjukt att jag ägnar ett helt blogginlägg till att skriva om en våg, men jaja det är ju trots allt min blogg så! :)

För 149 kronor kan man väl inte få så mycket, men den här vågen är riktigt bra! Mamma har en liknande men den här visar lite fler olika saker. Man knappar först in kön, ålder och längd och så blir det lagrat. Sen visar vågen ens vikt, fettprocent, vätskeprocent, muskelprocent, hur många kilo ben man har och dessutom hur mycket man förbränner dagligen utan motion. Hur bra som helst!!



Jag och Christoffer har stått på vågen flera gånger var och den visar exakt samma varje gång. Egentligen ska man ju väga sig på morgonen när man är tom i magen, men kunde som inte låta bli när vi väl köpt en våg. Och gissa om jag var nervös när jag ställde mig på vågen haha.. Usch. Dock hur nöjd som helst över siffran den visade såhär dags, så jag kommer kolla imorgon på morgonen för att få den exakta siffran. Blev inte mindre taggad nu att gå ner i vikt när jag vägde mindre än vad jag trodde att jag gjorde :) Perfekt pepp såhär en fredag när man kanske är godissugen, vilket jag dock inte är. Förvånandsvärt nog..

Håller på med middagen, sjukt sent men så kan det bli ibland. Inte bra för viktminskningen dock. Men efter middagen ska vi gå en promenad med hunden och blir jag godissugen så blir det en smoothie senare, annars lär jag äta nå hårdbröd eftersom jag bara ätit tre mål idag om man räknar med middagen, och det är för lite.

Godnatt!

Efter maten la vi oss i soffan för Christoffer ville ta en powernap på en timme. Man hinner bara ligga ner i två sekunder så hör man hur Nova hoppar ner från bädden i sovrummet och kommer springandes. Hon är så sjuuukt avundsjuk den här hunden alltså.. Ska alltid vara i mitten. Så kommer hon och kör nosen mot en och drygar att man ska klappa henne, bara för att hon vill ha all uppmärksamhet. Och hon får ju inte ligga i soffan, men däremot får hon ibland ligga i knät när man sitter i divandelen, så hon (hänsynslös som hon är) krossar både det ena och det andra olika organen i våra kroppar när hon klänger sig upp och lägger sig ovanpå oss. Såhär är det alltid när vi ska ligga tillsammans i soffan jag och Christoffer haha...



Glodde lite på teve medan herrn sov, sen var vi ner i tvättstugan innan han åkte på träning. När han kom hem tog vi en rask promenad med hunden och lyckades bränna bort 114 kalorier på den lilla rundan (nej, är inte alls besatt av att räkna kalorier.. hehe). Så när vi kom hem visade jag C hur han skulle göra smoothie till sig, sen hoppade jag i duschen och nu ska jag lägga mig i en renbäddad säng.

Lite effektiv dag!

Började dagen med en promenad för att förbränna lite kalorier. Runkeeper är en bra app för att se hur mycket man förbränner, kul också att man får se vilken sträcka man gått :) Efter det blev det frukost och lite senare så bytte jag sängkläder. Tänkte att jag på en gång skulle tvätta de så slipper jag göra det när jag ska tvätta kläder, för jag hatar nämligen att tvätta sängkläder haha... Men när jag väl var igång så passade jag på att tvätta allt som fanns i tvättkorgen :) Bara en maskin kvar nu.
 
Christoffer ringde när han var påväg hem från jobbet så då skyndade jag mig ut på en powerwalk med hunden. Jäklar vad jag spurtade runt området haha :P Han var hemma när jag kom tillbaka så han har hjälpt mig med tvätten och nu ska ställa mig vid spisen och göra iordning lite middag, har inte orkat börjat med det tidigare.

Onsdagsrubrik

Idag trotsade jag vädret och tog med mig min fyrbenta ut på en promenad runt sjön. Det spöregnade och jag var helt dygnsur när jag kom hem igen, men har man tänkt vara duktig så måste man! Synd bara att när jag precis kommit in så slutade det regna haha...
 


Jag hade velat ut en sväng till men jag vågar inte när det är så mörkt.. Och Christoffer har match så han lär inte orka när han kommer hem. Får försöka hinna med två medan det är ljust istället, men vore skönt om man skulle kunna gå när han är borta, men det är alltid så mörkt då :( Vågar inte gå nå långt ensam i mörkret..

Idag gjorde jag hemmagjorda köttbullar och hemmagjort mos till middag och det blev faktiskt bra! Första gången jag gjorde det (när vi bodde i Bergby) gick det åt helvete med köttbullarna och sen dess har jag inte vågat prova igen. Efter maten skulle herrn dricka kaffe, sen lärade vi åka och handla lite men vi kom iväg typ 19.40 och han hade samling 20.30 så vi fick skynda oss att handla. För att det skulle gå fortare så åkte vi till norra så vi kunde scanna, men då åkte vi ju på kontroll såklart! :P Typiskt.. Så blev bra stressigt och Christoffer kom sent till samlingen men huvudsaken är väl att han är där när matchen börjar.

Jag har inte varit så duktig idag, bara ätit frukost och middag :( Alldeles för dåligt.. Har dock ätit lite nötter och ett päron efter middagen men det kan man väl inte räkna som nå mellanmål direkt? Åt frukosten så sent så det blev som lunch, därför hann jag inte äta nå mer innan middagen. Dumma mig. Det är för sent nu egentligen men ska ändå göra iordning smoothie till mig och Christoffer, som snart borde komma hem. Bara för att få lite mer i magen idag. Skärpning till imorgon.

Leva lite nyttigare

I fredags förra veckan bestämde jag mig för att jag skulle börja leva lite nyttigare med start måndag, alltså igår. Hittills har det gått bra, men bara två dagar har ju gått än så länge ;) Ska försöka hålla mig till en gång i veckan då jag får äta vad jag vill. Har tidigare bara ätit ungefär en gång om dagen (middag) och det är ju inte bra, det är ju därför jag ser ut som att jag gör, för att jag äter för lite, småäter på kvällarna och inte rör mig tillräckligt. Så nu äter jag minst fyra mål om dagen, fem om jag klarar det. Känns som att jag äter hela tiden numera, haha. Är verkligen inte van..

Äter dock inte mycket varje gång jag äter, typ hårdbröd till frukost, smoothie till lunch, sen middag och så smoothie till kvällsmål. Fast ska nog prova käka gröt på morgonen tänkte jag. Går en morgonprommis innan frukosten för att man förbränner mer på tom mage. Hoppas att det ska funka, och att man går ner. Har ju ingen våg så får se skillnaden i spegeln istället. Vet ändå på ett ungefär vad jag väger nu så man kan ju ändå kolla senare om man gått ner.


Kvällspromenad med husse och hund, och sen en smoothie på det!

Har dock haft huvudvärk både igår och idag, sen idag har jag varit sjukt yr. Vet inte riktigt vad det beror på men.. Jag som är världens sockerråtta har inte haft nå sötsug hittills. Och inte har jag ätit/druckit onyttigt fastän vi har läsk i kylen, en skål med godis framme och massa fikabröd i skafferiet. Tror inte jag hinner ha nå sötsug eftersom jag är hungrig och äter typ hela tiden haha.. Brukar annars vara sötsugen varje kväll. Men det brukar ju komma efter några dagar först. Så vi får väl se!

Nu ska jag börja göra mig iordning för sängen, har lite huvudvärk men är inte trött.. Men Christoffer ville att jag skulle lägga mig med honom så lär väl offra mig för laget då haha :) Så nu blir det att dricka ett glas vatten, borsta tänderna och försöka sova.

In a bad mood

It's like every time something actually goes right in my life,
someone somewhere says, "Oh, she looks happy. Lets fuck up her life a little more."


Det händer bara andra

Förutom att Christoffer har tatuerat sig idag så har det inte hänt så mycket. Vi har varit i Ockelbo med Leif, hos Christoffers farmor. Hennes man försvann igår när han var och fiskade, och har ännu inte hittats. Så hela gårkvällen funderade man över vart han var, vad som hade hänt osv. Eftersom dom hittat båten, men inte honom.. Usch, kunde inte somna igår utan låg och vände och vred på mig. Funderade över vart han var, om det regnade på honom, om han frös osv. Och på Christoffers farmor, som förmodligen låg i sängen och inte kunde sova.

Det är ju den där ovissheten, man vill ju få reda på vad som hänt. Vart finns han nånstans? Det känns så overkligt, man tror inte att det här ska hända någon man känner, inte någon familjemedlem till en närstående. Sånt här händer bara andra. Jag var gråtfärdig hela tiden vi var hos Rigmor, det är så fruktansvärt hemskt att se folk ledsna, uppgivna och förtvivlade.

Vi åkte till Sjöbacken och stod och tittade när dykarna från Kustbevakningen var ute på sjön. Kändes så sjukt att stå där och veta att han förmodligen finns nånstans i närheten, men ingen vet vart. Jag hoppas verkligen att de hittar honom så snart som möjligt, han har varit borta alldeles för länge nu.. Snälla, kan inte någon bara hitta honom?

Tatueringskväll



Idag var det tatueringsdags för Christoffer. Satt och tittade på ja, och gissa om jag blev lite avundsjuk? Var typ så jag kunde slänga mig under nålen direkt och be henne göra vad som helst bara för att haha.. Man lär sansa sig lite och fundera vad och vart ;) Vad vet jag ju, och när jag kom hem satt jag och pillrade på tatueringen och mamma har varit rådgivare på facebook haha! Så jag har gjort om den och bestämt mig för vart den ska sitta. Nu ska jag bara glo på den några dagar i rad och leta fel. Hittar jag inte några så kör jag på det! Eller ja, får se hur det ser ut när stencilen sitter på, känns det bra så är det ju bara att tuta å köra :) Taggad!!

Blev ju inte mindre taggad när jag såg hur duktig hon var, och man jämför ju med han som tatuerade oss förra året. Christoffer tatuerade ju in Ternström då, och det tog tre timmar att göra den då. Nu tatuerade han in Peltonen, och det är bara en bokstav mindre och den var klar på 50(!!) minuter! Så kommer också att göra min nästa hos den här tjejen. Så jag tänkte ju som så att då kan ju inte min ta så skitlång tid, så då kan man väl pina sig igenom det. Blir nog inom en snar framtid, när jag har funderat lite och när hon har tid :)

Oväntad post

Idag efter att jag varit ut med hunden så hade posten hunnit komma. Förväntade mig ingenting och så dyker det upp ett paket från mormor och morfar innehållandes norsk choklad! :) Perfekt till helgen, och norsk choklad säger man ju aldrig nej till. Som alltid så får vi försöka spara på de här så länge som möjligt, det är ju inte varje dag man kan äta norsk choklad, även om jag hade önskat det.


När Christoffer slutade så åkte vi till Fjällbacken och hämtade ut min plånbok som faktiskt hann komma till idag. Det trodde jag inte, men det gick ju fort! Så nu har jag bytt och får vänja mig vid den här. Tänkte först att jag skulle skicka tillbaka den för den var så jäkla stor, men jag vänjer nog mig efter ett tag. Det är ju som lite skillnad om man jämför med den jag har haft de senaste åren :P Trodde dock att det skulle finnas mer utrymme för korten än vad det gjorde, men det gör inte så mycket, dom jag inte använder så ofta får ligga lite huller om buller där i.

Jösses vad klockan har hunnit bli mycket.. Måste göra nå mat nu snart. Vid sextiden skulle Kerstin och Tobbe komma förbi och senare ska nog Christoffer tatuera sig. Jag vill också, vet vad jag ska ha för motiv men inte vart jag vill ha den så därför får jag klokt vänta. Vill vara helt säker på vart den ska sitta innan jag gör den, har funderat på foten och insidan av överarmen (vad nu det heter?) men inget av det känns rätt med det typsnittet som jag har valt. Så får fundera vidare.. Som det känns nu så kommer jag aldrig kunna bestämma mig.. Och jag vill ha bestämt motiv och placering och hunnit fundera på det ett bra tag innan jag lägger mig under nålen.


Som sagt, det är lite skillnad på min lilla gamla och den nya haha..

Garderobsrensning



Nu kanske jag kan hitta lite kläder i min garderob igen ;) Frågan är hur länge jag lyckas hålla det sådär haha.. Borde köpa lite fler galgar, hade velat hänga alla mina kläder för det är mycket lättare att hitta då och sen blir inte allt så skrynkligt som när man knölar in det i garderoben.. Har ju en hel garderob som man skulle kunna hänga allt i, men inte tillräckligt med galgar då.

Nu ska jag i alla fall göra en stor kopp varm oboy och slå på ett PH-avsnitt. När jag har tittat på det så måste jag diska, sen tänkte jag dammsuga för det är så grusigt inne, och C har träning idag så han lär inte hinna. Sen är det middag, disk igen och så har jag alla dagens goda gärningar gjorda ;) Då ska jag bara ta det lugnt och invänta läggdags. Tidigare idag har jag plockat och städat i hela lägenheten, så nu är det ordning och fint överallt!

Snart har halva veckan gått

Jahaja, då var jag här igen :) I måndags vettetusan vad som hände? Kommer inte direkt ihåg, så var väl inget speciellt ;) I tisdags blev det lite ärenden utförda, sen följde jag lite halvt motvilligt med på Christoffers innebandymatch. Alltså jag är så sjukt bollrädd så det finns inte, sitter typ och är dönervös över att få en boll i skallen hela tiden.. Men man lär ju stötta varandra i de olika intressena man har, Christoffer har alltid hängt med på mina äventyr när jag dragit med honom ut i myggskogen för att lägga spår, på agilityplan och försökt lära honom handling fast han vill göra på sitt eget sätt, tjata sönder hans öron om hur det ska gå till när han provar att träna lydnad osv. Han stöttar mig i mitt intresse och intresserar sig för det med. Är så glad att jag hittat en sån kille!

I alla fall så följde jag med honom och även om jag mest satt nervös under hela matchen (ifall jag skulle få en boll i huvudet alltså haha) men på slutet när det stod 2-2 blev jag riktigt inne i matchen haha! Slutade med att Christoffers lag vann med 3-2, lite spännande var det faktiskt :)

Två bilder från igår, busan och hussen, och från uppvärmningen innan matchen

Idag var Christoffer ledig så vi drog en vända på stan. Passade på att köpa lite småsaker som man aldrig orkar göra annars :) Typ migräntabletter, nagelfilar och sånt. Sen hittade jag två bh:ar för 199 kr så slog till på de å! För en gångs skull, haha blir så snål när jag har pengar.. Har beställt en ny plånbok från Monki igår också, velat ha en ungefär hur länge som helst men inte hittat, sen inte orkat lägga pengar på det heller. Men nu så är den beställd och hoppas den hinner hit innan fredag! Vilket den förmodligen inte gör, men jag hade velat det :( Får vänta tills nästa vecka då.


Ja, bara för att lägga upp nån bild.. Så tog den här när jag satt i bilen nere på stan haha..

Efter vi varit på stan så plockade vi upp Dennis innan det bar av hemåt. Har färgat hans hår idag, sen har det väl inte hänt så mycket mer. Har inte varit på så bra humör ikväll ;) Men det har väl sina anledningar. Bättre är det då nu! Nyttigt att få ut lite aggressioner ibland hehe..

Sitter nu och dricker te och funderar på om jag ska kolla dagens PH-avsnitt? Men vet inte om jag orkar, kanske glor på det imorgon. Börjar bli lite sent. Vaknade imorse 10.20 och var klarvaken, vänder mig om i sängen och så är inte Christoffer där? Hörde att han var på toa så väntade på att han skulle komma tillbaka. När han kommer in i sovrummet igen är han fullt påklädd, haha alltså vad hände? Killen som sover hela dagarna klev upp före tio på sin lediga dag. Ett under har skett idag.


Dricker det här just nu!

Ja det här inlägget blev ju milslångt, kanske borde börja skriva varje dag igen? Imorgon ska herrn jobba och då ska jag ta tag i lägenheten. Det ska plockas och städas, och så tänkte jag riva ut allt i min garderob och sortera det, om jag orkar alltså.. Det behövs, även om jag inte vill.. Men börjar bli svårt att hitta kläder där inne nu ;) Så då är jag ju sysselsatt ett tag imorgon, hoppas bara jag orkar börja, det är det som är det tråkigaste!

Helgen

I lördags åkte Christoffer ut till Hamrånge efter matchen, och det skulle ju fixas nå lysen med bilen, sen vart de nå tjorv och allt drog ut på tiden så han var hemma strax efter nio först. Så först då kunde han äta middag, stackarn. Typ vid halv elva nån gång drog vi iväg och åkte lite bil på stan, hemma vid halv ett tror jag och båda somnade innan vi fått ner huvudet på kudden typ. Då var man trött!

I golfen är det ju roligt att åka för att den drar mindre bensin, typ långkörning drar den ungefär 0,8, medan v70in drog typ 1,25. Sen i stan när vi åkte i lördags hade den dragit 1 liter/milen och v70in brukade dra typ minst 2,25 liter/milen, oftast mer. Vi tyckte det var lite när vi bytte till oss den eftersom 940in drog typ 2 liter/milen, men i längden vart det mycket när man blev van. Fast alla säger att golfen borde dra mer än v70in eftersom det är en VR6:a men då har dom fel om våran iaf :)

Igår sov vi ut riktigt, och klev upp vid tolv. Vi åt frukost, Christoffer dammsugade och så tog vi en långpromenad med hunden innan vi åkte in mot Hamrånge. Christoffer bytte till sig extralampor till bilen, men måste köpa nya kablar så dom är inte ditmonterade ännu. Vi åkte hem och åt mat, som vanligt när vi äter annorlunda lövbiff så grisar jag ner hela mig haha!

Efter maten drog vi iväg med Jesper till hans mamma för lite fika och sen för att raka av håret på Christoffer. Han har sagt nån gång att han velade det men jag ville helst inte för jag tycker han ser ut som en nazist utan hår.. Men sen slutade det med att det är typ jag som har drivit på han att han ska göra det haha, för han såg så rolig ut i sitt hår när det växte för att han har så sjukt tjockt hår. När det var klart så blev det hemgång och färgning av mitt hår innan läggdags.


Hårmakeover på oss igår haha! Tog ingen bild när C's hår var klart, men det skulle inte synas ändå för han har typ inget kvar. Och mitt hår har jämnare mörkrödare färg i verkligheten än på bilden

Christoffer har typ inge hår kvar på huvudet, men det är väl bra så växer det ut nytt och friskt :) Mitt hår blev mycket mörkare än vad jag trodde det skulle bli, blev lite chockartat eftersom jag inte haft såhär mörkt hår på länge haha! Men det blev bra. Blev inte lika rött som jag trodde utan mer mörkt, och det var iofs också bra för jag vill inte ha jättejätterött. Färgen hette körsbärsröd i alla fall.

Nu blev det en hel dagbok här, så jag ska avrunda och göra iordning frukost/lunch och sen fördriva lite tid.

Söderhamn tur och retur

Gick och la mig sjugo över tolv igår, men somna jag då? Näe.. Låg och vände och vred på mig och somnade nog inte förrän klockan två. Och var så sjukt nervös att vi skulle försova oss så vaknade säkert tio gånger på fyra timmar.. Nåja, uppstigning blev det strax före sju, då Christoffer dammsugade igenom bilen och jag putsade rutorna på insidan, plus att vi rensade ur i bak. Sen blev det frukost, hundrastning och iväg mot Söderhamn.

Väl framme där strax efter nio väntade vi på ett par från Sundsvall. Kan säga att så dåligt har jag inte mått på länge.. Var så sjukt nervös, ont i magen och illamående. Varför vet jag egentligen inte? Kanske för att jag ville att bilen skulle se bra ut haha.. På bilden såg den nämligen rollad ut, men den är lackad i mattsvart. Nåja, allt gick bra och det slutade med att vi bytte bil med dom. Så numera rullar V70in strax utanför Sundsvall och Christoffer äger en golf :) Skönt med en mindre bil som förhoppningsvis går lite billigare. Den här hoppas jag att han vill behålla ett tag! För det vill jag, så länge det inte blir nå tjorv med den såklart. Första felet brukar ju komma efter två månader för oss som standard haha..


Såhär ser den ut! Nöjda är vi än så länge, hoppas det håller i sig ;)

Påväg hem från Söderhamn så åkte vi till Kerstin och hälsade på. Vi fick lingonsylt av henne, hoppas att den är god för jag älskar lingonsylt, men det ska vara hemmagjord för köpt äter jag inte :) Sen innan vi åkte hemåt åkte vi runt i Bergby lite och glodde. Hundrastning och äta lite macka när vi kom hem, sen iväg och köpa frimärken och så åkte Christoffer iväg på match. Är SÅ sjukt trött men får inte sova.. Ska göra mat klart vid halv sex när Christoffer kommer hem, sen får jag se vad vi hittar på ikväll. Nu ska jag samla lite krafter så jag orkar gå till postlådan och skicka iväg ägarbytespapper och ett brev ;)

Fredagen gick undan

Fredag var det alltså. När Christoffer kom hem så tog vi det rätt lugnt. Han är inte världens trevligaste eftersom han har slutat snusa för tre dagar sen. Går inte att föra en vanlig konversation med honom utan att han ska bli sur ;) Får väl se hur det här ska gå, men han är bra duktig som hållt sig i tre dagar. Det ska väl vara värst de första dagarna, sen efter nån vecka kommer suget igen sägs det. Men klarar han det inte så gör han inte det, är väl inge mer med det. Men lika å prova sluta nu, även om han snusat i flera år så är det ju bättre att prova sluta nu än när han har snusat tio år till.

Har fördrivit dagen, men med vad vet jag inte riktigt haha.. Förutom att vi vid niotiden åkte till nån firma/garage och Christoffers två kompisar hjälpte till att kränga på nytt däck på fälgen som vi hade kvar efter vi fick punktering. Så nu slipper vi åka på reservhjulet, skönt :)


Lilla bilen får ett däck bytt, fast på andra sidan ja

Är på g att gå och lägga mig, eftersom vi ska upp halv sju imorgon. Vet att jag kommer få tjata ihjäl Christoffer för att få upp honom.. Är mest nervös över att vi ska försova oss.. För vi bör vara i Söderhamn efter åtta nån gång. Men det kommer nog att gå bra :)

Torsdagkväll, och snart helg igen


Soffhäng för några dagar sen, och massa nördande av songpop!

Har inte bloggat på ett tag nu, inte haft varken ork eller lust, eller nått att skriva om för den delen. Men lite livstecken kan man ju ge ifrån sig i alla fall! It can only get better.. Är i en liten svacka just nu så har ingen lust att skriva nå, men hoppas att helgen blir kul så kanske man kan skriva en rad eller två :) Just nu väntar jag i alla fall på att Christoffers träningsmatch ska sluta så han kommer hem, men det blir först vid halv elva som han är på hemmaplan. Blir tidigt i säng idag tror jag för jag är så jäkla trött, i alla fall som det är nu :) Skönt med fredag imorgon för då jobbar Christoffer bara till klockan två som vanligt.

Upptäckte just att första releasen av Blogg.se's app för android hade kommit. Den verkar väl okej, får se om det går att blogga från den. Är mer van vid hur iphone-appen ser ut och gillade den hyfsat då det fanns lite mer att välja på, typ bildstorlek och lite sånt. Men den blir väl uppdaterad allt eftersom.


?

Är det schizofreni, när hjärtat säger en sak och hjärnan säger något helt annat?


Några bilder från idag


Promenad runt sjön imorse klockan tio :)


Busan och husse tog en paus på bänken

Efter prommisen var vi hemma en stund innan vi drog vidare mot Ikea för att köpa en golvlampa. Och mer än så blev det inte, förutom en mugg till toan för att ha tandborstarna i haha :) I övrigt har vi typ inte gjort nå speciellt idag. Blir snart kvällsrastning av hunden och sen läggdags skulle jag tro! Får se vad morgondagen har att bjuda på.


Nya lampan i hörnet

Lite förändring


Insynsskydd igen, uppsatta med eltejp denna gång så kanske sitter ett litet tag ;) Inte jättevackert men det duger, så irriterande när folk kan glo på en annars när man sitter i soffan..


Har bytt gardiner i köket, dom är dock helt svarta även om det inte ser ut så på bilden :)


Matchar gardinerna och blomkrukorna rätt bra! Pappa köpte en hushållspappershållare till oss också som står där, har velat ha en hur länge som helst men inte hittat nån bra

Då var det söndag

Igår åt vi fläskfilé i ädelostsås med potatis till middag, det var hur gott som helst! Kommer inte ihåg när annars jag åt det sist. Vi satt och surrade ett bra tag efter middagen, sen slog vi på Hunger games och kollade den :) Pappa hade redan sett den men inte jag och C, så vi kollade på den. Den var faktiskt jättebra! När pappa gick och la sig så gick jag över till Jesper (Christoffer gick över lite tidigare) men var inte där längre än till halv ett, sen gick vi hem och la oss.
 

Pappa och Nova igår efter maten, det tog typ 1,5 år (hon var så jäkla rädd för honom) men nu gillar Nova pappa jättemycket :) och till höger är go-maten som vi åt!

Pappa väckte oss vid sju idag, vi gick upp och satt med honom när han åt frukost, fast Christoffer åt faktiskt också. Pappa rullade iväg strax efter halv åtta nån gång, förstår inte hur han orkar köra hundra mil på en dag? Känns så skönt att kunna bli bortskämd med mat, pengar på telefonen osv :) Då får man ju lite pengar över till annat som man inte i första taget prioriterar. Christoffer fick även pappas telefon (han köpte en ny på vägen hit) så nu har han också en smartphone igen, för han använder ju inte sin ifåån nått hehe. Har instruerat båda två i Instagram å jag tror att det kommer att användas flitigt :)

Christoffer skulle inte gå och lägga sig när pappa hade åkt så tänkte att va fasen, då kan ju jag lika gärna också vara vaken. Vi ska snart ta vovven på en promenad runt sjön, sen ska vi mot Ikea när klockan börjar bli lite mer. Vi ska köpa en lampa och kanske nå annat. Vid fyra, tror jag, så har Christoffer match så då ska jag fundera ut vad det blir till middag, finns ju massor att välja på!

Nu ska jag käka frukost, och det blir också svårt att välja haha.. Hade jag valt av allt som finns att äta så hade jag rullat fram, aldrig ens orkat äta av allt haha.. Är så tacksam att jag har en familj som sticker undan pengar ibland, och det här var guld värt att få kyl och frys fylld! Och även besök under helgen, det är ju aldrig fel. Synd att inte alla kan komma hela tiden bara ;)

Helg igen


Pappa har fyllt våran kyl, frys och skafferi med mat för 2000 kr. Tror vi klarar oss ett tag nu :D

Igår kom pappa hit vid halv två-tiden. Jag hade bakat äppelpaj och Christoffer kom hem från jobbet just innan så vi fikade när han kom hit. Sen for vi och handlade, och har fyllt allt som går här hemma haha.. Skönt att ha massa mat hemma, lite sån där dyr mat som man inte äter så ofta ;) Nu kan man ju leva som en kung när man har lite pengar över till annat :) Igår på kvällen kollade vi på Hancock innan läggdags, har aldrig sett den men den var bra.


Pappa bjöd på hämtmat igår, de åt pizza och jag käkade kinamat!

Idag blev det uppstigning vid tio, frukost och sen lite senare åkte vi till stan. Pappa bjöd på fika på Waynes och sen var vi runt på lite butiker och kikade. Kom hem för ett tag sen och nu ska vi iväg en sväng på nå bilutställning och kika för Christoffer ville göra det :)

Redan torsdag..

Ja, då var hela torsdagen förbi typ. Är sjukt trött redan, förhoppningsvis blir det tidig kväll idag. Christoffer har match till klockan tio så han är väl hemma strax före elva nån gång. Han börjar redan kvart i sju imorgon så det blir som sagt att försöka lägga sig tidigt.

Idag har jag inte gjort speciellt mycket, provade göra nån ny maträtt men det var inte alls någon höjdare. Direkt efter maten åkte vi ut till Vittersjö på snabbvisit för att lämna en jacka till Christoffers pappa, och hinna stanna och prata lite. Sen skynda in till stan igen så han skulle hinna till matchen som började klockan nio. Stressigt som vanligt, men så är det när man lär ut i skogen. Är ju så "långt" dit, tar ju över en timme fram och tillbaka! Haha, fem mil enkel resa är inte långt för en norrlänning.. Men här nere är det långt när man ska till svärfar och hälsa på tycker jag :P Eller rättare sagt så är det långt när man har en tid och passa.. Så är det nog egentligen..


Tror det var nån som var helt okej nöjd över att bli klappad haha!

Det är ju som vanligt ingenting bra på teve så jag ska diska undan den lilla disken som blev efter middagen, sen vänta på att C ska dyka upp. Ska kolla om det finns nå småsaker att göra sen, vilket jag dock tvivlar på eftersom allt är gjort redan, skönt :) Imorgon dyker ju som sagt pappa upp!

Städ- och tvättdag

Dammsuga, städa, dammtorka, rengöra toan och tvätta. Dagens sysslor hemma hos oss. Jag har två maskiner kvar efter den som jag tvättar nu, sen ska jag diska och efter det är jag klar för idag :) Skönt att ha allt gjort, sen är det bara lite småsaker kvar som jag tänkte ta imorgon. På fredag kommer ju som sagt pappa hit :)
 
Nu ska jag fortsätta göra lite nytta, lär inte hända så mycket annat idag!

Kvällsgöra

Sitter i soffan och halvglor lite på teve medan min kära pojkvän sitter vid datorn och spelar samtidigt som han skriker "hora" och "din jävla fitta" åt spelet. Hoppas att inte grannarna hör nått, försöker säga att han ska skrika lite tystare.. Polisen kom ju hit en gång när vi var nyinflyttade för att grannarna trodde att Christoffer misshandlade mig, men då var det ju jag som skrek. Inte nå fula ord, men för att jag såg en spindel på datorn (trodde jag...). Förstår inte hur man kan vara så jäkla inne i ett spel? :)

Funderar på att hoppa in i duschen, så slipper jag göra det imorgon. Ska nog passa på att färga ögonbrynen också, det är tråkigt men det behövs. Sen ska jag ta tag i disken och efter det är det nog läggdags :) Har haft huvudvärk, mått illa och varit hungrig hela dagen så jag ser fram emot att få slå huvudet i kudden lite senare.

Idag skulle min lilla pippi ha blivit nio år

Fick Turbo som en tidig julklapp av pappa för nio år sedan, då han var fem veckor gammal. Hade honom tills han blev sju år gammal, då gick det rätt fort när han blev dålig tills han dog. Saknar fågelkvittret fortfarande :) Hade varit kul om han levde nu och kunde bo här nere med oss. En dag ska jag köpa en undulat igen! Bara lite svårt när Nova hela tiden ska hålla på och valla dom haha. Hon stod alltid vid buren och glodde på honom.




Blåbärspaj igår


Satt fint i kistan med lite paj igår!

Nu ska jag slänga ihop lite käk till mig och Christoffer. Blir nog korv och makaronger bara, känns så tråkigt att laga mat nu för tiden.. Fast vet inte när jag lagade nånting senast haha? Vi har typ ätit soppa, varma mackor, kycklingpytt som man bara steker på lite snabbt och andra superenkla saker som tar typ 5 minuter att göra. Inte för att korv och makaroner är nå avancerat men det är mer avancerat än det vi ätit de sista dagarna, kanske veckan till och med? :P

C har träningsmatch klockan sju så ska börja med maten nu och ta en till alvedon för jag har svag huvudvärk ännu. Sen får jag se vad jag hittar på för nå. Ska titta på ett teveprogram senare i alla fall vet jag! :)

Fin morgon, eller inte..

Det blev paj igår som vi åt när Christoffer kom hem från träningen. Sen sa det bara pang så fick jag migrän så jag fick och la mig direkt och tänkte att jag kunde sova bort det. Ska aldrig mer tänka så igen... Vaknade tio i sex imorse och trodde huvudet skulle sprängas, mådde illa, svettades och frös. Gick upp och tog en migräntablett och sen låg jag vaken en timme innan jag var upp på toa, var helt kritvit i ansiktet, blev nästan rädd för mig själv haha. Spydde som en gris i alla fall, och sen gick jag och la mig igen.

Kunde inte somna förrän vid åtta, och varje gång jag trodde migränen började gå över och jag rörde på mig så kom den tillbaka ännu värre :( Klev upp för nån timme sen och då var den borta, men nu börjar den komma tillbaka igen.. Hoppas det försvinner helt snart, ska ju tvätta om nån timme, kommer aldrig orka det om jag mår såhär..

Blåbärsplockning


Träffade en alldeles jättegrön liten larv på prommis idag, läskiga är dom men ändå hur häftiga som helst!

Idag är Nova "magsjuk" eftersom hon stulit matlådor och ätit på tok för stark mat. Mindre kul.. Hon måste duschas av varje gång hon varit ute haha, har spytt flera gånger osv. Christoffer slutade tidigare idag så vi åt och sen drog vi iväg till skogen vid klockan 18 och plockade blåbär! Kul att man hann med det nån gång. Var sjukt mycket sist vi var där, men nu fanns det ju såklart typ inget.. :( Dessutom började det verkligen spöregna efter 20 minuter så då åkte vi och handlade istället. Kanske får leta på nå annat ställe och plocka på nån annan gång, största svårigheten är dock att tvinga med Christoffer. Han är inget fan av att plocka blåbär ;) Tycker väl inte heller att det är skitkul men man säger inte nej till att plocka till en paj eller att göra smoothie! Så mycket godare än när man köper frysta.


Efter blåbärsplockningen kom regnbågen fram. Fotade den innan vi gick in och handlade


Mängden blåbär var inget att skryta med, men räcker till en paj iaf!

Nu är Christoffer och tränar, efter det ska han hämta hem datorn från Max för han var ju där och spelade igår. Jag ska samla lite krafter och sen ta tag i disken, och så funderar jag på om jag ska baka pajen idag, eller om jag kanske tar det imorgon? Får se hur det blir, ska kanske försöka få tvätt-tid imorgon så att tvättkorgen blir tom någon gång :) Satsar nog på det!

Igår innan läggdags

Christoffer: jag älskar dig av hela mitt hjärta
Jag: jag älskar dig av hela min kropp och min själ, så det är ännu mer!
Christoffer: jag älskar dig mer än en femtiolapp!
 
Haha öööhh..? Fast han är rätt charmig ändå, svårt ibland att säga saker som ska låta gulligt ;) Han ändrade sig sen och sa mer än all skog som finns i hela världen men jag kunde inte sluta skratta åt femtiolappen. Haha han är bra söt ibland när han försöker.

Snart ny vecka

Har varit ensam hela långa dagen idag typ, och är det ännu. Eller ja, hela dagen men C sov till klockan tre typ och for iväg och spelade match sen och åkte till en kompis efter det. Så även om han var hemma så hade jag inget sällskap direkt haha. Lika bra det kanske, för det är inte riktigt min dag känner jag. Eller det har inte varit min vecka heller för den delen, har varit sur och irriterad till och från mest hela tiden tycker jag, vet inte varför men ibland kan det ju så helt enkelt. Skönt att vara själv då och rensa lite tankar.

Tittar på Marley and me just nu. Såg filmen för första gången för ganska precis tre år sedan, med mamma efter att vi tagit bort Nelly. Lite lustigt att den ska visas på teve igen just nu.

Filmen slutar efter elva och då blir det nog läggdags, även om jag förmodligen inte kommer vara trött då. Vände om dygnet ganska bra i helgen så har sovit rätt länge idag, men ska ändå försöka lägga mig i tid. Hoppas att måndag-torsdag går fort för på fredag kommer pappa hit :D Jag var ju hemma för ett par veckor sen men saknar min familj ändå, och det blir roligt att få besök hit. Nu funderar jag på att äta lite glass medan jag glor klart på filmen :)

September månad

Dagen idag har bestått av regn, huvudvärk, Dollarstore, middag, huvudvärk igen, tevetittande, huvudvärk återigen, bilåkning och lite dator. Kom hem strax efter ett nån gång efter att ha varit ute och åkt bil med Henke och Lydia. Huvudvärken har hittat tillbaka och jag har ont i magen så jag ska byta om och skutta i säng även om jag inte är så jättetrött. Synd att det ska vara pissväder hela tiden, vill ut i skogen och plocka ett par liter blåbär medan det finns nå :) Men får väl se om det hinner bli av över huvudtaget..
 
Kan inte fatta att det är september nu?! Börjar gå mot vintertid, usch.. Om fyra månader är vi inne i januari och ett nytt år, tror det kommer gå riktigt fort faktiskt. Känns så tragiskt, vill inte ha vinter. Det hjälper ju inte heller att sommaren var hur dålig som helst... Utlandsresa jatack!


Pappa och jag i Turkiet förra året. Skapligt röd var man!! Hade bränt mig rätt lagomt haha..

Fredag var det idag

Idag har det regnat HELA dagen. Mindre kul.. Idag är det tre år sedan pigan dog så det har känts lite sådär. När Christoffer hade slutat och kom hem så lagade vi mat typ nästan direkt, för vi var så hungriga. Sen hoppade han i duschen och efter det åkte vi och köpte en blomma. Sen iväg till hans mamma som fyllde år idag och så var vi där till klockan nio. Då körde vi Max en sväng, sen köpte vi lite godis och åkte hem.
 
Lite senare har vi också kört folk, och kom hem nu för bara ett tag sen efter att Christoffer räddade våran nyinflyttade grannes kattunge ;) Haha, så jäkla söt! Såg den i fönstret igår när jag var ute med hunden så det var bara därför jag visste att den bodde där, den satt och jamade utanför porten vid parkeringen när vi kom hem, helt dyngsur. Dom hade haft inflyttningsfest så katten hade väl kommit ut på nå sätt, så C knackade på fönstret som han rätt precis nådde upp till, så kom dom ut och hämtade den lilla rymmaren. Åhh, alltså den var så söt!! :D Huvudet var typ mindre än en tennisboll ju. Tur att jag hade sett den så vi visste var den bodde, den var typ alldeles nyss hämtad från sin mamma tror jag, så liten var den. Och antagligen inte van att vara ute, och absolut inte på det här stället. Velade ta hem den ja, så söt ♥

Nu sitter jag och käkar ost och kex medan Christoffer spelar med nå kompisar. Snart nattprommis med hunden och sen läggdags, klockan börjar bli lite väl mycket men jag är inte alls nå vidare trött än så länge.

RSS 2.0