Vardagliga sysselsättningar osv

Igår kom Christoffer äntligen hit, han skulle ju ha kommit i förrgår men tåget blev inställt. Tror inte vi gjorde så mycket vettigt, men på kvällen kollade vi i alla fall Slumdog millionare och lite JVM innan vi gick och la oss. Sov till tolv idag (en annan sov till två, gissa vem...) och sen var vi på stan en sväng. Köpte bh och trosor på rea och sen ett par nya leggings :)

Christoffer ringde till företaget som vi beställt pappas julklapp ifrån och bad de förlänga hur länge det ligger på posten (ska skickas tillbaka 2/1 och vi kommer hem 6/1) och det kunde tydligen inte dom göra, så ringde han typ tio gånger till posten i Fjällbacken innan han fick svar. Där sa dom att han skulle ringa till företaget, men han berättade vad dom sagt och hon som han pratade med kände igen han för han har varit dit säkert tio gånger innan han åkte också haha... :P Så ja, hon fixade i alla fall så paketet skulle ligga kvar och jag hoppas verkligen att det gör det när vi kommer ner. Att det skulle vara så jävla svårt att fixa de...

Sen blev det iaf skräpmat hemma hos mamma och efter det har vi sökt lite jobb, betalat en räkning och surrat lite allmänt. Nu ska vi rasta hunden och posta brev, sen åka bil en sväng med Ida.


Jag och en helt OK kille i köket och chillidillar här för ett tag sen!


Pissdag

Är något grinig och irriterad, men nu orkar jag inte vara det nå mer. Har varit ut med Ida en sväng och sen handlat B&J och tröstätit lite. Har världens jävla migrän för att jag har varit så stressad och irriterad under dagen. Nu är jag hur trött som helst, funderar på att gå och lägga mig? Men finns risk för att jag inte somnar och sen piggnar jag till och är vaken hela natten istället.

Hoppas på en bättre dag/kväll imorgon men vågar typ inte ens hålla tummarna? Ska på stan imorgon med pappa, och senare även med mamma. Så jag kommer nog vara sysselsatt, och inte sitta och bevaka SJ's och Trafikverkets hemsida helt slaviskt precis som idag hehe.... 
 


Seriöst


 

Fuck you SJ.


Köööör då SJ! Lös det här...

Det är seriöst kaos i tågtrafiken efter stormen igår/inatt och jag ville bara säga att jag dör om inte tåget går ikväll. Så för EN gångs skull kan väl turen vara på våran sida SJ? Dags för lite kompensation sen vi blev lämnade i Långsele tycker jag.... Följer alla uppdateringar slavisk som ett mongo nu, men nej det har ju aldrig hänt förut. Måste sysselsätta mig så jag slipper sitta och bita på naglarna i väntan på att tiden ska gå.


You’re always there, you’re everywhere but right now I wish you were here


Jag undrar om du vet
hur mycket du betyder,
den enda som någonsin fått
alla ord, alla känslor
att falla ur mig

och snart, får jag andas kärlek igen


Fort var det gjort

Julkänslan hittade nog aldrig till mig, men jag hade en trevlig julafton ändå :) Är nöjd med julklapparna, det är så svårt att önska sig något när man blir äldre tycker jag. Men nu kunde jag ju önska lite grejer till lägenheten också! Och lite annat som behövs eller är roligt att få. Tänkte inte skriva så mycket eftersom jag är rätt så jäkla trött, men min julafton har varit lika trevlig som den alltid brukar. Förutom morbror som alltid saknas lite på julafton numera så fanns det såklart någon annan som jag också saknade! Och med facit i handen så hade jag verkligen velat att han hade varit här uppe och firat jul med oss ♥


Den årliga bilden framför granen, eller bredvid granen ungefär? Och ja, det är min stora lillebror ;)

Hade tänkt byta några ord med min pojk men hans mobil är urladdad och jag orkar inte försöka hålla mig vaken tills han kommer hem med tanke på att jag inte ens vet när det blir. Så nu ska jag bara tvätta bort sminket och sen stänger jag mina blå.


Läggdags

Julklapparna är inslagna och förda till Malmberget, gamla nagellacket är borttaget och håret är färgat. Har glömt plocka ögonbrynen kom jag på nu? Skit också, jaja kanske hinner imorgon annars får det vara för det är inte hela världen. Jag kom hem för typ en halvtimme sen, har varit ute och åkte lite bil med Ida. Var ett bra tag sen jag träffade henne! Men inte så konstigt i och för sig haha.

Imorgon ska jag ringa och väcka Christoffer vid halv elva eller elva, så sen när jag har gjort det tänkte jag gå upp och duscha. Nån gång där blir det väl julgröt till frukost och sen iväg till mormor och morfar innan Kalle Anka någon gång :) Julkänslan står på 0 men det blir nog ändring imorgon, det är mysigt med jul!


Mormor och jag förra julen, mitt hår var sjukt kort och slitet efter alla blonderingar! Men blev ju mörkt till slut för att det blonda slet så, och mörkt är det i år med, men bara lite längre än sist!


Dagen före julafton

Idag har jag också hjälpt mormor med julmaten precis som igår. Sen blev det en powernap på soffan när jag kom hem och middag efter det. Pappa gjorde min favoritmat och nu känns det som att jag kan rulla fram! Ska rasta hunden och koka ris åt henne och blanda i maten. Sen ska jag plocka ögonbrynen och vänta på att mamma slutar :) För då blir det som sagt hårfärgning och slå in sista juklapparna och föra iväg dom.



Känner mig så irriterad och grinig (samma sak kanske) för pappas julklapp ligger på posten i Gävle och Christoffer får såklart inte ut den utan mina id-handlingar, och är så irriterad på företaget som jag beställt ifrån som har skickat det fel eftersom det egentligen skulle till min bror i Gällivare. Så nu kommer pappas julklapp att komma hit till han i mitten av januari kanske? Det känns ju himla kul att jag lär skicka det när jag kommer ner igen!! :@ Dessutom ligger ju ett paket bara kvar i ungefär två veckor så jag kommer ju inte ens hinna hem så kommer dom att skicka tillbaka paketet igen!


Julmat, film och sånt där

Idag väckte pappa mig vid tio, för såklart hade jag bara vaknat en gång av klockan och sen inge mer, som vanligt alltså! Morfar hämtade mig och vovven vid halv elva och då åkte vi upp till Malmberget och jag har hjälpt mormor med julmaten :) Mamma kom vid halv tre och vi åt lite där sen innan vi åkte iväg och köpte hårfärg. Sen åkte vi till byn och lämnade julklappar till mammas kille, och sen hem till pappa. Jag och han har druckit glögg och kollat Flickan som lekte med elden och nästan hela Luftslottet som sprängdes.

Imorgon ska jag till mormor och morfar igen och hjälpa till med julmat, sen vet jag inte vad jag ska göra fram tills mamma slutar kl 20.00, för hon ska färga håret på mig imorgon kväll eftersom det inte blev idag. Sen slå in sista julklapparna och köra dom till Malmberget kanske?

Nu ska jag snart krypa ner under täcket för jag är rätt så slut efter dagen! Ont under fötterna har jag också, är inte van vid att stå upp så mycket och så länge :P Ska plinka iväg några sms till min kära pojkvän i vanlig ordning innan jag somnar också. Har bestämt mig för att jag ska ha somnat innan klockan två, annars är jag nog död imorgon! Fast det var jag ju imorse också så är väl det imorgon med i vanlig ordning ;)


Läggdags var det!

Tidig kväll? Trött? Jo men tjena.. Som vanligt när min kära pojkvän ber mig logga in på msn "en sväng" haha, påminner mig om när han bodde i Vittersjö och det blev mycket sånt för det är ju så dålig täckning där. Då satt man vaken halva nätterna även fast det bara skulle bli en kort sväng.

Men nu ska jag krypa ner under täcket i alla fall. Blir säkert ett sms eller hundra innan man lyckas somna, men lättare att somna så än framför datorn vill jag lova ;)


Julklappar, julhandling och lite annat

Full rulle har det varit idag. Mamma väckte mig vid niotiden och jag klev upp och duschade. Sen for vi på stan och köpte sista julklappen, fikade och åkte sen upp till mormor och morfar. Bilen fick stå i garaget och tina upp handbromsen innan besiktningen kl 14.20. Så när det var dags åkte vi dit och besiktade, och skrutten gick igenom för första gången på flera år! Duktig bil.

Kikade sen lite på Djurmagazinet, sen skickade vi iväg en julklapp, var på apoteket och sen var jag hos optikern som fick böja till mina glasögon för dom var lite snea. Sen hem, äta och julhandla med pappa. Har rensat mina grejer som jag hade kvar här, bäddat sängen, slagit in julklappar och lite sånt. Är grymt trött så det blir läggdags snart. Typ nu egentligen, tänkte bara rasta hunden och sen borsta tänderna. Skulle egentligen ha varit på glöggkväll hos Anna men jag orkade verkligen inte :( Känner mig trött och sliten idag.

Sover första natten hos pappa sen jag kom hit, i min lillebrors gamla rum då han har fått mitt. Så det här är ett gästrum nu, känns lite konstigt att sova i det här rummet faktiskt :) Inatt vaknade jag klockan fyra av en mardröm och kunde inte somna om förrän klockan sex på morgonen.. Hoppas jag slipper det idag!

Imorgon hämtar morfar mig kl halv elva, då ska jag upp till Malmberget och hjälpa mormor med att laga julmat. Sen har jag ingen aning om vad som händer, men förmodligen inte alltför mycket!


Tisdagsrubrik

Sov ut idag och det var något skönt! Hade kunnat sova längre men någon måtta får det vara ;) Har varit hos mamma tills det blev mat hos pappa, då gick jag och Nova dit. Sen var jag och mamma till Profoto, Dollar store och Ica kvantum. Har köpt två julklappar idag och har en kvar, men vet vad jag ska köpa iaf!

Nu kom mamma precis hem så vi ska dricka hallonglögg och äta pepparkakor.


Något sliten och trött..

Trött chey. Blev en tågresa på sammanlagt 15 timmar tror jag, alltså lite försenat och sådär.. Men inget ovanligt såhär vintertid. Papp hämtade mig och Nova och vi åkte hem till han. Hade glömt bort hur stort trapphuset var haha! :) Och kändes konstigt att lämna av alla grejerna i min brors rum, som numera är ett gästrum eftersom han har tagit mitt gamla rum.  Satt i köket och pratade med pappa tills han for på jobbet, då gick jag och la mig och sov ett par timmar.

Mamma hämtade upp mig och vovven när hon slutat jobba och vi for och släppte dom lösa så dom fick busa lite. Sen hem och äta, efter det åkte vi upp till mormor och morfar och hälsade på. När vi åkte därifrån skulle vi ut i skogen och rasta hundarna, då har bagageluckan frysit fast och hundarna är inne i bilen haha! :o Så vi fick åka till mormor och morfar igen och tina bort isen med en hårtork. Sen hem till pappa och hämta grejer och så hem till mamma för jag ska sova här inatt.

Har en del saker som jag tydligen glömt kvar hos pappa som jag ska rensa bland imorgon. Ska sova tills jag vaknar, verkligen sova ut tänkte jag. Det behövs alltid efter tågresor.. Ska krypa ner under täcket nu och skriva lite sms även om jag säkert kommer att somna ganska direkt!


Åker uppåt i landet

Igår gjorde vi väl inte så mycket vettigt.. Åkte till Ockelbo fram och tillbaka på kvällen, sen var Christoffer och körde nå folk. Vi tände massa ljus och tittade på Jägarna 2 fram till halv sex på morgonen, då la vi oss i sängen och låg där och pratade tills klockan var vid sju, sen somnade vi.

Sov rätt länge idag men det var ju inte så konstigt. Har duschat, ätit mackor, betalat räkningarna och packat typ allt. Bara datorn kvar i princip. Gruvar mig för hur fan jag ska lyckas få ihop väskan?! ;) Nu är det iaf bara matlagning kvar, sen om två timmar ungefär så åker vi iväg och handlar nått till mig att ha på tåget.

Och som vanligt när jag ska iväg är jag döstressad och panikslagen för att bilen inte ska starta (det är faktiskt inte säkert att den gör det...), att jag ska missa tåget osv. Ja men, folk vet ju hur jag är haha! Lite sådär lagomt skadad. Funderar på att ta med det mobila bredbandet så jag kanske kan facebooka lite på tåget? Får se, men blir säkert så. Hoppas i alla fall att tåget inte blir så jävla sent, det orkar jag inte med. Speciellt inte när jag har hunden med mig.

Blir "kul" att se hur det ser ut när jag kommer hem hit igen om ett par veckor. Jag är världens freak, allt ska vara på sin plats i kylen, skafferiet osv och Christoffer kommer säkert att röra om. Haha jag är verkligen inte normal när det gäller sånt där. Ser säkert ut som ett bombnedslag när jag kommer tillbaka, brukar göra det! Nu får Christoffer i alla fall sova ensam här för första gången, undra hur han ska klara sig utan sin hushållerska ;)


Julklappar och packning

Var inte på världens bästa humör igårkväll tyvärr, men Matilda kom hit och hämtade upp mig medan jag åt mackor haha.. Vi åkte iväg till Åbyggeby till Karro och var där hela kvällen. Tror Christoffer hämtade mig vid halv två eller tvåtiden om jag inte minns fel? Vi åkte runt lite i stan och kikade, plus att vi träffade Hägge, Henke och Sebbe en sväng också och stod och pratade. Kom nog hem vid fyratiden. Matilda är så söt som tänkte på mig när hon skulle iväg på tjejkväll!! :) Känner ju inte alltför många tjejer här nere och det skadar ju inte att lära känna några stycken.

Idag har Kerstin varit och hälsat på, hon har gett oss en skohylla och ett nyckelskåp i julklapp. Dessutom så hade hon gjort knäck åt oss också!! :D Nyckelskåpet är stort och med en spegel framtill. Skohyllan har vi tittat på tidigare på Ikea men vi köpte inte den eftersom vi tyckte den var för dyr, och så är den för bred för där vi tänkte ha den. Men vi ville ha den ändå, så nu har vi den på ett annat ställe. Tror det blir bra ändå, efter jag skrivit klart så ska jag möblera om lite i hallen för vi måste flytta på höstolen, så ska se hur jag ska lösa det för jag vill gärna ha den i hallen.


Nyckelskåpet och skohyllan som vi fick, lite kul att vi har tittat på båda redan tidigare!

Ska börja packa snart, åker ju imorgon men det känns verkligen inte som det! Har ingen aning om vad jag ska ta med mig.. Måste packa hundmat också, ska ha seriöst ha med mig 10 kilo hundmat!! Det är tungt att åka bort haha... Men den här gången ska jag åka med min väska som har hjul, varför ska jag alltid envisas med att ta med mig en bag på 20 kilo som jag måste bära på axeln, när jag har den där andra väskan? Det har jag aldrig fattat.. Nåja, ska börja småfixa lite här och kanske ta en macka i väntan på att Christoffer kommer hem från akuten, för han har kört Martin dit.

Så packning, fixa i hallen, matlagning och städning står på dagens schema. Och kanske filmmys ikväll?


Fredag och bus

Vaknade med migrän och tog en treo, sen åt vi frukost. Kunde äntligen rosta bröd ♥ Som jag har längtat haha!! Begav oss ut på en promenad med hunden, men missade att det var snöblandat regn ute.. Jaja det hindrade inte oss utan vi tog en långpromenad och när vi kom tillbaka såg vi ut som snögubbar, för efter halva vägen började det snöa haha.

Christoffer har dragit iväg på träningen och jag ska snart hoppa i duschen. Fast först ta en alvedon, för huvudvärken vill inte ge med sig helt :( Sen ska jag välja kläder, vilket lär ta några timmar, sen laga mat och äta och efter det kommer Matilda hit och vi ska iväg på lite bus. Eller ja, tjejkväll. Får se hur det slutar, och när. Christoffer ska i alla fall följa med en kompis till Uppsala fram och tillbaka, så hoppas han tar sig hem som att han ska hämta mig ikväll/natt haha! Och plus att vovven inte vill vara ensam hemma så länge.

Jaja, kommer inte fram så många kloka ord så nu avrundar jag hääär. Lär förresten tillägga att min kära pojkvän hade diskat när jag klev upp imorse! Puss på han! Dessutom var han uppe tre timmar före mig idag, rekord kanske??


Before I die I want to...



Alla bilder kommer från tumblr.com


Fota bilen

Idag drog vi iväg till Statoil Hagaström och tvättade bilen i biltvätt för Christoffer ville att jag skulle ta lite bilder på den åt han, och ja då lär den ju vara ren förstår ni. Smutsigare än den var innan har den nog inte varit många gånger! Det var bara det att 1, det tog tid att köra till Statoil 2, det tog tid att tvätta den 3, det började mörkna ute 4, vi lärade hitta en "fin" plats 5, resten kan ni lista ut själva.

Bilder blev det dock, kanske inte på världens bästa plats (hade velat ha typ nå sjö baki egentligen) och i inte så jättebra ljus. Och jag som är petig med sånt där önskade att det hade varit liiite sol ute, och att jag hade ett stativ.. Behövs inte så ofta kanske men ibland hade det varit bra! Typ idag.


Nytvättad och fin! Som sagt, inte världens bästa bakgrund. Synd att träden speglar sig på huven också..

Vi handlade lite innan vi åkte hem också, och sen har vi ätit. Ska snart ta mig en stor fet tallrik med glass, maränger och chokladsås hehe... Det var länge sen jag åt glass faktiskt!


Efternamnsändring?

När jag går till tandläkaren här och får "kvitto" på när man ska komma dit (ni vet när man bokar en tid när man är där, så får man ju ny tid på ett "kvitto") så står det Evelina Auoja på det, så jag pratade med hon som satt i receptionen och frågade om hon kunde ändra eftersom jag bara använder Hermansen, men tydligen gick det inte för jag lärade prata med Skatteverket sa hon, för dom hämtar sin information därifrån.

Så jag mejlade dit igår och frågade, och fick till svar idag att som det ser ut nu är Hermansen mitt mellannamn och Auoja mitt efternamn, och om jag ville ha Hermansen som efternamn så måste jag göra en namnändring. Näää, men grattis, visste jag inte det då? -.- Min fråga var ju inte hur jag skulle göra, utom OM jag byter ifall Auoja måste stå före Hermansen, eftersom mellannamnet alltid bärs närmast före efternamnet. Har ju alltid hetat Hermansen Auoja och jag vill inte slänga om och heta Auoja Hermansen bara för att jag byter mellan de två.. Gaah, har aldrig varit nå problem tidigare med att jag bara använder Hermansen, men blir ju lite svårt om det ska vara såhär och man skickar post till Evelina Auoja eftersom posten inte lär fatta nått då det bara står Hermansen på dörren.

Så nu fick jag mejla tillbaka igen och fråga hur det blir om jag byter. För jag vill ha båda mina föräldrars efternamn även om jag bara vill använda det ena. Min lillebror har också båda efternamnen men använder bara Auoja. Så det tycker jag är bra, för då används båda efternamnen :)


Bränt lite pengar

Idag har vi varit på Rusta och ÖB för jag var ute efter nå billiga gardiner. Vi har ju tre fönster i vardagsrummet så då vill man ju bara ha nå billiga gardiner eftersom man måste köpa tre av samma. Vi hittade inte ett enda par gardiner som dög, men lyckades komma hem med bland annat detta:


En dörrmatta för tio kronor! Kul att jag nyss lagt dit den och det är redan hundhår på den haha..


Christoffer hittade såna här för en krona styck som han tyckte vi skulle ha, vi köpte tio stycken och jag har inte en blekaste aning om vart vi ska ha dom haha! Men det visar sig, ska fundera på det.


En brödrost för 199 kr köpte vi också

Sen köpte vi typ nå chokladtomtar, schampo, balsam, nå kablar, grytlappar, hundsaker och sånt där som kan vara behövligt. Christoffer har en brödrost hos sin pappa men har aldrig pallrat sig dit och hämtat den så vi köpte en nu eftersom det var så billigt. Den passar ändå så in bättre än den han har.

Vi har också skrivit kontrakt på en motorvärmarplats idag, så nu kanske bilen blir bättre på att starta när det är kallt ute. Nu har jag tänkt hälla oboy i en burk som vi köpte idag, som jag har diskat. Sen kanske placera ut några värmeljushållare? Efter det ska jag ta ett långt jäkla bad och filosofera lite :)


Fick möblera om lite på bänken så att brödrosten passade in, synd att vi bara har uttag på den bänken, hade velat ha brödrosten (och kaffe-tjofräset) på bänken bredvid kylskåpet egentligen, men det där får bli bra!


Hemmafru?

Tog igen min förstörda dag rejält ja! Som straff åt mig själv haha.. Dammsugade hela lägenheten inklusive soffan, rensade kläder, sorterade tvätt, diskade berget av disk, började tvätta och lagade mat. Har tvättat sju eller åtta maskiner och har sista i nu. Sen ska det få hänga till klockan tio, då ska jag plocka ner det, vika det och slänga in mitt i garderoben. Och Christoffer får slänga i hans om sisådär ett par år kanske? Han har fortfarande inte satt in sina vikta kläder i garderoben efter sist vi tvättade... -.-


Jag har gjort hundra saker samtidigt, riktig hemmafru? Tur man inte behöver anstränga sig alltför ofta...

Har städat och plockat massa smågrejer också, och lär väl ta tag i middagsdisken nu för de antar jag att Christoffer inte tänker göra idag, och jag orkar inte vänta tills imorgon nu när jag ändå har städat idag. Han är upptagen och spelar xbox med Jesper och Martin. Ovanligt ;) Jag kommer att somna ovaggat inatt iaf!


Powernap var det ja?

Skulle ta en powernap mellan kl tio och elva, när vaknade jag då? Jo HALV TRE! Snacka om arg som ett bi, fråga Christoffer hur fan han kunnat låta mig sova så länge och fick allt att låta som att det var hans fel haha.. Hade ju ställt klockan men vet bara att jag vaknat en gång, sen säger han att han väckt mig flera gånger och frågat om jag inte ska kliva upp men jag har sagt att jag ska sova mer, fast de har jag inge minne av. Nåja, ingen skada skedd men dagen var ju redan förstörd.

Ska snart laga mat för Christoffer var jättehungrig, fast nu är han iväg och skjutsar Martin till apoteket. Funderar på att kolla om sista tvätt-tiden (från kl sju) är ledig, så man hinner tvätta nån maskin åtminstone. Eller så springer jag ner nu och tar tiden från fyra? Det ska jag nog göra, som att vi egentligen hade tvättstuga igår men glömde såklart bort det för vi var inte hemma när tiden började.

Så tänkte jag ta fram dammsugaren och dammsuga också, fast de bara är tre dagar sen vi dammsugade (tror jag? max fyra iaf) så är det grymt mycket hundhår överallt för Nova tappar hår så det är sjukt åt det nu när hon börjar få vinterpälsen. Sen har vi ju den berömda disken också! ;) Nä, nu blir det tvättis!


Uppe med tuppen

Kunde jag somna då? Näe! La mig fyra på soffan för hade jag sovit i sängen hade jag nog aldrig vaknat. Somnade halv sex och klockan stod på kvart över sex. Var en aning död, Christoffer har vakat och nu har vi nyss kommit hem från tandläkaren. Träffade på Henke på stan som började senare än han trodde så han följde med oss hem. Gick bra hos tandis iaf, fick panikångest osvosv, världens bakslag idag.. Men tanden slipades bara och jag fick åka hem efter tjugo minuter.

Funderar på att ta en liten powernap eller vara vaken? Så lägger man sig i tid idag i alla fall :) Men är hungrig som ett djur, så kanske ska hitta på nå att äta så länge?


And forever we will love, cause we survived

Jag måste bara säga att jag har världens bästa pojkvän, på riktigt. När det inte är min dag och jag är sur och fräser över minsta lilla och fast jag vet att han nog helst skulle tejpa igen munnen på mig och låsa in mig i klädkammaren och mata mig en gång om dagen, så slutar han inte säga hur bra och fin jag är och hur mycket han älskar mig. Han vet hur han gör mig arg men han vet också hur han ska bete sig för att göra mig glad igen. Och, han vet hur han ska göra så att det inte går att vara sur på honom.



Det är nästan lite tokigt hur man kan ha svårt att förstå att allt är som det är. Kan fortfarande inte förstå att vi faktiskt bor ihop, även om det ändå på ett annat sätt känns helt naturligt. Jag har glömt bort hur det var med distansen, fastän det inte har gått så lång tid ännu. Jag trodde ju aldrig att vi skulle ta oss igenom de här åren på avstånd och det trodde inte han heller, men vad fel man kan ha ibland. Fast jag fattar fortfarande inte hur vi gjorde.. To truly love something, you must first give it a chance to fail. If it survives, it is going to be stronger than ever. Distance is pure proof of this, and forever we will love if we survive.

Kärlek handlar inte om hur mycket man kan få utan hur mycket man kan ge. Det handlar inte om att ge upp utan att hålla fast, och det handlar inte om hur man säger ”jag älskar dig”, det handlar om hur man visar att det är sant. Det handlar om att kunna lita på varandra och att kunna skratta och gråta tillsammans. Det handlar om att dela minnen och att dela på allt som verkligen betyder något. Det handlar om att ligga vakna nätterna igenom och prata om precis allt och alla. Det handlar om att vara ett fastän man är två och att dela ett helt liv tillsammans. Det handlar om att bråka och bli sams och om att ha roligt åt sånt som andra inte alls kan förstå. Det handlar om att kunna ringa när som helst på dygnet och om att betyda mest för någon annan. Det handlar om att kunna säga jag älskar dig varje dag, utan att det någonsin förlorar sin betydelse.



Ibland är jag sådär fånigt lycklig över att jag fått uppleva så många viktiga stunder med just den här pojken, att vi har plöjt oss igenom alla svårigheter och motgångar, och att det faktiskt är min hand som han håller i, och att det är mitt namn som står bredvid hans på lägenhetsdörren. Ja, ni vet, sånt där som man kan fundera över ibland när hjärnan är tom på annat. Ungefär som den är nu då.
 
Det är så svårt att sätta ord på allt, det är kanske inte meningen att man ska kunna göra det heller, för kärlek går ju inte att ta på precis. Jag vet inte riktigt varför jag ens försökte skriva något när det inte går, men ibland så kommer det bara automatiskt, utan att man egentligen vet varför man försöker, som sagt.


Måndag och tandläkaren

Blev inge film eller dusch eller nått igår.. Grymt sent blev det, men det var inte meningen. Tror seriöst vi satt och pratade fyra timmar i sträck eller nått? Men sånt är välbehövligt ibland :) Vaknade inte av klockan imorse såklart, haha trodde jag kunde sova fyra timmar och sen vakna av den? Nåja, det blev inte skitsent så jag hoppade in i duschen och sen tog vi bussen till tandläkaren och sen handlade vi mjölk och sånt. Och Christoffer kunde äntligen köpa snus, han var utan hela dagen igår så han var inte skitrolig, förstår inte hur man kan ha sån abstinens efter nått, det är sjukt egentligen!

Kom hem för nån timme sen, och ska till tandläkaren halv åtta imorgon. Måste alltså åka med bussen tio i sju, kul jul! Antingen tar jag en powernap ikväll och är vaken tills jag ska till tandläkaren, eller så lägger jag mig om typ två timmar kanske? Kommer aldrig vakna annars är jag rädd för...

Snart börjar Pengarna på bordet och det ska vi se, sen ska jag göra chokladbollar. Åt inge kladdkaka igår för jag är så äckligt less på det, så köpte margarin idag så jag kan göra chokladbollar istället. Ska göra typ tre satser och frysa in så man har ifall man får besök eller så! :) Bakar typ hela tiden numera, fast bara chokladbollar eller kladdkaka. Men det är ju kul ibland!


Gammal bild på min vovve i brist på annat! Från förra året efter en tävling :)


Eventually, someday


Söndagkväll och baka lite?

Igår blev jag på jättedåligt humör helt plötsligt så gick och la mig halv nio i brist på annat. Christoffer fick besök då och dom åkte tio i tio så då kom han in och väckte mig och tvingade upp mig haha. Han vela att vi skulle kolla film, men när jag hade orkat mig upp igen så kom Adde förbi så dom spelade xbox istället haha! Höll mig i alla fall vaken ett par timmar, minns inte hur länge.

Och idag var Christoffer uppe en timme före mig, ovanligt. Han har spelat match idag och lagat mat också. Jag har verkligen inte gjort någonting, var länge sen jag var såhär lat :P Har iofs fixat naglarna men det var inte alltför ansträngande. Vi var nyss på promenad med vovven, drog lite kallt om öronen utan mössa haha.. Men nu så ska jag slänga ihop en liten kladdkaka i brist på annat, sen duscha och kanske kolla nån film?

Igår gick nog min tand sönder, ja den jag lagade för nio dagar sedan. Fuck my life! Så ska väl till tandläkaren imorgon så dom får kolla på det åtminstone, men kommer nog inte hinna få en tid innan jag åker till Gällivare så blir först nästa år dom kan kolla, och då måste jag alltså betala. Fuck my life igen. Det är typ femte gången samma tand går sönder, vad är det för fel på den egentligen?! Nådigt less på livet måste den vara i alla fall..


Talanglöst?

Trots att det ser ut som att det får plats med en stor hjärna i Christoffers huvud så gör det fan inte det! Det får bara plats med en liten, och det bevisade han tog sönder sin iPhone i oktober.. Kom bara att tänka på det, lär visa hur den såg ut, var nog i värsta laget. Mer misslyckad får man leta efter! ;)
 

Tänka sig att touchen funkade felfritt, det var bara lite svårt att se vad man skrev osv haha!

Lägenheten

För dom som inte har sett lägenheten så slänger jag in nå små bilder här, hoppas ni har bra syn ;) Samma bilder plus några till finns på facebook. Trivs så bra här, vill bara få upp det som jag skrev om i det tidigare inlägget, samt tavlan som ska sitta ovanför soffan, och spegeln i hallen :)


Seg lördag var det

Gick och la mig halv två igårnatt, mest för att jag var rastlös. Christoffer for och körde nån kompis och var hemma till fem så då vaknade jag, men somnade om direkt och vaknade när han gick och la sig en timme senare. Förstår inte hur man orkar vara vaken så jäkla länge.. Spelar ingen roll hur länge jag sover, jag är trött ändå om kvällarna.

Har inte gjort många knop idag förutom att jag har diskat. Finns inte så mycket att göra, vi har inge bensin i bilen heller så vi kommer ingenvart osv. Fabolous life ;) Vi promenerade till Tempo med Nova och jag var in och handlade tacokrydda så sen har vi hjälpts åt att laga mat. Tror jag ska vara snäll och diska dagens disk fast jag sa att Christoffer skulle ta den för att jag diskade tidigare.. Men har ändå inget bättre för mig och han ser rätt upptagen ut i sitt spelande :P Senare slår vi väl igång en film hade vi tänkt.



Och en liten kom ihåg till mig själv (typ), för nästa gång jag får pengar så ska jag beställa hem halsband till hunden, väggord till vardagsrummet och sovrummet och kanske hallen, och nån skylt till dörren. Måste även köpa nå tavlor till sovrummet, men får se om det blir då eller framöver nån gång! Vill ha nytt nuuuu!

Har bestämt hur skylten ska se ut och halsbanden till hunden. Så det roliga är att komma på vad det ska stå för nått på väggorden, tycker det är svårt att komma på något kort, fint men som ändå får en att tänka typ. För nå sånt vill jag ha tror jag.. Får se om det blir egna eller färdiga! :)


Idol och chokladbollar kanske?

Har legat i soffan och kikat på Idol med Christoffer. Snart börjar det ju igen och då får vi se vem som vinner. Christoffer håller på Robin, det gör nog jag också även om jag inte tycker det spelar så stor roll vem som vinner. Tror aldrig jag varit så brydd om såna där tävlingar som går på teve, förutom när jag var nio år, men då grät jag ju och ville dö när min favorit Emma Andersson åkte ut från Robinson kommer jag ihåg ;) Vi tittade alltid på Robinson med pappa när vi var små.

Idag har jag för ovanlighetens skull haft jeans på mig och sminkat mig fast jag bara har gått hemma. Christoffer frågade flera gången vart jag skulle haha, inte så vanligt att jag fixar mig när jag ska vara hemma med andra ord! Men nu har jag bytt om till mjukisbyxor och Christoffers t-shirt, en aning bekvämare när man bara är hemma.


The worst regret we can have in life is not for the wrong things we did,
but for the right things we could have done but we never did


Nu har Idol börjat så ska kolla på det, och efter det ska jag nog baka chokladbollar. Det var länge sen!


Julen

Jag längtar faktiskt till jul, även om jag inte har någon speciell julkänsla, trots att det faktiskt är tredje advent på söndag(!!). Jag längtar efter att få åka hem till Gällivare och hjälpa mormor med julmaten inför julen, är inte superförtjust i julmat för jag är ju rätt kräsen i matväg, men i år längtar jag efter det.


Mormor (och Nova) i köket förra julafton.

Är snuskigt sugen på knäck också och har varit det hur länge som helst. Christoffer sa just att Kerstin brukar göra knäck så ska fråga henne om hon kan göra lite till oss, hade varit hur gott som helst!!


Tröttmössor

Christoffer kom hem typ när jag hade publicerat inlägget igår, satte sig vid datorn och jag fortsatte kolla lite teve. Sen gick vi ut med hunden och efter det hoppade vi in i duschen. Sen råkade vi fastna framför teven till klockan fyra och så vart det läggdags.

Och vilka problem jag hade med att få upp sömntutorna idag! :P Frågan är bara om det är Christoffer eller hunden som är värst haha.. Hon måste ju ut och rastas så jag försökte få upp henne men hon vägrade!! Försökte lyfta ner henne från sängen, hon gjorde sig jättetung, frågade om vi skulle gå ut men hon brydde sig inte, kom med kopplet och försökte locka henne men hon gav mig mördarblicken.. Men när Christoffer klev upp så kom hon som ett skott och vela gå ut haha! Rolig sådär..


Latmaskarna imorse. Lite söta var dom ju i alla fall..

Christoffer har träning nu, dubbelträning trodde han. Ska i alla fall göra cevapcici ("vitlöksstarka, avlånga köttbullar från forna Jugoslavien" beskrivs dom som) och bbq-pommes till middag idag. Sen blir det Idol-finalen och efter det vet jag inte. Tänkte kolla på internet om man kan göra nå speciellt till cevapcici, vi har bara stekt det tidigare (tydligen så kan man grilla det också) och jag vet egentligen inte vad det är, så ska kolla efter några recept!


Besiktning och besök

Vaknade i ett ryck halv ett idag, vi låg och pratade till halv sex på morgonen så det var ju inte så konstigt egentligen, men hade ställt klockan på tio men min mobil dog tydligen under natten så den hade aldrig ringt. Christoffer skulle besikta bilen kl 13.20 så han klädde bara på sig och gick ut, för han lär böka så innan den startar.. Sist när den gick sönder så fixade han ju den och nu är den grymt segstartad när den är kall, man lär nöta hur länge som helst innan den startar, och tror ni inte idag bara för han skulle iväg på nå viktigt, så startar inte biljäveln?! :s Han höll på 20 minuter sen fick Patric komma från Valbo och hjälpa till och kabla igång den. Han kom 20 min försent till besiktningen men dom var snäll och släppte in han som tur var.

Gick igenom gjorde den ju inte, utan fick fyra 2or. Vi pratade om det igår och gissade på två eller fyra 2or, men det "roliga" var att det vi trodde dom skulle anmärka gjorde dom inte! Så nu är det lite grejer som ska köpas så den går igenom sen, inte svindyrt som tur är :) Men tyvärr så har Christoffers kompis rasat växellådan och vägrar betala för den så han har beställt en ny som han lära betala själv.. Grymt dålig stil, för Christoffer har alltid betalat till sina kompisar om han haft sönder något med deras bil...

Nåja, herrn kom hem i tretiden då han hade hämtat upp sin mamma och Jari. Dom var här till klockan sju tror jag, då åkte vi iväg och skjutsade Jesper och Pedersen till Sätra en sväng och sen handla mjölk, bröd och sånt. Sen hem och äta, och nu är Christoffer och Jesper ute och sladdar med bilen. Förstår inte det roliga i det, men tydligen är det rogivande för vissa! Funderar på att gå och lägga mig, är grymt trött och skulle behöva sova ut riktigt nån gång känner jag. Fast behöver duscha också, så får se vad det blir.


Sjuk, trött osv


Husse och hund igår, Nova hjälper Christoffer att spela haha?

Tur var det att vi satte på vinterdäcken igår för när jag vaknade tidigt imorse så hade det kommit snö! Rätt mysigt ändå, även om det inte är mycket. Hoppas faktiskt att det kommer lite mer så man får julkänsla. Klev i alla fall upp idag efter typ fem timmars sömn, vi for till Fjällbacken och skickade tillbaka julklappen samtidigt som vi hämtade upp Henke där och han följde med oss hem.

Har inte gjort så mycket idag, Christoffer har lagat mat och jag har nördat spel på hans telefon. Mår piss, inte skött min medicinering så nu mår jag inte bra. Men är huvudet dumt så får kroppen lida, att jag aldrig lär mig hur jäkla dåligt jag mår när jag slarvar med medicinen! Inte blir det bättre av att Nova tappar hår som om hon har cancer typ.. Jaja, nu ska jag i alla fall sköta mig som jag ska, för annars blir det jobbigt till jul när jag kommer hem till mamma.

Har inte direkt nån lust att blogga men slängde in en uppdatering i brist på annat. Nu ska jag dricka te och inbilla mig att det blir bättre, och kolla på sista avsnittet av Bonde söker fru. Inte för att jag har följt det men i brist på annat kanske.


Mögelost var det, ja

Sitter och funderar på hur jag kan äta ost och kex egentligen. Då pratar jag inte om vanlig ost eller nått, utan mögelost. Tog ett bra tag innan jag vågade smaka på det, för fattar inte hur något som luktar så vidrigt faktiskt kan ätas! Jag äter inte pizza, kebab, varmkorv, grillkorv med skinn, prinskorv och såna där saker som vanligt folk tycker om, men mögelost det äter jag. Är det inte lite sjukt? Har smakat kanske 5-6 olika mögelostar till kex och jag har väl gillat alla utom en vad jag kommer ihåg i alla fall.


Det vi köpte hem igår, den till vänster åt C och den till höger åt jag

Det är första gången som jag och Christoffer köper just den här mögelosten för den har aldrig funnits förut när vi har handlat så vi har provat andra istället. Men nu fanns den och vi köpte hem den och åt ost och kex igår. Men Christoffer är inte jätteförtjust i mögelost så han äter hellre Creme bonjour i nån smak, och igår blev det extra vitlök. Den var faktiskt god, är inte annars så förtjust i just dom ostarna. Men han höll i alla fall på att dog när jag öppnade mögelosten för fyyyfan vad den luktar! Den luktar vidrigare än någon annan mögelost som vi har köpt hem nån gång, och han smakade lite och frågade hur fan jag kan äta nå dylikt haha! Fast han smakade nån gång till sen och sa att den var okej, men inte god haha.

Och då ska ni också vet att Christoffer är mitt sopnedkast, han äter typ allt. Verkligen en soptunna haha. Så det är INTE likt han att inte äta något som jag faktiskt äter!


Latmaskar och sånt där


Frågan är vem som är latast, husse eller hunden? Nova vägrar nästan alltid att kliva upp förrän siste man är uppe ur sängen, och ibland sover hon längre än oss också.. Hon är inte gammal, bara morgontrött ;)

Idag tjatade jag upp min grymt lata pojkvän ur sängen. Fast från första början så var han faktiskt uppe före mig men jag tvingade honom att komma tillbaka och lägga sig igen fem minuter till, men så råkade vi somna.. Fast jag vaknade efter tjugo minuter och klev upp. När latmaskarna (han och hunden) hade klivit upp så tog vi med oss hunden på långpromenad runt sjön. Vi gick åt andra hållet för omväxlingens skull, det kändes faktiskt längre att gå åt det hållet även om det nu inte är nån skillnad :P Sen har vi väl inte gjort något speciellt, vi var till Coop på Fjällbacken och handlade hem mer nudlar, billigt och bra. Tyckte inte nudlarna från Willys var goda så vi köpte andra istället.


Det blev såna här nudlar idag, fast hot and spicy!


Skulle skicka tillbaka ett paket idag men det var milslång kö till posten så jag ska göra det tidigt imorgonbitti.. Christoffer har precis dragit iväg till Valbo för att sätta på vinterdäcken på bilen. Så nu blir det nog teve för mig fram till klockan tio eller nått sånt skulle jag tro. Om jag inte somnar i soffan dvs ;)


Måndag, rubrik, osv

Blev ingen tidig kväll igår, nej vad ovanligt! Det blev fyra avsnitt av Mysteriet på Greveholm och lite cola istället ;) Christoffer har aldrig sett det så då lärade vi göra det tycker jag! Så vi får se några avsnitt till sen nån gång när vi har tid över. Efter vi hade kollat det så stupade jag i säng ganska snart, fast klockan var väl lite för mycket redan då.

Har haft en aggro-dag idag och tänker inte sluta vara grinig än inte, näe. Nu jäklar!! Vaknade i alla fall klockan elva och har glott på teve (tror jag?), postat lite viktiga papper och rastat hunden. Dom har tätat dörren och bytt "nått som jag inte vet vad det heter" för andra gången. Christoffer har dammsugat hela lägenheten och jag har duschat hundra år ungefär.

Vi har nyss varit och handlat, så nu blir det nudlar till middag för att vi båda var så sugna på det. Senare blir det saft, ost och kex framför teven :D Och Christoffer får äta sina äckliga vitlöksklyftor haha.. Som de nördar vi är så ska vi kolla på Pengarna på bordet klockan åtta som vi alltid gör. Får se sen vad som händer och sker. Nu ska jag i alla fall kirra nudlarna så vi kan äta nån gång!


Söndagsöndagsöndag

Andra advent. Tjugo dagar kvar till julafton. Sov länge idag, klev upp och satt i soffan och glodde på teve, väckte Christoffer och han drog iväg på match. Han kom hem vid halv sextiden och då började jag laga mat. Vi åt kött, potatiskroketter och beasås och det satt fint i kistan vill jag lova! :) Sen tog vi och trängde ihop oss på soffan för en powernap, fast det blev aldrig nån och lika bra var nog det för då hade vi nog aldrig kunnat somna ikväll.

Christoffer är hos Jesper nu, han har diskat tidigare och jag ska ta och diska upp det sista snart. Sen funderar jag på att färga ögonbrynen och duscha. Men det får nog duga med det sistnämnda, för jag tror inte att jag orkar färga ögonbrynen ikväll. Blir säkert tidig kväll, vi båda är grymt trötta! Eller var i alla fall? Haha.. Fast det slutar ju sällan med tidig kväll fastän jag är trött, för jag lyckas alltid hålla mig uppe ändå ;)


Helgen och sånt och sådär

Blev att gå över till Martin igår och vara där ett tag, sen vidare till grannhuset till nån tjej där det var massa tjejer bara, men det var helt dött där för dom spelade typ ingen musik så vi blev inte långvariga utan gick hem till Martin igen då. Var där hela kvällen och minns inte riktigt vilken tid jag kom hem, men måste ha varit vid tretiden. Hade i alla fall kul fastän kvällen inte slutade lika bra. Men ingen har ju dött av det så who cares. Men jag förstår inte varför folk som inte kan dricka sprit ändå så ska envisas med att göra det, fast dom vet att dom snedtänder för minsta lilla då.. Jaja saksamma, inte min huvudvärk egentligen!

Idag har vi inte gjort många knop eller.. Haft folk på besök hela dagen och har det ännu. Var till stan en sväng nyss men är hemma nu igen. Imorgon blir det städdag skulle jag tro, det behövs :) Blir nog läggdags för min del snart.

Känns som att det är söndag men det är ju bara lördag idag.. Eller söndag egentligen om man tittar på klockan men ni förstår ju hur jag menar.


Ja visst kan det vara så


Freeedaaag

Idag är det en vecka sen jag gjorde tatueringen och den läker fint tror jag i alla fall! Har börjat lossna svarta tunna skorpor från den men det ska de ju göra, är faktiskt förvånad över att jag lyckats låta bli att pilla på skorporna :P Stör mig så mycket på sånt annars och river bort de hela tiden haha.. Tycker att den kan läka klart nu faktiskt!

Var till tandläkaren idag och det gick bra. På 20 minuter var min tand hel igen och det behövdes inte ens borras, grymt skönt! Skulle ha fått lustgas då men det slapp jag, vilket egentligen bara var bra. Hon fyllde igen det och slipade till det bara och sen var det klart. Behöver inte gå till tandläkaren förrän år 2013 nu, puuuh! Fast måste ju såklart gå ifall nått händer men inte annars.

Vi åkte till Valbo och kollade julklappar sen men hittade inget... Sen åkte vi till Patric och hälsade på innan vi gjorde lite ärenden och åkte hem. Christoffer har haft träning nu men är väl hemma snart. Ingen aning om vad som händer ikväll, antingen sitta hemma och titta på Idol eller så drar jag till Martin en sväng. Får se :)

Nu ska jag mata vovven och vänta på att C ska komma hem.


Första december

Var till stan idag, hämtade ut ett paket som jag tyvärr lär skicka tillbaka imorgon men det går nog bra det med. Hittade inga julklappar på stan tyvärr, men beställde en på internet när jag kom hem så har bara en eller två kvar nu :) Blir nog eventuellt att åka ut till Valbo imorgon och kolla efter julklappar om herrn orkar göra det.

Hade skinnjacka på mig idag och frös inte ens ute, helt galet med tanke på att det är första december idag! Som norrlänning är jag inte van vid det, vid den här tiden är det snö, vinterjacka och tjocka kläder som gäller! Men på ett sätt är det skönt att det inte har börjat snöa ännu, men till jul vill jag ha snö :)



Har målat naglarna tidigare i brist på annat, eller helt enkelt för att jag lessnade på den rosa franska manikyren kanske. Nu är det vanlig vit fransk manikyr, ja ni ser ju på bilden upp till vänster..

Blir hyfsat tidig kväll för imorgon ska jag till tandläkaren :( Tur att Christoffer kan följa med i alla fall, annars hade jag aldrig gått.. Hoppas det går bra, och att jag får mitt hål lagat, även om jag egentligen inte vill det... Men det måste göras det också, och hellre gör jag det nu än om ett halvår då jag får betala för det.

Hoppas det är nån duktig och lugn tandläkare, och gärna nån som är van vid "såna som jag". Innan jag började gå på inskolning hos tandläkaren så var det en utländsk ung tandläkare som lagade ett hål åt mig och det var de värsta jag har varit med om, jag grinade och hyperventilerade hela tiden och han var så sjuuuukt nervös och försökte fråga mig vad jag brukade göra och vad jag pluggade osv men jag var så hysterisk så jag svarade knappt och han blev nog ännu mer nervös då. Förmodligen därför min tand går sönder hela tiden, för att han lagade den dåligt för han ville bli klar så snabbt som möjligt.. Nån sån vill jag inte ha, för det var inte alls kul..


RSS 2.0